Boekenplank:
Kies

Boeken van Franck Thilliez

Franck Thilliez is geboren in Annecy (Frankrijk). Hij werkt in de informatietechnologie en woont met zijn gezin in Hauts-de-France.

Meer over Franck Thilliez

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Website: Franck Thilliez


Overzicht

  • Dagbehandeling - Fractures
  • De kleur van het duister - La couleur des tenebres
  • De ring van Möbius - L'Anneau de Moebius
  • Schaduw van de beul - La forêt des ombres

Lucie Henebelle / Franck Sharko

  1. Het gruwelhuis - La chambre des morts
  2. Het einde van Pi - La mémoire fantôme
  3. Het weeshuis - Le syndrome E
  4. De schakel - Gataca
  5. Beklemming - Angor
  6. Zwanenzang - Pandemia

gedetailleerd overzicht

OverzichtDagbehandeling
Alice Dehaene is in behandeling bij psychiater Luc Graham. Ze weet dat er iets niet helemaal goed is in haar hoofd, maar wat? Graham moet haar helpen de verklaring te vinden voor de periodes van geheugenverlies. Het is al eens voorgekomen dat ze zich kilometers van huis bevond en zich niets herinnerde van de reis. Maar de laatste tijd heeft ze het gevoel dat ze door Graham aan het lijntje wordt gehouden. Dan gaat er tijdens een experiment met foto's uit het verleden iets mis: Alice ontvlucht in blinde paniek de behandelkamer. Waarom heeft niemand haar verteld dat haar overleden tweelingzus nog leeft?
Schrijver: Franck Thilliez
Oorspronkelijke titel: Fractures
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-218-0753-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De kleur van het duister
Wanneer Vick in het halfdonker uit zijn verdoving ontwaakt, is hij totaal gedesoriënteerd. Wat is er met hem gebeurd, waar is hij? Om zijn enkel voelt hij een zware ketting. Paniekerig probeert hij iets te onderscheiden in de schemerige, koude ruimte. Hij is niet alleen!
Er zit nog een man, getooid met een afschuwelijk metalen masker. Ze kennen elkaar niet. Uit een cryptisch briefje blijkt dat ze alleen maar kunnen ontsnappen als ze hun verleden onder ogen zien. Waarom? Wie is hun geheimzinnige ontvoerder?
Honger en dorst worden langzamerhand ondraaglijk. En dan blijkt er wel degelijk een connectie tussen hen en ontvouwt zich een huiveringwekkend verhaal over wraak.
* De kleur van het duister is een promotie-uitgave en telt 104 pagina's.
Schrijver: Franck Thilliez
Oorspronkelijke titel: La couleur des tenebres
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-218-0265-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De ring van Möbius
Stephane Kismet is decorbouwer voor horrorfilms: hij maakt maskers, monsters en andere gruwelijkheden. Iedere nacht wordt hij geplaagd door vreselijke nachtmerries waarin hij zelf een rol speelt. De dromen zijn zo levensecht dat hij aanknopingspunten in de werkelijkheid begint te zoeken. Zijn paniek en twijfel worden steeds groter, vooral wanneer in een van de dromen een meisje wordt vermoord. Hij wil haar dood hoe dan ook voorkomen, maar weet niet wat te doen...
Schrijver: Franck Thilliez
Oorspronkelijke titel: L'Anneau de Moebius
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-218-0365-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Schaduw van de beul
Een seriemoordenaar met de bijnaam Beul 125 vermoordde op gruwelijke wijze jonge vrouwen. Hun kinderen spaarde hij, maar hij tatoeëerde zijn handtekening op hun hoofden: 101703...101005...89784... Zevenentwintig jaar geleden werd hij opgehangen. De betekenis van de nummers is altijd onopgehelderd gebleven. David Miller werkt bij een begrafenisondernemer en in zijn vrije tijd schrijft hij thrillers. Hij aanvaardt een opdracht om de seriemoordenaar tot leven te wekken: in een boek. David is gefascineerd door de zaak en heeft nu de kans om de geheime dossiers te bestuderen. Maar sommige details kunnen beter verborgen blijven...
Schrijver: Franck Thilliez
Oorspronkelijke titel: La forêt des ombres
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-218-0134-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Lucie Henebelle / Franck SharkoHet gruwelhuis
In een verlaten loods in een windmolenpark in Noord-Frankrijk wordt een jong meisje dood gevonden. Ze zit rechtop, met haar ogen wijd open. De politie van Duinkerken vindt verontrustende sporen op de plaats van de moord en er hangt een vreemde, dierlijke geur. Lucie Henebelle, een jonge, ambitieuze rechercheur, bijt zich vast in de zaak. Ze verdiept zich al jaren in het gedrag van psychopaten en dit is de kans om haar kennis in de praktijk te brengen. Haar speurwerk levert hoe langer hoe meer gruwelijke aanwijzingen op. Wie is deze beestachtige tegenstander? Dan verdwijnt er een tweede meisje en wordt de werkelijkheid zwarter dan Lucie zich had kunnen voorstellen...
Schrijver: Franck Thilliez
Oorspronkelijke titel: La chambre des morts
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-245-5900-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het einde van Pi
Rechercheur Lucie Henebelle onderzoekt de zaak van een gewonde jonge vrouw, Manon Moinet. Door een bijzondere vorm van geheugenverlies herinnert ze zich niets van wat haar is overkomen. Ook niet hoe ze aan de vreemde tekens komt die in haar huid zijn gekrast: 'Pr is terug', staat er. Verwijst dat naar de nooit gepakte seriemoordenaar, bijgenaamd 'de Professor'? Hij liet destijds bij zijn gruwelijk toegetakelde slachtoffers cryptische, wiskundige raadsels achter. Wat hij bedoelde met het getal pi, de spiralen en de Latijnse teksten heeft niemand ooit begrepen, en de Professor verdween even raadselachtig als hij verscheen. Is er een verband tussen Manon en de vroegere slachtoffers? Terwijl Lucie de puzzel probeert te ontrafelen, zet ze een ongekend nachtmerriescenario in werking. De Professor is inderdaad terug...
Schrijver: Franck Thilliez
Oorspronkelijke titel: La mémoire fantôme
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-218-0235-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het weeshuis
Rechercheur Lucie Henebelle is op zoek naar de maker van een oude film die vol verborgen beelden met geweldsscènes zit. Ze wordt getipt over een connectie met een lopend moordonderzoek waarbij vijf verminkte lichamen zijn opgegraven. Handen, ogen en hersenen zijn met chirurgische precisie verwijderd.

Commissaris Franck Sharko weet eerst niet wat hij aanmoet met de frêle, ambitieuze Lucie. Maar al snel zitten ze samen tot hun nek in een zaak, waarvan het spoor leidt naar een weeshuis met een gruwelijk verleden...
Schrijver: Franck Thilliez
Oorspronkelijke titel: Le syndrome E
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021804675
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De schakel
Wanneer biologiestudente Éva Louts dood wordt aangetroffen in het Centrum voor Primatologie, lijkt ze slachtoffer van een bizar misdrijf, want ze is ogenschijnlijk aangevallen door een aap die haar schedel heeft ingeslagen. De jonge vrouw deed onderzoek naar linkshandigheid, maar de gegevens blijken van haar computer te zijn verdwenen.

Al snel ontdekt rechercheur Franck Sharko dat Éva vlak voor haar dood naar Brazilië is geweest. Ook heeft ze elf gewelddadige criminelen bezocht in de gevangenis, allen linkshandig. Wat was ze op het spoor? De sleutel bevindt zich in drie letters: DNA.
Schrijver: Franck Thilliez
Oorspronkelijke titel: Gataca
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021805139
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Beklemming

Wat als je nachtmerrie werkelijkheid wordt...

Camille Thibault werkt als politieagent in Noord-Frankrijk. Sinds haar harttransplantatie droomt ze iedere nacht levensecht over een vrouw in nood. Zou het een herinnering van haar donor kunnen zijn? Camille heeft nog maar één missie: uitvinden welk drama er heeft plaatsgevonden.

Kort daarop worden inspecteur Lucie Henebelle en commissaris Franck Sharko gebeld over een nieuwe zaak: een jonge vrouw, bijna blind, jarenlang in het donker vastgehouden. Al snel leidt al het bewijs in de richting van een vrouwelijke politieagent in Noord-Frankrijk... Heeft Camille iets met de zaak te maken?

Schrijver: Franck Thilliez
Oorspronkelijke titel: Angor
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401609227
Uitgever: Xander


Zwanenzang
Drie zwanen worden dood aangetroffen in een vijver in het noorden van Frankrijk. De doodsoorzaak? Een fataal griepvirus. Amandine Guérin, microbioloog, wordt erbij geroepen: wat is dit virus en hoe verspreidt het zich?

Kort daarop wordt in het bos een dode man met zijn hond gevonden, hoogstwaarschijnlijk neergeschoten. Rechercheurs Franck Sharko en Lucie Henebelle worden onmiddellijk op de zaak gezet. Vlak bij de plaats delict vinden ze op de bodem van een meer een tas. De inhoud? Botten, schedels en vier versnipperde lichamen. Welke zieke geest heeft dit op zijn geweten?

Ondertussen tikt de tijd angstvallig door. Het onbekende griepvirus verspreidt zich in rap tempo door heel Frankrijk en eist nu ook menselijke slachtoffers. Als de oorzaak niet snel gevonden wordt, zal de pandemie zich niet langer tot Frankrijk beperken. De zaak krijgt opeens een zenuwslopend karakter, waarbij de gehele mensheid gevaar loopt.
Schrijver: Franck Thilliez
Oorspronkelijke titel: Pandemia
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401605120
Uitgever: Xander