Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Katherine Pancol

Boeken van Katherine Pancol

Katherine Pancol is geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journalist werd. Vanaf 1981 is ze fulltime schrijver.

Meer over Katherine Pancol

Genre: Roman

Geboren: 1954

Geboorteland: Marokko

Website: Katherine Pancol


Joséphine Cortès 1

  1. De gele ogen van de krokodillen - Les yeux jaunes des crocodiles
  2. De trage wals van de schildpadden - La valse lente des tortues
  3. De eekhoorns huilen op maandag - Les écureuils de Central Park sont tristes le lundi

Joséphine Cortès 2 / Muchachas

  1. Muchachas - Muchachas
  2. Muchachas 2 - Muchachas 2
  3. Muchachas 3 - Muchachas 3
Joséphine Cortès 2 / Muchachas

gedetailleerd overzicht

Joséphine Cortès 1De gele ogen van de krokodillen

Een ongrijpbare herinnering uit haar jeugd speelt Joséphine nog steeds parten. Beetje bij beetje worden de beelden duidelijk en begrijpt ze wat er op die zomerse dag op het strand is gebeurd en hoe deze ingrijpende gebeurtenis haar jeugd en verdere leven heeft beïnvloed. Ook de dood van haar vader op jonge leeftijd heeft sporen nagelaten. Opgroeien bij een koude, opportunistische moeder, in de schaduw van een oogverblindende oudere zus gaf haar zelfvertrouwen een flinke deuk.

Als volwassene heeft Joséphine het evenmin makkelijk. Klein behuisd in een Parijse voorstad probeert ze als alleenstaande moeder de eindjes aan elkaar te knopen en haar twee jonge dochters een toekomst te bieden. Het contrast met het glamoureuze leven van haar zus kon niet groter zijn. Een leugen van Iris zal het leven van beide zussen echter grondig overhoop halen.

Schrijver: Katherine Pancol
Oorspronkelijke titel: Les yeux jaunes des crocodiles
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022326237
Uitgever: Manteau
De trage wals van de schildpadden

Joséphine Cortès, 43 jaar, heeft een bestseller geschreven en is verhuisd van haar gezellige flatje in de Parijse banlieue naar een ruim appartement in het chique 16de arrondissement. Haar man Antoine is op een gruwelijke manier aan zijn eind gekomen in Kenia. Met vallen en opstaan zoekt de onzekere Joséphine de weg in haar nieuwe leven.

Haar oudste dochter, Hortense, is mateloos ambitieus en volgt in Londen een opleiding tot modeontwerpster. De jongste, Zoë, zet haar eerste bange stapjes op het pad van de liefde. Joséphines minnaar is even mooi als onberekenbaar en haar extreem materialistische moeder, Henriette, kijkt op haar neer en dweept met haar bloedmooie maar labiele en depressieve zus Iris. En de bewoners van haar flatgebouw zijn niet de volkse, hartelijke mensen die tot voor kort haar leven kleur gaven. Achter de façade van voorkomendheid en fatsoen schuilen agressie, jaloezie en spoken uit het verleden. Niets is wat het lijkt.

Dan ziet ze in de metro haar man Antoine, die ze dood waande. Of was het iemand die op hem leek? En in haar onmiddellijke omgeving worden twee vrouwen doodgestoken...

Schrijver: Katherine Pancol
Oorspronkelijke titel: La valse lente des tortues
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022326244
Uitgever: Manteau
De eekhoorns huilen op maandag

Het gaat Joséphine Cortès niet voor de wind. De breuk met haar moeder is pijnlijk definitief en inspiratie voor een tweede roman heeft ze niet. Haar emotionele leven is een puinhoop. Twijfels. Veel twijfels.

Twijfels zijn er niet bij haar grenzeloos ambitieuze dochter Hortense, die in Londen woont en droomt van een internationale carrière als ontwerpster. Ze is vast van plan de Coco Chanel van de eenentwintigste eeuw te worden. De enige die haar uit haar evenwicht kan brengen is haar vriend Gary. Die weigert om slaafs haar grillen te volgen en staat zelf ook op een keerpunt in zijn leven. Zoë, de jongste dochter van Joséphine, is niet langer het kleine meisje. De vlinders in haar buik laten zich steeds nadrukkelijker voelen. Maar op de achtergrond blijft de gruwel uit het verleden doorschemeren.

Dit laatste deel van Pancols familiesaga speelt in Parijs, Londen en New York. We volgen verder de levens van de mannen en vooral de vrouwen die de kleine wereld van Joséphine Cortès bevolken. Pancol beschrijft hen met veel mededogen, oog voor detail en humor. Een hilarische rol is weggelegd voor het tweejarige wonderkind Junior.

Schrijver: Katherine Pancol
Oorspronkelijke titel: Les écureuils de Central Park sont tristes le lundi
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022326251
Uitgever: Manteau

Joséphine Cortès 2 / MuchachasMuchachas

Meisjes en vrouwen, muchachas, staan centraal in dit verhaal. Sommige personages uit de Joséphine Cortès Trilogie duiken weer op. Zo vindt de ambitieuze Hortense haar weg in de mode scene van New York. Haar moeder Joséphine pendelt tussen haar gezin in Parijs en de liefde in Londen.

Het mondaine leven van de familie Cortès staat mijlenver af van dat van de nieuwe heldin: Stella. De alleenstaande moeder werkt voor een schroothandelaar op het Franse platteland. Ze probeert haar moeder Léonie te beschermen voor haar echtgenoot, Ray Valenti. Ray is brandweerman en de held van het dorp, tegen zijn vrouw en dochter is hij gewelddadig. Stella staat haar mannetje, terwijl ze probeert af te rekenen met haar verleden.

Schrijver: Katherine Pancol
Oorspronkelijke titel: Muchachas
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022330333
Ebook: 9789460414466
Uitgever: Manteau
Muchachas 2

In Muchachas 2 vinden we onze muchachas terug in alle uithoeken van de wereld. Je loopt samen met Hortense over Fifth Avenue in New York. Je leeft mee met de succesvolle maar radeloze Joséphine die niet kan kiezen tussen Londen en Parijs. Je wordt nieuwsgierig naar de getalenteerde Calypso, die haar grootouders in Miami achterliet om de kans van haar leven te grijpen. Je waant je in Tokio, waar Philippe op adem komt.

Het lijkt de muchachas voor de wind te gaan. Maar achter hun glimlach verbergen ze zorgen. Zoé probeert Gaétan op het rechte pad te houden. Joséphine wordt gevolgd door een onbekende man. En ze ontdekt dat haar beste vriendin Shirley verliefd is op Philippe. Shirley wordt verscheurd door haar gevoelens voor Philippe en haar loyaliteit tegenover Joséphine. Hortense en Gary timmeren aan een veelbelovende carrière. De knappe Gary vindt in Calypso, die van Cubaanse origine is, zijn muzikale zielsverwant. En is Hortense zich wel voldoende bewust van de verborgen agenda's in haar omgeving?

Schrijver: Katherine Pancol
Oorspronkelijke titel: Muchachas 2
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022330425
Ebook: 9789460414497
Uitgever: Manteau
Muchachas 3

Het grootste deel van Muchachas 3 speelt zich af in Saint-Chaland en gaat over Stella's wraak en de vernietiging van Ray en zijn kliek. Stella en Joséphine zien elkaar eindelijk terug nu ze weten dat ze halfzussen zijn. In New York blijft Gary twijfelen tussen Hortense en Calypso. Hortense, die zich van geen kwaad bewust is, is volop bezig met de lancering van haar eigen modehuis samen met de rijke Elena. Het wordt echter snel duidelijk dat de oude gravin Hortense niet zomaar subsidieert: ze is uit op wraak...

Voor sommigen is het moment van de wraak aangebroken. Voor anderen dat van de verlossing. Of van de hoop. Alles verstrengelt zich, ontwart zich, verstrengelt zich opnieuw. De muchachas zetten grote stappen voorwaarts. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Hou je adem in en kruis je vingers. En vooral: viva las muchachas!

Schrijver: Katherine Pancol
Oorspronkelijke titel: Muchachas 3
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022330432
Ebook: 9789460414718
Uitgever: Manteau

Gerelateerde schrijvers