Boekenplank:
Kies
  • Home
  • E
  • Richard Paul Evans

Boeken van Richard Paul Evans

Meer over Richard Paul Evans

Genre: Roman

Website: Richard Paul Evans


Overzicht

  • De kerstdoos - The Christmas box
  • De laatste belofte - The last promise

De Medaillon Trilogie

  1. Het medaillon - The locket
  2. De spiegel - The looking glass
  3. Het carrousel - The carousel

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kerstdoos
De kerstdoos is het verhaal van de weduwe Mary en een jong gezin dat bij haar in haar Victoriaanse landhuis komt wonen om voor haar te zorgen. De verteller is de jonge vader die zo met zijn werk bezig is dat hij geen tijd heeft om met zijn dochtertje te spelen. Op een dag vindt hij op zolder een kerstdoos waarin hij de lieve brieven aantreft die Mary heeft geschreven aan haar lang geleden overleden dochtertje. Deze brieven brengen een ingrijpende verandering in Richards leven. Als het kerstfeest nadert, hoort hij muziek en droomt hij van de engel die samen met Mary de sleutel heeft tot de ware betekenis van Kerstmis.
Schrijver: Richard Paul Evans
Oorspronkelijke titel: The Christmas box
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-246-0280-7
Uitgever: Bosch & Keuning
De laatste belofte
De laatste belofte is zowel een ode aan al het moois dat Toscane te bieden heeft als een aangrijpend liefdesverhaal over een vreselijk dilemma: te moeten kiezen tussen de romantische liefde en de liefde voor je kind... Toen Ellen de man van wie ze hield volgde naar diens geboorteland, Italië, werd haar naam Eliana en leek de toekomst haar toe te lachen. Toscane bood magie, met de uitgestrekte wijngaarden in het prachtige landschap, het heerlijke eten en de overweldigende kunstschatten van vele eeuwen. Een omgeving die perfect leek voor een zich ontplooiende, talentvolle schilderes als Eliana. Helaas moet Eliana ervaren dat haar man een heel ander gezicht laat zien: afstandelijk, arrogant en liefdeloos. Hij laat haar alleen met de zorg voor hun zoontje Alessio die aan een levensbedreigende vorm van astma lijdt. Eliane probeert te berusten in haar lot en genoeg te hebben aan de liefde voor en van haar zoon. Maar dan maakt ze kennis met Ross Story, een warme, attente man die als gids werkt in het befaamde Uffizi in Florence. De onverklaarbare aantrekkingskracht tussen deze twee mensen is te groot om te ontkennen. Een tweede kans op geluk lijkt Eliana echter niet vergund, tenzij ze haar zoontje in de steek laat, maar dat is iets wat ze nooit zal doen...
Schrijver: Richard Paul Evans
Oorspronkelijke titel: The last promise
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-269-8367-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

De Medaillon TrilogieHet medaillon
Esther was al een oude vrouw toen ik haar leerde kennen, in de laatste maanden van haar leven. Ze was een kluizenaar geworden, die boven onze wereld een tijdperk verkoos dat alleen nog maar in haar herinnering en in haar dagboeken bestond - een tijdperk waarvan een klein gouden medaillon getuigde. Het was een ontmoeting die mij voorgoed veranderd heeft. Ik ervaar het als heel ironisch dat ik het leven heb geleerd van een stervende, en de liefde van een eenzame. Na het overlijden van zijn moeder, die hij in haar laatste levensfase verzorgd heeft, gaat Michael Keddington in het verzorgingstehuis Arcadia werken, nabij Ogden. Hij ontmoet Faye Murrow, maar hoewel hun verliefdheid wederzijds is, blijkt Michael niet in staat een duurzame verbintenis met haar aan te gaan. Een van de bewoonsters van Arcadia is Esther, een mooie, maar gesloten oudere vrouw die nog altijd treurt om haar jeugd en haar verloren liefde. Zij herkent in Michael veel van hoe zij zelf was op zijn leeftijd. Er ontstaat tussen hen een bijzondere band en Esther vertelt Michael over haar levensgeschiedenis van gemiste kansen. Hoe waardevol het contact is, blijkt vooral wanneer Michael vals beschuldigd wordt. Esther leert de jonge man belangrijke lessen over geloof en vergeving. Als zij hem tenslotte deelgenoot maakt van het geheim van haar medaillon en hem verzoekt het kleinood na haar dood terug te brengen naar het huis waar zij haar grote liefde verloor, opent zij daarmee symbolisch ook nieuwe wegen voor Michael.
Schrijver: Richard Paul Evans
Oorspronkelijke titel: The locket
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-435-0254-5
Uitgever: Kok
De spiegel
Hunter Bell is een presbyteriaanse dominee die na de dood van zijn vrouw zijn gemeente en God de rug toekeert en fortuin probeert te maken met gokken en goudzoeken. Tijdens een hevige sneeuwstorm redt hij Quaye, die tijdens de hongersnood in Ierland door haar vader is meegegeven aan Jake, een wrede man die haar ernstig mishandelt. Hunter durft niet toe te geven dat hij van Quaye houdt en laat haar terug gaan naar Jake. Onverwacht wordt hij beschuldigd van de moord op een jonge vrouw die hem ooit hielp ontsnappen aan gokkers die van hem verloren. Tijdens een gevecht raakt Hunter levensgevaarlijk gewond...
Schrijver: Richard Paul Evans
Oorspronkelijke titel: The looking glass
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-435-0321-5
Uitgever: Kok
Het carrousel
De liefde tussen Michael Keddington en Faye Murrow ontmoet vele hindernissen. Fayes vader is het beslist niet eens met de keuze van zijn dochter, en heeft haar dan ook voor de keuze gesteld: een leven met Michael of de financiering voor haar medicijnstudie. Vlak voordat Faye naar de universiteit vertrekt, besluiten Michael en Faye in het geheim te trouwen. Zij zijn er van overtuigd dat hun liefde sterk genoeg is om alles te doorstaan. Maar wanneer zij te maken krijgen met een sterfgeval, wanneer de afstand onoverbrugbaar groot lijkt en de druk op de familie alleen maar toeneemt, moet blijken of hun relatie tegen elke storm bestand is.
Schrijver: Richard Paul Evans
Oorspronkelijke titel: The carousel
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-525-1700-2
Uitgever: Kok