Boekenplank:
Kies
 • Home
 • L
 • Eric van Lustbader

Boeken van Eric van Lustbader

Eric van Lustbader studeerde sociologie aan Columbia College. Voordat hij zich aan het schrijverschap wijdde, had hij in New York een succesvolle carrière in het openbare onderwijssysteem en in de muziekwereld.

* Zie voor de boeken over Jason Bourne de pagina Jason Bourne Serie of Robert Ludlum.

Meer over Eric van Lustbader

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1946

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Eric van Lustbader


Overzicht

 • Doodskus - French kiss
 • Het derde oog - Dark homecoming
 • Het testament - The testament
 • Het zwarte hart - Black heart
 • Het zwarte zwaard - Black blade
 • Sirenen - Sirens
 • Witte engel - Pale saint
 • Wraakengelen - Angel eyes
 • Zero - Zero

China Maroc

 1. Jian - Jian
 2. Shan - Shan

Jack McClure & Alli Carson

 1. De voorganger - First daughter
 2. De vertrouweling - Last snow
 3. Het Syriër complot - Blood trust

Nicholas Linnear

 1. De Ninja - The Ninja
 2. De Miko - The Miko
 3. Shiro Ninja - White Ninja
 4. De Kaisho - The Kaisho
 5. De Tanjian - Floating city
 6. Kshira - Second skin

Dubbel uitgegeven titels

 • Verleiding volgens script - zie Sirenen
China Maroc
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoodskus
De keiharde opiumhandelaren uit de Gouden Driehoek voeren een strijd op leven en dood. Het is een strijd om het bezit van de mysterieuze Prey Dauw, het Woud der Zwaarden.

Deze Prey Dauw bestaat uit drie wapens die - eenmaal samengebracht - een onoverwinnelijke mythische kracht bezitten waar zelfs de grootste machtshebbers voor zullen buigen.

Wie deze drie wapens in handen heeft, controleert niet alleen de Gouden Driehoek, maar de gehele wereld...
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: French kiss
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789027423818
Uitgever: Spectrum
Het derde oog
Lew Croaker heeft zich na vijftien keiharde, turbulente jaren bij de politie van New York teruggetrokken in Florida. Zijn rust wordt plotseling verstoord als zijn zus Matty na jaren van stilzwijgen voor zijn neus staat. Haar dochter Rachel, Lew's enige nichtje, ligt op sterven en alleen een nieuwe nier kan haar redden, maar die is niet voorradig.

Totdat een onbekende advocaat Croaker een gruwelijke deal aanbiedt: in ruil voor een geschikte donornier moet hij de oppermachtige, illegale wapenleverancier Barbacena vermoorden, een man die tot in de hoogste politieke kringen bescherming geniet.

Het wordt Connor al snel duidelijk dat hij een pact met de duivel heeft gesloten. Hij raakt verstrikt in de corrupte wereld van Colombiaanse drugsdealers, wapenhandelaren en orgaansmokkel.

Langzaam maar zeker ontrafelt Croaker een allesomvattend huiveringwekkend complot, waarbij zelfs zijn beste vrienden betrokken blijken te zijn. Door het web van leugens moet Croaker zijn eigen weg volgen in zijn strijd tegen de duistere krachten van het kwaad.
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Dark homecoming
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789024519668
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het testament
Eeuwenlang heeft een clandestien genootschap geheimen bewaard die de wereld kunnen veranderen. Nu is de veiligheid van die geheimen afhankelijk van één man... en een vrouw die hij nauwelijks kent...

Braverman Shaw - 'Bravo' voor zijn vrienden - heeft altijd geweten dat zijn vader geheimen had. Pas wanneer Dexter Shaw bij een mysterieuze explosie om het leven komt, ontdekt Bravo dat zijn vader een vooraanstaand lid was van een sekte die gesticht was door de volgelingen van Franciscus van Assisi en die al eeuwen geleden zou zijn ontbonden.

Al meer dan achthonderd jaar bewaakt de orde een verloren gewaand testament uit het begin van onze jaartelling dat het christendom tot wankelen kan brengen. Dexter Shaw was de laatste bewaarder van het testament en Bravo is zijn uitverkoren opvolger.

Nu moet Bravo, cryptoanalist en kenner van de Middeleeuwen, de duistere aanwijzingen van zijn vader volgen om het verborgen testament te vinden. Hij wordt geholpen door Jenny Logan, een gedreven jonge vrouw die door de orde is aangesteld om Bravo te beschermen. Maar hij ontdekt al gauw dat hij niemand kan vertrouwen. Zelfs Jenny niet...
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: The testament
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022992470
Ebook: 9789044963526
Uitgever: Bruna
Het zwarte hart
Als John Holmgren dood in de armen van zijn aantrekkelijke, jonge maîtresse wordt aangetroffen, denkt zijn beste vriend, Tracy Richter, dat er sprake is van een natuurlijke doodsoorzaak, doch als het meisje korte tijd later ook op afschuwelijke wijze wordt vermoord vallen hem de schellen van de ogen.

Vastbesloten de schuldige te ontmaskeren en aan de kaak te stellen begint hij zijn speurtocht naar de moordenaar.

Zo begint Het zwarte hart waarin we kennis maken met:
 • Delmar Macomber, een machtig zakenman die over lijken gaat om de machtigste man in de Verenigde Staten te worden en daar ook bijna in slaagt;
 • Atherton Gottschalk, een havikachtige senator, die in Macombers wurgende greep tot een willoos werktuig wordt;
 • Tisah, een oosterse schoonheid, die met vele machtigen der aarde het bed deelt en niet kan vermoeden dat haar lichtzinnigheid haar nog duur zal komen te staan;
 • Lauren Marshall, Tracy's geliefde, een ballerina, wier leven aan een zijden draad hangt als zij gedwongen wordt een pas-de-deux met de dood te dansen;
 • en tenslotte Khieu Sokha, een boeddhistische beroepsmoordenaar, opgeleid bij de Rode Khmer, het wreedste leger ter wereld.

Richters speurtocht naar de moordenaar voert hem van de rijstvelden van Cambodja naar de duistere stegen van Hongkong, en van de Oost-Aziatische jungle tot in de regeringsgebouwen van Washington.
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Black heart
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789027471406
Uitgever: Spectrum
Het zwarte zwaard
In New York wordt een serie brute moorden gepleegd...

In Washington beramen belangrijke machthebbers binnen de Amerikaanse regering een complot om de economische gigant Japan op de knieën te dwingen...

In Tokio is een hevige machtsstrijd aan de gang om de leiding van het mysterieuze Genootschap van het Zwarte Zwaard, een politieke organisatie met ver reikende tentakels...

Als hoofd van een speciale New Yorkse moordbrigade, bezit Wolf Matheson een fijnere neus voor het opsporen en grijpen van moordenaars dan wie dan ook. Daarom krijgt Wolf opdracht de gruwelijke moord op een bekende, schatrijke New Yorkse makelaar op te lossen. En binnen een mum van tijd zit Wolf gevangen in een web van verraad en hebzucht; een doolhof waarin niets is wat het lijkt en niemand te vertrouwen is.

Wolf ontdekt dat deze moord slechts een klein schakeltje is in een groot levensgevaarlijk complot. Hoogverraad, spionage en een verbeten zoektocht naar onsterfelijkheid dreigen een nieuwe wereldoorlog in gang te zetten...

In een geheel nieuwe arena, groter en angstaanjagender dan hij ooit heeft meegemaakt, moet Wolf de strijd aanbinden met een eeuwenoud, sluw brein. Hij ziet zich genoodzaakt een bondgenootschap te sluiten met de onbetrouwbare, beeldschone Japanse Chika, een vrouw die zowel zijn redster als zijn moordenares kan worden.

Want in Japan is het Orakel geboren: een nieuwe vorm van leven die het flinterdunne machtsevenwicht in de wereld voor eeuwig uit balans kan brengen. Wolf, Chika en de leden van het genootschap van het Zwarte Zwaard raken verwikkeld in een dodelijke race tegen de klok en... tegen elkaar.

Ieder heeft zijn eigen redenen om als eerste het Orakel te willen vinden. De zoektocht leidt tot een ontketening van mystieke krachten, waanzin en geweld bij alle deelnemers aan deze moorddadige wedloop.
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Black blade
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789027434142
Uitgever: Spectrum


Sirenen
Daina Whitney heeft lang moeten wachten maar eindelijk is het dan zover. Ze krijgt de hoofdrol aangeboden in een belangrijke film over het hedendaagse terrorisme. Dit is haar grote kans op internationale roem en misschien zelfs de Academy Award, de meest begeerde Amerikaanse filmtrofee. Niets lijkt een schitterende carrière in de weg te staan.

Maar dan gebeuren er vreemde dingen. De terreur beperkt zich niet alleen tot de film, maar strekt zich ook uit over haar privéleven en beheerst haar liefdesrelaties en haar loopbaan. Als haar vriendin op bestiale wijze wordt vermoord overtroeft de werkelijkheid het filmscenario in spanning en geweld.

Langzaam maar zeker wordt Daina door verschillende personen ingewijd in de geheime mechanismen van de macht. Zij leert: van Baba, haar beschermer in de duistere wereld van verdovende middelen en betaalde ontucht; van Rubens, haar minnaar, fan en filmproducent en tenslotte van Bonesteel, een detective die in zijn kruistocht tegen het onrecht alle vormen van corruptie geoorloofd acht.

Bizarre, verbijsterende en schokkende ervaringen en avonturen maken Daina duidelijk dat ze uiteindelijk maar twee kanten op kan: de kant van de terroristen óf de kant van de slachtoffers...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Sirens
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789027471185
Uitgever: Spectrum
Witte engel
Rechercheur moordzaken Jon Christopher uit New York is een van de besten in zijn vak. Maar de maniakale seriemoordenaar, bijgenaamd 'de Witte Engel', die hij zo graag voor het gerecht wil slepen, is hem al anderhalf jaar te slim af.

Wanneer zijn beste vriend, openbaar aanklager Bobby Austin, door de Witte Engel wordt vermoord, besluit Christopher de zaak heel anders te gaan spelen. Hij neemt een nieuwe partner in dienst: Austins weduwe Cassandra. Zij is een briljant genetisch deskundige - en de grote verloren liefde van zijn leven. Hun plan is een kloon van de Witte Engel te scheppen. Zijn spiegelbeeld. Hun lokvogel...

Witte engel is een intense, adembenemende jacht op het ultieme kwaad en het verhaal van een persoonlijke obsessie. Maar, zoals het een echte Lustbader betaamt, is het nog veel meer. Witte engel confronteert de lezer niet alleen met de eeuwenoude mysteries van liefde en dood, trouw en verraad, zonde en verlossing, maar durft nog verder te gaan. Wat is de definitie van een menselijk wezen? Welk recht hebben wetenschappers om de grens van het onbekende te overschrijden?
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Pale saint
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789051083194
Uitgever: Areopagus
Wraakengelen
Washington. Aan geheim agente Tori Nunn - expert op het gebied van de duistere onderkant van de Japanse samenleving - wordt gevraagd of ze haar leven nogmaals in de waagschaal wil stellen voor 'de Mall', een uiterst geheime Amerikaanse organisatie. De Mall heeft een wereldwijd complot van economisch terrorisme ontdekt. De samenzwering is zo omvangrijk en belangrijk dat Russel Slade - de directeur Operaties en de man die Tori ooit ontsloeg - alles op het spel zet om haar over te halen weer in dienst te komen...

Tokio. Honno Hansei - assistente van een vooraanstaande Japanse fabriekseigenaar - doet toenaderingspogingen tot de dodelijke criminele wereld van de Yakuza. De eer en integriteit van haar baas worden door zijn schokkende rituele zelfmoord in twijfel getrokken. In haar gevecht om eerherstel voor haar baas, ontdekt Honno langzaam maar zeker een lang verborgen, angstaanjagende kant van zichzelf...

Moskou. In het snel veranderende Moskou laat Irina Ponomareva zich verleiden de verraderlijke arena van de Russische politiek te betreden. Daar ontdekt ze dat ideologie en cynisch eigenbelang vaak vermengd zijn, en dat KGB-officieren op de meest onverwachte plaatsen op de loer liggen...

De drie vrouwen zijn verbonden door hun groeiende betrokkenheid bij een explosieve samenzwering die de internationale vooruitgang van de afgelopen twee jaar teniet kan doen. Het complot kan het pas bereikte wankele evenwicht tussen de wereldnaties verstoren en leiden tot de chaos van een atoomoorlog...

Maar Tori, Honno en Irina zijn ook verbonden door hun sekse. Ze zijn gevangenen in een wereld die door mannen wordt gecontroleerd. Ze worden gemanipuleerd door de mannen die zij liefhebben...

Tori, Honno en Irina: om de demonen uit hun verleden onder ogen te zien en de liefde een kans te geven, durven deze vrouwen alle regels te overtreden.
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Angel eyes
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789027431691
Uitgever: Spectrum
Zero
De traditie van het taoïsme kent negen magische woorden die een rituele zelfbescherming oproepen. Het laatste woord is Zero: waar de Oude Weg geen macht heeft...

Voor Michael Doss, heen en weer geslingerd tussen het Oosten en Westen, betekent het negende Tao-woord de dood. Want Zero is ook de moordenaar van Michaels vader.

Vanaf zijn jeugd in de Japanse krijgskunde getraind, heeft Michael geleerd om zinloos geweld te haten. Maar de plotselinge, bloedige dood van zijn vader sleurt hem mee in een wereld van wraak. Op zoek naar de geheimen van het leven van zijn vader wordt Michael geconfronteerd met de sinistere misdaadorganisatie Jiban: het Genootschap van Tienduizend Schaduwen.

Tenslotte leidt een mysterieuze Japanse vrouw hem naar Zero: de genadeloze moordenaar zonder gezicht die over bovennatuurlijke gaven beschikt.

Zero: de plaats van de ultieme anarchie en van het kwaad, waarin alle instincten van een man voorgoed verdwijnen...
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Zero
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789027421890
Uitgever: Spectrum

China MarocJian
Een roman vol machtsstrijd en sensuele erotiek. Het verhaal van twee mannen die door een onzichtbare draad voor eeuwig met elkaar zijn verbonden...

In Hongkong, die bruisende, exotische stad, die als een kostbaar kleinood tussen de wereldmachten ligt geklemd, heerst de Jian. De Jian - de uitmuntende - beheerst de kunst van het oorlog voeren en het filosoferen tot in het volmaakte. Hij is een meesterlijke en geslepen intrigant die zijn relaties heeft tot in de top van de KGB en tot diep in communistisch China. Maar wie is de Jian?

En waarom speelt hij zijn mysterieuze spel met deze twee mannen: Jake Maroc, half Chinees, half Amerikaan, die spioneert voor een gezelschap van Amerikaanse top-agenten. Nicheren, Jake's aartsvijand, een koelbloedige moordenaar die in de macht is van de wellustige KGB-generaal Daniëlle Vorkuta. Nichirens leven wordt beheerst door het lang bewaarde geheim van zijn afkomst.

Waarom heeft zowel Amerika, Rusland als China zoveel belang bij het bezitten van de macht in Hongkong? De grote mogendheden hebben hun pionnen Jake Maroc en Nichiren ingezet, en de rituele dodendans kan beginnen.
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Jian
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789027417336
Uitgever: Spectrum
Shan
Shan: de donkere, gevaarlijke plaats waar mannen tot het uiterste op de proef worden gesteld. Shan: het heilige gebergte waar Jake Maroc zijn grootste beproeving moet ondergaan...

Shik Zilian, de Jian, is stervende. Hij moet de voltooiing van zijn strijd om de macht over Hongkong overdragen aan zijn zoon Jake Maroc. Jake is weliswaar een ervaren spion, maar de opdracht die de Jian hem nu toevertrouwt is bovenmenselijk zwaar.

Communistisch China, Rusland en Amerika zijn zijn formidabele tegenstanders in deze dodelijke dans om de macht in Hongkong, het meest begeerde stukje Verre Oosten.

Maar is nog een speler in dit wrede spel: een macabere onderwereldorganistatie waarvan de onverzoenlijke leider op het punt staat om zijn plan ten uitvoer te brengen. Een briljant complot om alles te vernietigen waarvoor de Jian zo lang gestreden heeft...

Alleen Bliss, Jake's mooie en sterke geliefde, blijft hem terzijde staan, zelfs in de meest angstaanjagende situaties. Maar ook als dan ook Jake's dochter in de machtsstrijd betrokken wordt, lijkt alles verloren...
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Shan
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789027419071
Uitgever: Spectrum

Jack McClure & Alli CarsonDe voorganger
Welkom in de wrede werkelijkheid van een groot manipulator en berekenende voorganger die Jack McClure steeds een stap voor lijkt te blijven.

Het is vreselijk als je dochter overlijdt. Maar het is nog vreselijker als je dochter door een ongeluk is overleden terwijl ze je net daarvoor heeft opgebeld omdat ze je nodig iets moest vertellen, maar jij hing op omdat jij het te druk had met je werk.

Het is eng als je dochter wordt ontvoerd. Maar het is nog enger als jij de aankomende president van Amerika bent.

Het is 'a hell of a job' wanneer jij je dochter hebt verloren en je die van een ander terug moet zien te vinden...

En dat is precies wat Jack McClure moet doen. Op zoek naar de dochter van de aanstaande president komt hij op het spoor van een zeer gevaarlijk genie. Een man die Jacks leven en zijn land al langer dan hij ooit voor mogelijk heeft gehouden, heeft beïnvloed...
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: First daughter
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022994917
Ebook: 9789044963427
Uitgever: Bruna
De vertrouweling
Jack McClure moet als special advisor en vertrouweling van de Amerikaanse president Carson de verdachte moord op een senator onderzoeken. Op dat moment is hij in Moskou waar hij verwikkeld raakt in een ruzie tussen een maffialid en de geheim agente Annika Dementieva. Jack redt Annika van een aanslag en zij weet hem te helpen bij de moordzaak. Maar niet zonder gevaar.

Achternagezeten door de Russische maffia, de Oekraïense politie en zijn eigen geheime dienst moet hij Annika en Alli, de dochter van de president, beschermen. Jack weet niet wie hij nog kan vertrouwen, want iedereen om hem heen blijkt te liegen.
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Last snow
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022997291
Ebook: 9789044962468
Uitgever: Bruna
Het Syriër complot
Op de campus waar Alli Carson, de dochter van de overleden president, de opleiding tot FBI-agent volgt, is een gruwelijke moord gepleegd. Alli wordt meteen verdacht, omdat het slachtoffer haar vriend was. Het onderzoek heeft de aandacht van de lokale rechercheurs, maar ook de FBI zelf en Jack McClure, de Nationale Veiligheidsdienstagent en vertrouweling van de Carson-familie.

De broer van oud-president Carson eist de bescherming van Alli op, maar in zijn huis ontsnapt ze ternauwernood aan een moordaanslag. Samen met Jack raakt ze betrokken in een gevaarlijke zoektocht naar de waarheid, die hen in een manipulatief politiek web stort en de rauwe wereld van vrouwenhandel.

Jack moet intussen ook een kopstuk van een Albanese misdaadorganisatie vinden, die met de dag machtiger over de hele wereld wordt. Hun missie brengt hen naar afgelegen gevaarlijke plekken en legt een complot bloot op een schaal die ze niet voor mogelijk hadden gehouden en dichterbij dan ze hadden verwacht.
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Blood trust
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400500914
Uitgever: Bruna

Nicholas LinnearDe Ninja
Ruim 3000 jaar geleden werd in het Verre Oosten de liefde tot een kunstvorm verheven. Hetzelfde gebeurde met de dood...

De Japanse krijgstradities bereiken hun hoogtepunt in de Samoerai, de edele strijder. Maar deze tradities hebben een schaduwkant: de Ninja, meedogenloze moordenaars die drugs en magie toepassen en bekend zijn met talloze manieren om iemand te doden. Ninja's zijn uniek: ze zijn de meest gevaarlijke mensen die er zijn, zij zijn de perfecte moordenaars.

Nicholas Linnear, half-Oosters, half-Engels, ontmoet de dochter van een rijke, machtige industrieel en krijgt een intense liefdesrelatie met haar. Al gauw wordt hij geconfronteerd met een reeks moorden in Ninja-stijl die hem herinneren aan zijn jeugd in Japan, aan zijn Japanse moeder en zijn grote liefde, Yukio, wier seksuele honger hij nauwelijks kon stillen.

In New York ontmoet de lezer Terry Tanaka, eigenaar van een exclusieve vechtschool, en Ah Ma, hoerenmadam, eigenares van een uiterst vreemd bordeel.

Maar hoogtepunt van deze roman, in deze spannende bizarre mensenjacht, is de uiteindelijke confrontatie tussen de achtervolgde en de jager, van wie er minstens één een Ninja is...
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: The Ninja
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789027457905
Uitgever: Spectrum
De Miko
Ooit was zij Akiko, de beeldschone, jonge geliefde van Saigo... ooit was zij gelukkig.

Doch haar Saigo werd door Nicholas Linneair vermoord en in Akiko's hart, dat eens vol liefde was, brandt nu de haat als een allesverterend vuur. Haar leven staat in dienst van de wraak en vol overgave wijdt zij zich aan de kunst van het doden.

Door een plastisch chirurg laat zij haar gezicht veranderen, zodat zij als twee druppels water lijkt op Yukio, de vrouw die eens Nicholas' minnares was en die hij nooit heeft kunnen vergeten. Akiko streeft nog maar één doel na: de dood van Nicholas Linneair.

Linneair raakt bovendien verstrikt in een web van intriges rond een uiterst complex en zeer geheim Japans project: Tenchi. Zowel de CIA als de KGB grijpen alle middelen aan om achter de feiten te komen. Bestaat er voor Linneair nog een uitweg uit deze nachtmerrie van dreiging, dood en verraad?
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: The Miko
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789027472632
Uitgever: Spectrum
Shiro Ninja
Nicholas Linnear - de Ninja - is teruggekeerd naar Japan, het land van zijn hart. Maar in plaats van de schoonheid en sereniteit te vinden die hij daar verwacht, wordt Nicholas gemarteld door angst, onzekerheid en een ongekend diep verdriet.

Gebroken door de dood van zijn dochtertje en vervreemd van zijn prachtige vrouw Justine, valt Nicholas onverwacht ten prooi aan Nami, een machtig Japans zakenverbond dat het op zijn bedrijf heeft voorzien.

Nicholas durft niet langer te vertrouwen op zijn magische innerlijke kracht. Hij is een 'Shiro Ninja', een witte Ninja geworden. Er is een zwarte schaduw over het Maanverlichte Pad gevallen. Een vijand is in zijn ziel geslopen, een vijand die met dodelijke precisie en bovennatuurlijke sluwheid alles dreigt te vernietigen wat Nicholas dierbaar is.

Om de bron van de terreur te ontmaskeren moet Nicholas eeuwen teruggaan naar zijn eigen oorsprong. Want alleen door de waarheid over zichzelf en zijn Ninja-erfenis te doorgronden kan hij genezen en zijn geheime mythische kracht hervinden. Het wordt de gevaarlijkste uitdaging van zijn leven in een mysterieus oosters labyrint van haat en liefde, intriges, erotiek en bloedwraak.
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: White Ninja
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789027429117
Uitgever: Spectrum
De Kaisho
Nicholas Linnear - de Ninja - krijgt tijdens een bezoek aan zijn geliefde Japan een geheimzinnig telefoontje. Mikio Okami, een oude vriend van Nicholas Linnears vader, heeft dringend hulp nodig.

Lang geleden beloofde Nicholas zijn vader dat hij Okami onmiddellijk te hulp zou schieten als dat nodig was. Zonder vragen te stellen en ongeacht de prijs. Maar Nicholas weet niet dat Okami de legendarische Kaisho is, de machtigste man binnen de Yakuza, de Japanse onderwereld.

Ondertussen wordt in Amerika een van de meest gevreesde Maffialeiders, Dominic Goldoni, op bizarre, rituele wijze vermoord. Maar is deze moord het begin van een bloedige vendetta tussen de Goldoni's en de Leonfortes, de twee machtigste Maffiafamilies? Of is het een eerste aanwijzing voor de aanwezigheid van een sinister verbond; een duister genootschap waarvan de lange tentakels tot in de Maffia en de Yakuza reiken, en de inktzwarte grijparmen zich uitstrekken naar de Amerikaanse regering?

In de achterbuurten van Parijs en louche kamertjes in Washington, op de kronkelige Venetiaanse kanalen en tussen de torens van glas en staal in Tokio vecht Nicholas Linnear zijn titanenstrijd tegen een onnoemelijk kwaad. Hij daalt af in een angstaanjagende wereld van verleiding en verraad, waar doodsangst en primitieve verlangens regeren. De Ninja betreedt de wereld van... de Kaisho.
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: The Kaisho
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789024522781
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Tanjian
Tokio/Saigon. Kaiso Mikio Akami, hoofd van de Yakuza, moet onderduiken. Na de dood van zijn compagnon loopt ook hij gevaar vermoord te worden. Nicholas Lannaer - de Ninja - heeft ooit gezworen de Kaisho te beschermen wanneer hij in moeilijkheden zal komen. Hij gaat op zoek naar Mikio Okami en het geheim achter zijn verdwijning...

New York. Margarita Goldoni, de zuster van Oami's vermoorde maffiapartner, heeft alle contacten van haar broer overgenomen. Nicholas' vriend Lew Croaker schaduwt haar. Is deze vrouw, zijn grote liefde, de link met Okami? Croaker ontdekt een netwerk waarvan de tentakels tot in de politieke kringen van Amerika en Japan reiken...

De Drijvende stad. Het omstreden koninkrijk van Rock, de wrede Vietnamveteraan en drugsbaron, blijkt meer te zijn dan een exotisch paradijs in de Gouden Driehoek. Rock, deze met bloed doordrenkte duivel, heeft het wapen van het kwaad in zijn macht. Dit wapen kan slechts door één man worden vernietigd: Nicholas Linnear...
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Floating city
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789024524044
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Kshira
Na de vernietiging van zijn drugsimperium lijkt Mick Leonforte van de aardbodem te zijn verdwenen. Maar de doortrapte Leonforte is erin geslaagd uit de smeulende resten van het junglefort te ontsnappen. Nu is hij terug, gevaarlijker dan ooit...

Nick Linnear, de Ninja, krijgt nauwelijks tijd om op adem te komen. Zijn computerbedrijf dreigt in handen te vallen van een machtige concurrent. Tijdens zijn speurtocht naar deze anonieme tegenstander wordt Linnear langzaam maar zeker de duistere onderwereld van Tokio in getrokken. Daar komt hij oog in oog te staan met een oude bekende...

Linnear zal het uiterste moeten vergen van zijn bijzondere krachten, wil hij deze confrontatie met het kwaad in zijn voordeel beslissen. Want de Ninja moet hiervoor een mystieke kracht verslaan, die wellicht groter is dan hijzelf...
Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: Second skin
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789024527472
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titelsVerleiding volgens script

Zie voor de beschrijving van dit boek: Sirenen.

Schrijver: Eric van Lustbader
Oorspronkelijke titel: zie Sirenen
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789027414496
Uitgever: Spectrum