Boekenplank:
Kies

Boeken van Paul Garrison

Paul Garrison heeft onder diverse pseudoniemen boeken geschreven, maar hij is waarschijnlijk het meest bekend om de boeken die hij als Justin Scott heeft geschreven met Clive Cussler en als Paul Garrison met Ludlum.

Meer over Paul Garrison

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Justin Scott, J.S.Blazer, Alexander Cole

Geboren: 1944

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Paul Garrison


Overzicht

Gekaapt
Een rookpluim in de verte trekt zijn aandacht. 'Oh, God!' Vol ongeloof blijft Stone kijken. De zeilboot waarop zijn vrouw en dochter zich bevinden, wordt moeiteloos aan boord van de enorme gastanker getakeld, waarop de Dallas Belle haar zwenking voltooit en wegvaart naar open zee...

Het artsenechtpaar Michael en Sarah Stone bezoekt met hun hospitaalschip Veronica de koraaleilanden voor de Aziatische kust. Wanneer de bemanning van een gastanker om medische assistentie verzoekt, zeilt Sarah er heen, samen met haar tienjarige dochter Ronnie. Michael blijft op een atol achter om een stervende visser te verzorgen.

Hulpeloos moet hij vanaf het strand toezien hoe zijn gezin, met boot en al, aan boord van de tanker wordt gehesen, die vervolgens achter de horizon verdwijnt. Michael raakt in paniek. Hij heeft geen idee hoe hij op 250 mijl van de dichtstbijzijnde radio zijn ontvoerde vrouw en dochter kan redden.

De Dallas Belle vaart ondertussen richting Sjanghai en de krankzinnige eigenaar is van plan zijn scheepslading - die te vergelijken valt met de vernietigende kracht van tien atoombommen - te gebruiken om de stad Tokio van de kaart te vegen...
Schrijver: Paul Garrison
Oorspronkelijke titel: Ice and sun
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022983188
Uitgever: Bruna