Boekenplank:
Kies

Boeken van Maxime Chattam

Meer over Maxime Chattam

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1976

Website: Maxime Chattam


Overzicht

Het mysterie van Mont Saint-Michel
Een jonge vrouw die werkzaam is aan het gerechtelijk-geneeskundig instituut in Parijs, wordt door de Franse geheime dienst gedwongen voor onbepaalde tijd te verdwijnen: haar leven loopt gevaar omdat ze, buiten haar schuld om, betrokken is geraakt bij een groot politiek schandaal. In het begin van de winter van 2005 wordt ze ondergebracht in een kloostergemeenschap van monniken en nonnen op de beroemde Mont Saint-Michel.

Al snel ontdekt ze dat de geestelijken haar aanwezigheid niet al te zeer op prijs stellen en dat ze wordt bespioneerd: ze treft gecodeerde boodschappen aan in haar appartement en merkt dat er van tijd tot tijd iemand haar kamer doorzoekt. Ze legt zich echter bij haar nieuwe situatie neer in de wetenschap dat haar leven door het politieke schandaal voor altijd veranderd zal zijn en ze tracht zoveel mogelijk met het ritme van de kloosterlingen mee te leven. Tot het moment dat ze in een bibliotheek een mysterieus dagboek vindt. Geschreven in Egypte in het jaar 1928 door ene Jeremy Matheson, een Engelse rechercheur.

In dat jaar is Caïro in de ban van een serie gruwelijke moorden op kinderen. Hun lijken worden gevonden in de smalle, verlaten straatjes van de arme wijken van de stad of in de tombes in de necropolis, en hun lichamen zijn met veel geweld verminkt. De lokale bevolking is ervan overtuigd dat de moordenaar een 'ghoela' is, een vrouwelijke boze geest uit de verhalen van Duizend-en-één-nacht.
Schrijver: Maxime Chattam
Oorspronkelijke titel: Le sang du temps
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-611-2126-8
Uitgever: Karakter