Boekenplank:
Kies
 • Home
 • H
 • Elin Hilderbrand

Boeken van Elin Hilderbrand

Elin Hilderbrand is afgestudeerd aan Johns Hopkins University. Ze heeft veel gereisd voor ze zich uiteindelijk met haar gezin vestigde op het eiland Nantucket.

Meer over Elin Hilderbrand

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Elin Hilderbrand


Overzicht

 • Een paradijs aan zee - The rumor
 • Een prachtige dag - Beautiful day
 • Een warm weerzien - Winter Street
 • Een weekend aan zee - Here's to us
 • Eilandliefde - The matchmaker
 • Op blote voeten - Barefoot
 • Zomerzusjes - The identicals

Nantucket

 1. Die onvergetelijke zomer - A summer affair
 2. Kijk niet om - The castaways
 3. Een onvergetelijke dag - The perfect couple

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen paradijs aan zee
Schrijfster Madeline King had geen slechter moment kunnen kiezen om een writer's block te krijgen. Haar deadline komt angstaanjagend snel dichterbij, de rekeningen stapelen zich op en inspiratie is ver te zoeken. Ook al woont ze op het prachtige vakantie-eiland Nantuckett, ze ziet het steeds somberder in.

Madelines beste vriendin Grace is hard aan het werk in haar tuin, die ze samen met een aantrekkelijke landschapsarchitect wil omtoveren tot een paradijs waarmee ze het hele eiland de ogen kan uitsteken. Maar voor ze het goed en wel beseft, staat Grace op het punt een stap te zetten die haar leven onomkeerbaar zal veranderen. Terwijl de roddel en achterklap aanzwellen, proberen Grace en Madeline te redden wat er te redden valt - maar de waarheid is misschien nog heftiger dan de geruchten doen vermoeden...
Schrijver: Elin Hilderbrand
Oorspronkelijke titel: The rumor
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022581001
Ebook: 9789402306132
Uitgever: Boekerij
Een prachtige dag
Twee families komen samen voor een zomerbruiloft in Nantucket. Alles is tot in de puntjes gepland door de overleden moeder van de bruid, die een notitieboekje achterliet met tips, plannen en ideeën voor de bruiloft van Jenna, haar jongste dochter. Alles moet op zijn plek vallen op deze feestelijke dag. Maar achter de schermen is niets zo perfect als het lijkt.

De familie blijkt maar moeilijk zonder de verbindende kracht van de moeder te kunnen, en terwijl de aanstaanden zich verheugen op hun bruiloft, lijken de levens van hun familie en vrienden in duigen te vallen. In de dagen voor de bruiloft wordt de liefde op de proef gesteld, worden er schandalen onthuld, en worden harten gebroken of juist geheeld. Kan ware liefde alles overwinnen?
Schrijver: Elin Hilderbrand
Oorspronkelijke titel: Beautiful day
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022574256
Ebook: 9789402300130
Uitgever: Boekerij
Een warm weerzien
Kelley Quinn is de eigenaar van de Winter Street Inn in Nantucket en de trotse vader van vier volwassen kinderen die allemaal een vervuld, maar licht chaotisch leven leiden. Hij kijkt ernaar uit om de hele familie weer eens bij elkaar te hebben met Kerstmis.

Maar dan treft hij zijn tweede vrouw aan in een innige omhelzing met de kerstman en dreigt zijn droom van een warm weerzien met kerstliedjes bij de openhaard in rook op te gaan...
Schrijver: Elin Hilderbrand
Oorspronkelijke titel: Winter Street
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022578643
Ebook: 9789402307351
Uitgever: Boekerij
Een weekend aan zee
Laurel, Belinda en Scarlett hebben twee dingen gemeen: hun liefde voor Deacon Thorpe, de man met wie ze alle drie getrouwd zijn geweest - en hun haat voor elkaar. De drie hadden ook niet verschillender kunnen zijn: Laurel is Deacons eerste liefde en een schoonheid met een warm hart; Belinda is een Hollywood-diva van het zuiverste water en Scarlett is een zuidelijke schone uit een miljonairsfamilie. De fragiele vrede die deze vrouwen jaren geleden hebben gesloten kan alleen standhouden als ze niet bij elkaar in de buurt komen.

Maar dan overlijdt Deacon plotseling en zijn laatste wens is dat zijn verschillende gezinnen op Nantucket bijeenkomen om afscheid te nemen. Een weekend lang zijn de beschuldigingen, leugens, drama’s en tranen niet van de lucht. Kunnen de drie vrouwen hun meningsverschillen lang genoeg opzijzetten om het glas te heffen op Deacon en een nieuwe toekomst tegemoet te gaan?
Schrijver: Elin Hilderbrand
Oorspronkelijke titel: Here's to us
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022578094
Ebook: 9789402309140
Uitgever: Boekerij
Eilandliefde
Dabney Beech heeft altijd een gave gehad om potentiële geliefden bij elkaar te brengen. Sommigen noemen het een bijzonder talent, anderen - zoals haar echtgenoot John en haar dochter Agnes - noemen het bemoeizucht. Maar over het resultaat valt niet te twisten: met tweeënveertig gelukkig getrouwde echtparen en geen enkele scheiding op haar cv, is het duidelijk dat Dabney op liefdesgebied altijd gelijk heeft.

Behalve dan in het geval van haarzelf en de jongen met de groene ogen die haar hart met zich meenam toen hij hun eiland Nantuckett verliet om carrière te maken als journalist. Nu, na zevenentwintig jaar afwezigheid, is hij terug, en Dabney heeft zich nog nooit zo verward gevoeld. Ze moet de keuzes die ze heeft gemaakt onder ogen zien en een paar pijnlijke geheimen aan haar gezin opbiechten...
Schrijver: Elin Hilderbrand
Oorspronkelijke titel: The matchmaker
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022570692
Ebook: 9789402303926
Uitgever: Boekerij


Op blote voeten
Drie vrouwen, drie geheimen, een lange, hete zomer...

Vicki Stowe is ernstig ziek. Er staat haar een zware behandeling te wachten. Ze besluit de zomer in een vakantiehuisje op Nantucket Island door te brengen. Daar hoopt ze, samen met haar twee jonge zoons, haar beste vriendin Melanie en haar zus Brenda rust en troost te vinden. Ook Melanie heeft het moeilijk. Haar echtgenoot heeft haar bedrogen op de dag dat ze ontdekte dat ze zwanger was. En Brenda is onlangs haar prestigieuze baan in New York kwijtgeraakt.

Toch proberen Vicki, Melanie en Brenda zo goed en zo kwaad als dat gaat van de zomer te genieten. De komst van de sympathieke student Josh, die voor de kinderen zal zorgen, maakt veel goed. Josh wordt de inspirerende vertrouweling van de drie kwetsbare vrouwen.
Schrijver: Elin Hilderbrand
Oorspronkelijke titel: Barefoot
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044319521
Ebook: 9789402306903
Uitgever: The House of Books
Zomerzusjes

Ze zijn een tweeling, maar ongelooflijk verschillend. Tot een familiecrisis hen dwingt nader tot elkaar te komen.

Harper Frost fladdert door het leven en trekt zich van niets en niemand iets aan. Haar tweelingzus Tabitha is elegant en beschaafd, en doet alles volgens de regels. Ze lijken uiterlijk dan misschien als twee druppels water op elkaar, hun karakters hadden niet meer van elkaar kunnen verschillen en de zusjes zijn dan ook al jaren van elkaar vervreemd.

Wanneer een familiecrisis hun dwingt een team te vormen - of in elk geval te doen alsof - beseft de tweeling dat de speciale band die ze hebben misschien toch belangrijker is dan de verwijten die hen uit elkaar hebben gedreven. Zijn ze in staat om de strijdbijl en hun onderlinge rivaliteit te begraven en opnieuw te beginnen?

Schrijver: Elin Hilderbrand
Oorspronkelijke titel: The identicals
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022582534
Ebook: 9789402310238
Uitgever: Boekerij

NantucketDie onvergetelijke zomer
Een huwelijk kan breekbaar zijn als glas; het lijkt solide, maar kan zomaar kapot springen...

Claire Danner, glaskunstenares, begrijpt die breekbaarheid beter dan ieder ander. Een jaar geleden werd haar zoontje door haar eigen schuld te vroeg geboren. Sindsdien werkt Claire niet meer en besteedt ze al haar tijd aan haar gezin.

Tot de charmante Lock Dixon haar hulp inroept voor het jaarlijkse liefdadigheidsbal. Tegen hem kan ze gewoon geen nee zeggen. Claire wordt opnieuw verliefd.

Maar de spanningen lopen snel op. Borden en glazen breken, harten breken, en emoties worden tot het uiterste beproefd in dit romantische verhaal over een moderne jonge vrouw die de balans in haar leven moet zien terug te vinden.
Schrijver: Elin Hilderbrand
Oorspronkelijke titel: A summer affair
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044326581
Ebook: 9789402307740
Uitgever: The House of Books
Kijk niet om
Greg en Tess MacAvoy besluiten hun trouwdag te vieren met een romantische zeiltocht. Aan het eind van die dag ontvangen hun beste vrienden tragisch nieuws. Greg en Tess zijn op mysterieuze wijze verdronken. Ze laten twee kleine kinderen achter. Het echtpaar vormde het bruisende middelpunt van de uit vier stellen bestaande groep die elkaar volkomen vertrouwde, samen op vakantie ging en op elkaars kinderen paste.

Het ongeluk brengt ook smeulende conflicten aan de oppervlakte, en bij alle rouw duikt de vraag op wat er die dag werkelijk op de zeilboot is gebeurd? Was het wel een ongeluk?

Op intelligente en gevoelige wijze wordt een verhaal in beeld gebracht dat verder gaat dan hechte vriendschap en vergeving, liefde, trouw en ontrouw. De onderhuidse passie en spanning zijn adembenemend; een verrassend feest voor de geest.
Schrijver: Elin Hilderbrand
Oorspronkelijke titel: The castaways
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044330700
Uitgever: The House of Books
Een onvergetelijke dag

De mooiste dag van je leven kan wel eens heel anders verlopen dan je voor ogen had...

De zomermaanden betekenen voor de meeste mensen zon, rust en veel vrije dagen, maar op Nantucket betekent het ‘trouw-seizoen’. Zodra de dagen iets warmer worden is het beeld van een zenuwachtige bruid die op het hysterische af Main Street op en neer rent net zo gewoon en onafwendbaar als de zon die ondergaat. Maar deze zomer staat er een bijzondere bruiloft op het menu, de Otis-Winbury-bruiloft. De ouders van de bruidegom zijn stinkend rijk en hebben kosten noch moeite gespaard om er het grootste evenement in jaren van te maken, dat iedereen zich nog lang zal heugen.

Het wordt inderdaad een memorabele dag, maar niet zoals iedereen van tevoren had gedacht. Op de ochtend van de bruiloft wordt er een lichaam gevonden, en iedereen is op slag verdachte in een moordzaak. Politiecommissaris Ed Kapenash valt de twijfelachtige eer te beurt de gasten te ondervragen, en hij komt er al snel achter dat ook een glamoureuze vip-bruiloft veel weg kan hebben van een mijnenveld.

Schrijver: Elin Hilderbrand
Oorspronkelijke titel: The perfect couple
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022582541
Ebook: 9789402310245
Uitgever: Boekerij