Boekenplank:
Kies

Boeken van Charles Martin

Charles Martin heeft journalistiek en communicatie gestudeerd. Eind jaren negentig stapte hij uit het bedrijfsleven om zich volledig op het schrijven te kunnen richten.

Meer over Charles Martin

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Charles Martin


Overzicht

 • Een reden om adem te halen - The last exchange
 • Een spel van licht - Wrapped in rain
 • Hemelwater - Send down the rain
 • Noodweer - Thunder and rain
 • Over bergen heen - The mountain between us
 • Rimpelingen - When crickets cry
 • Sporen - Chasing fireflies
 • Twaalf jaar hoop - A life intercepted
 • Uit de diepten - The dead don't dance
 • Ver van huis - Long way gone
 • Vrij als water - Water from my heart
 • Waar de rivier eindigt - Where the river ends
 • Zonder script - Unwritten

Murphy Shepherd

 1. Waar de wereld in de oceaan valt - The water keeper
 2. Een weg door vuur en water - The letter keeper
 3. De schreeuw van de hemel - The record keeper

Non-Fictie

 • Laat je bevrijden - What if it's true?

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen reden om adem te halen

Pockets wordt na een korte carrière bij de Schotse Special Forces ingehuurd als bodyguard voor Joe Sue, een succesvolle filmactrice. Hij heeft een zwak voor haar en ontdekt al snel dat ze allesbehalve gelukkig is; haar man gaat vreemd, ze is verslaafd en haar kinderwens blijft onvervuld.

Zelfs als zijn opdracht stopt, wil hij haar blijven beschermen. En daarvoor is hij bereid tot het uiterste te gaan.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: The last exchange
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789029737111
Ebook: 9789029737128
Uitgever: Kok
Een spel van licht

Als fotograaf weet Tucker Mason hoe hij dingen kan vastleggen die anderen niet kunnen zien. Maar wat hij niet weet, is hoe hij in het reine kan komen met zijn verleden. Hoe kan hij zijn vader vergeven nadat die hem jarenlang zo slecht heeft behandeld?

Het enige goede wat zijn vader ooit heeft gedaan, was het inhuren van Miss Ella, de huishoudster door wie Tucker en zijn broer zijn opgevoed en die van hen hield alsof ze haar eigen kinderen waren. Miss Ella is inmiddels overleden, maar in Tuckers gedachten is ze nog altijd springlevend.

Als zijn halfbroer ontsnapt uit een psychiatrische instelling en zijn jeugdvriendin met haar zoon op zijn pad komt, wordt Tucker gedwongen de confrontatie met zijn verleden aan te gaan. Maar dat vraagt om een stap in de genade waarin hij nauwelijks gelooft.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: Wrapped in rain
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789029731386
Ebook: 9789029731393
Uitgever: Kok
Hemelwater

Na een moeilijk leven heeft Vietnamveteraan Joseph zich met zijn hond Rosco teruggetrokken in een chalet in de bergen. Een serie onverwachte gebeurtenissen brengt hem echter weer in contact met zijn jeugdliefde Allie, die onlangs haar man heeft verloren. Terwijl Joseph Allie helpt om haar leven weer op de rit te krijgen, valt dat van hem juist steeds meer uiteen. De geheimen die Joseph bewaart, keren zich tegen hem. Maar het is nog niet te laat voor een ommekeer.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: Send down the rain
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029727426
Uitgever: Voorhoeve
Noodweer

Samantha en haar dochter staan met autopech in de regen, op de vlucht voor een groot gevaar. Dan komt Tyler Steele langs, een ex-politieman uit een stuk; moedig, behulpzaam en met een sterk gevoel voor goed en kwaad. Zijn enige gebrek is dat hij zijn grootste zwakheid niet ziet. Daardoor strandde zijn huwelijk en kwam hij alleen voor de zorg voor zijn zoontje te staan. Wanneer Tyler en Samantha steeds nader tot elkaar komen, beseft hij dat hij die zwakte onder ogen zal moeten zien.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: Thunder and rain
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029720861
Uitgever: Voorhoeve
Over bergen heen

Twee mensen, gestrand op een vliegveld. Hij wil naar huis voor zijn werk, zij staat op het punt om te trouwen. Een vlucht met een klein vliegtuigje lijkt uitkomst te bieden. Maar als de piloot een hartaanval krijgt, storten Ben en Ashley midden in de hoge Rocky Mountains neer. Ashley raakt door de crash zwaargewond aan haar been. Chirurg Ben Payne komt er met een paar gekneusde ribben goed van af. Maar kunnen ze de lage temperaturen en sneeuw overleven?
Ben is gehard in zijn leven en vastbesloten met Ashley terug te keren naar de bewoonde wereld - een besluit dat het begin is van een onmogelijke tocht door de bergen, met veel pijn, enorme kou en nauwelijks iets te eten of drinken. Gedreven door overlevingsdrang, schuldgevoel en de liefde voor zijn vrouw is Ben in staat onmogelijke krachtsinspanningen te leveren. De kracht om het verdriet te uiten dat hij met zich meedraagt, ontbreekt hem echter.

The Mountain Between Us - 2017
Regisseur: Hany Abu-Assad
Cast:

Idris Elba, Kate Winslet, Beau Bridges, e.a.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: The mountain between us
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029727167
Uitgever: Kok


Rimpelingen

Hartchirurg Reese heeft zich teruggetrokken aan Lake Burton. Hij slaagde er vijf jaar geleden niet in om zijn vrouw te redden van een hartstilstand en kan zijn falen niet onder ogen komen. Hij wil niet langer als arts werken, maar houdt zich bezig met het opknappen van boten. Als Reese in een nabijgelegen dorp Annie ontmoet, een zevenjarig meisje dat limonade verkoopt, ontwaart hij een litteken waar hij meer van begrijpt dan hem lief is.
Als het meisje wordt aangereden door een vrachtauto, komt Reese intuïtief in actie. Vanaf dat moment gaan de kwetsbare levens van Reese en Annie naast elkaar lopen. De toekomst van Annie is onzeker. De noodzaak van een harttransplantatie wordt met de dag groter. Haar ontwapenende karakter, haar fragiele lichaam en haar overlevingsdrang weten Reese te raken en helpen hem op indringende wijze zijn verdriet en zijn schuldgevoel los te laten.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: When crickets cry
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789043514286
Uitgever: Thaleia
Sporen

Vlak voordat een vrouw voor een trein rijdt om een einde aan haar leven te maken, duwt ze een jongetje uit haar auto. De jongen kan niet praten, maar communiceert alleen door te tekenen. Chase Walker is verslaggever en krijgt van zijn redacteur de opdracht een artikel te schrijven over deze jongen. Chase weet hoe het voelt om in de steek gelaten te worden en sluit de jongen in zijn hart.
De zoektocht naar het verleden van de jongen, brengt hem ook op het spoor van zijn eigen verleden en dat van zijn pleegvader Unc. Is Unc betrokken geweest bij een bankoverval? Chase kan het niet geloven en doet er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: Chasing fireflies
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789043515436
Uitgever: Thaleia
Twaalf jaar hoop

Ooit was Matthew Rising een befaamde quarterback. Totdat hij werd beschuldigd van iets verschrikkelijks. Nu wordt hij door iedereen verguisd. Maar dat weerhoudt Matthew er niet van terug te keren naar zijn vroegere woonplaats. Na twaalf jaar gevangenis heeft hij maar één doel: zijn grote liefde Audrey van zijn onschuld overtuigen en haar liefde terugwinnen.

Als hij haar eenmaal heeft gevonden in een klooster, lijkt de kans op verzoening zo goed als nul. De enige strohalm is Dalton, de getalenteerde jongen die Audrey onder haar hoede heeft genomen en die een goede coach nodig heeft.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: A life intercepted
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789043531214
Ebook: 9789043531221
Uitgever: Kok
Uit de diepten

Het leven is goed voor Dylan en Maggie. Ze zijn gelukkig getrouwd, wonen op de oude boerderij van Dylans grootvader en verwachten hun eerste kindje. Maar tijdens de bevalling sterft hun zoontje en raakt Maggie in coma, met weinig kans op herstel. Voor Dylan begint een lange reis door de duistere wanhoop. Al zijn zekerheden is hij kwijt - zelfs zijn diepste besef van wie hij werkelijk is. Heeft het leven nog zin? Waarom treft het kwaad ook goede mensen? En is er eigenlijk wel iemand die het antwoord op deze vragen heeft?
Dankzij de steun van zijn vrienden en zijn werk op de plaatselijke school hervindt Dylan zichzelf stapje voor stapje. Maar er is een tweede tragedie voor nodig - en een intense worsteling met God - om hem werkelijk uit zijn verlamming te wekken en weer open te stellen voor het leven.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: The dead don't dance
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789402701524
Uitgever: Kok
Ver van huis

Op zijn achttiende verlaat singer-songwriter Cooper O'Connor het huis van zijn vader voorgoed, op naar een glanzende muziekcarrière. Althans, dat verwacht hij. Maar algauw is hij alles kwijt. Na vijf moeizame jaren wordt hij verliefd op Daley Cross en haar prachtige stem. Hun vriendschap groeit, maar voor hij zijn liefde kan bekennen, wordt hem een misdaad in de schoenen geschoven, schiet iemand hem neer en laat hem achter in een brandend huis. Wonder boven wonder overleeft hij, maar zijn stem is voor altijd beschadigd: hij zal nooit meer zingen.
Hij keert terug naar de bergen van Colorado. Daar hoopt hij antwoorden te vinden op zijn vragen. Op vergeving en verzoening met zijn vader is geen kans meer, maar hij besluit zijn gave in te zetten om anderen te helpen, hopend dat er op een dag bevrijding komt.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: Long way gone
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029726412
Uitgever: Voorhoeve


Vrij als water

Charlie Finn heeft zich al vanaf zijn zestiende zelf moeten redden. Dankzij zijn hoge IQ kreeg hij een beurs aan Harvard, waar hij leerde overleven en gedijen op de rand van de bevoorrechte maatschappij. Die kunst komt nu uitstekend van pas bij zijn lucratieve ondernemingen. Als hij keuzes maakt die verwoestende gevolgen blijken te hebben, reist hij in gewetenswroeging af naar Centraal-Amerika. Daar wonen de mensen die betaald hebben voor zijn acties, onder wie een vrouw en haar dochtertje.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: Water from my heart
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724234
Uitgever: Voorhoeve
Waar de rivier eindigt

Kunstenaar Doss weet het hoofd net boven water te houden. Door een samenloop van omstandigheden ontmoet hij Abigail, de dochter van een machtige senator. Het begin van een diepe liefde.
Tegen de zin van haar vader trouwt Abigail met Doss en samen trekken ze door Europa. Na tien jaar huwelijk blijkt Abigail een ernstige vorm van kanker te hebben. Doss brengt haar laatste wens in vervulling: samen de rivier St. Mary af varen. Een emotionele reis met de nodige obstakels.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: Where the river ends
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789043517447
Uitgever: Thaleia
Zonder script

Pastoor Capri Steady heeft een zwak voor Katie Quinn, een wereldberoemde actrice met een maar al te bekend levensverhaal: van succes naar zelfdestructie. Als een van de weinigen begrijpt hij dat ze verlangt naar een einde aan haar leven. Het lukt hem niet haar op andere gedachten te brengen, maar hij zoekt voor haar contact met een man die zich liever niet in de bewoonde wereld begeeft. Deze man leeft als een kluizenaar op de eilanden voor de kust van Florida. Is hij in staat Katie te helpen?

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: Unwritten
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029722421
Uitgever: Voorhoeve

Murphy ShepherdWaar de wereld in de oceaan valt

Op zoek naar dat ene verloren meisje laat hij alles achter zich...

Murphy Shepherd is een man met vele gezichten: kluizenaar, priester zonder parochie, schipper, redder van mensenlevens. Maar het verlies van zijn beste vriend en mentor laat hem gebroken achter.

Als Murphy in zijn boot stapt om zijn vriend naar zijn laatste rustplaats te brengen, pikt hij een vrouw op. Zij heet Summer en is op zoek naar haar verdwenen dochter. Murphy is vastbesloten haar te helpen, en zo worden ze samen de donkere wereld van hedendaagse slavernij ingetrokken.

Hun zoektocht is een race tegen de klok, maar brengt ook nieuwe vrienden met zich mee, onder wie een trouwe labrador en een ex-gedetineerde. Met hun hulp moet Murphy het meisje zien te vinden, voor hij wordt ingehaald door de geheimen uit zijn verleden.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: The water keeper
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029729888
Ebook: 9789029729895
Uitgever: Kok
Een weg door vuur en water

Murphy Shepherd krijgt het zwaar te verduren, zelfs voor iemand die weet dat het leven niet over rozen gaat. Hij heeft er zijn carrière van gemaakt mensen te redden die slachtoffer geworden zijn van mensenhandel, maar dit keer komt dat wel heel dichtbij.

Als zijn vrouw, haar dochter en twee andere tieners ontvoerd worden, valt de bodem onder Murphy’s bestaan weg. Met meer moorden dan sporen om te volgen heeft hij geen idee waar hij moet beginnen om zijn geliefden terug te vinden. Maar hij zal vechten tot zijn laatste adem om ze te redden...

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: The letter keeper
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029732222
Ebook: 9789029732239
Uitgever: Kok
De schreeuw van de hemel

Murphy Shepherd heeft er zijn carrière van gemaakt om slachtoffers van mensenhandel te redden. Nadat zijn laatste reddingsmissie hem bijna het leven kostte, verlangt hij naar een rustig leven met zijn vrouw en dochters.

Maar de broer van Bones kent geen genade en moet gestopt worden. Zijn kat-en-muisspel stelt Murphy opnieuw op de proef. En dan gebeurt het ondenkbare: zijn mentor en vriend verdwijnt spoorloos. Murphy probeert te blijven vertrouwen op een goede afloop. Maar hoe kan hij dat blijven doen als hij geen aanwijzingen heeft?

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: The record keeper
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029734158
Ebook: 9789029734165
Uitgever: Kok

Non-FictieLaat je bevrijden

Wat als je Jezus’ woorden echt ter harte neemt, hoe ziet je leven er dan uit?

Met een oprechte en nederige houding gidst Charles Martin de lezer in Laat je bevrijden door Jezus’ leven op aarde en gaat hij het gesprek aan over thema’s als schaamte, dood, vergeving en de transformerende kracht van liefde. In elk verhaal brengt Martin een Bijbelverhaal tot leven: met het verhaal zelf, een reflectie en een gebed.

Schrijver: Charles Martin
Oorspronkelijke titel: What if it's true?
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029728416
Ebook: 9789029728423
Uitgever: Kok

Gerelateerde schrijvers