Boekenplank:
Kies
 • Home
 • L
 • David Lagercrantz

Boeken van David Lagercrantz

David Lagercrantz studeerde filosofie en religie aan de universiteit en ging naar de School voor Journalistiek in Göteborg. Hij werkte als misdaadjournalist en schreef daarna verschillende non-fictieboeken, romans en literaire thrillers. Hij is het meest bekend van zijn bestseller over Zlatan Ibrahimovic.

Na de dood van Stieg Larsson werd Lagercrantz door de erven gevraagd een vervolg te schrijven op de succesvolle Millennium-reeks om het universum van Stieg Larsson levend te houden.

Meer over David Lagercrantz

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1962

Zweden

Website: https://www.davidlagercrantz.com/


Overzicht

 • De val van Turing - Syndafall i Wilmslow

Millennium

 1. Stieg Larssons Mannen die vrouwen haten - Män som hatar kvinnor
 2. Stieg Larssons De vrouw die met vuur speelde - Flickan som lekte med elden
 3. Stieg Larssons Gerechtigheid - Luftslottet som sprängdes
 4. Wat ons niet zal doden - Det som inte dödar oss
 5. De man die zijn schaduw zocht - Mannen som sökte sin skugga
 6. Zij die moet sterven - Hon som måste dö

Rekke & Vargas

 1. Obscuritas - Obscuritas

Non-Fictie

 • Ik, Zlatan - Jag är Zlatan Ibrahimovic
Rekke & Vargas
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe val van Turing
Op het nachtkastje ligt een half opgegeten appel gedrenkt in cyanide. Alles wijst op zelfmoord. De dode man is niemand minder dan Alan Turing, een briljant wiskundige.

De jonge rechercheur Leonard Corell leidt het politieonderzoek. Hij komt onder grote druk van zijn superieuren te staan omdat het een uiterst gevoelige en complexe zaak blijkt te zijn. Niet alleen vanwege Turings geaardheid, homoseksualiteit was strafbaar, maar vooral vanwege zijn geheime werk tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Turing blijkt een grote rol gespeeld te hebben bij het kraken van de Enigmacode van de nazi's waardoor vele levens gespaard bleven. Was zijn rol na de oorlog nog niet uitgespeeld?
Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Syndafall i Wilmslow
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789056725440
Ebook: 9789044973914
Uitgever: Signatuur

MillenniumStieg Larssons Mannen die vrouwen haten

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Met hulp van Lisbeth Salander stuit Mikael op een spoor dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert...

Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Män som hatar kvinnor
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789056725846
Ebook: 9789044962543
Uitgever: Signatuur
Stieg Larssons De vrouw die met vuur speelde

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse.

Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die aan een publicatie over mensensmokkel werkten, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel.

Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden...

Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Flickan som lekte med elden
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789056725884
Ebook: 9789044962345
Uitgever: Signatuur
Stieg Larssons Gerechtigheid

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse.

Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist.

Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?

Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Luftslottet som sprängdes
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789056725891
Ebook: 9789044962444
Uitgever: Signatuur
Wat ons niet zal doden
Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse.

In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder.

Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico's die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben.

Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij voelt zich bedreigd en heeft haast om zijn verhaal te doen. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland...
Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Det som inte dödar oss
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789056725334
Ebook: 9789044973709
Uitgever: Signatuur
De man die zijn schaduw zocht
Lisbeth Salander zit voor korte periode in de gevangenis. Ze probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh in de cel naast haar, wordt ze onmiddellijk uitgedaagd door de bendeleidster Benito.

Holger Palmgren bezoekt Lisbeth en vertelt haar dat hij documenten heeft ontvangen over hoe slecht ze als kind door de autoriteiten is behandeld. De sporen leiden naar een zekere Leo Mannheimer, partner van een welgestelde effectenhandelaar. Hoe is zijn verleden verbonden aan dat van haar? Lisbeth vraagt Mikael Blomkvist, zonder verdere toelichting, onderzoek naar deze Leo te doen. Ondertussen worden de dreigingen van Benito en haar bende aan Lisbeths adres steeds serieuzer.

In De man die zijn schaduw zocht vertelt David Lagercrantz een razend spannend verhaal over het misbruik van autoriteiten, eremoord en de schaduwen uit Lisbeths jeugd die haar nog steeds achtervolgen.
Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Mannen som sökte sin skugga
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789056725716
Ebook: 9789044975581
Uitgever: Signatuur


Zij die moet sterven

Op een morgen wordt een dakloze man dood aangetroffen in een park. Mikael Blomkvist, die vastloopt in een artikel over Rusissche troll factories, wordt door lijkschouwer Frederika Nyman gebeld omdat zijn nummer bij deze man is aangetroffen. Weet hij wie de onbekende dode is?

Lisbeth Salander bevindt zich op dat moment in Moskou. Ze heeft haar uiterlijk aangepast en heeft besloten om nooit meer de prooi te zijn, maar de jager. Op een feest in een restaurant waarvan de eigenaar ook het brein achter een aantal troll factories is, wil ze eens en voor altijd met haar zus Camilla afrekenen...

Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Hon som måste dö
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789056725723
Ebook: 9789044975598
Uitgever: Signatuur

Rekke & VargasObscuritas

Zomer 2003. In Hässelby, net buiten Stockholm, wordt het lichaam van een scheidsrechter gevonden. Giuseppe Costa, de vader van een van de spelers en een heethoofd, wordt voor de moord gearresteerd. Costa beweert echter dat hij onschuldig is en de hoofdinspecteur van de politie besluit om de hulp in te roepen van professor Hans Rekke, een befaamde expert in ondervragingstechnieken.

Maar Rekke gedraagt zich vreemd en verwerpt zelfs het al gedane onderzoek. Costa wordt vrijgelaten en de politie blijft met lege handen achter. Alleen Micaela Vargas, een jonge agente, weigert om het hierbij te laten. Onder dramatische omstandigheden ontmoeten ze elkaar en ze besluiten, hoe verschillend ze ook zijn, de zaak samen op te lossen. Wat was de scheidsrechter voor man, een slachtoffer of een dader?

Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Obscuritas
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789056726782
Ebook: 9789044979794
Uitgever: Signatuur

Non-FictieIk, Zlatan
Zlatan Ibrahimovic is het type voetballer dat de ene dag miljoenen fans in vervoering brengt en zich de volgende dag met zijn wangedrag de woede van pers, medespelers en coach op de hals haalt.

In Ik, Zlatan vertelt Ibrahimovic openhartig zijn levensverhaal van straatjongen in een immigrantenwijk tot superster in de Champions League, van Malmö tot Amsterdam, van voetballen bij Ajax tot AC Milan.
Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Jag är Zlatan Ibrahimovic
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026326332
Ebook: 9789026325861
Uitgever: Ambo | Anthos