Boekenplank:
Kies

Boeken van Marc Levy

Meer over Marc Levy

Genre: Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Frankrijk

Website: Marc Levy


Overzicht

  • Londen, mon amour - Mes amis Mes amours
  • PS uit Parijs - Elle & lui
  • Waar jij bent - Où es-tu?
  • Zes dagen samen - Toutes ces choses qu'on ne s'est pas dites

Arthur & Lauren

  1. Was het maar waar - Et si c'était vrai
  2. Net als toen - Vous revoir

Dubbel uitgegeven titels

  • Just like heaven - zie Was het maar waar
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtLonden, mon amour
Als Mathias van Parijs naar Londen verhuist, waar zijn beste vriend Antoine woont, besluiten ze een gezamenlijk huishouden te vormen voor henzelf en hun kinderen. Dit samenleven kent twee strikte regels: ze zullen nooit gebruik maken van een babysitter, en er komen geen minnaressen over de drempel.

Het líjkt de ideale oplossing voor twee single vaders. Maar een dergelijke leefwijze wordt al snel een obstakel, zeker als Mathias een meer dan gemiddelde interesse krijgt in Audrey, de ambitieuze verslaggeefster die op een dag zijn boekwinkel binnenstapt.

Terwijl Mathias en Antoine worstelen met hun ouderlijke verplichtingen, romantische intriges en meningsverschillen, word je als lezer het kleurrijke leven van Bute Street en al zijn bewoners in getrokken.
Schrijver: Marc Levy
Oorspronkelijke titel: Mes amis Mes amours
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022551905
Uitgever: Boekerij
PS uit Parijs

De Amerikaanse schrijver Paul en de Engelse filmactrice Mia ontmoeten elkaar in Parijs. Beiden hebben geen behoefte aan een nieuwe relatie: Mia is haar man ontvlucht, een filmster die steeds affaires heeft. En Paul probeert via een los-vastverhouding met zijn vertaalster erachter te komen waarom hij, tot zijn frustratie, alleen beroemd is in Zuid-Korea.

Deze twee expats vinden elkaar in het romantische Montmartre en besluiten vrienden te worden. Alleen vrienden. Maar in de meest romantische stad ter wereld moet je dan stevig in je schoenen staan.

Schrijver: Marc Levy
Oorspronkelijke titel: Elle & lui
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021026480
Ebook: 9789024581108
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Waar jij bent
Philip en Susan leerden elkaar kennen in de zandbak en zijn sindsdien onafscheidelijk. In hun jeugdig optimisme beloven ze dat ze altijd van elkaar zullen houden, ook als het lot hen mocht scheiden.

Terwijl Philip probeert een leven op te bouwen in Manhattan, trekt Susan de wijde wereld in. Met uitzondering van enkele korte ontmoetingen op het vliegveld van Newark zien ze elkaar weinig. Toch blijft hun band onverbrekelijk.

Totdat Philip met een andere vrouw trouwt en met haar een zoon krijgt. Als hij besluit zijn verleden voorgoed achter zich te laten, staat er plotseling een klein meisje voor de deur: Susans dochter...
Schrijver: Marc Levy
Oorspronkelijke titel: Où es-tu?
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022546093
Uitgever: Boekerij
Zes dagen samen
Julia Walsh heeft altijd een moeizame relatie met haar vader gehad. Ze zien elkaar zelden en als ze elkaar spreken, krijgen ze knallende ruzie. Drie dagen voor haar bruiloft wordt Julia gebeld met het bericht dat haar vader is overleden en moet ze alle feesten afblazen en een begrafenis plannen.

Een dag na de begrafenis wordt er een grote houten krat bij Julia thuis bezorgd. De inhoud zorgt ervoor dat Julia een tweede kans krijgt om haar vader echt te leren kennen.

Zes dagen samen is een ontroerende roman over vaders, dochters en de fouten die je in een leven kan maken.
Schrijver: Marc Levy
Oorspronkelijke titel: Toutes ces choses qu'on ne s'est pas dites
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022554074
Uitgever: Boekerij

Arthur & LaurenWas het maar waar
Lauren trok haar jas aan, aaide de hond liefkozend over haar kop, drukte er een kus op en trok de deur achter zich dicht. Ze liep de trap af, ging buitenom naar de garage en sprong in haar oude cabriolet.

'Weg. Ik ben weg,' zei ze aldoor. 'Ik kan het nog niet geloven, het is een wonder, nou moet jij alleen nog starten. Probeer het eens in één keer zonder te sputteren, anders gooi ik suiker in je motor en ruil ik je in voor een jonge, elektronisch bestuurde auto, zonder choke en zonder kuren als het 's ochtends koud is. Heb je me begrepen? Contact!'

Het leek alsof het Engelse oudje onder de indruk was van de dreigementen van zijn bazin, want de motor startte bij de eerste poging. Het begin van een mooie dag.

Stel, je vindt in je kast een onbekende vrouw. Wat doe je als ze zegt dat haar lichaam in een ziekenhuis in coma ligt? Stuur je haar direct naar de psychiater of ga je er zelf maar eens heen? Of... waag je een gok en gelóóf je haar, en laat je jezelf meeslepen in een buitengewoon avontuur?

Dit alles vraagt Arthur zich af, als hij in zijn flat in San Francisco Lauren aantreft. Arthur is de enige die Lauren kan zien, en die met haar kan praten - terwijl niemand anders beseft dat ze er is.

Als de artsen in het ziekenhuis zich voorbereiden om Laurens leven te beëindigen, zou dat ook het einde betekenen van deze magische band. Arthur moet een manier vinden om haar te redden, want inmiddels betekent Laurens liefde ook zijn eigen redding.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Just Like Heaven - 2005
Regisseur: Mark Waters
Cast: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Donal Logue, e.a.
Schrijver: Marc Levy
Oorspronkelijke titel: Et si c'était vrai
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022544754
Uitgever: Boekerij
Net als toen
De bestuurder heeft de macht over het stuur verloren in de bocht van Polk Street. Hij probeert de vrouw te ontwijken die oversteekt, hangt schuin, slingert, de motor loeit. Niets houdt de motor met zijspan nog tegen; met zijn granaatvorm en dito snelheid schiet hij recht vooruit.

Als het projectiel de benen van Arthur raakt wordt hij opgetild en in de lucht geworpen. De tijd lijkt stil te staan, geluiden lossen op in het niets. De gestroomlijnde neus van het voertuig botst tegen het glas. De immense etalageruit barst in tienduizenden stukjes aan diggelen. Arthur rolt over de grond in de armen van de paspop die inmiddels op het tapijt van glas ligt. In zijn versuftheid wil hij de omstanders zeggen dat het gewoon een stom ongeluk is. De woorden blijven in zijn keel steken.

Als Arthur na een zelfverkozen ballingschap in Parijs terugkeert naar San Francisco, vindt hij daar zijn beste vriend, zijn werk en zijn oude leventje terug. Maar degene die hij mist is Lauren. Arthur heeft alles voor Lauren opgeofferd - om haar na een paar minuten alweer te verliezen. Hij heeft zich erbij moeten neerleggen dat hij haar nooit meer zal zien.

Het lot bepaalt echter dat het nu Laurens beurt is om Arthur te redden. Maar dan moet ze wel op tijd zijn...
Schrijver: Marc Levy
Oorspronkelijke titel: Vous revoir
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022544747
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsJust like heaven
Zie voor de beschrijving van dit boek: Was het maar waar.
Schrijver: Marc Levy
Oorspronkelijke titel: zie Was het maar waar
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022991503
Uitgever: Bruna