Boekenplank:
Kies

Boeken van Nicholas Sparks

Nicholas Sparks kan met recht een van de meest geliefde auteurs ter wereld worden genoemd. Een groot deel van zijn boeken is eveneens succesvol verfilmd.

Meer over Nicholas Sparks

Genre: Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Nicholas Sparks


Overzicht

 • De brief - Message in a bottle
 • De gelukkige - The lucky one
 • De geur van seringen - A walk to remember
 • De keuze - The choice
 • De lange tocht - The longest ride
 • De ontmoeting - A bend in the road
 • De redding - The rescue
 • De terugkeer - The return
 • De thuiskomst - Nights in Rodanthe
 • De wens - The wish
 • Droomland - Dreamland
 • Het beste van mij - The best of me
 • Het laatste lied - The last song
 • Je bent nooit alleen - The guardian
 • Leven voor de liefde - Every breath
 • Lieve John - Dear John
 • Wij twee - Two by two
 • Veilige haven - Safe haven
 • Zie mij - See me

Calhoun Family Saga

 1. Het dagboek - The notebook
 2. De bruiloft - The wedding

Jeremy Marsh

 1. Met hart en ziel - True believer
 2. Een stralend liefdesvuur - At first sight

Non-Fictie

 • Zo ver van huis - Three weeks with my brother

Dubbel uitgegeven titels

 • Een liefde om nooit te vergeten - zie De geur van seringen
 • Op het eerste gezicht - zie Een stralend liefdesvuur
Calhoun Family Saga

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe brief
"Liefste Catherine, zoals altijd mis ik je, mijn lief, maar vandaag nog meer dan anders..."

Zo begint de brief die Theresa Osborne ontdekt in een fles die ze tijdens een strandwandeling vindt. De brief is ondertekend met 'Garrett' en getuigt van een onvoorwaardelijke liefde voor een vrouw.

Theresa raakt geïntrigeerd en besluit Garrett op te sporen en het mysterie rond hem en Catherine te ontrafelen. Haar confrontatie met Garrett maakt echter onverwacht heftige gevoelens bij hen beiden los waarop zij niet zijn voorbereid.
Message in a Bottle - 1999
Regisseur: Luis Mandoki
Cast: Kevin Costner, Robin Wright Penn, Paul Newman, e.a.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: Message in a bottle
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022585641
Ebook: 9789000325276
Uitgever: Boekerij
De gelukkige

Als Logan een foto van een heel bijzondere vrouw vindt, weet hij nog niet dat dit zijn leven zal veranderen...

Als marinier Logan Thibault tijdens een missie in Irak een foto vindt van een glimlachende jonge vrouw, stopt hij die in zijn zak om hem terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar. Maar zolang niemand zich meldt, houdt hij de foto bij zich. Na een tijdje begint het Logan op te vallen dat hij meer geluk heeft dan anders: hij wint het ene na het andere spelletje poker, en bij een hevig gevecht komen twee collega’s om, maar blijft hij gespaard. Zou de foto werken als een soort geluksamulet?

Terug in Colorado kan Logan de foto – en de vrouw die erop staat – maar niet uit zijn hoofd zetten en hij besluit haar te gaan zoeken. Als hij haar vindt, wordt hij totaal overrompeld door de enorme aantrekkingskracht die hij voelt. Elizabeth, een kwetsbare maar sterke gescheiden moeder van een zoontje, is zonder twijfel de vrouw van zijn dromen. Ze krijgen een gepassioneerde, stormachtige relatie, maar Logan zwijgt over het bestaan van de foto. Die beslissing zal hij al snel betreuren, want als de waarheid aan het licht komt, zijn de gevolgen niet te overzien.

The Lucky One - 2012
Regisseur: Scott Hicks
Cast: Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner, e.a.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: The lucky one
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022588536
Ebook: 9789402313963
Uitgever: Boekerij
De geur van seringen
Er was eens een tijd dat de wereld een stuk beter was... toen de vrouwen in Beaufort, North carolina nog jurken droegen en de mannen hoeden opzetten...

Elk jaar in april, als de wind zowel naar de zee als seringen ruikt, denkt Landon Carter terug aan 1958, zijn laatste jaar op Beaufort High. Landon was wel eens uitgeweest met een paar meisjes en was misschien ook weleens verliefd geweest.

De laatste persoon waarvan hij dacht ooit verliefd op te worden was Jamie, de verlegen, bijna bovenaardse dochter van de plaatselijke baptistenpredikant. Jamie, die altijd haar bijbel bij zich had. Jamie, die vastbesloten was hem de dieptes van het menselijk hart te laten zien - en de vreugde en pijn van het leven. Er was één ding dat hij haar moest beloven: nooit, maar dan ook nooit mocht hij verliefd op haar worden.
A Walk to Remember - 2002
Regisseur: Adam Shankman
Cast: Shane West, Mandy Moore, Peter Coyote, e.a.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: A walk to remember
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789043503105
Uitgever: Kok
De keuze
Travis Parker heeft alles wat hij maar kan wensen: een leuke baan, goede vrienden en een prachtig huis. Hij geniet met volle teugen van het leven en is ervan overtuigd dat een relatie hem alleen maar in de weg zou staan. Tot Gabby Holland naast hem komt wonen.

Travis doet zijn best contact met haar te krijgen, maar de mooie Gabby lijkt er niet van gediend. Ondanks al haar afwijzingen, en ondanks de aanwezigheid van Gabby’s vriend, probeert Travis dicht bij haar te komen. Zijn koppige pogingen zijn het begin van een emotionele reis die geen van beiden had kunnen voorzien en hun confronteert met de hartverscheurende vraag: hoe ver kan en mag je gaan in de hoop op liefde?
The Choice - 2016
Regisseur: Ross Katz
Cast: Benjamin Walker, Teresa Palmer, Alexandra Daddario, e.a.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: The choice
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022574287
Ebook: 9789402304114
Uitgever: Boekerij
De lange tocht
Ira Levinson is eenennegentig, heeft een zwakke gezondheid en woont alleen. Als hij na een auto-ongeluk gewond in een verlaten berm ligt en bijna het bewustzijn verliest, verschijnt plotseling zijn overleden vrouw Ruth naast hem. Ira weet dat ze er niet echt is, maar klampt zich vast aan haar herinnering.

Een paar kilometer daarvandaan ontmoet Sophia bij een rodeo de jonge cowboy Luke. Hij lijkt in niets op de verwende jochies die ze van school kent; door hem vangt ze een glimp op van een spannende wereld waarin overleven en succes allesbepalend zijn. Ze worden verliefd en Sophia begint te dromen van een gezamenlijke toekomst, maar Luke draagt een groot geheim met zich mee.

Ira en Ruth. Sophia en Luke. Twee stellen die weinig met elkaar gemeen hebben en die worden gescheiden door levensjaren en ervaring. En toch komen hun levens op een onverwachte manier samen...
The Longest Ride - 2015
Regisseur: George Tillman Jr.
Cast: Scott Eastwood, Britt Robertson, Alan Alda, e.a.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: The longest ride
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022572313
Ebook: 9789402302868
Uitgever: Boekerij


De ontmoeting
Een man, een vrouw, en een overweldigend geheim...

Het leven van Miles Ryan lijkt te eindigen op de dag dat zijn vrouw dodelijk verongelukt. Maar Miles moet voor Jonah zorgen, zijn negenjarige zoon, en zijn plicht vervullen als sheriff in het stadje New Bern in North Carolina.

Jonah krijgt problemen op school en zo ontmoet Miles Sarah Andrews, de aantrekkelijke schooljuf van Jonah. Misschien komt het door haar eigen emotionele wonden dat Sarah de pijn herkent in de ogen van vader en zoon.

Langzaam groeit er een band en voor het eerst sinds jaren kan Miles weer lachen. Tot hun liefde zwaar op de proef wordt gesteld door het schokkende geheim dat Sarah met zich meedraagt.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: A bend in the road
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022577233
Ebook: 9789460926136
Uitgever: Boekerij
De redding
Welke moeder zou niet alles geven voor haar kind? Denise Holton, alleenstaande moeder van Kyle, zet alles opzij voor haar zoontje die grote problemen heeft met spreken. Hij is vier jaar en kan zich nog nauwelijks verstaanbaar maken. Om Kyle zoveel mogelijk te begeleiden heeft Denise gekozen voor een teruggetrokken bestaan met zijn tweetjes.

Als Denise en Kyle tijdens een noodweer een auto-ongeluk krijgen worden ze gered door Taylor McAden. Deze sympathieke man is de eerste die een bres weet te slaan in de muur die Denise om zichzelf en haar kind heeft opgetrokken. Taylor, die als geen ander kan opschieten met kinderen, verovert uiteindelijk het hart van Kyle en dat van zijn moeder. Het geluk lijkt Denise toe te lachen. Maar naarmate hun relatie serieuzer wordt, sluit Taylor zich steeds meer voor haar af. Waarom kan hij zich niet binden aan de vrouw van wie hij houdt?
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: The rescue
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044301670
Ebook: 9789402311372
Uitgever: The House of Books
De terugkeer

Als Trevor het huis van zijn grootvader erft, komt hij geheimen op het spoor die decennialang verborgen zijn gebleven...

Als Trevor Benson in Afghanistan zwaargewond raakt bij een grote explosie buiten het ziekenhuis waar hij werkt als orthopedisch chirurg, wordt hij teruggestuurd naar de VS. Het vervallen huis in New Bern dat hij van zijn grootvader heeft geërfd, lijkt hem een goede plek om te herstellen. Terwijl hij de bijenkorven van zijn grootvader verzorgt en zich klaarmaakt voor een medische bijscholing, ontmoet hij de mysterieuze Natalie Masterson. Hoewel er vanaf de eerste ontmoeting een onmiskenbare connectie is, blijft zij frustrerend afstandelijk, waardoor Trevor twijfelt of ze misschien iets te verbergen heeft.

Een andere factor die zijn verblijf compliceert, is de aanwezigheid van Callie, een norse tiener die in een woonwagenkamp woont. Trevor komt erachter dat het meisje ooit bevriend was met zijn grootvader en hij hoopt dat ze wat licht kan laten schijnen op de nooit opgehelderde omstandigheden rond diens dood, maar ze lijkt weinig te weten. Totdat een crisis ervoor zorgt dat de ware aard van Callies verleden boven tafel komt. Bij zijn pogingen de geheimen van Natalie en Callie te ontrafelen, zal Trevor de ware betekenis van liefde en vergeving leren kennen.

Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: The return
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022590263
Ebook: 9789402315417
Uitgever: Boekerij
De thuiskomst
Adrienne Willis is verdoofd door verdriet omdat haar man haar heeft verlaten voor een jongere vrouw. Zij zoekt een paar dagen rust bij een vriendin die in het charmante kustplaatsje Rodanthe een hotel bezit. Daar ontmoet Adrienne dokter Paul Flanner. Ook hij is naar Rodanthe gekomen om aan een pijnlijk verleden te ontsnappen.

Terwijl een zware storm over Rodanthe raast, vinden Adrienne en Paul troost bij elkaar. Twee gekwetste mensen die zich onverwacht intens tot elkaar voelen aangetrokken. De sterke gevoelens die zij voor elkaar koesteren zullen de rest van hun leven voor altijd beïnvloeden.
Nights in Rodanthe - 2008
Regisseur: George C. Wolfe
Cast: Diane Lane, Richard Gere, James Franco, e.a.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: Nights in Rodanthe
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022579633
Ebook: 9789460926211
Uitgever: Boekerij
De wens

Voor Maggie Dawes was 1996 het jaar waarin alles veranderde. Op zestienjarige leeftijd werd ze weggestuurd om bij een tante te gaan wonen die ze nauwelijks kende, op een afgelegen eiland in North Carolina. Ze voelde zich eenzaam en ellendig, totdat haar tante haar voorstelde aan Bryce Trickett, een van de weinige andere tieners op het eiland. Bryce was behalve knap ook een leuke, oprechte jongen. Hij liet haar zien dat er genoeg was om van te houden in het winderige stranddorpje, zelfs buiten het hoogseizoen. En hij leerde haar fotograferen, een passie die ze de rest van haar leven zou behouden.

Vijfentwintig jaar later is Maggie een gerenommeerde reisfotograaf die in New York City woont. Ze verdeelt haar tijd tussen het runnen van een succesvolle galerie en het fotograferen van afgelegen en iconische locaties over de hele wereld. Maar dit jaar is ze onverwacht thuis in de kerstvakantie, worstelend met een ontnuchterende medische diagnose. Ze wordt langzaam afhankelijker van haar jonge assistent en begint steeds meer op hem te leunen. Terwijl ze samen de laatste dagen van het jaar aftellen, begint Maggie hem het verhaal van een andere kerst te vertellen, tientallen jaren eerder - en van de liefde die haar leven voor altijd veranderde.

Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: The wish
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022597576
Ebook: 9789402319934
Uitgever: Boekerij


Droomland

Colby Mills droomde ooit van een muzikale carrière, tot een tragisch ongeluk een einde maakte aan die droom. Nu runt hij een kleine boerderij in North Carolina en probeert hij zijn verleden te vergeten. Op een dag neemt hij in een opwelling een aanbod aan om nog één keer te spelen en hij vertrekt naar St. Pete Beach, Florida. Daar ontmoet hij Morgan Lee, een even getalenteerde als bevlogen musicus, en zijn wereld staat opeens volledig op zijn kop. Ze vullen elkaar op muzikaal vlak heel goed aan, en al snel gaan hun gevoelens van vriendschap en herkenning over in liefde.

Honderden kilometers verderop vlucht Beverly weg voor het huiselijk geweld dat haar man haar elke dag weer aandoet. Zij en haar zesjarige zoontje proberen een nieuw bestaan op te bouwen, maar Beverly’s angst voor haar man verlamt haar af en toe zo dat ze zich gedwongen ziet een wanhopige beslissing te nemen.

Dan brengt het noodlot de drie jonge mensen bij elkaar in een web van toevalligheden dat hun leven voorgoed zal veranderen... en hen alle drie dwingt na te denken of ze de wonden uit het verleden kunnen helen.

Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: Dreamland
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789049202125
Ebook: 9789402322316
Uitgever: Boekerij
Het beste van mij
In het voorjaar van 1984 vielen scholieren Amanda Collier en Dawson Cole als een blok voor elkaar. Hoewel ze volstrekte tegenpolen waren, leek hun liefde sterker dan de harde realiteit in het kleine stadje Oriental, North Carolina. Maar in de zomer van hun laatste schooljaar werd het jonge stel uit elkaar gedreven door een ingrijpende gebeurtenis die hun leven in tegengestelde richtingen stuurde.

Vijfentwintig jaar later zijn Amanda en Dawson weer in Oriental voor de begrafenis van Tuck Hostetler, hun oude mentor. Tijdens dat ene weekend in hun geboorteplaats rakelen de ex-geliefden pijnlijke herinneringen op en realiseren ze zich dat de dromen uit hun schooltijd nooit zijn uitgekomen. Samen proberen ze uit te zoeken of hun verloren liefde sterk genoeg is om het verleden terug te draaien.
The Best of Me - 2014
Regisseur: Michael Hoffman
Cast: James Marsden, Michelle Monaghan, Luke Bracey, e.a.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: The best of me
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022571538
Ebook: 9789402302219
Uitgever: Boekerij
Het laatste lied

Het begon als een zorgeloze zomerliefde. Tot zijn geheimen hen uit elkaar dreigen te drijven...

Drie jaar na de scheiding van Ronnies ouders vindt haar moeder dat Ronnie en haar broer een zomer bij hun vader moeten doorbrengen. Voorheen een succesvol concertpianist, slijt hun vader nu zijn dagen in Wilmington, een rustig dorpje aan het strand, waar hij zijn tijd steekt in het maken van kunst voor de lokale kerk.

Ronnie is nog steeds boos om het vertrek van haar vader. Ze keert zich van hem af en verkent in haar eentje de omgeving. Op het strand ontmoet ze Will Blakelee, een knappe lokale bewoner die als vrijwilliger bij het aquarium werkt. In eerste instantie moet Ronnie niks van zijn versierpogingen weten, tot hij haar helpt met het beschermen van de schildpadeieren op het strand. Langzaam bloeit er toch iets op tussen de twee, maar wat begint als een zorgeloze zomerliefde, eindigt in een tragisch afscheid wanneer van zowel Ronnies vader als Will een groot geheim aan het licht komt.

The Last Song - 2010
Regisseur: Julie Anne Robinson
Cast: Miley Cyrus, Liam Hemsworth, Greg Kinnear, e.a.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: The last song
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022592663
Ebook: 9789402316384
Uitgever: Boekerij
Je bent nooit alleen
Julie Barenson krijgt van haar jonge echtgenoot Jim vlak na zijn tragische dood nog een onverwacht cadeau - een lief, jong hondje met de naam Singer. Jim belooft in zijn afscheidsbrief ook dat hij altijd over haar zal blijven waken.

Nu, vier jaar later, is Singer een enorme Deense dog geworden, en Julie durft het weer aan om opnieuw van iemand te gaan houden. Maar van wie? Zal ze kiezen voor de charmante ingenieur Richard Franklin? Of voor de innemende Mike Harris? In plaats van geluk te vinden, loopt Julie in een val van jaloezie en obsessie.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: The guardian
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022582794
Ebook: 9789402310368
Uitgever: Boekerij
Leven voor de liefde

Hope Anderson staat op een kruispunt in haar leven: haar relatie is op een dood spoor terechtgekomen en haar vader blijkt te lijden aan de vernietigende ziekte ALS. Om tot rust te komen en alles op een rijtje te kunnen zetten, trekt ze zich voor een tijdje terug in het familiehuis in Sunset Beach.

Daar ontmoet ze Tru Walls, een man die sinds de traumatische dood van zijn moeder in het reine probeert te komen met zijn familieverleden en moet zien te achterhalen wie en waar zijn vader is. Hope en Tru voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken, maar staan al snel voor een onmogelijke, hartverscheurende keuze: die tussen hun familie en hun persoonlijke geluk.

Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: Every breath
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022584392
Uitgever: Boekerij


Lieve John

John Tyree weet niet wat hij met zijn leven en zijn toekomst wil en stopt met school om in het leger te gaan. Tijdens een weekendverlof ontmoet hij de idealistische studente Savannah Curtis en verliest hij zijn hart volkomen aan haar. Na verloop van tijd zijn ze zo zeker van hun liefde dat ze willen trouwen zodra Johns diensttijd erop zit.

Maar dan slaat het noodlot toe, voor hen en voor vele Amerikanen: de aanslagen van 11 september zetten ieders leven op zijn kop en John voelt zich verplicht zijn diensttijd te verlengen. Het duurt zo lang voor John terugkeert, dat Savannah verliefd wordt op iemand anders en met hem trouwt. John blijft achter met een gebroken hart en de grootste uitdaging van zijn leven: Savannah is voor hem nog steeds de enige ware en hij zal zijn leven zonder haar weer zin moeten zien te geven.

Dear John - 2010
Regisseur: Lasse Hallström
Cast: Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins, e.a.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: Dear John
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022586266
Ebook: 9789402312560
Uitgever: Boekerij
Wij twee
Russell Green is pas tweeëndertig, maar hij heeft alles: een fantastische vrouw, een lieve zesjarige dochter, een succesvolle carrière in de reclame en een prachtig huis in Charlotte, North Carolina. Hij leeft een droomleven, waarin zijn huwelijk met de betoverende Vivian centraal staat. Maar deze schitterende buitenkant begint langzaam barstjes te vertonen...

Niemand is verbaasder dan Russell als zijn leven compleet op zijn kop wordt gezet. Binnen een paar maanden verliest hij zijn baan en de liefde van zijn vrouw en moet hij steeds vaker alleen voor zijn dochter zorgen terwijl hij probeert te wennen aan de nieuwe situatie. Noodgedwongen gaat hij op zoek naar een nieuw bestaan - een bestaan dat zijn capaciteiten en emoties hevig op de proef zal stellen.

Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: Two by two
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022580615
Ebook: 9789402309126
Uitgever: Boekerij
Veilige haven
Het kleine stadje Southport in North Carolina wordt opgeschud door de komst van een mysterieuze vrouw. De mooie maar introverte Katie lijkt vastbesloten zich aan niemand te binden. Tot ze in aanraking komt met Alex, een weduwnaar met een goed hart en twee jonge kinderen, en met haar alleenstaande buurvrouw, Jo.

Ondanks haar reserves begint Katie zich verbonden te voelen met de hechte gemeenschap waarin ze is terechtgekomen en verliest ze haar hart aan Alex. Katie heeft de angstige reis die haar naar Southport bracht echter niet zomaar afgelegd. Ze zal moeten kiezen tussen de geborgenheid van Southport of een veilig leven zonder liefde. Kan Katie accepteren dat in de diepste dalen alleen ware liefde een veilige haven biedt?

Safe Haven - 2013
Regisseur: Lasse Hallström
Cast: Julianne Hough, Josh Duhamel, Cobie Smulders, e.a.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: Safe haven
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789000325283
Ebook: 9789000325290
Uitgever: Boekerij
Zie mij
Wanneer Colin Hancock een tweede kans krijgt, grijpt hij die met beide handen aan. Zijn turbulente verleden laat hij achter zich. Hij probeert zijn leven op de rails te houden en richt zich op het behalen van zijn lesbevoegdheid. Elke dag houdt hij zichzelf weer voor hoe hard hij voor deze kans heeft moeten knokken. Het laatste waar hij naar op zoek is, is een relatie.

Maria Sanchez is ogenschijnlijk het toonbeeld van succes: ze heeft aan een prestigieuze universiteit rechten gestudeerd en werkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Maar ze heeft een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waardoor ze gedwongen was uit haar geboortestad te verhuizen, en diep vanbinnen twijfelt ze over alles waar ze ooit zeker van was.

Een plotselinge ontmoeting tussen Colin en Maria zorgt ervoor dat hun levens veranderen. Tegen alle verwachtingen in groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Net op dat moment wordt Maria geconfronteerd met haar verleden. Op vreselijke manieren worden Colin en Maria bedreigd. Is hun liefde sterk genoeg?

Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: See me
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022579329
Ebook: 9789402307306
Uitgever: Boekerij

Calhoun Family SagaHet dagboek
Ergens in North Carolina, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, worden twee jonge mensen hevig verliefd op elkaar...

Allison is de dochter van een machtige zakenman, Noah komt van het platteland. Samen brengen ze een idyllische zomer door. Tot hun liefde wordt verboden, hun post onderschept en beiden denken dat ze door de ander in de steek zijn gelaten.

Het zal veertien jaar duren voordat Allie en Noah elkaar weer ontmoeten. Dan keert Noah terug uit de oorlog. Allie, die over twee weken gaat trouwen met een ambitieuze advocaat, leest een artikel over hem in de krant. Ze wil Noah nog één keer zien...
The Notebook - 2004
Regisseur: Nick Cassavetes
Cast: Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner, e.a.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: The notebook
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789044311396
Ebook: 9789000325269
Uitgever: The House of Books
De bruiloft
Wilson Lewis is zijn trouwdag vergeten. Na dertig jaar moet hij helaas toegeven dat de romantiek uit zijn huwelijk is verdwenen. Toch houdt Wilson nog zielsveel van zijn vrouw Jane. En hij beseft dat hij iets moet doen om haar hart opnieuw te veroveren.

Maar Wilson is een man die niet zo gemakkelijk zijn emoties kan uiten. Hoe kan hij Jane weer verliefd op hem laten worden? Houdt zij eigenlijk nog wel van hem? Geïnspireerd door de aanstaande bruiloft van zijn dochter zet Wilson alles op alles en verzint een prachtige list.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: The wedding
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044312775
Ebook: 9789460925955
Uitgever: The House of Books

Jeremy MarshMet hart en ziel
Journalist Jeremy Marsh uit New York gelooft alleen in feiten en bewijzen. Moeiteloos ontmaskert hij bovennatuurlijke verschijnselen, liefst voor een draaiende tv-camera.

Als Jeremy een brief krijgt uit het stadje Boone Creek in North Carolina om een mysterieus lichtverschijnsel op een oud kerkhof te onderzoeken, kan hij de verleiding niet weerstaan.

In Boone Creek ontmoet Jeremy Lexie, het nichtje van een waarzegster. Hij wordt halsoverkop verliefd op haar. Om Lexie voor zich te winnen, moet Jeremy voor de eerste keer in zijn leven blindelings zijn hart volgen.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: True believer
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044315813
Ebook: 9789402311365
Uitgever: The House of Books
Een stralend liefdesvuur
De journalist Jeremy Marsh is ervan overtuigd dat hij New York nooit zal verlaten, dat hij na zijn mislukte huwelijk geen tweede keer zal trouwen, en dat hij beslist geen kinderen wil.

Maar nu woont hij plotseling met Lexie Darnell, zijn grote liefde, in het provinciestadje Boone Creek in North Carolina, waar hij zich verheugt op de geboorte van zijn dochter.

Wanneer Jeremy een mysterieus, anoniem bericht ontvangt dat oude wonden openrijt, slaan twijfel en jaloezie onbarmhartig toe. Kan Jeremy zijn Lexie wel volledig vertrouwen?
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: At first sight
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044317534
Uitgever: The House of Books

Non-FictieZo ver van huis
Nicholas en zijn broer Micah maken een wereldreis om een mijlpaal in hun leven te vieren. Wat begint als een spannend avontuur wordt een ontroerende reis vol van herinneringen aan hun vroegtijdig overleden ouders en enige zus Dana.

Tegen de exotische achtergrond van Guatemala en Peru, in Australië en India tot aan de poolcirkel om het noorderlicht te zien, versterken Nick en Micah hun broederband en besluiten voortaan met volle teugen van het leven te genieten.

Thuis in Amerika wonen zij duizenden kilometers van elkaar gescheiden. Maar door hun gedeelde herinneringen, zowel humoristisch als tragisch, voelen zij zich als nooit tevoren verbonden met elkaar.

* Geschreven door Nicholas Sparks & Micah Sparks.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: Three weeks with my brother
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044315820
Uitgever: The House of Books

Dubbel uitgegeven titels

Een liefde om nooit te vergeten

Zie voor de beschrijving van dit boek: De geur van seringen.

Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: zie De geur van seringen
Eerste uitgave: 1999
Ebook: 9789402311358
Uitgever: Boekerij
Op het eerste gezicht
Zie voor de beschrijving van dit boek: Een stralend liefdesvuur.
Schrijver: Nicholas Sparks
Oorspronkelijke titel: zie Een stralend liefdesvuur
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022582817
Ebook: 9789402310375
Uitgever: Boekerij