Boekenplank:
Kies

Boeken van Sam Bourne

Meer over Sam Bourne

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Website: http://www.sambourne.com


Overzicht

  • De eindafrekening - The final reckoning
  • De rechtvaardigen - The righteous men

Maggie Costello

  1. Het laatste testament - The last testament
  2. De uitverkorene - The chosen one
  3. Complot tegen de president - To kill the president

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe eindafrekening
Tom Byrne is een gedesillusioneerde advocaat die voor de maffia werkt, veel geld verdient en een leeg leven leidt. Totdat hij belooft een blunder voor de VN in de doofpot te stoppen. Al snel is hij zijn leven niet meer zeker. Hij raakt verstrikt in de intriges van een geheime broederschap die met alle middelen probeert de grootste misdaad van de Tweede Wereldoorlog recht te zetten. Er zijn veertien miljoen oorlogscriminelen bekend, elf hebben er de doodstraf gekregen, driehonderd zijn gevangen en de rest heeft zijn straf weten te ontlopen... Terwijl hij vecht voor zijn leven en de schokkende verbanden duidelijk worden, hervindt Tom Byrne zijn passie voor rechtvaardigheid en doet hij uiteindelijk het enige juiste.
Schrijver: Sam Bourne
Oorspronkelijke titel: The final reckoning
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-245-3278-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De rechtvaardigen
Een wereldwijd net van mysterieuze moorden... Kabbala-symboliek en bijbelse profetieën... Religieuze fanatici en het eind van de wereld... Een wapenfreak in Montana. Een pooier in New York. Een computergenie in India. Allemaal vermoord. Wat bindt hen? Will Monroe, de jonge sterreporter van The New York Times, ruikt een verhaal. Maar dan wordt Wills vrouw Beth ontvoerd, en begint een wedloop tussen leven en dood. Hij moet het volgende slachtoffer vinden of... Het spoor leidt naar Crown Heights, het hart van de orthodox-joodse gemeenschap. Will doet geheime kennis op uit de kabbala, en hoort over het einde der tijden en over de Lamed Vav, de Bijbelse Uitverkorenen.
Schrijver: Sam Bourne
Oorspronkelijke titel: The righteous men
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-245-5017-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Maggie CostelloHet laatste testament
April 2003, oorlog in Bagdad. Bij de plundering van het oudheidkundig museum steelt een Iraakse jongen een eeuwenoude kleitablet. Jaren later wordt een man die een briefje aan de Israëlische premier wil geven per abuis doodgeschoten door een bodyguard. Dit is het begin van een reeks brute moorden. Wat stond er in het briefje? En wat heeft de kleitablet ermee te maken? Maggie Costello, peace negotiator in ruste, probeert met gevaar voor eigen leven de puzzelstukjes in elkaar te passen...
Schrijver: Sam Bourne
Oorspronkelijke titel: The last testament
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-245-2512-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De uitverkorene
Heb je je ooit afgevraagd of niet alles net iets te gemakkelijk ging? Heb je gewoon heel veel geluk, of ben je, net als de nieuwe Amerikaanse president, een 'uitverkorene'...? De kersverse president Stephen Baker is zeer populair, maar als één van zijn tegenstanders wordt vermoord, rijst toch direct de vraag of Baker daarvoor verantwoordelijk is. Of is het een poging hem in diskrediet te brengen? Maggie Costello heeft Baker in de aanloop naar de verkiezingen bijgestaan als campagne-adviseur. Nu komt ze hem wederom te hulp. Met gevaar voor eigen leven legt ze stukje bij beetje een machtige samenzwering bloot die alles wat 'democracy in the USA' heet lijkt te ondergraven...
Schrijver: Sam Bourne
Oorspronkelijke titel: The chosen one
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-245-4002-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Complot tegen de president
De VS hebben een onstabiele demagoog tot president verkozen en als een woordenstrijd met het Noord-Koreaanse regime uit de hand loopt, komt de president gevaarlijk dicht in de buurt van het afvuren van een kernraket.

Dan ontdekt een doorgewinterde Washington-insider een complot om de president te vermoorden en wordt ze geconfronteerd met het ultieme morele dilemma. Moet ze de president redden en de westerse wereld overlaten aan een in toenemende mate grillige pseudo-tiran, of moet ze hoogverraad plegen aan haar opperbevelhebber en het risico nemen het land in een burgeroorlog verzeild te laten raken?
Schrijver: Sam Bourne
Oorspronkelijke titel: To kill the president
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024579655
Uitgever: Luitingh-Sijthoff