Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Françoise Bourdin

Boeken van Françoise Bourdin

Meer over Françoise Bourdin

Genre: Roman

Geboren: 1952

Geboorteland: Frankrijk

Website: Françoise Bourdin


Overzicht

  • De onbekende vrouw - L'inconnue de Peyrolles
  • Valérie - Nom de jeune fille
  • Water en vuur - D'eau et de feu

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe onbekende vrouw
Na een pijnlijke scheiding en de dood van haar moeder besluit de jonge arts Pascale Fontanel haar leven radicaal te veranderen. Zeer tegen de zin van haar vader en broer verlaat ze Parijs om op het oude familielandgoed Peyrolles in het zuiden van Frankrijk te gaan wonen.

Daar, in het statige huis met de enorme tuin heeft Pascale haar eenzame jeugd doorgebracht. Op zolder vindt ze het trouwboekje van haar overleden moeder. Camille blijkt eerder gehuwd geweest te zijn en nog een dochter te hebben. Pascale is vastbesloten het mysterieuze verleden van haar moeder te ontrafelen.
Schrijver: Françoise Bourdin
Oorspronkelijke titel: L'inconnue de Peyrolles
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044317329
Uitgever: The House of Books
Valérie
Om zich helemaal te wijden aan haar man en twee kinderen, heeft Valérie afgezien van een veelbelovende loopbaan als arts. Ze is weinig meer dan alleen de echtgenote van een cardioloog met faam en leidt een rijk, onbekommerd leventje in een chique, lommerrijke buitenwijk van Rouen. Totdat ze ontdekt dat haar man, Mathieu, haar bedriegt.

Ondanks zijn furieuze verzet verlaat zij met haar kinderen de echtelijke woning en start ze een echtscheidingsprocedure. Hoe alledaags een scheiding ook moge lijken, het blijft pijnlijk en verdrietig. Ondanks de toegenegenheid van Ludovic, een wel heel aantrekkelijke advocaat, zal Valérie er zelf voor moeten vechten haar meisjesnaam te herwinnen. Een hartverscheurend misverstand en een reis naar het ruige Bretagne lijken dat proces te versnellen.
Schrijver: Françoise Bourdin
Oorspronkelijke titel: Nom de jeune fille
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789076077147
Uitgever: Manteau
Water en vuur
Als Scott Gillespie onverwachts op bezoek gaat bij zijn ouderlijk huis, ontdekt hij tot zijn grote verbazing dat zijn vader, Angus Gillespie, is hertrouwd met Amélie, een Française. Na de bruiloft is Amélie met haar vier kinderen in zijn Victoriaanse landhuis getrokken.

Scott en de kinderen, drie drukke jongens en een meisje, proberen hun territorium af te bakenen. Persoonlijkheden botsen, jaloezie steekt de kop op en de spanning is om te snijden. En dan is er nog de vraag die de hele familie bezighoudt: wie wordt de erfgenaam van Angus en zal zich in de toekomst mogen ontfermen over de lucratieve distilleerderij en het landhuis, die samen het Gillespie-imperium vormen?

Terwijl beide families de wapens opnemen, lijkt er maar één sleutel tot verzoening te zijn: de onwaarschijnlijke liefde die te midden van alle ruzies ontluikt...
Schrijver: Françoise Bourdin
Oorspronkelijke titel: D'eau et de feu
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022571484
Uitgever: Van Holkema & Warendorf