Boekenplank:
Kies

Boeken van Brad Thor

Brad Thor studeerde creatief schrijven aan de University of Southern California. Hij heeft zowel voor als achter de schermen gewerkt in de televisiewereld, als producent en schrijver van tv-programma’s, maar ook als expert op het gebied van terrorismebestrijding. Hij volgde een Black Ops-team in Afghanistan om research te doen voor zijn thrillers.

Meer over Brad Thor

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Brad Thor


Scot Harvath

 1. Black Ops - Full black
 2. Zwarte lijst - Black list
 3. Geheime orde - Hidden order
 4. Operatie Snow Dragon - Act of war
 5. Machtsvirus - Code of conduct
 6. Foreign agent / Dubbelspion - Foreign agent
 7. Use of force - Use of force
 8. Spymaster - Spymaster
 9. Backlash / Terugslag - Backlash
 10. Near dark / Schemering - Near dark
 11. Black ice / Zwart ijs - Black ice

gedetailleerd overzicht

Scot HarvathBlack Ops
Bedacht in de schaduwen en zelfs geheim voor staatshoofden: sommige missies zijn zo delicaat en dodelijk dat ze simpelweg niet bestaan.

Als één van deze missies catastrofaal mislukt, kan alleen Scot Harvath - voormalig lid van Navy SEAL Team 6 en nu contraterrorisme-expert - een gewaagde missie uitvoeren om de grootste terroristische aanslag te verijdelen die de Verenigde Staten ooit bedreigde: totale en complete verwoesting.

Maar als Harvath de identiteit van de daders weet bloot te leggen, wordt het hem duidelijk dat hij maar op één manier de VS kan beschermen. Niemand is te vertrouwen en de enige oplossing is zelf een Black Op uit te voeren.
Schrijver: Brad Thor
Oorspronkelijke titel: Full black
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045209357
Ebook: 9789045210858
Uitgever: Karakter
Zwarte lijst
Ergens in de Verenigde Staten houdt de regering in het diepste geheim een lijst bij. Een zwarte lijst. Leden van het Amerikaans congres krijgen hem nooit te zien, alleen de president en een geheim team van adviseurs is van het bestaan ervan op de hoogte. Als je naam er eenmaal op staat, gaat hij er niet meer vanaf... totdat je komt te overlijden.

Iemand heeft de naam van contraterrorisme-agent en ex-Navy SEAL Scot Harvath op de lijst gezet. En niet alleen die van hem, maar die van iedereen binnen de Carlton Group, zijn opdrachtgever. Met als gevolg dat Harvath de getrainde moordenaars die eropuit zijn gestuurd om hem uit te schakelen van zich af moet zien te schudden zodat hij met zijn nog levende teamleden in contact kan komen.

Hij komt er al snel achter dat één van hen zeer gevoelige informatie in handen heeft gekregen waaruit blijkt dat enkele hooggeplaatste figuren binnen het ministerie van Defensie en de NSA de hun beschikbare technologie en wetten misbruiken voor hun eigen sinistere plannen. De vraag is of Harvath kan voorkomen dat de Verenigde Staten getroffen worden door de meest verwoestende terroristische aanval ooit.
Schrijver: Brad Thor
Oorspronkelijke titel: Black list
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045205656
Ebook: 9789045205755
Uitgever: Karakter
Geheime orde
In de duistere krochten van de ogenschijnlijk onafhankelijke Amerikaanse Federal Bank (de Fed) spelen macht en politiek gewin een kat-en-muisspel. De Fed opereert zelfstandig en heeft een ongekende invloed. Na de plotselinge dood van de president van de Fed is er daarom snel een aantal kandidaten geselecteerd om dit machtige orgaan, en daarmee de VS, voor de afgrond te behoeden.

Maar als alle vijf kandidaten spoorloos verdwijnen slaat de paniek om in angst en verschrikking, en is er eigenlijk maar één man tot wie ze zich kunnen wenden. Geheim agent Scot Harvath wordt naar Washington geroepen en ziet zich geconfronteerd met een duistere Amerikaanse terreurgroep, die zijn oorsprong vindt in de 18e eeuw. Terwijl de gegijzelden een voor een op gruwelijke wijze vermoord teruggevonden worden, moet Harvath een eeuwenoud web van samenzweringen ontrafelen om zo de grootste ramp die Amerika ooit bedreigd heeft te voorkomen.
Schrijver: Brad Thor
Oorspronkelijke titel: Hidden order
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045205069
Ebook: 9789045205168
Uitgever: Karakter
Operatie Snow Dragon
Nadat een CIA-agent op mysterieuze wijze overzees komt te overlijden, treedt zijn voornaamste informant naar voren met een opzienbarende en dreigende claim. Er is echter een probleem, niemand weet of ze te vertrouwen is.

Maar als er zes uitwisselingsstudenten vermist raken, twee vliegtuigpassagiers van naam en plek wisselen en een vluchteling die politiek asiel aanvraagt wordt gearresteerd, wordt een serie dodelijke gebeurtenissen in gang gezet.

Met een ophanden zijnde verwoestende aanval op de Verenigde Staten ziet de kersverse Amerikaanse president zich genoodzaakt om zich te wenden tot anti-terrorisme-expert Scot Harvath om twee van de meest gevaarlijke missies ooit uit te voeren. De overkoepelende missie, met codenaam Operatie Snow Dragon, wordt uiterst geheimgehouden aangezien ontdekking ervan tot een oorlog kan leiden.
Schrijver: Brad Thor
Oorspronkelijke titel: Act of war
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045205786
Ebook: 9789045207285
Uitgever: Karakter
Machtsvirus
Zorgvuldig verscholen binnen één van 's werelds machtigste organisaties bevindt zich een geheim comité met een vernietigende agenda. De leden ervan genieten buitenproportionele privileges en bescherming - ze worden als onaantastbaar beschouwd.

Wanneer een Amerikaanse hulporganisatie gealarmeerd wordt door een buitengewoon schokkend filmpje, wordt antiterrorisme-expert Scot Harvath ingeschakeld om op onderzoek uit te gaan. Hij komt op het spoor van het geheime comité dat bescherming geniet van een van de machtigste organisaties ter wereld.

Een ramp van ongekende omvang lijkt onafwendbaar. Wie is het meesterbrein achter dit wereldbedreigende complot? In een race tegen de klok lijkt het zwartste scenario uit te komen...
Schrijver: Brad Thor
Oorspronkelijke titel: Code of conduct
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045211732
Ebook: 9789045208848
Uitgever: Karakter


Foreign agent / Dubbelspion
In een safehouse vlak bij de Syrische grens bereidt een black ops-eenheid van de CIA een geheime missie voor. Hun doelwit: Abu Muslim al-Naser, bedenker van de socialmedia-campagnes van IS. Vlak voor de geplande aanval gebeurt het ondenkbare: een enorme horde jihadisten bestormt de compound en weet het ondanks het dappere verzet van de special forces onder de voet te lopen. Filmpjes van de beestachtige wreedheden die de overlevenden moeten ondergaan, verschijnen binnen enkele uren op internet.

In Washington breekt paniek uit: hoe is het mogelijk dat de informatie over de geheime missie is uitgelekt? Scot Harvath - half spion, half commando - wordt ingeschakeld om antwoorden te vinden.

Zijn koortsachtige zoektocht brengt hem van Molenbeek in Brussel naar kraakpanden in Berlijn en van villa's in Beieren naar stoffige dorpjes in door ISIS bezet gebied. Als de aanslagen op de VS in steeds hoger tempo beginnen plaats te vinden, neemt de druk voor Harvath toe. Zijn tegenstander is even angstaanjagend als ongrijpbaar en hij zal alles op alles moeten zetten om hem tegen te houden.
Schrijver: Brad Thor
Oorspronkelijke titel: Foreign agent
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045209890
Ebook: 9789045209999
Uitgever: Karakter
Use of force
Tijdens een verschrikkelijke storm op de Middellandse Zee, krijgt de Italiaanse kustwacht een huiveringwekkende noodroep. Enkele dagen later spoelt er - zoals steeds vaker het geval is de laatste jaren - een lichaam aan. Zodra hij geïdentificeerd is als een wereldwijd gezochte terrorist, gaan er schokgolven van paniek door de CIA. Waar ging deze meedogenloze terrorist heen? Wat was zijn plan? Zou het kunnen dat hij betrokken was bij de 'spectaculaire aanval' waar ze al de hele zomer bang voor zijn?

In een race tegen de klok ziet de CIA zich genoodzaakt om zich te wenden tot een controversiële oplossing: covert counterterrorism operative Scot Harvath. Hij krijgt een geheim mandaat met volledige immuniteit: elke denkbare handeling staat hem vrij tijdens zijn jacht op de terroristen.

Schrijver: Brad Thor
Oorspronkelijke titel: Use of force
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045215754
Ebook: 9789045215853
Uitgever: Karakter
Spymaster

In Europa heeft een onbekende organisatie het op diplomaten gemunt. In de Verenigde Staten eist een bondgenoot dat de identiteit van een hooggeplaatste undercoveragent wordt onthuld. Wat dreigt, is een allesvernietigende oorlog.

Nu zijn leermeester is uitgeschakeld, voelt terreurbestrijder Scot Harvath zich gedwongen een rol op zich te nemen die hij zijn hele carrière al heeft willen ontlopen. Maar zoals dat meestal bij hem het geval is, heeft hij het voornemen om de regels naar zijn hand te zetten – en dat geldt voor alle regels.

Schrijver: Brad Thor
Oorspronkelijke titel: Spymaster
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045218311
Ebook: 9789045216546
Uitgever: Karakter
Backlash / Terugslag

Na het volbrengen van een van de meest cruciale opdrachten in zijn veelbesproken carrière, heeft iemand het nu op Scot Harvath zelf gemunt. En wel op een manier die geen mens eerder heeft aangedurfd. Als enige overlevende van een verpletterend vliegtuigongeluk en afgesneden van elke vorm van hulp of ondersteuning, bevindt Scot zich opeens achter de vijandelijke linies.

Gewapend met niets anders dan twintig jaar ervaring, moet Scot een manier vinden om zich een weg te banen door de ijzige vrieskou, terwijl hij belaagd wordt door een horde vijanden. Hij moet dit overleven om datgene te bereiken waar hij het meest van alles naar verlangt.

Scot wordt tot het uiterste gedreven en moet al zijn reserves aanspreken om de mensen te vinden die hem en zijn land onrecht hebben aangedaan. Eindelijk kan hij losgaan op zijn vijanden...

Schrijver: Brad Thor
Oorspronkelijke titel: Backlash
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789045218069
Uitgever: Karakter
Near dark / Schemering

Op het hoofd van de beste Amerikaanse spion is zojuist de grootste beloning ooit gezet. Zijn enige hoop om te overleven is door sneller en slimmer te zijn dan zijn tegenstanders totdat hij de waarheid heeft achterhaald.

Maar om zijn gevaarlijkste missie ooit te volbrengen - een die al levens heeft geëist van de mensen die het dichtst bij hem staan, waaronder zijn nieuwe vrouw - heeft Harvath behoorlijk wat hulp nodig.

Hoewel hij niet weet wie hij kan vertrouwen, vindt Harvath een nogal onwaarschijnlijke bondgenoot in de Noorse inlichtingendienst: Sølvi Kolstad. Ze is niet alleen net zo slim, net zo dodelijk en net zo vastberaden als hij, ook haar gebroken, onrustige verleden evenaart dat van Harvath.

Schrijver: Brad Thor
Oorspronkelijke titel: Near dark
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789045221410
Uitgever: Karakter


Black ice / Zwart ijs

In Black ice / Zwart ijs wordt het leven van de spion Scot Harvath opnieuw op zijn kop gezet. Terwijl Scot nadenkt of hij verder wil met zijn carrière, of zich terugtrekt in Noorwegen met zijn nieuwe vrouw, ziet hij een bekende man uit een café stappen. Een man die hij een jaar geleden heeft vermoord...

Het is het begin van een ijzingwekkende achtbaan waarin Scot getest zal worden op manieren die hij niet voor mogelijk had gehouden.

Schrijver: Brad Thor
Oorspronkelijke titel: Black ice
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401617789
Uitgever: Xander