Boekenplank:
Kies

Boeken van Cristina Alger

Cristina Alger studeerde aan Harvard, was bedrijfsjurist en werkte als analist bij Goldman Sachs. Haar vader, de beroemde investeringsexpert David Alger, kwam om tijdens de aanslag op de Twin Towers.

Meer over Cristina Alger

Genres: Roman, Thriller / Spanning

Geboren: 1980

Overzicht
  • De Darlings van New York - The darlings
  • De vrouw van de bankier - The banker's wife
  • Dit was niet het plan - This was not the plan

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De Darlings van New York

Paul Ross werkt als jurist bij de investeringsmaatschappij van zijn schoonvader, de miljardair Carter Darling. Ondertussen geniet hij met zijn vrouw Merrill Darling van het goede leven in New York. Dit terwijl de meest verschrikkelijke financiële catastrofe sinds de Grote Depressie plaatsvindt. Als blijkt dat de maatschappij investeert in een bedrijf dat een grootschalige fraude heeft gepleegd, begint de ellende. Wie wist hiervan en kan de schade voor de familie Darling nog beperkt worden?

Chistina Alger beschrijft de gebeurtenissen vanuit diverse betrokken partijen: allereerst vanuit de familieleden, maar ook vanuit de accountants en advocaten, een ambitieuze journaliste, de hoofdredacteur van een lifestyle magazine en een gehaaide secretaresse. Wie verraadt uiteindelijk wie?

Schrijver: Cristina Alger
Oorspronkelijke titel: The darlings
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789046812884
Uitgever: Nieuw Amsterdam
De vrouw van de bankier

Annabels schijnbaar perfecte expatleven in Genève spat uit elkaar wanneer haar man Matthew omkomt bij een vliegramp. Als ze erachter komt dat er opzet in het spel was, komt dit haar duur te staan: haar leven loopt gevaar.

Ondertussen ontdekt societyjournaliste Marina bij de bank waar Matthew werkte een financieel schandaal van internationale omvang.

Cristina Alger neemt ons mee van Genève naar Londen en New York, naar de corrupte wereld van de allerrijksten, waar twee vrouwen moeten vechten om in die dodelijke maalstroom te overleven.

Schrijver: Cristina Alger
Oorspronkelijke titel: The banker's wife
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789046824382
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Dit was niet het plan

Weduwnaar Charlie is 34 jaar oud en een succesvolle advocaat. Hij maakt lange dagen en staat op het punt partner te worden. Zijn eigenzinnige vijfjarige zoontje Caleb is geobsedeerd door natuurrampen en loopt het liefst in jurkjes, wat hem een buitenbeentje op de kleuterschool maakt.

Door een uit de hand gelopen grap over een cliënt wordt Charlie ontslagen. Wanneer ook zijn zus aankondigt niet meer fulltime voor Caleb te kunnen zorgen, staat zijn leven helemaal op zijn kop. Hulp uit onverwachte hoek werpt bovendien nieuw licht op het verleden...

Schrijver: Cristina Alger
Oorspronkelijke titel: This was not the plan
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789046819197
Uitgever: Nieuw Amsterdam