Boekenplank:
Kies

Boeken van David Morrell

Meer over David Morrell

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1943

Geboorteland: Canada

Website: David Morrell


Overzicht

 • De Maya connectie - Assumed identity
 • De Millgate opdracht - Desperate measures
 • Dubbele obsessie - Double image
 • Gebrande siena - Burnt sienna
 • Het Santa Fe mysterie - Extreme denial
 • Het vijfde beroep - The fifth profession
 • Verbond van de vlam - The covenant of the flame
 • Wraakzucht - Long lost

De Broederschap van de roos / Brotherhood of the Rose Series

 1. Broederschap van de roos - The brotherhood of the rose
 2. Genootschap van de Steen - The fraternity of the stone
 3. Verbond van nacht en nevel - The league of night and fog

Rambo

 1. De achtervolging - First blood
 2. Rambo - Rambo
 3. Rambo III - Rambo III

Non-Fictie

 • Vuurvliegjes - Fireflies
De Broederschap van de roos / Brotherhood of the Rose Series
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Maya connectie
Zijn naam is Buchanan. Maar ook Potter, Crawford, MacDonald, Blok, Davis, Higgins, Davenport, Newton, Hanover. Hij is een meester in het aannemen van valse identiteiten. Tijdens zijn lange carrière als deep-cover specialist heeft hij zich voor meer dan tweehonderd verschillende mensen uitgegeven. Nu blijken zijn frequente persoonsverwisselingen hem noodlottig te worden.

Zijn ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid: hij wordt ontmaskerd door iemand die hem kent van een andere tijd, een andere plaats en een andere identiteit. Buchanans pogingen in een cocaïnedistributienetwerk te infiltreren dreigen te mislukken. En bovendien weigeren zijn opdrachtgevers ditmaal hem een nieuwe identiteit te verschaffen. Voor het eerst in acht jaar moet Buchanan de rol spelen van degene die hij het minst kent... zichzelf!
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: Assumed identity
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789024510764
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Millgate opdracht
Journalist Matt Pittman staat op het punt zelfmoord te plegen. Als hij zijn vinger om de trekker spant, gaat de telefoon. Anderen maken wel uit hoe en wanneer Pittman zal sterven...

Jonathan Millgate ligt op sterven. Hij is een van de vijf legendarische diplomaten die de `Raadsheren' worden genoemd. De Raadsheren hebben de afgelopen veertig jaar het buitenlands beleid van de Verenigde Staten bepaald en een enorme rijkdom vergaard in de wapenhandel. Maar ook vijanden...
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: Desperate measures
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789024522804
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dubbele obsessie
Mitch Coltrane is fotograaf. Oorlogsfotograaf. Keer op keer waagt hij zijn leven om de beste foto's te schieten. Maar zijn recente ervaringen in Bosnië zijn zo schokkend dat hij zweert nooit meer wanhoop en dood vast te leggen, hoewel de beelden - en het verleden - hem blijven achtervolgen.

Coltrane vlucht in een zoektocht naar een betoverend mooie vrouw. Wie is zij? Waarom heeft de wereldberoemde fotograaf Randolph Packard de duizenden foto's die hij van haar heeft gemaakt voor iedereen verborgen? En wie belt Coltrane met als enige boodschap de beklemmende muziek van Verdi's Requiem?
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: Double image
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024505852
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gebrande siena
Chase Malone, 37 jaar, ex-piloot en ex-militair, heeft zich teruggetrokken in een klein dorpje in Mexico. Hij is nu een gevierd schilder die niet in opdracht werkt. Desondanks benadert wapenhandelaar Derek Bellasar hem voor twee portretten van zijn vrouw.

Malone weigert; Bellasar dringt aan. Vervolgens hoort Malone dat Bellasar eerder getrouwd is geweest en dat zijn vorige echtgenotes alle drie op hun dertigste om het leven zijn gekomen, vlak nadat hun portret was geschilderd door een beroemd kunstenaar.

Ervan overtuigd dat Bellasars huidige vrouw een doodvonnis boven het hoofd hangt, besluit Malone de opdracht te aanvaarden in een poging haar te redden.
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: Burnt sienna
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789024536467
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het Santa Fe mysterie
Steve Decker is een van de allerbesten binnen de CIA op het terrein van terrorismebestrijding. Maar na een terroristische aanslag in Rome met desastreuze gevolgen neemt Steve ontslag om in Santa Fe een nieuw leven te beginnen waarin nu voor het eerst plaats is voor een vrouw: Beth Dwyer.

Zijn rust wordt echter wreed verstoord als 's nachts vier gewapende mannen zijn huis binnendringen. Wanneer kort daarna Beth spoorloos is verdwenen, komen Steve's oude gewoonten en instincten weer boven...
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: Extreme denial
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789024524068
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Het vijfde beroep
Het lijkt een simpele opdracht: bescherm een vrouw tegen de wreedheden van haar man.

Het wordt een nachtmerrie voor de Amerikaan Savage en de Japanner Akira, twee vertegenwoordigers van 'Het vijfde beroep', het beroep van zeer professionele veiligheidsmannen die bereid zijn hun leven in ruil voor veel geld op het spel te zetten om de machtigste en rijkste mensen van de wereld te beschermen...
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: The fifth profession
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789024517404
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verbond van de vlam
Vuur: reinigend, alles vernietigend, niet te stuiten... Eén voor één eist het zijn slachtoffers, gekozen vanwege hun misdaden tegen de heilige natuur - totdat een onschuldige vrouw tussenbeide komt.

De journaliste Tess Drake wordt geobsedeerd door een mysterieuze vreemdeling met grijze ogen die zichzelf Jozef noemt. Voordat ze elkaar beter leren kennen, wordt Jozef op onmenselijk wrede wijze vermoord.

Samen met Craig, een doorgewinterde politieman, stelt Tess een onderzoek in naar Jozefs dood, maar meer nog naar zijn leven. Wie was hij? Wat deed hij? Wie zat hem achterna en waarom?

Hun speurwerk brengt hen op het spoor van de beschermers van een geheime vlam en ze dringen steeds dieper door tot de kern van een duister, eeuwenoud complot, dat terugvoert naar de godheid Mithras...
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: The covenant of the flame
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789024518777
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wraakzucht
Op dertienjarige leeftijd stuurde Brad Denning zijn kleine broertje Petey naar huis. Met gebogen hoofd fietste de jongen weg, en sindsdien heeft niemand ooit nog iets van hem vernomen.

Nu, vijfentwintig jaar later, is Brad een succesvolle architect in Denver, Colorado. Op een dag wordt hij aangesproken door een man die beweert zijn lang vermiste broer te zijn. De man kent zoveel details dat er geen twijfel mogelijk is: Petey is terug.

Brad besluit hem in huis te nemen. Maar nu zijn broer is teruggekeerd, verandert het leven van Brads gezin in een ware hel.
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: Long lost
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024542116
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De Broederschap van de roos / Brotherhood of the Rose SeriesBroederschap van de roos
Ontevreden met de logge organisatie van zijn regering, besluit Edward Franciscus Elliot, hoofd van de contraspionage, zijn leven te wijden aan de opleiding van een select groepje weesjongens tot supermoordenaars. In zijn rol van surrogaatvader stuurt hij ze de hele wereld over, steeds met dezelfde opdracht: doden zonder sporen achter te laten.

Nadat Saul, een van zijn pupillen, zich net zorgvuldig van zijn taak heeft gekweten, wordt er een valstrik voor hem opgezet. Geholpen door zijn 'tweelingbroer' Chris komt hij er langzaam maar zeker achter dat Eliot het brein achter deze ingrijpbare en onvoorspelbare samenzwering moet zijn.
Brotherhood of the Rose - 1989
Regisseur: Marvin J. Chomsky
Cast: Robert Mitchum, Peter Strauss, David Morse, e.a.
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: The brotherhood of the rose
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789020410792
Uitgever: Veen
Genootschap van de Steen
Drew MacLane, voormalig geheim agent, heeft de wereld de rug toegekeerd om boete te doen voor de wandaden die hij uit naam van zijn land heeft begaan. In een afgelegen klooster brengt hij zes jaar in afzondering door. Maar op een dag probeert iemand zijn eten te vergiftigen. Wie heeft dat gedaan en waarom?

Om dat te kunnen onderzoeken is hij gedwongen zijn beschutte kluizenaarsbestaan te verruilen voor een opgejaagd leven in de buitenwereld. Vervolgens raakt hij verstrikt in een zo monsterlijke samenzwering dat zelfs een machtig instituut als de katholieke Kerk op haar grondvesten wankelt.

De enigen die hem bijstaan zijn een vrouw van wie hij eens heeft gehouden en een meedogenloze, geheimzinnige priester die aan het hoofd staat van een geheime broederschap: het Genootschap van de Steen.
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: The fraternity of the stone
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789024515837
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verbond van nacht en nevel
Hoewel Saul en Drew beiden beroepsmoordenaars zijn met een zelfde nachtmerrieachtig verleden, hebben hun paden zich nooit gekruist... tot nu toe.

Onbeheersbare krachten dwingen Saul en Erika hun huis te verlaten. Arlene gaat op zoek naar Drew om hem een mysterieuze boodschap door te geven. Het Genootschap van de Steen heeft nog een appeltje te schillen met Drew en na veertig jaar lijkt het Verbond van Nacht en Nevel opnieuw een terreurregime te gaan vestigen: oude mannen verdwijnen, een geheime wapenleverantie staat op stapel en een kardinaal wordt op gruwelijke wijze vermoord.

Als Saul en Drew hun afzonderlijke doelen nastreven, vallen hun wegen samen als ze elkaar in het hart van de Eeuwige Stad, in de tuinen van het Vaticaan, ontmoeten. Tezamen binden ze de strijd aan met het Verbond van Nacht en Nevel en ontdekken ze het afgrijselijke geheim ervan.

David Morrell brengt zijn helden uit Broederschap van de Roos en Genootschap van de Steen samen in een nieuwe non-stop actiethriller over een verschrikking die de wereld nooit zal vergeten...
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: The league of night and fog
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789024517138
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

RamboDe achtervolging
Zijn laatste vriend is overleden. Doelloos loopt hij rond. En als hij dan ook nog eens wordt opgepakt voor landloperij, dan knapt er iets in Vietnamveteraan John Rambo.

Hij vecht zich het politiebureau uit en vlucht de bossen in. Sheriff Teasle laat niet met zich spotten en zet meteen een grote klopjacht op. Een door-en-door getrainde guerrillaspecialist als Rambo laat zich echter niet zomaar pakken. Integendeel, zelfs de hele politiemacht is hij te slim af.

Wie weet kan Kolonel Trautman, Rambo's oude Vietnam-commandant, hem kalmeren...
First Blood - 1982
Regisseur: Ted Kotcheff
Cast: Sylvester Stallone, Brian Dennehy, Richard Crenna, e.a.
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: First blood
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789024503209
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Rambo
John Rambo, een keiharde, getrainde Vietnamveteraan, wordt in de gevangenis benaderd voor een speciale opdracht. Hij zal gedropt worden boven de Vietnamese jungle bij een gevangenkamp waaruit hij tijdens de oorlog is ontsnapt. Het vermoeden bestaat dat er Amerikanen gevangen zitten.

Maar bij de dropping gaat iets mis; Rambo raakt zijn uitrusting kwijt, behalve een spectaculaire boog en een aantal pijlen. Als Rambo echter iemand uit het kamp bevrijdt, ontsteken zijn superieuren in woede. Achtervolgt door een leger soldaten vecht John Rambo opnieuw zijn meedogenloze guerrillaoorlog...
Rambo: First Blood Part II - 1985
Regisseur: George P. Cosmatos
Cast: Sylvester Stallone, Charles Napier, Richard Crenna, e.a.
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: Rambo
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789024512195
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Rambo III
Teruggetrokken van de wereld leeft Rambo in een boeddhistisch klooster in Thailand. Het enige wat hij wil is met rust gelaten worden. Maar al spoedig komt hij weer in contact met zijn superieur kolonel Trautman.

Deze draagt Rambo op een verdwenen Amerikaanse journalist op te sporen in het onherbergzame Afghanistan en bewijzen te verzamelen van een ophanden zijnd offensief van de Russen.

Eerst voelt Rambo niets voor deze opdracht. Maar als Trautman gevangen wordt genomen tijdens een geheime actie in Pakistan, onderneemt Rambo een reddingsoperatie. Gesteund door Afghaanse rebellen en voorzien van de modernste wapens, waaronder een hightech katapult, bindt hij een nietsontziende strijd aan met de Russen...
Rambo III - 1988
Regisseur: Peter MacDonald
Cast: Sylvester Stallone, Kurtwood Smith, Richard Crenna, e.a.
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: Rambo III
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789024519033
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Non-FictieVuurvliegjes
Vuurvliegjes is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een vijftienjarige jongen die overlijdt aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Die jongen is Matthew Morrell, bestsellerauteur David Morrell is zijn vader.

Op ontroerende wijze beschrijft Morrell hoe zijn zoon ruim een half jaar lang vecht tegen zijn ziekte. Hij beschrijft het verdriet en de onderlinge liefde van het gezin, de moeilijke maar ook de mooie momenten.

De vuurvliegjes staan symbool voor de bovennatuurlijke verschijnselen waar de vader mee te maken krijgt. De schrijver weet fictie en realiteit te vermengen tot een indrukwekkend verhaal.
Schrijver: David Morrell
Oorspronkelijke titel: Fireflies
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789024515356
Uitgever: Luitingh-Sijthoff