Boekenplank:
Kies

Boeken van C.J. Box

Meer over C.J. Box

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1958

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: C.J. Box


Overzicht

  • Een schat in de sneeuw - Pronghorns of the Third Reich
  • Het ultimatum - Three weeks to say goodbye
  • Jachtseizoen - Back of beyond
  • Veilige haven - Blue heaven

Joe Pickett

  1. Klopjacht - Open season
  2. Wildspoor - Savage run
  3. Winterdood - Winterkill

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen schat in de sneeuw
Als advocaat Paul Parker vlak na zonsopgang naar buiten komt, wordt hij gegrepen door twee in skimaskers geklede criminelen, die zijn hond doodschieten om te laten zien dat het hen menens is. Pauls dag is niet goed begonnen - en zal nog erger worden...

Zijn twee ontvoerders nemen hem mee naar een oude ranch in de buurt, waar zich een oude bibliotheek bevindt die, zoals ze vermoeden, een aanwijzing verbergt naar ongekende rijkdommen, die Paul voor hen zou moeten kunnen openbaren...
Schrijver: C.J. Box
Oorspronkelijke titel: Pronghorns of the Third Reich
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789462320697
Uitgever: Link
Het ultimatum
Hoe ver zou je gaan om je geliefden te beschermen?

Jack en Melissa McGuane hebben jaren geprobeerd een baby te krijgen. Eindelijk komt hun droom uit met de adoptie van hun dochter Angelina. Maar negen maanden nadat ze haar thuis hebben gebracht, krijgen ze een telefoontje van het adoptiebureau: Angelina's biologische vader, een tiener, heeft nooit afstand gedaan van zijn ouderlijke rechten en wil haar terug. Erger nog, zijn vader, een machtige rechter uit Denver, wil dat zijn zoon zijn verantwoordelijkheid neemt.

Als Jack en Melissa proberen het probleem op te lossen door vader en zoon te ontmoeten, blijkt er met beiden iets sinisters aan de hand te zijn. Terwijl Angelina's veiligheid steeds meer gevaar loopt, gaan Jack en Melissa tot het uiterste om hun kind te beschermen. Er begint een huiveringwekkend spel van intimidatie en bedrog...
Schrijver: C.J. Box
Oorspronkelijke titel: Three weeks to say goodbye
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044325379
Uitgever: The House of Books
Jachtseizoen
Rechercheur Cody Hoyt vindt in een afgelegen berghut het verbrande lichaam van zijn vriend Hank Winters. Het lijkt alsof Hank zelfmoord heeft gepleegd, maar Cody vermoedt dat er meer aan de hand is. Bij zijn onderzoek blijkt dat er nog meer zelfmoorden zijn gepleegd.

Dit duidt op een seriemoordenaar, die het Yellowstone Park als zijn werkterrein heeft gekozen. Codys zoon Justin heeft zich net aangesloten bij een groepstocht door de wildernis. Cody trekt het natuurgebied in om de enige persoon te redden om wie hij werkelijk geeft.
Schrijver: C.J. Box
Oorspronkelijke titel: Back of beyond
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044332544
Uitgever: The House of Books
Veilige haven
Het twaalfjarige meisje Annie en haar broertje William zijn in de bossen van North Idaho getuige van een moord door vier mannen. Ze worden achtervolgd door dezelfde mannen die precies weten wie ze zijn en waar hun wanhopige moeder wacht op nieuws over het lot van haar kinderen.

Hun onverwachte redder is de eigengereide rancher Jess Rawlins. Maar hij weet dat één woord tegen de verkeerde persoon het lot van de kinderen of hun moeder kan bezegelen...
Schrijver: C.J. Box
Oorspronkelijke titel: Blue heaven
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044328219
Uitgever: The House of Books

Joe PickettKlopjacht
Er is niets vreemds aan het geluid van een geweerschot in de bergen van Wyoming. Maar als jachtopziener Joe Pickett maanden voordat het jachtseizoen is geopend twee harde knallen hoort weerklinken, gaat hij direct op onderzoek uit. De eigengereide Joe arresteert een stroper, maar tot zijn frustratie gaat de verdachte vrijuit. Dan wordt de stroper dood aangetroffen in Joes achtertuin.

Joe start het onderzoek naar de moord, maar al snel wordt het hem te veel. Hoe is de dode man bij zijn huis gekomen? Wat zat er in de lege koelbox die hij bij zich had? En waarom willen zijn collega's de zaak in de doofpot stoppen? Hoe meer hij ontdekt, hoe dichterbij het gevaar komt, totdat Joe zelfs zijn jonge gezin niet meer kan beschermen.
Schrijver: C.J. Box
Oorspronkelijke titel: Open season
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024561711
Ebook: 9789024561735
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wildspoor
Op de derde dag van hun huwelijksreis bespijkerden de beruchte milieuactivist Stewie Woods en zijn kersverse bruid bomen in het bos toen ze opgeblazen werden door een ontploffende koe. Tot dat moment waren ze gelukkig getrouwd geweest.

Jachtopziener Joe Pickett krijgt een melding van een bizarre crime scene diep in de bossen van Twelve Sleep County. Eco-activist Stewie Woods is door een explosie opgeblazen, samen met een vrouw en tien stuks vee. De zaak wordt afgedaan als een mislukte publiciteitsstunt.

Maar wat heeft de steenrijke veehouder van de ontplofte dieren te verbergen? En waarom krijgt Joes vrouw mysterieuze telefoontjes van iemand die zegt Stewie Woods te zijn?

Joes onderzoek drijft hem diep de bergen in. Met twee onverwachte bondgenoten naast hem en twee huurlingen op zijn hielen, loopt Joe zich vast in het legendarische Savage Run, een levensgevaarlijk, afgelegen ravijn dat onoverbrugbaar lijkt...
Schrijver: C.J. Box
Oorspronkelijke titel: Savage run
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024561742
Ebook: 9789024561759
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Winterdood

Een uur voor zonsondergang en Joe Pickett bevindt zich diep in de bossen rond de Rocky Mountains. In zijn linkerhand houdt hij zijn geweer en zijn rechterhand zit vastgebonden aan het stuur van zijn auto. En Lamar Gardiners ontzielde lichaam hangt tegen de boom voor hem.

De moord op Lamar en een opkomende, ijskoude winterstorm zijn een waarschuwing: ga van de berg af. Maar Joe weet dat dit nog maar het begin is. Ergens tussen de dichte begroeiing spant een moordenaar zijn boogpees - met Joe als zijn prooi...

Schrijver: C.J. Box
Oorspronkelijke titel: Winterkill
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024563142
Ebook: 9789024563159
Uitgever: Luitingh-Sijthoff