Boekenplank:
Kies

Boeken van Gayle Lynds

Meer over Gayle Lynds

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Gayle Lynds


Overzicht

  • De geheime boekenclub - The book of spies
  • De Kronos affaire - The coil
  • De meesterspion - The last spymaster
  • Het mozaïek trauma - Mosaic
  • Het Tolstoj gevoel - Mesmerized
  • Maskerade - Masquerade

Dubbel uitgegeven titels

  • De blinde pianiste - zie Het mozaïek trauma

Robert Ludlum & Gayle Lynds

  1. De Altman code - The Altman code
  2. De Armageddon machine - The Paris option
  3. De Hades factor - The Hades factor
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geheime boekenclub
De beruchte bibliotheek van Ivan de Verschrikkelijke is 500 jaar geleden verdwenen, maar één boek vindt plots zijn weg naar de openbaarheid. Wanneer er een verband met een nationale terroristische dreiging wordt ontdekt, schakelt de CIA historica Eva Blake in om de bibliotheek te localiseren.
Blake krijgt te maken met een even select als geheim genootschap van 's werelds machtigste, rijkste en gevaarlijkste mannen, dat zichzelf de Boekenclub noemt. Deze club deinst niet terug voor moord om de locatie van de bibliotheek geheim te houden. Met hetzelfde gemak speelt de club landen tegen elkaar uit voor lucratieve wapendeals...
Schrijver: Gayle Lynds
Oorspronkelijke titel: The book of spies
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-245-8962-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Kronos affaire
Liz Sansborough heeft haar vroegere leven als CIA-agente achter zich gelaten. Ze geniet van haar nieuwe baan als hoogleraar in een slaperig universiteitsstadje. Tot het bericht komt dat haar nichtje is ontvoerd.
De aard van het losgeld is verbazingwekkend. De ontvoerders eisen de geheime dossiers van Liz' overleden vader, een gevreesde huurmoordenaar. Dossiers die een schat aan informatie bevatten over zijn klussen en opdrachtgevers.
Bij haar poging haar nichtje te redden stuit Liz op een schimmig en geheimzinnig genootschap: zeer invloedrijk en met een onthutsende hoeveelheid macht en geld. En vanaf dat moment is haar ogenschijnlijk zo rustige en aangename leven voorbij...
Schrijver: Gayle Lynds
Oorspronkelijke titel: The coil
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-4564-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De meesterspion
Charles Jay Tice was een beroemde CIA-meesterspion in de Koude Oorlog. Totdat uitkwam dat hij jarenlang gevoelige informatie had doorgespeeld aan de Russen: Tice kreeg levenslang in een van de zwaarstbeveiligde gevangenissen.
Plotseling is zijn cel leeg en niemand begrijpt hoe hij heeft kunnen ontsnappen. CIA 'jager' Elaine Cunningham, gespecialiseerd in het localiseren van onvindbare mensen, wordt in stilte op de zaak gezet.
Wat in eerste instantie een uitdagende opdracht lijkt, verzandt al snel in een uiterst gecompliceerde zaak: Elaine vind het bewijs van een wijdvertakte samenzwering. De ontsnapping van Tice heeft veel meer om het lijf dan de laatste meesterlijke actie van een een oude geheim agent...
Schrijver: Gayle Lynds
Oorspronkelijke titel: The last spymaster
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-245-4574-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het mozaïek trauma
Tien jaar geleden werd de pianiste Julia Austrian plotseling blind, maar tijdens een concert in Londen kan ze opeens weer zien. Haar euforie duurt echter niet lang.
Diezelfde avond is ze getuige van de moord op haar moeder, en deze traumatische ervaring maakt haar opnieuw blind. Ondanks haar enorme verdriet is Julia vastbesloten de dood van haar moeder te wreken.
Daarbij wordt ze geholpen door CIA-agent Sam Keeline. Maar welk spel speelt hij? En wat is de rol van Creighton Redmond, presidentskandidaat en Julia's oom?
In een wervelstorm van bedrog, geweld, lust en hebzucht en met de hete adem van een sluipmoordenaar in hun nek, proberen Julia en Sam de waarheid te achterhalen...
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De blinde pianiste.
Schrijver: Gayle Lynds
Oorspronkelijke titel: Mosaic
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-4664-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het Tolstoj gevoel
In Washington ontdekt advocate Beth Convey dat iemand miljoenen van een belangrijke cliënt heeft gestolen...
Bij The Washington Post krijgt Ruslandkenner Jeffrey Hammond een telefoontje voor een nachtelijke afspraak met een voormalige KGB-spion...
In het Departement van Justitie zoeken drie medewerkers wanhopig naar de hooggeplaatste mol die Amerikaanse topgeheimen verraadt...
In Arlington werken mannen vol rancune aan een plan waarmee ze de internationale macht die ze ooit hadden kunnen herwinnen...
Ondertussen lijkt de briljante en ambitieuze Beth Convey het middelpunt te worden van al deze verwikkelingen. Voor ze het weet, is ze op de vlucht...
Schrijver: Gayle Lynds
Oorspronkelijke titel: Mesmerized
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-4554-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Maskerade
Sinds de val van de Muur is de vijand dichter bij huis en veel moeilijker te vinden. Maskerade is een reis door de wereld van nationale veiligheid en internationale terreur.
Een vrouw wordt wakker zonder herinneringen. Haar kamer, haar naam, haar man - het zegt haar niets. En alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt er vlak daarna een aanslag op haar gepleegd. Daamee is de jacht geopend.
Liz Stansborough staat in het middelpunt ervan - als jager en prooi. Is ze een gevaarlijke killer of een onschuldig slachtoffer?
Uiteindelijk kan Liz alleen vertrouwen op haar instinct en geslepenheid om waarheid en leugen te onderscheiden. Ze ontdekt onaangename feiten over haar eigen identiteit en over de mensen die zeggen ons te beschermen.
Schrijver: Gayle Lynds
Oorspronkelijke titel: Masquerade
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-295-2794-3
Uitgever: Archipel

Dubbel uitgegeven titelsDe blinde pianiste
Zie voor de beschrijving van dit boek: Het mozaïek trauma.
Schrijver: Gayle Lynds
Oorspronkelijke titel: zie Het mozaïek trauma
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-295-2773-0
Uitgever: De Arbeiderspers

Robert Ludlum & Gayle LyndsDe Altman code
De Amerikaanse marine volgt in het geheim een Chinees vrachtschip dat onderweg is naar Irak. Het gerucht gaat dat de lading bestaat uit tonnen chemicalieën, waarmee een arsenaal aan nieuwe biologische wapens geproduceerd kan worden.
Om een diplomatiek incident en een escalatie te voorkomen, moet het schip gestopt worden voordat het buiten bereik is. Maar eerst is bewijs nodig dat de lading inderdaad dodelijk is. Jon Smith krijgt opdracht dat te vinden.
In een race tegen de klok doet Smith een serie explosieve ontdekkingen: de ware lading van het schip is een van de best bewaarde Chinese staatsgeheimen en bovendien een angstwekkende internationale samenzwering...
Schrijver: Gayle Lynds
Oorspronkelijke titel: The Altman code
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-3578-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Armageddon machine
Een explosie en een brand vernietigen een deel van het beroemde Instituut Pasteur in Parijs. Marty Zellerbach raakt in coma en de befaamde computerexpert Emile Chambord is zoek. Diverse geheime diensten vrezen dat hij ontvoerd is.
Jon Smith krijgt opdracht dr. Chambord te lokaliseren. Zellerbach en hij hadden in het geheim een prototype van een moleculaire computer ontwikkeld. Als die technologie in verkeerde handen valt, kan dat fatale gevolgen hebben.
In Parijs, Londen, Brussel en Algiers zoekt Jon Smith naar de wetenschapper en naar het brein achter de ontvoering. Met zijn collega's ontdekt hij een samenzwering die Europa wil omvormen en de Verenigde Staten vernietigen...
Schrijver: Gayle Lynds
Oorspronkelijke titel: The Paris option
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-3568-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Hades factor
Jonathan (Jon) Smith is chirurg en beroepsmilitair, getraind in spionage. Hij werkt in Ford Detrick, Maryland, voor USAMRIID, de eerste verdedigingslinie van het Amerikaanse leger tegen infectieziekten en biowapens.
Hades is de codenaam van USAMRIID voor een nieuw virus. De onderzoekers in Fort Detrick proberen de geheimen van het zeer besmettelijke virus te ontraadselen voordat de dodelijke ziekte uitgroeit tot een epidemie.
Een oude vriend van Smith, een FBI-agent, waarschuwt hem niet bij het onderzoek betrokken te raken. Dan wordt er een aanslag op Smith gepleegd en sterft zijn vriendin aan het virus.
Hij neemt zich voor om de zaak op te lossen, maar zijn werk wordt gefrustreerd door machten die hij niet kan benoemen...
The Hades Factor - 2006
Regisseur: Mick Jackson
Cast: Stephen Dorff, Mira Sorvino, Blair Underwood, e.a.
Schrijver: Gayle Lynds
Oorspronkelijke titel: The Hades factor
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-3467-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff