Boekenplank:
Kies

Boeken van Brendan Dubois

Meer over Brendan Dubois

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Brendan Dubois


Overzicht

  • De laatste dagen van Amerika - Twilight
  • Vuur uit de hemel - Resurrection day

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste dagen van Amerika
Wat als... De Verenigde Staten opnieuw getroffen worden door een terroristische aanslag? Alleen deze keer komt het machtigste land ter wereld de klap niet meer te boven...

Een nieuwe terroristische aanslag heeft de Verenigde Staten op hun grondvesten doen schudden. De bevolking is massaal de steden ontvlucht en door tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen is het land uiteengevallen. Zwaarbewapende milities hebben het heft in handen genomen en de regering staat machteloos.

In de verscheurde staat New York ziet een team van de Verenigde Naties, met daarin de jonge Canadese journalist Samual Simpson en de Nederlandse arts Miriam van der Pol, zich voor een onmogelijke opdracht gesteld. Ze hebben één week de tijd om bewijs te vinden voor oorlogsmisdaden waaraan een groep gearresteerde militieleiders zich schuldig zou hebben gemaakt.

Terwijl een VN-troepenmacht probeert vrede te bewerkstelligen wordt Simpson geconfronteerd met het gevaar van een natie waarin iedere burger vecht voor zijn eigen lijfsbehoud.
Schrijver: Brendan Dubois
Oorspronkelijke titel: Twilight
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022991855
Uitgever: Bruna
Vuur uit de hemel
Wat als... De Cuba-crisis in 1962 verkeerd zou zijn afgelopen? Wat als... John F. Kennedy niet in 1963 zou zijn vermoord?

Boston, 1972. Tien jaar eerder verwoesten kernbommen de grote steden van Amerika en Rusland. Van de Verenigde Staten is nu niet veel meer over, het is een tweederangs mogendheid die volledig afhankelijk is van Groot-Brittannië.

In deze bewogen tijd krijgt Carl Landry, verslaggever bij de Boston Globe, te maken met het zo op het oog alledaagse misdaad. Merl Sawson, veteraan van de Cubaanse Oorlog van 1962, wordt dood aangetroffen in zijn bed. Werd hij het slachtoffer van een mislukte inbraak, of is het moord?

Bijgestaan door een beeldschone verslaggeefster van de London Times, begint Landry aan een onderzoek dat diep graaft in het verleden van Sawson, en de volgende schokkende vragen oplevert: wat deed Sawson in de War Room van het Witte Huis in oktober 1962? Wie drukte indertijd op de knop waardoor de fatale oorlog losbarstte? Wat gebeurde er werkelijk, waarover werd gelogen?

Van het grimmige Boston naar de verlaten straten van Manhattan, en vandaar naar het gigantische radioactieve kratermeer dat is overgebleven van Washington DC - in een wanhopige speurtocht raken de twee verslaggevers betrokken bij een duistere samenzwering met wortels die diep teruggrijpen in het verleden.

De belangrijkste vraag van allemaal blijft: leeft hij nog, John F. Kennedy?
Schrijver: Brendan Dubois
Oorspronkelijke titel: Resurrection day
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029057622
Uitgever: Meulenhoff