Boekenplank:
Kies
 • Home
 • F
 • Frederick Forsyth

Boeken van Frederick Forsyth

Frederick Forsyth was een leerling op de beroemde Engelse Tonbridge School, een kostschool die deel uitmaakt van de Etongroup. Na Tonbridge studeerde hij kort aan de Universiteit van Granada in Spanje. Hij vervulde zijn dienstplicht als piloot bij de RAF en ging daarna werken als journalist waarbij hij voornamelijk over conflictsituaties rapporteerde.

Meer over Frederick Forsyth

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1938

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • De Afghaan - The Afghan
 • De cobra - The cobra
 • De dag van de Jakhals - The day of the Jackal
 • De honden van de oorlog - The dogs of war
 • De onderhandelaar - The negotiator
 • De Prediker - The kill list
 • De veteraan - The veteran
 • De Vos - The Fox
 • De vuist van God - The fist of God
 • De wreker - Avenger
 • Er zijn geen slangen in Ierland - There are no snakes in Ireland
 • Geen terugkeer mogelijk - The Shepherd
 • Geheim dossier Odessa - The Odessa file
 • Het alternatief van de duivel - The devil's alternative
 • Het spook van Manhattan - The phantom of Manhattan
 • Het vierde protocol - The fourth protocol
 • Icoon - Icon
 • Kwade praktijken - Diversen
 • Nachtdienst - The shepherd

Sam McCready

 1. De verrader - The deceiver
 2. Trots en levensgroot vooroordeel - Pride and extreme prejudice
 3. De bruidsschat - The price of a bride
 4. Broeinest - A little bit of sunshine

Dubbel uitgegeven titels

 • De huurlingen - zie De honden van de oorlog
 • De slaven van de oorlog - zie De honden van de oorlog
 • Geen gelazer achteraf - zie Geen terugkeer mogelijk

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Afghaan
Kort na de aanslagen in Londen van juli 2005, komen de Britse Secret Intelligence Service en de Amerikaanse CIA er bij toeval achter dat Al Qaeda vanuit Afghanistan een nieuwe, grote terreuraanslag voorbereidt. Een aanval die het Westen harder zal treffen dan de aanslagen van 11 september, een aanval die het speelveld van de wereldpolitiek voorgoed zal veranderen.

Maar wat er precies staat te gebeuren en waar en wanneer dit zal plaatsvinden, is volstrekt onduidelijk. De Britten en Amerikanen hebben geen bronnen binnen Al Qaeda en het is onmogelijk om in deze terreurorganisatie te infiltreren.

Onmogelijk, tenzij...
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The Afghan
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-229-9236-5
Uitgever: Bruna
De cobra
De president van de VS wordt geconfronteerd met de dood van de kleinzoon van een van zijn personeelsleden ten gevolge van drugsgebruik. Hiermee is voor hem de maat vol: hij besluit de handel in cocaïne helemaal uit te roeien.

Paul Devereaux, oud-hoofd van de afdeling Contraspionage van de CIA zal de opdracht uitvoeren. Zijn codenaam: de Cobra. Samen met zijn vroegere tegenstander Cal Dexter neemt Deveraux het op tegen de Colombiaanse drugskartels, die worden aangestuurd door Don Diego Esteban.

Het plan van de Cobra is even simpel als gevaarlijk: alle cocaïne die Colombia verlaat, moet vernietigd worden. Als hij slaagt heeft Don Diego het nakijken. Als hij faalt, zal er een drugsoorlog ontstaan die Amerika compleet kan verwoesten.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The cobra
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022998724
Uitgever: Bruna
De dag van de Jakhals
Generaal Charles de Gaulle was bij leven door velen geliefd, maar ook door velen gehaat. In totaal werden destijds zes komplotten tegen zijn leven gesmeed, waarvan er drie in een daadwerkelijke aanslag uitmondden.

De dag van de Jakhals beschrijft een van deze aanslagen op zo'n angstwekkende realistische wijze, dat miljoenen lezers over de hele wereld zich afvragen of hier een echte samenzwering wordt beschreven.

De dag van de Jakhals volgt nauwgezet de voorbereidingen van de volkomen emotieloze en meedogenloze Engelse huurmoordenaar, aangeduid als De Jakhals, die door de OAS werd benaderd om De Gaulle uit de weg te ruimen. Zijn plannen zijn uiterst gedetailleerd en hij laat werkelijk niets aan het toeval over. De Gaulles laatste uren zijn geteld.
The Day of the Jackal - 1973
Regisseur: Fred Zinnemann
Cast: Edward Fox, Terence Alexander, Michel Auclair, e.a.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The day of the Jackal
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 9022917274
Uitgever: Bruna
De honden van de oorlog
De Engelse magnaat Sir James Manson ontdekt platina in de bodem van Zangaro, een tot dan toe onbetekenend staatje in West-Afrika, dat wordt geregeerd door een Amin-achtige despoot en sadist

Sir James besluit diens regime door een staatsgreep omver te werpen en geeft enkele vertrouwelingen opdracht de beste huurmoordenaar voor deze operatie te zoeken. De keus valt op Cat Shannon, een Engelsman van Ierse afkomst, met soortgelijke ervaring in Nigeria en de toenmalige Kongo.

Voor de hele operatie zijn precies honderd dagen uitgetrokken en de voorbereidingen en financiering ervan verlopen volgens een minutieus, uniek systeem. Aanvankelijk gaat alles volgens plan, maar op het allerlaatste moment doet zich iets voor dat Manson over het hoofd ziet...
The Dogs of War - 1981
Regisseur: John Irvin
Cast: Christopher Walken, Tom Berenger, Colin Blakely, e.a.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The dogs of war
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-229-7841-9
Uitgever: Bruna
De onderhandelaar
De zoon van de president van de Verenigde Staten wordt door een internationale bende misdadigers ontvoerd. Slechts één man is in staat om met deze professionals te onderhandelen: Quinn.

Maar Quinn - de man die ooit wereldfaam genoot als onderhandelaar in de meest geruchtmakende ontvoeringszaken - leeft in afzondering in de heuvels van Andalusië sinds de dramatische afloop van zijn laatste zaak, toen hij begreep hoe weinig waarde de wereld hecht aan het leven van een kind.

Toch laat hij zich, onder druk van de autoriteiten, overhalen tot deze speciale opdracht, op voorwaarde dat het belang van de jongen voorop wordt gesteld. Door zijn onconventionele werkwijze jaagt hij zowel de FBI als de CIA tegen zich in het harnas, maar desondanks weet hij de onderhandelingen in goede banen te leiden.

Tot het moment dat de zaak een gruwelijke wending neemt, die hem doet beseffen dat het lot van de jongen slechts inzet was van een wereldomvattend politiek complot, waarvan hij de reikwijdte met geen mogelijkheid kan overzien. Op dat moment slaan bij Quinn alle stoppen door en hij zweert niet te zullen rusten voordat de onderste steen boven komt. Een adembenemende speurtocht voert hem naar Duitsland, België, Nederland en Corsica. Tot op het allerlaatst weet hij niet wie vriend, wie vijand is...
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The negotiator
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9022978443
Uitgever: Bruna


De Prediker
Elke dinsdagochtend bespreekt de Amerikaanse president met zes van zijn topmensen de dodenlijst. Op een koude lenteochtend in 2014 wordt er iemand toegevoegd aan deze lijst: de Prediker. De mededeling: 'De Prediker. Identificeer. Spoor op. Dood.' Kit Carson, commandant van het US Marine Corps, krijgt de opdracht.

Met zijn online preken en haatzaaiende retoriek roept de Prediker martelaren op tot geweld jegens hooggeplaatste Amerikanen en Britten. Zijn boodschap is eenvoudig en wreed: de Ware Gelovige moet zich bekeren tot de jihad om een trouwe soldaat van Allah te worden. Hij moet een vooraanstaand persoon in dienst van de Grote Satan (de VS) of de kleine Satan (het VK) zoeken en hem naar de hel sturen, dan doodgaan als een martelaar en opstijgen naar Allahs paradijs. De Prediker, gemaskerd en met vlammende, amberkleurige ogen, preekt steeds dezelfde boodschap in accentloos Engels.

De opdracht stelt Carson voor een raadsel: wie is deze extremist en waar komt hij vandaan? Dan raakt Carson zwaargewond bij een zelfmoordaanslag waarbij zijn golfvriend en de dader de dood vinden en wordt de zoektocht naar de Prediker persoonlijk...
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The kill list
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400503342
Uitgever: Bruna
De veteraan
In De veteraan heeft Frederick Forsyth vijf verhalen bijeengebracht die zijn fans op het puntje van hun stoel zullen doen zitten. Misleiding, oplichterij en smokkel vormen de rode draad, en met een weergaloze plot, subtiele spanning en een verrassende ontknoping weet Forsyth de lezer telkens op het verkeerde been te zetten.

Op klaarlichte dag vindt er in de Londense wijk Meadowdene Grove een brute straatroof plaats, waarbij het slachtoffer komt te overlijden. De daders weten te ontkomen, maar een oplettende getuige heeft alles gezien. Een getuige die de overvallers feilloos weet te identificeren.

Tijdens een intercontinentale vlucht is een opmerkzame vakantieganger getuige van een vreemde ontmoeting tussen twee medepassagiers. Maar wat zag hij precies en hoe kan hij de autoriteiten hiervan op de hoogte brengen?

Een werkloze acteur verkoopt uit geldnood een oud schilderij. Het veilinghuis laat het schoonmaken en het blijkt om een kostbare Sassetta te gaan. Voor veel geld verkopen ze het kunstwerk onderhands, zonder de acteur zijn rechtmatige deel te geven. Hij zint op wraak.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The veteran
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9022985431
Uitgever: Bruna
De Vos

Wat als het gevaarlijkste wapen ter wereld een tiener blijkt te zijn?

Het voormalige hoofd van de Britse geheime dienst Adrian Weston wordt midden in de nacht wakker gebeld door de premier. Haar bericht is schokkend: de strengst beveiligde firewalls ter wereld, van het Pentagon, de NSA en de CIA, zijn tegelijkertijd gehackt door een hacker met de bijnaam 'De Vos'. Nog schokkender is dat De Vos een zeventienjarige Britse scholier blijkt te zijn, zonder kwaad in de zin. De jongen beschikt gewoon over een geniale geest.

De Amerikaanse veiligheidsdiensten willen dat De Vos wordt uitgeleverd, maar Adrian heeft andere plannen. In een race tegen de klok moet hij voorkomen dat de jongen in vijandelijke handen valt. Want dan zijn de gevolgen ondenkbaar...

Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The Fox
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400510296
Ebook: 9789044977394
Uitgever: Bruna
De vuist van God
De westerse inlichtingendiensten hebben er in de loop der jaren alles aan gedaan om te voorkomen dat Irak de beschikking zou kunnen krijgen over wereldbedreigende wapens. Talloze malen werden verdachte transporten onderschept. Maar nu zijn er steeds meer aanwijzingen dat Saddam Hoessein desondanks een ultiem vernietigingswapen heeft weten te ontwikkelen.

Als in Brussel dr. Gerry Bull wordt vermoord, hebben de geheime inlichtingendiensten van zowel Amerika als Engeland en Israël het overtuigende bewijs in handen. Dr. Bull was niet alleen een briljante wetenschapper, maar tevens 's werelds beste wapenexpert, van wie algemeen bekend was dat hij voor Irak werkte. De conclusie wordt pijnlijk snel duidelijk: Saddam Hoessein beschikt over een verschrikkelijk wapen, dat wordt aangeduid met Qubth-ut-Allah, De Vuist van God. De wereld staat aan de vooravond van een niet meer af te wenden, allesvernietigende oorlog...

Mike Martin, officier in dienst van de Britse Special Air Service, bracht zijn jeugd door in het Midden-Oosten. Hij spreekt de taal vloeiend, kent het gebied en beschikt over een onmiskenbaar Arabisch uiterlijk. Hij wordt met een uiterst geheime missie als undercover richting Koeweit gestuurd, maar al snel wordt hij naar een andere bestemming gedirigeerd. En dat is nu net de enige plek op de hele wereld waar zijn ogenschijnlijk briljante dekmantel hem geen bescherming kan bieden.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The fist of God
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9022981606
Uitgever: Bruna
De wreker
In mei 1995 verdwijnt Billy Colenso, een jonge hulpverlener in Bosnië. Een uitgebreide zoektocht in de heuvels ten zuiden van Banja Luka levert niets op en aangenomen wordt dat hij is vermoord.

Zes jaar later ontvangt advocaat Cal Dexter een verzoek om hulp. Het stoffelijk overschot van Billy is gevonden en zijn grootvader, een invloedrijke zakenman, wil alles op alles zetten om de moordenaar voor het gerecht te slepen.

Dexter is de aangewezen persoon om deze klus te klaren. Niet omdat hij een gerespecteerd advocaat is, maar omdat hij naast zijn dagelijkse werkzaamheden nog een specialiteit heeft: het opsporen van personen die niet gevonden willen worden, waarbij elk middel is geoorloofd.

En zo begint de jacht op Zoran Zilic, een van de ergste misdadigers die de oorlog in Joegoslavië heeft voortgebracht. Zilic, een vertrouweling van Slobodan Milosevic, is ontsnapt aan de troepen van SFOR en heeft zich in Zuid-Amerika verschanst. Dexter krijgt opdracht hem op te sporen en naar de Verenigde Staten te brengen, waar hij berecht kan worden. Maar wat Dexter niet weet, is dat de CIA ook geïnteresseerd is in Zilic, en wel om heel andere redenen.
Avenger - 2006
Regisseur: Robert Markowitz
Cast: Sam Elliott, James Cromwell, Timothy Hutton, e.a.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: Avenger
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9022987493
Uitgever: Bruna


Er zijn geen slangen in Ierland
Er zijn geen slangen in Ierland bevat zeven korte verhalen. De verhalen zijn zeer uiteenlopend van onderwerp en hebben alle een zeer verrassend plot; de thrillerachtige inhoud doet vaak denken aan de meestervertellingen van Roald Dahl. De soms bizarre gebeurtenissen worden door de auteur subtiel verwoord en de onverwachte wendingen zorgen ervoor dat de ontknoping tot het allerlaatste moment bewaard blijft.

Een greep uit de inhoud:
 • Een Indiase student wordt door zijn chef getreiterd en probeert wraak te nemen. Helaas pakt zijn plan verkeerd uit en lijkt het zich tegen hem te keren.
 • Een rijke stervende zet zijn erfgenamen een goed doordachte hak.
 • Een rechter wordt tot twee keer toe door een valsspeler in het ootje genomen.
 • Enkele amateur-vrachtwagenberovers worden met onverwachte tegenslagen geconfronteerd.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: There are no snakes in Ireland
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9044924400
Uitgever: Bruna
Geen terugkeer mogelijk
Geen terugkeer mogelijk is een bundel met vier korte verhalen.

Geld onder bedreiging - Money without menaces
Een zakenman wordt gechanteerd nadat hij zijn lunchpauze met een prostituee heeft doorgebracht.

Alles kan tegen u gebruikt worden - Used in evidence
Bij het slopen van het huis van een oude man wordt een lijk gevonden.

Geen terugkeer mogelijk - The Shepherd
Op Kerstavond 1957 keert een RAF-piloot, alleen in de cockpit van zijn Vampire, terug van Duitsland naar Lakenheath voor zijn verlof - een 66 minuten durende probleemloze routinevlucht. Dan, boven de Noordzee, wordt de mist dik, het radiocontact verdwijnt en het kompas draait dol.

Geen gelazer achteraf - No comebacks
Een rijke playboy maakt plannen voor de moord op de echtgenoot van de vrouw die hij liefheeft.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The Shepherd
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9060747593
Uitgever: In den Toren
Geheim dossier Odessa
Odessa is de afkorting voor Organisation der Ehemaligen SS-Angehörigen, een besloten organisatie van voormalige SS'ers. De voornaamste doelstellingen zijn: eer- en functieherstel voor oud-SS'ers, infiltratie in partijpolitieke activiteiten, de leden op belangrijke handels- en industrieposten manoeuvreren en... niet in de laatste plaats, via propaganda het Duitse volk ervan overtuigen dat de SS'ers in de Tweede Wereldoorlog geen nietsontziende moordenaars waren, maar vaderlandslievende soldaten die niet meer dan hun plicht hebben gedaan.

De activiteiten lijken het beoogde resultaat te hebben. Tot in het voorjaar van 1964 bij het ministerie van Justitie in Bonn een bundel documenten bezorgd wordt. Dit opzienbarende pakket zal bekend worden als Geheim dossier Odessa en zal voor velen vérstrekkende gevolgen hebben.
The Odessa File - 1974
Regisseur: Ronald Neame
Cast: Jon Voight, Maximilian Schell, Maria Schell,, e.a.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The Odessa file
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9022950956
Uitgever: Bruna
Het alternatief van de duivel
De Freya was de zojuist in Japan gebouwde grootste supertanker ter wereld. Haar eigenaar, Harold Wennerstrom had haar als monument voor de mensheid bij de IHI-werf in Kobe laten bouwen. Op haar eerste reis was ze van de Perzische Golf met een miljoen ton ruwe olie op weg naar de Rotterdamse Europoort. Om het ondiepe kanaal te vermijden, voer haar kapitein, de Noorse Viking-achtige Thor Larsen, haar om Ierland heen. En daar lag ze voor anker om de loodsen te ontvangen die haar het moeilijk te bevaren Europoortkanaal in zouden sturen. En toen kwam er een snelle barkas langszij. Acht mannen in zwarte pakken, zwarte bivakmutsen en gewapend met machinepistolen, bestormden de brug en namen haar over.

Kapitein Larsen belde met een pistool tegen zijn slaap gericht de Rotterdamse havenautoriteiten, zei de loodsen af en vroeg om een onderhoud met de Nederlandse premier en de Duitse ambassadeur.

Centraal in Het alternatief van de duivel staan het kapen van een supertanker, het nerveuze functioneren van het Politbureau in Moskou, emotionele vergaderingen rond een handenwringende Amerikaanse president in het Witte Huis, het voortbestaan van een spionerende diplomaat in het Kremlin, de ontoegankelijke wereld van de internationale graanhandel en vooral de activiteiten van jonge Oekraïners in ballingschap die de gehate KGB een dodelijke klap willen toebrengen. Boven dit alles hangt de catastrofale dreiging van een schier onafwendbare wereldoorlog, in 1984....

Het alternatief van de duivel is een mengeling van spionage, terrorisme, diplomatie, moed, angst en lafheid, verraad, loyaliteit, liefde en walging. Door Frederick Forsyth gecomponeerd tot een onvergetelijke superthriller, met een zeer knap volgehouden spanning en een totaal onverwachte ontknoping.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The devil's alternative
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9022952517
Uitgever: Bruna
Het spook van Manhattan
Tijdens het dramatische hoogtepunt van Het spook van de Opera voert de Phantom zijn geliefde, de mooie operazangeres Christine, mee naar de donkere labyrinthen van de Parijse Opéra. Onmiddellijk zetten haar verloofde en de op vergelding beluste menigte de achtervolging in, maar de Phantom verdwijnt in de ondoordringbare duisternis. Voorgoed? Nee.

In dit langverwachte vervolg op Het spook van de Opera wekt meesterverteller Frederick Forsyth de Phantom - een van de meest mysterieuze en romantische creaties uit de wereldliteratuur - opnieuw tot leven. We vinden de Phantom terug in New York, waar hij zich na een wonderbaarlijke ontsnapping heeft gevestigd en waar hij inmiddels tot grote rijkdom en macht is gekomen. Maar waar hij nog steeds buiten het bereik van ongewenste blikken zijn geheime leven leidt.

Koortsachtig werkt hij aan de realisatie van een ambitieus project: de oprichting van het grootste en meest prestigieuze operahuis ter wereld. En wanneer Christine, inmiddels een wereldberoemde diva, erin toestemt om de hoofdrol in de openingsvoorstelling te vertolken, is dat de vervulling van zijn diepst gekoesterde wens.

Maar wat hij niet weet, is wat voor tragische gevolgen deze confrontatie met zich mee zal brengen...
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The phantom of Manhattan
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9022984842
Uitgever: Bruna


Het vierde protocol
Kerstmis 1986. In een chique flat in Londen wordt een gecompliceerde juwelendiefstal gepleegd. De inbreker heeft echter maar weinig plezier van de buit. In zijn hebzucht nam hij ook een tas met uiterst geheime documenten mee en dat wordt het al snel noodlottig. Deze papieren èn de reactie van de besloten hoge ambtenaar van Buitenlandse Zaken brengt de geheime dienst zowel van Rusland als van Engeland in staat van alarm.

Terwijl de onkreukbare John Preston de halve wereld over reist om de ware identiteit van een verdachte geheim agent te achterhalen, nestelt de meedogenloze Russische majoor Valeri Petrofski zich onopvallend in een rustig Engels plattelandsdorpje vanwaaruit hij een monstrueus plan dirigeert. Op uiterst geraffineerde wijze slaagt hij erin een kernbom in onderdelen langs de douane te laten smokkelen.

En zo dreigt het bijna vergeten Vierde Protocol dat deel uitmaakt van het in 1968 door de grote mogendheden opgestelde verdrag ter voorkoming van verspreiding van kernwapens en dat 20 jaar lang als een tikkende tijdbom heeft gesluimerd, alsnog tot ontploffing te komen.
The Fourth Protocol - 1987
Regisseur: John Mackenzie
Cast: Michael Caine, Pierce Brosnan, Ned Beatty, e.a.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The fourth protocol
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9022978427
Uitgever: Bruna
Icoon
Het is 1999 en Rusland staat aan de rand van de afgrond. Elke vorm van maatschappelijke orde is zoek, op sociaal en moreel gebied is de chaos compleet, het dagelijks leven wordt geterroriseerd door de nieuwe maffia. In het Westen doet men of z'n neus bloedt - op een handjevol politieke waarnemers na, die beseffen dat een Russisch debacle ook buiten de landsgrenzen vernietigende consequenties zal hebben, waarbij de huidige Balkan-conflicten te verwaarlozen zijn.

Dan klinkt er een nieuw geluid. De stem van Igor Komarov, een charismatisch volksmenner die de massa ervan weet te overtuigen dat alleen híj in staat is het oude Rusland in al zijn glorie weer een vooraanstaande plaats op de wereldkaart te geven. Het gefrustreerde Russische volk vreet zijn woorden en Komarov lijkt de verkiezingsoverwinning al op zak te hebben. Totdat een geheim document belandt op het bureau van de Britse ambassadeur in Moskou: Komarovs geheime agenda, getiteld Het Zwarte Manifest, met daarin zwart op wit zijn wèrkelijke streven, namelijk de stichting van een nieuw Derde Rijk, met niemand anders dan Igor Komarov als de nieuwe Führer...

Een dergelijke macabere omwenteling is voor het westerse Bondgenootschap natuurlijk volstrekt onacceptabel. Een geheime commissie ontwerpt terstond een tegenscenario: een ingenieus plan dat een even riskante als sensationele éénmansactie behelst. In de persoon van Jason Monk, ex-CIA, wordt een agent het land binnengesmokkeld, die de bedrieger op zijn eigen terrein zal moeten verslaan...
Icon - 2005
Regisseur: Charles Martin Smith
Cast: Patrick Bergin, Patrick Swayze, Ben Cross, e.a.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: Icon
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9022983064
Uitgever: Bruna
Kwade praktijken
Kwade praktijken - Alle verzamelde verhalen; deze verhalen zijn eerder uitgegeven in de bundels Geen terugkeer mogelijk, Er zijn geen slangen in Ierland, De verrader en De veteraan.

 1. Nachtdienst - The Shepherd
 2. Geen gelazer achteraf - No comebacks
 3. Er zijn geen slangen in Ierland - There are no snakes in Ireland
 4. De keizer - The Emperor
 5. Er zijn van die dagen..... - There are some days
 6. Geld onder bedreiging - Money without menaces
 7. Alles kan tegen u gebruikt worden - Used in evidence
 8. Onschendbaar - Privilege
 9. Plicht - Duty
 10. Een zorgvuldig man - A careful man
 11. Kwade praktijken - Sharp practice
 12. Trots en levensgroot vooroordeel - Pride and extreme prejudice
 13. De bruidsschat - The price of a bride
 14. Een oorlogsslachtoffer - A casualty of war
 15. Broeinest - A little bit of sunshine
 16. Het wonder - The miracle
 17. De veteraan - The veteran
 18. De oplettende burger - The citizen
 19. Het kunstwerk - The art of the matter
 20. Cheyenne - Whispering wind
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: Diversen
ISBN/EAN: 9022988988
Uitgever: Bruna
Nachtdienst

Nachtdienst is het verhaal van een Engelse piloot die, na een nachtvlucht uit Duitsland, boven de Noordzee terechtkomt in een dichte mist. Door een storing in zijn navigatieapparatuur en radio verliest hij elk contact met zijn thuisbasis.

Er doemt echter een geheimzinnig vliegtuig op dat hem begeleidt tot hij veilig aan de grond staat, waar hij de verbijsterende waarheid over zijn gids verneemt.

Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The shepherd
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9022973565
Uitgever: Bruna

Sam McCreadyDe verrader
Sam McCready is de pokerface van de Britse Inlichtingendienst. Pas als alle andere geheim agenten hebben opgegeven of gefaald, speelt hij zijn kaarten uit. Door nooit zijn ware identiteit te tonen misleidt hij zijn tegenstander in situaties waarin iedereen de verrader kan zijn.

Als hoofd van de afdeling Misleiding, Desinformatie en Psychologische Operaties wordt McCready keer op keer geconfronteerd met wereldomvattende opdrachten. Of hij nu te maken heeft met de Sovjets, Arabische terroristen of corrupte politici in het Caribisch Gebied, altijd speelt McCready zijn psychologische spelletjes perfect: onopvallend wacht hij af om op het juiste moment onverwacht toe te slaan, totdat de tegenstander zijn eerste fout maakt.

De verrader bevat de volgende verhalen:
 1. Trots en levensgroot vooroordeel - Pride and extreme prejudice
 2. De bruidsschat - The price of a bride
 3. Een oorlogsslachtoffer - A casualty of war
 4. Broeinest - A little bit of sunshine
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The deceiver
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-229-7979-2
Uitgever: Bruna
Trots en levensgroot vooroordeel
Sam McCready, hoofd van de afdeling Misleiding, Desinformatie en Psychologische Operaties, is de pokerface van de Britse Inlichtingendienst. Geen situatie is hem te gevaarlijk, geen uitdaging is hem te groot. Wanneer anderen het hebben opgegeven, begint Sam aan zijn missie. Zijn spelletjes speelt hij altijd perfect: onopvallend wacht hij af om op het juiste moment toe te slaan.

Een spion is Moskou heeft de hand weten te leggen op een zeer geheim aanvalsplan van het Sovjetleger. Hij wil het omvangrijke boekwerk tijdens een zorgvuldig gepland bezoek aan Oost-Duitsland slechts overhandigen aan iemand die hij vertrouwt. Sam McCready staat op de zwarte lijst van de Duitse geheime politie en kan dus niet die vertrouwenspersoon zijn. De keus valt op 'Poltergeist', een kleine naïeve spion in een internationaal schaakspel...

* Dit is een speciale uitgave van Teacher's (van de whisky). Dit verhaal is ook opgenomen in het boek De verrader.
Pride and Extreme Prejudice - 1990
Regisseur: Ian Sharp
Cast: Alan Howard, Brian Dennehy, Simon Cadell, e.a.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: Pride and extreme prejudice
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: N.v.t.
Uitgever: Bruna
De bruidsschat
Sam McCready is de pokerface van de Britse Inlichtingendienst. Pas als alle andere geheim agenten hebben opgegeven of gefaald, speelt hij zijn kaarten uit. Door nooit zijn ware identiteit te tonen misleidt hij zijn tegenstander in situaties waarin iedereen de verrader kan zijn.

* Dit is een speciale uitgave van Venco (van de dropjes). Dit verhaal is ook opgenomen in het boek De verrader.
The Price of the Bride - 1990
Regisseur: Tom Clegg
Cast: Mike Farrell, Peter Egan, Robert Foxworth, e.a.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: The price of a bride
Eerste uitgave: 1991
Uitgever: Bruna
Broeinest
De Barclays, een paradijselijk eilandengroepje in de Caribische Zee, vormen een van de laatste Britse overzeese gebiedsdelen. Als op zekere dag de gouverneur van deze tropische mini-archipel wordt vermoord, grijpt de regering in Londen in: inspecteur Hannah en Sam McCready, hoofd van een van de afdelingen van de Britse Inlichtingendienst, krijgen opdracht om de situatie ter plekke te onderzoeken. Al snel komen zij tot de ontdekking dat deze zonovergoten, ogenschijnlijk zo idyllische kolonie in feite een broeinest van corruptie is.

Frederick Forsyth schreef Broeinest speciaal voor de Maand van het Spannende Boek 1991. Het is een tot verhaal bewerkt deel uit zijn thriller De verrader.
A Little Piece of Sunshine - 1990
Regisseur: James Cellan Jones
Cast: Larry Lamb, Alan Howard, Chris Cooper, e.a.
Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: A little bit of sunshine
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-700-6690-4
Uitgever: Bruna

Dubbel uitgegeven titelsDe huurlingen

Zie voor de beschrijving van dit boek: De honden van de oorlog.

Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: zie De honden van de oorlog
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 9027494185
Uitgever: Spectrum
De slaven van de oorlog

Zie voor de beschrijving van dit boek: De honden van de oorlog.

Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: zie De honden van de oorlog
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 902298771X
Uitgever: Bruna
Geen gelazer achteraf

Zie voor de beschrijving van dit boek: Geen terugkeer mogelijk.

Schrijver: Frederick Forsyth
Oorspronkelijke titel: zie Geen terugkeer mogelijk
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9067564133
Uitgever: W&L Boeken