Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • David Lagercrantz

Boeken van David Lagercrantz

Non-Fictie
Overzicht
  • De val van Turing - Syndafall i Wilmslow
Millennium
  1. Wat ons niet zal doden - Det som inte dödar oss
  2. De man die zijn schaduw zocht - Mannen som sökte sin skugga
Non-Fictie
  • Ik, Zlatan - Jag är Zlatan Ibrahimovic

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De val van Turing
Op het nachtkastje ligt een half opgegeten appel gedrenkt in cyanide. Alles wijst op zelfmoord. De dode man is niemand minder dan Alan Turing, een briljant wiskundige. De jonge rechercheur Leonard Corell leidt het politieonderzoek. Hij komt onder grote druk van zijn superieuren te staan omdat het een uiterst gevoelige en complexe zaak blijkt te zijn. Niet alleen vanwege Turings geaardheid, homoseksualiteit was strafbaar, maar vooral vanwege zijn geheime werk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Turing blijkt een grote rol gespeeld te hebben bij het kraken van de Enigmacode van de nazi's waardoor vele levens gespaard bleven. Was zijn rol na de oorlog nog niet uitgespeeld?
Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Syndafall i Wilmslow
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 9789056725440
Uitgever: Signatuur

Millennium

Wat ons niet zal doden
Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder. Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico's die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij voelt zich bedreigd en heeft haast om zijn verhaal te doen. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland...
Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Det som inte dödar oss
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789056725334
Uitgever: Signatuur
De man die zijn schaduw zocht
Lisbeth Salander zit voor korte periode in de gevangenis. Ze probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh in de cel naast haar, wordt ze onmiddellijk uitgedaagd door de bendeleidster Benito. Holger Palmgren bezoekt Lisbeth en vertelt haar dat hij documenten heeft ontvangen over hoe slecht ze als kind door de autoriteiten is behandeld. De sporen leiden naar een zekere Leo Mannheimer, partner van een welgestelde effectenhandelaar. Hoe is zijn verleden verbonden aan dat van haar? Lisbeth vraagt Mikael Blomkvist, zonder verdere toelichting, onderzoek naar deze Leo te doen. Ondertussen worden de dreigingen van Benito en haar bende aan Lisbeths adres steeds serieuzer. In De man die zijn schaduw zocht vertelt David Lagercrantz een razend spannend verhaal over het misbruik van autoriteiten, eremoord en de schaduwen uit Lisbeths jeugd die haar nog steeds achtervolgen.
Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Mannen som sökte sin skugga
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789056725716
Uitgever: Signatuur

Non-Fictie

Ik, Zlatan
Zlatan Ibrahimovic is het type voetballer dat de ene dag miljoenen fans in vervoering brengt en zich de volgende dag met zijn wangedrag de woede van pers, medespelers en coach op de hals haalt. In Ik, Zlatan vertelt Ibrahimovic openhartig zijn levensverhaal van straatjongen in een immigrantenwijk tot superster in de Champions League, van Malmö tot Amsterdam, van voetballen bij Ajax tot AC Milan.
Schrijver: David Lagercrantz
Oorspronkelijke titel: Jag är Zlatan Ibrahimovic
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789026326332
Uitgever: Ambo