Boekenplank:
Kies

Boeken van James Cobb


Amanda Lee Garrett

  1. Slagveld Antarctica - Choosers of the slain
  2. Slagveld Chinese Zee - Sea strike
  3. Oceaanduivel - Sea fighter

Covert-One

  1. Het Noordpool conflict - The Arctic event

gedetailleerd overzicht

Amanda Lee GarrettSlagveld Antarctica
2006. Argentinië bezet een aantal onderzoeksbases op het Antarctisch schiereiland en claimt het poolgebied voor eigen gebruik. Door schijnonderhandelingen te voeren willen de Argentijnen internationaal militair ingrijpen voorkomen, maar Engeland en de Verenigde Staten laten deze stille annexatie niet over hun kant gaan.
In de haven van Rio de Janeiro ligt sinds het begin van het conflict de USS Cunningham voor anker. Het is een uitzonderlijke, van onder tot boven bewapende oorlogsbodem. Het schip behoort tot de Stealth-klasse en kan zich onttrekken aan radardetectie, waardoor het nagenoeg onzichtbaar is voor zijn tegenstanders. De kapitein van de Cunningham is trouwens even bijzonder: achter Amanda Garretts sexy uiterlijk gaan een even grote intelligentie en een keiharde wil schuil.
Garrett en haar schip komen voor een enorme uitdaging te staan als zij naar de zuidelijke poolzee worden gedirigeerd om orde op zaken te stellen. Amanda weet dankzij haar vernuft, haar koelbloedigheid en alle technische mogelijkheden van de Cunningham een eerste serie aanvallen af te weren. Maar dan komen zij en de bemanning tussen de hele Argentijnse marine en de rijkdom aan grondstoffen van Antarctica in te liggen: een vernietigende afrekening lijkt onafwendbaar...
Schrijver: James Cobb
Oorspronkelijke titel: Choosers of the slain
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-274-4809-4
Uitgever: Spectrum
Slagveld Chinese Zee
2006. In China zijn de conflicten tussen het communistisch regime en de rebellenlegers uitgegroeid tot een regelrechte burgeroorlog. De nationalisten bereiden vanaf Taiwan een offensief tegen het vasteland voor in de hoop daar hun macht te herstellen. China dreigt daarop met een nucleaire vuurstorm de rebellen voorgoed het zwijgen op te leggen. Een ramp is onafwendbaar.
Amanda Garrett, de beeldschone maar keiharde kapitein van de USS Cunningham, krijgt opdracht actie te ondernemen. Met de tot de tanden bewapende oorlogsbodem van de Stealth-klasse moet ze over de Jangtse tot Shanghai zien door te dringen, naar het militaire bolwerk van de communisten. Een haast onmogelijke opdracht, waarmee het lot van een kwart van de wereldbevolking op het spel staat...
Schrijver: James Cobb
Oorspronkelijke titel: Sea strike
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-274-6471-5
Uitgever: Spectrum
Oceaanduivel
De gedeserteerde Nigeriaanse generaal Obe Belewa bedreigt de rust in het olierijke West-Afrika.
Kapitein Amanda Lee Garrett moet ondanks moeizame internationale samenwerking, beperkende VN-resoluties en experimentele, ongeteste wapens de onverbiddelijke opmars van Belewa's rebellen tot staan zien te brengen.
Schrijver: James Cobb
Oorspronkelijke titel: Sea fighter
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-274-7213-0
Uitgever: Spectrum

Covert-OneHet Noordpool conflict
Op een ruig, koud eiland ten noorden van Canada vinden expeditieleden de resten van een Russische bommenwerper uit de Koude Oorlog. Slechts weinig mensen weten dat de lading nog steeds gevaarlijk is: twee ton actieve antrax.
Jon Smith van Covert One moet samen met een CIA-agent en een knappe maar dodelijke vrouwelijke wapenexpert de vondst veiligstellen. Maar de oude bommenwerper verbergt een geheim dat een derde wereldoorlog kan ontketenen...
Schrijver: James Cobb
Oorspronkelijke titel: The Arctic event
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-245-5803-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff