Boekenplank:
Kies

Boeken van Steve Berry

Steve Berry werkte ruim 30 jaar als advocaat. Hij is één van de oprichters van The International Thriller Writers Group.

Meer over Steve Berry

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Steve Berry


Overzicht

 • De Amberzaal - The Amber Room
 • De Romanov voorspelling - The Romanov prophecy
 • Het Columbus mysterie - The Columbus affair
 • Het derde geheim - The third secret
 • Het geheim van Gent - The omega factor

Cotton Malone

 1. De erfenis van de Tempeliers - The Templar legacy
 2. De Alexandrië connectie - The Alexandria link
 3. Het Venetiaans bedrog - The Venetian betrayal
 4. Het geheim van de kathedraal - The Charlemagne pursuit
 5. Het complot van Parijs - The Paris vendetta
 6. De tombe van de keizer - The emperor's tomb
 7. De Jefferson code - The Jefferson key
 8. Het Koningsbedrog - The King's deception
 9. De Lincoln mythe - The Lincoln myth
 10. Het patriottenspel - The patriot threat
 11. De veertiende kolonie - The 14th colony
 12. De verdwenen orde - The lost order
 13. Het pionnenspel - The bishop's pawn
 14. Het Maltadocument - The Malta exchange
 15. Het Warschau protocol - The Warsaw protocol
 16. Het web van de keizer - The kaiser's web
 17. De laatste koning - The last kingdom

E-books

 • De admiraal - The admiral’s mark
 • De ontsnapping - The Balkan escape
 • Duivels goud - The devil’s gold

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Amberzaal
De Amberzaal uit het Catharinapaleis in Sint-Petersburg is van de vier wandpanelen tot en met het meubilair in zijn geheel uit barnsteen gehouwen en schitterend bewerkt. Hij werd in 1941 door de Duitsers gestolen en in 1944 op een geheime plaats verstopt. Ondanks de inspanningen van vele schatzoekers en kunstverzamelaars van over de hele wereld is de zaal nooit teruggevonden.

Twee machtige mannen hebben hun zinnen op de Amberzaal gezet: de jacht op de schat is opnieuw geopend...

Het leven is goed voor rechter Rachel Cutler. Ze houdt van haar baan en haar kinderen en ze heeft een redelijke band met haar ex-man, Paul. Maar alles wordt anders wanneer haar vader, een man die de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd, onder verdachte omstandigheden sterft - en cryptische aanwijzingen achterlaat over een geheim dat hij zijn hele leven heeft bewaard, over iets wat de Amberzaal heet.

Gebrand op de waarheid over haar vaders verleden en dood, vertrekt Rachel naar Duitsland, met Paul op haar hielen. Vlak na aankomst worden Rachel en Paul gevangen in een verraderlijk spel met meedogenloze huurmoordenaars. Ze raken verwikkeld in een grootscheepse jacht op de schat, die eindigt in een onontkoombare krachtmeting tussen de macht, het kwaad en de geschiedenis zelf.
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Amber Room
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026119163
Ebook: 9789026126499
Uitgever: De Fontein
De Romanov voorspelling
Jekaterinenburg, 17 juli 1918: tien maanden zijn verstreken sinds de bolsjewieken aan de macht zijn gekomen. In deze nacht wordt de tsarenfamilie Romanov uit hun huis gesleurd en in de kelder op brute wijze vermoord.

Moskou, nu: na het instorten van het communistisch regime en de opeenvolging van zwakke regeringen wordt de roep om de monarchie vanuit het Russische volk steeds groter. Een nieuwe tsaar zal door een speciale regeringscommissie gekozen worden uit de verre afstammelingen van tsaar Nicolaas II.

Miles Lord, een Amerikaanse Rusland-kenner en advocaat namens een groep Westerse multinationals, is in Moskou om de belangen van zijn cliënten bij de commissie veilig te stellen. Maar zijn taak wordt plotseling anders wanneer hij ternauwernood ontsnapt aan een aanslag op zijn leven.

Meerdere belangengroepen proberen hun kandidaat ten koste van alles naar voren te schuiven. Voor Miles en vele anderen wordt de vraag steeds belangrijker wat er echt gebeurd is tijdens die nacht in Jekaterinenburg en of er toch niet iemand aan het bloedbad is ontkomen.

En wat was de voorspelling over de Romanovs die Rasputin ooit deed aan tsarina Alexandra?
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Romanov prophecy
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026121920
Ebook: 9789026126505
Uitgever: De Fontein
Het Columbus mysterie
Tom Sagan leek het helemaal voor elkaar te hebben: een glansrijke journalistieke carrière, een Pulitzerprijs, naam en faam in het vak. Tot een van zijn reportages als leugen wordt aangemerkt en hij alles kwijtraakt.

Nu is hij een gebroken man, verteerd door de wetenschap dat de hele affaire een doelbewuste aanslag op zijn geloofwaardigheid was, maar zonder het bewijs dat zijn naam kan zuiveren. Aan het einde van zijn kunnen, staat hij op het punt zich van het leven te beroven. Maar de tijdige tussenkomst van een man die beweert hem te kunnen helpen bij het vinden van zijn vijanden, geeft hem een nieuwe koers.

Zijn wanhopige zoektocht brengt hem van Wenen naar Praag en eindigt op Jamaica, door een mijnenveld van onbetrouwbare bondgenoten en behulpzame vijanden. Uiteindelijk krijgt hij slechts één kans zijn leven terug te nemen - maar daarvoor moet hij wel de leugen ontrafelen die wij Christoffel Columbus noemen...
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Columbus affair
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026133817
Ebook: 9789026133824
Uitgever: De Fontein
Het derde geheim
De feiten:
1917. In Fatima, Portugal, verschijnt Maria aan een paar boerenkinderen en doet drie cryptische voorspellingen. De eerste twee worden openbaar gemaakt, maar de tekst van de derde voorspelling wordt angstvallig door de pausen in de Vaticaanse archieven geheimgehouden.

Het verhaal:
Heden. De eerste Duitse paus, Clemens XV, heeft een obsessieve belangstelling voor de laatste openbaring en wordt plotseling dood aangetroffen. Zijn Ierse secretaris gaat op zoek naar de vertaler van de openbaringen en stuit daarbij op een aantal zaken die de toekomst van de katholieke Kerk in gevaar kunnen brengen.

Een reactionaire en zeer ambitieuze kardinaal, Alberto Valendrea, de gedoodverfde opvolger van Clemens, stelt alles in het werk om de waarheid te achterhalen. Daarvoor is hij zelfs bereid de Tien Geboden te overtreden. Terwijl de spanningen binnen het Vaticaan hoog oplopen, moet in dezelfde periode een nieuwe paus gekozen worden...
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The third secret
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026122385
Ebook: 9789026126536
Uitgever: De Fontein
Het geheim van Gent

Nick Lee is op zoek naar het verdwenen paneel van Het Lam Gods...

Het wereldberoemde schilderij Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck is in de loop der eeuwen dertien keer vernield, ontmanteld of gestolen. Waarom? Welke geheimen herbergt het?

Onderzoeker Nick Lee reist naar België en komt bij toeval een van de verdwenen panelen van het kunstwerk op het spoor. Zijn zoektocht is een gevaarlijke race tegen de klok, met gevaar voor eigen leven, waarin hij van meerdere kanten gedwarsboomd wordt...

Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The omega factor
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026161964
Ebook: 9789026161971
Uitgever: De Fontein

Cotton MaloneDe erfenis van de Tempeliers
De Tempeliers bezaten ongekende rijkdommen en hadden in de middeleeuwen absolute macht over koningen en pausen... totdat zij door de Inquisitie werden vervolgd en uitgeroeid. Mét de Tempeliers verdwenen ook hun schatten van de aardbodem...

Cotton Malones rustige leventje als antiquaar wordt opgeschrikt, wanneer zijn vroegere vriendin Stephanie vlak voor zijn ogen het slachtoffer wordt van een gewelddadige diefstal. De dief bleek het voorzien te hebben op het dagboek van haar ex-man, die vele jaren onderzoek had gedaan naar de verdwenen schatten van de Tempeliers, waaronder - naar men fluistert - zich de botten van het lichaam van Jezus bevinden.

Cotton en zijn vriendin besluiten de zoektocht voort te zetten, die hen dwars door Europa voert, van verloren gewaande kloosters tot verlaten kerkhoven. Uiteindelijk leiden alle geheimzinnige aanwijzingen hen naar een ruïne van een kerk in de onherbergzame Pyreneeën.

Langzaam maar zeker bekruipt hen het onheilspellende gevoel dat zij niet de enige zijn die op jacht zijn naar de verloren gewaande erfenis van de Tempeliers. Want ook voor de Kerk blijkt het van levensbelang dat het geheim voor eeuwig verdwijnt en de mythe van de Wederopstanding blijft bestaan...

‘Hij heeft ons zijn diensten bewezen, deze mythe van Christus.’
- Paus Leo X
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Templar legacy
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026122590
Ebook: 9789026126529
Uitgever: De Fontein
De Alexandrië connectie
De bibliotheek van Alexandrië was ongeëvenaard en bezat de belangrijkste manuscripten van haar tijd. Toen zij 1500 jaar geleden afbrandde verdwenen al haar schatten van de aardbodem, maar sommigen geloven dat er nog documenten gespaard zijn gebleven die de huidige drie monotheïstische godsdiensten op hun fundamenten zouden doen schudden. Een groep multimiljonairs, verzameld in de Orde van het Gulden Vlies, is bereid heel ver te gaan om in het bezit te komen van deze geheime documenten.

Cotton Malones bestaan wordt ruw verstoord als hij een e-mail ontvangt waarin staat: 'Jij hebt iets wat ik wil hebben. Je hebt 72 uur de tijd om het te vinden. Zo niet, dan zal je zoon sterven.'

Wanneer zijn winkel tot de grond toe afbrandt, weet Malone dat zijn geheimzinnige tegenstander tot alles in staat is om te krijgen wat hij wil: de sleutel tot de verloren bibliotheek van Alexandrië. Malone staat voor een duivels dilemma...
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Alexandria link
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026123078
Ebook: 9789026126512
Uitgever: De Fontein
Het Venetiaans bedrog
De belangrijkste nalatenschap van Alexander de Grote is nog steeds het grootste mysterie aller tijden...

In 323 voor Christus had Alexander de Grote zijn zinnen gezet op het veroveren van de Arabische wereld, toen hij ten prooi viel aan een mysterieus virus. Archeologen en schatzoekers zoeken al 1500 jaar naar zijn laatste rustplaats, waar zich volgens de legende een wonderbaarlijk genezend serum zou bevinden.

Nadat hij op het nippertje aan de dood is ontsnapt tijdens een brand in een Deens museum, hoort Cotton Malone van zijn goede vriendin Cassiopeia Vitt dat dit het zoveelste incident in een reeks van brandstichtingen door heel Europa blijkt te zijn.

Het spoor leidt naar een aantal voormalige sovjetrepublieken dat zich heeft verenigd in een nieuwe staat, Samarkand, die wordt bestuurd door de meedogenloze dictator Irina Zovastina. Zij heeft maar één verlangen: Alexander de Grote te overtreffen als de grootste veroveraar uit de geschiedenis. Om de wereldheerschappij te bemachtigen ver­zamelt ze de meest vernietigende bacteriële wapens, waarmee ze een biologische oorlog wil ontketenen. Ze is vooral geobsedeerd door het serum in de tombe van Alexander de Grote.

Cassiopeia en Cotton stellen alles in het werk om Zovastina tegen te houden. Hun doel om een wereldwijde pandemie te voorkomen leidt hen via de Deense kust en de Venetiaanse paleizen naar het ruige berggebied in Centraal-Azië. Er staat veel op het spel: de ontcijfering van het eeuwenoude mysterie rond het serum van Alexander de Grote zou miljoenen levens kunnen redden - of verwoesten...
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Venetian betrayal
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026124785
Ebook: 9789026127625
Uitgever: De Fontein
Het geheim van de kathedraal
Over zijn vaders dood weet Cotton Malone alleen dat hij omgekomen is bij een ramp met een onderzeeër. Als hij op zoek gaat naar de volledige toedracht ontdekt hij dat de onderzeeër een nucleair schip was dat vermist geraakt was op een geheime Antarctische missie.

Maar Malone is niet de enige die de waarheid wil achterhalen. De vader van de tweeling Dorothea en Christl voer aan boord van dezelfde onderzeeër. De zussen weten echter iets wat Malone niet weet: in 1938 verkenden de nazi's Antarctica nadat zij zich voor deze ontdekkingstocht hadden laten inspireren door aanwijzingen in de tombe van Karel de Grote. Malone ontdekt dat de cryptische dagboeken geschreven in de mystieke 'taal van de hemel' en de noodlottige laatste reis van zijn vader verband houden met een openbaring die immense gevolgen voor de mensheid zal hebben.

Malone en de tweeling beginnen aan een levensgevaarlijke zoektocht, die hen onder meer leidt naar de kathedraal van Aken en het onherbergzame ijslandschap van Antarctica. Daar zal Malone de confrontatie moeten aangaan met de schokkende waarheid achter zijn vaders dood - terwijl hij zijn eigen leven niet zeker is...
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Charlemagne pursuit
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026126338
Ebook: 9789026156311
Uitgever: De Fontein
Het complot van Parijs
Wie weet waar Napoleons rijkdommen verborgen zijn?

Malones vriend Thorvaldsen vraagt hem te helpen bij de ontmaskering van de Paris Club, een groep hebzuchtige multimiljonairs die de wereldeconomie wil manipuleren. De samenzweerders zijn zeer geïnteresseerd in de vermeende schat van Napoleon.

Malone zet zijn leven op het spel om de wereld te behoeden voor een internationale financiële anarchie. De persoonlijke agenda van Thorvaldsen lijkt evenwel roet in het eten te gooien, en Malone moet kiezen tussen vriendschap en landsbelang.
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Paris vendetta
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026128127
Ebook: 9789026128592
Uitgever: De Fontein


De tombe van de keizer
Cotton Malone ontvangt een anonieme brief met daarin een link naar een website. Op die site ziet hij dat een onbekende man een vrouw martelt. Zijn eis aan Malone: 'Bezorg mij het kunstwerk dat ze bij je in bewaring heeft gegeven.'

Dit roept grote vragen op, want Malone heeft geen idee waar hij het over heeft. Op zoek naar antwoorden stuit Malone op een meedogenloze broederschap en speurt hij tot in China, waar het terracottaleger al 2200 jaar een gesloten tombe bewaakt. En juist daarin lijkt de oplossing te liggen...
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The emperor's tomb
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026129018
Ebook: 9789026129025
Uitgever: De Fontein
De Jefferson code
Vier Amerikaanse presidenten werden vermoord tijdens hun regeringstermijn, vier aanslagen die behalve de functie van hun doelwit niets met elkaar te maken lijken te hebben. Maar wat als die vier presidenten nu allemaal vermoord werden om dezelfde reden: een artikel in de grondwet van de Verenigde Staten? Dat is wat Cotton Malone ontdekt - en daarmee brengt hij zijn eigen leven in gevaar.

Als een aanslag wordt gepleegd op president Danny Daniels weet Malone ternauwernood te voorkomen dat die slaagt, maar daarmee plaatst hij zichzelf op de zwarte lijst van het Gemenebest, een schimmige organisatie van piraten die al sinds de achttiende eeuw actief is. Zij zijn al eeuwen op zoek naar de sleutel van de Jefferson code, waarmee ze een document kunnen ontcijferen dat hen een vrijbrief geeft om te stelen en plunderen waar ze willen - met het volle gewicht van de grondwet achter zich.

Cotton Malone en Cassiopeia Vitt beginnen aan een race tegen de klok die continenten en oceanen omspant, om het Gemenebest te stoppen voor zij het fundament van Amerika voor hun eigen doelen kunnen misbruiken.
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Jefferson key
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026135965
Ebook: 9789026135972
Uitgever: De Fontein
Het Koningsbedrog
Wanneer zijn zoon Gary in Londen wordt ontvoerd, raakt Cotton Malone betrokken bij een omvangrijk politiek steekspel. De kern van de zaak draait om een Libische terrorist die door de Schotse autoriteiten vrijgelaten zal worden. Amerika wil dat voorkomen, maar niets kan de Britten ervan overtuigen in te grijpen.

Behalve misschien 'Koningsbedrog', een CIA-operatie die zich richt op de legitimiteit van het Britse koningshuis en koningin Elisabeth. Malone staat voor een dodelijk dilemma: om Gary te kunnen redden moet hij een gevaarlijk spel spelen. Want alleen door het blootleggen van een ongelooflijk geheim kan hij de vernietigende consequenties van Operatie Koningsbedrog voorkomen.
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The King's deception
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026135941
Ebook: 9789026135958
Uitgever: De Fontein
De Lincoln mythe
De ontdekking van de botten van een in de 19e eeuw vermoorde groep mormonen in Utah, ontketent een politieke strijd tussen het Witte Huis en de invloedrijke kerk van de mormonen.

De kiem van het conflict ligt in de Amerikaanse Burgeroorlog. Abraham Lincoln stuurde zijn troepen naar Utah om te voorkomen dat de sekte zich bij de zuidelijke staten zou aansluiten en het transport van goud uit Californië in gevaar zou komen.

Cotton Malone raakt bij de zaak betrokken wanneer de vermissing van een geheim agent verband lijkt te houden met het eeuwenoude conflict.
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Lincoln myth
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026138874
Ebook: 9789026138881
Uitgever: De Fontein
Het patriottenspel
Cotton Malone is met pensioen. Hij runt een kleine boekhandel in Kopenhagen. Maar wanneer zijn voormalige baas bij de veiligheidsdienst een beroep op hem doet om een Noord-Koreaanse dief op te sporen die gevoelige documenten van de Amerikaanse overheid in zijn bezit heeft, raakt Cotton Malone verzeild in een race tegen de klok.

De documenten houden verband met een amendement in de grondwet waaruit zou kunnen blijken dat het betalen van inkomstenbelasting illegaal is. Wanneer de documenten in verkeerde handen vallen kan dat de Verenigde Staten in grote problemen brengen.
Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The patriot threat
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026138898
Ebook: 9789026138904
Uitgever: De Fontein


De veertiende kolonie
Door een onduidelijke wet over de presidentiële opvolging, zou een succesvolle aanslag op de verkozen president én vice-president voorafgaand aan de inauguratie tot niets minder dan een politieke chaos kunnen leiden.

Enkele uren voor de inauguratie ontdekt de geheime dienst dat oud KGB-agent Aleksandr Zorin zwaar bewapend op weg is naar Washington D.C. Zorin is van plan die maas in de wet te benutten.

Zorin wordt gesteund door een groep die zich de "Society of Cincinnati' noemt. Die beweging had ooit tot doel Canada als veertiende kolonie aan de VS toe te voegen. Cotton Malone raakt verwikkeld in een race tegen de klok om niet alleen de verkozen president, maar ook het voortbestaan van de VS te beschermen.

Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The 14th colony
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026142550
Ebook: 9789026142567
Uitgever: De Fontein
De verdwenen orde

De Ridders van de Gouden Cirkel was het grootste geheime genootschap in de Amerikaanse geschiedenis. Het genootschap vergaarde miljarden aan gestolen goud en zilver, wat door het hele land verborgen werd. Nu, ruim honderdvijftig jaar later zijn twee nazaten van de Ridders op zoek naar de schatten.

Cotton Malone raakt betrokken op een manier die hij niet had kunnen voorzien. Via de achterkamers van het Smithsonian instituut, de bossen in Arkansas tot de bergen in Nieuw Mexico; de jacht op een lang verloren schat is niet zonder gevaar, vooral nu politiek Washington zich erin mengt...

Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The lost order
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026146060
Ebook: 9789026146077
Uitgever: De Fontein
Het pionnenspel

50 jaar na de moord op Dr. Martin Luther King Jr, moet Cotton Malone de waarheid achterhalen over wat er werkelijk gebeurde in Memphis op 4 april 1968.

Het brengt hem terug naar het begin van zijn carrière waarin hem gevraagd werd een zaak te onderzoeken waarbij de FBI tegenover het ministerie van justitie kwam te staan. Lag deze vete, waarin FBI-baas J. Edgar Hoover een hoofdrol had, aan de basis van de moord op Dr. King?

Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The bishop's pawn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026148613
Ebook: 9789026148620
Uitgever: De Fontein
Het Maltadocument

Cotton Malone neemt het op tegen het geheime genootschap van de Secreti...

De paus is dood en van over de hele wereld reizen kardinalen naar het Vaticaan om zijn opvolger te kiezen. Eén kardinaal echter reist naar Malta, op zoek naar een eeuwenoud document.

Ook Cotton Malone is op Malta, en hij raakt verwikkeld in de zoektocht naar het document, het daarbij opnemend tegen een nietsontziende kardinaal en een geheim genootschap van de Secreti. De uiteindelijke confrontatie voltrekt zich binnen de muren van het Vaticaan, waar de witte rook al bijna opstijgt…

Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Malta exchange
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026148644
Ebook: 9789026148637
Uitgever: De Fontein
Het Warschau protocol

Cotton Malone raakt verwikkeld in een bloedige strijd tussen drie landen...

De zeven kostbare relikwieën van de ‘Arma Christi’, de wapens van Christus, verdwijnen uit heiligdommen over de hele wereld. Elk relikwie vormt een toegangsticket tot een veiling waar belastende informatie over de president van Polen wordt aangeboden aan de hoogste bieder.

Zowel de VS als Rusland zijn hierop gebrand, maar om totaal verschillende redenen. Cotton Malone raakt verwikkeld in een bloedige strijd tussen drie naties. De inzet is informatie die de machtsverhoudingen in Europa kan veranderen...

Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Warsaw protocol
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026154690
Ebook: 9789026154706
Uitgever: De Fontein


Het web van de keizer

Twee kandidaten strijden om kanselier van Duitsland te worden. Ze liggen op ramkoers en alles draait om de gebeurtenissen van één noodlottige dag: 30 april 1945. Zijn Adolf Hitler en Eva Braun inderdaad omgekomen in de Führerbunker? Heeft Martin Bormann, Hitlers vertrouweling, weten te ontsnappen? Waar zijn de nazirijkdommen naartoe verdwenen in de nadagen van WOII?

De antwoorden zullen niet alleen bepalen wie de strijd wint, maar ook het lot van Europa. Cotton Malone ontdekt de waarheid over Hitler, Braun en Bormann. Onthullingen die het mysterie blootleggen dat bekendstaat als Het web van de keizer...

Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The kaiser's web
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026166334
Ebook: 9789026166341
Uitgever: De Fontein
De laatste koning

Cotton Malone gaat op zoek naar een verloren gewaand koninkrijk...

Koning Ludwig II van Beieren verdronk in 1886 op mysterieuze wijze. Het verhaal gaat dat hij in de jaren voor zijn dood wereldwijd op zoek was naar een plek om een nieuw koninkrijk te stichten, naast zijn rijk in Beieren. Die mythe is nog altijd springlevend en speculaties over of en waar dat koninkrijk zich bevindt, leiden ertoe dat er een strijd is ontstaan tussen Duitsland, China en de VS over het juridisch eigendom ervan.

Cotton Malone zoekt in de drie kastelen van Ludwig, Neuschwanstein, Linderhof en Herrenchiemsee, naar aanwijzingen en belandt in een strijd op leven en dood met een groeiende groep tegenstanders.

Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The last kingdom
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026167379
Ebook: 9789026167386
Uitgever: De Fontein

E-booksDe admiraal

Cotton Malone wilde nooit iets te maken hebben met de schimmige praktijken van zijn zwager Scott. Maar wanneer Scott onder verdachte omstandigheden overlijdt tijdens het duiken naar de gezonken Santa Maria, het vlaggenschip van Columbus, gaat Cotton op onderzoek uit.

* De admiraal is de prequel van Het Columbus mysterie.

Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The admiral’s mark
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789026134807
Uitgever: De Fontein
De ontsnapping

Cassiopeis Vitt reist door het Rilagebergte in Bulgarije, op zoek naar een verborgen schat van uiterst zeldzame voorwerpen van een verloren gegane beschaving. Als haar aanwezigheid in het gebied wordt ontdekt door een schimmige groep Russen die daar in het geheim grondstoffen wint, is ze haar leven niet meer zeker. Ze moet ontsnappen, maar wie kan ze vertrouwen? Haar leven hangt af van de keuzes die ze maakt...

* De ontsnapping is de prequel van De tombe van de keizer.

Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The Balkan escape
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789026133220
Uitgever: De Fontein
Duivels goud

Jonathan Wyatt is een huurling met een geheime agenda. Hij heeft zojuist al zijn schepen achter zich verbrand en bereidt zich in een Zuid-Amerikaans dorpje voor op een langverwachte confrontatie met twee vijanden. Tijdens zijn verblijf doet hij een ontdekking die voortvloeit uit de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog: het verbijsterende feit van een geheim kind van Eva Braun en een fortuin aan verloren goud.

* Duivels goud is de prequel van De Jefferson code.

Schrijver: Steve Berry
Oorspronkelijke titel: The devil’s gold
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789026133275
Uitgever: De Fontein