Boekenplank:
Kies

Boeken van Justin Scott

Justin Scott heeft onder diverse pseudoniemen boeken geschreven, maar hij is waarschijnlijk het meest bekend om de boeken die hij als Justin Scott heeft geschreven met Clive Cussler en als Paul Garrison met Ludlum.

Meer over Justin Scott

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Geboren: 1944

Verenigde Staten

Pseudoniem (van): Paul Garrison, J.S.Blazer, Alexander Cole

Website: http://www.justinscott-paulgarrison.com/


Overzicht

  • De Hong Kong connectie - The Hong Kong edge
  • Fatale vrouw - Widow of desire
  • In de olie - Many happy returns
  • Klinkende munt - Treasure for treasure
  • Wraak als kompas - The shipkiller

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Hong Kong connectie
De grote dag nadert met rasse schreden: op 1 juli 1997 zal Hong Kong, dan nog een Britse kroonkolonie, ingelijfd worden door communistisch China. Vicky Mackintosch is de dochter van een machtige taipan, die na haar vaders dood alle zeilen moet bijzetten voor het behoud van het Mackintosh imperium. Ze ondervindt daarbij geduchte tegenwerking van Vivian Loh, de maitresse van haar vader, een Chinese vrouw die even mooi is als ambitieus, even mysterieus als geslepen. Hun visies over de toekomst van het bedrijf maken dat zij de degens herhaaldelijk kruisen en de strijd wordt door de vrouwen met zo’n felheid bevochten dat het onvermijdelijk lijkt dat slechts één van beide als winnares kan zegevieren…
Schrijver: Justin Scott
Oorspronkelijke titel: The Hong Kong edge
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-225-1190-1
Uitgever: Boekerij
Fatale vrouw
Wallca Nevsky is een succesvol zakenman. Hij is een van 's werelds grootste bonthandelaren en zijn vanuit New York geleide imperium staat wijd en zijd bekend als een eersteklas zaak. Ter introductie van een nieuwe modelijn geven Wallace en zijn knappe, veel jongere vrouw Natalie een schotterend feest op een jacht. Maar dan, op het hoogtepunt van de party, slaat het noodlot toe: een mysterieuze vrouw stapt naar voren, fluistert het woord 'verrader' en vuurt één enkel schot. Natalies wereld stort ineen. Niet alleen verliest zij de man van wie ze houdt, maat het woordje 'verrader' blijft haar achtervolgen. Had Wallace een andere vrouw? Was Wallace meer dan een zakenman alleen? Wie of wat had hij verraden? Voordat Natalie een antwoord op al deze vragen heeft is zij meermalen aan de dood ontsnapt en moet zij een uitweg vinden in een labyrint vol raadsels en gevaarlijke wendingen.
Schrijver: Justin Scott
Oorspronkelijke titel: Widow of desire
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-225-0981-8
Uitgever: Boekerij
In de olie
Drie ongelukken in vier dagen, maar niet door hetgeen de titel suggereert, want die is 'bloed'-serieus, hoewel...
Schrijver: Justin Scott
Oorspronkelijke titel: Many happy returns
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 90-274-3730-0
Uitgever: Het Spectrum
Klinkende munt
Wat doe je als je honderden gouden muntjes vindt, afkomstig van een gezonken piratenschip? Uitkijken voor kapers op de kust.
Schrijver: Justin Scott
Oorspronkelijke titel: Treasure for treasure
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-274-3759-9
Uitgever: Het Spectrum
Wraak als kompas
Tijdens een zeiltocht van Amerika naar Engeland worden Peter Hardin en zijn vrouw Carolyn overvaren door de grootste supertanker ter wereld. Peter overleeft het ongeluk en slaagt erin de Engelse kust te bereiken, maar zijn vrouw niet. Peter herstelt volledig, maar hij kan de dood van Carolyn niet verwerken. Hij wordt verteerd door verdriet en woede. Nadat hij bij de officiële instanties tevegeefs heeft aangeklopt, blijft hem niets anders over dan het alleen op te nemen tegen de supertanker Leviathan. Hij vaart uit met een razendsnel zeiljacht, een raket aan boord. Een adembenemende achtervolging over de oceanen begint...
Schrijver: Justin Scott
Oorspronkelijke titel: The shipkiller
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-10-02785-6
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.