Boekenplank:
Kies
 • Home
 • W
 • Lauren Weisberger

Boeken van Lauren Weisberger

Lauren Weisberger werkte als assistent bij een bekend modeblad. Haar debuutroman, gebaseerd op eigen ervaringen, was het met veel succes verfilmde De duivel draagt Prada. Weisberger woont en werkt in New York.

Meer over Lauren Weisberger

Genre: Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Lauren Weisberger


Overzicht

 • Champagne in Chateau Marmont - Last night at Chateau Marmont
 • Chanel chic - Chasing Harry Winston
 • Gossip & Gucci - Everyone worth knowing
 • Het perfecte plaatje - Where the grass is green and the girls are pretty
 • Love game - The singles game

Prada

 1. De duivel draagt Prada - The devil wears Prada
 2. De wraak van Prada - Revenge wears Prada
 3. Leugens en lattes - When life gives you lululemons

gedetailleerd overzicht

OverzichtChampagne in Chateau Marmont
Een doorsneestelletje in New York, zij is kostwinner en hij een aan de weg timmerende muzikant. Op een dag wordt hij ontdekt door een talentenscout van Sony. Zijn carrière raakt in een onvoorstelbare stroomversnelling en voor hij het weet staat hij op de cover van Vanity Fair en is hij eregast op de glamourfeestjes van de rich and famous. Maar de keerzijde van de medaille is dat ook zijn vriendin midden in de genadeloze schijnwerpers van de roddelpers komt te staan. En die laten geen spaan heel van haar alledaagse imago en haar ongetrainde figuur.

Dan blijkt haar beste vriendin haar diepste geheimen aan de media te hebben verkocht. Ze dreigt de controle over haar leven volledig te verliezen, en zoekt troost bij een geheim gezelschap: Het Burgerlijke Ex-vrouwen en Vriendinnen van Beroemdheden Collectief. Daar kan ze roddelen en ervaringen uitwisselen, uiteraard geholpen door ettelijke glazen champagne in hét celebrity hotel van dit moment: Chateau Marmont in Hollywood. Uiteindelijk beseft ze dat ze zal moeten kiezen: buigen of barsten?
Schrijver: Lauren Weisberger
Oorspronkelijke titel: Last night at Chateau Marmont
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022552797
Ebook: 9789460927591
Uitgever: Boekerij
Chanel chic
Drie hartsvriendinnen, twee goede voornemens en één jaar om het waar te maken...

Emmy, Leigh en Adriana wonen in New York. Ze zijn al meer dan tien jaar beste vriendinnen en hebben elkaar altijd door dik en dun gesteund. Nu staan ze op een keerpunt in hun leven.

Emmy is vlak voor ze zou gaan trouwen gedumpt door haar verloofde en ze stort zich met overgave op haar werk: het opzetten van nieuwe restaurants voor een hippe horecaketen. Leigh, redacteur bij een toonaangevende uitgeverij, heeft een vriend die iedereen wel zou willen, maar als een van de beroemdste auteurs van de uitgeverij na jaren weer een manuscript inlevert en hij haar vraagt hem te helpen bij het herschrijven, dreigt de relatie met haar vriend spaak te lopen. Adriana is de beeldschone dochter van een supermodel en een rijke vader. Dates te over, maar er is niemand aan wie ze zich wil binden. Haar moeder hamert erop dat schoonheid niet eeuwig duurt en dat het hoog tijd is om een geschikte echtgenoot aan zich te binden.

Op een avond sluiten Emmy en Adriana een pact: ze zullen datgene veranderen in hun leven wat hun het meest dwarszit. Leigh houdt zich afzijdig, maar al snel blijkt dat er voor haar het meest op het spel staat.
Schrijver: Lauren Weisberger
Oorspronkelijke titel: Chasing Harry Winston
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022549902
Ebook: 9789460231308
Uitgever: Boekerij
Gossip & Gucci
Bette is 27, intelligent, grappig – maar ze verveelt zich. Ze besluit dat het tijd is voor iets nieuws. Aangemoedigd door haar oom Will, die ooit een beroemd society-journalist was, neemt ze een baan aan bij een bureau dat grote feesten en evenementen organiseert. Van de ene op de andere dag maakt Bette deel uit van de jetset van Manhattan, en ze kan haar geluk niet op. Ineens is de meest geweldige stad op de hele wereld haar eigen pretpark en ze geniet van alle spelletjes en attracties.

Maar voordat ze ook maar ‘Manolo Blahnik’ kan zeggen, beginnen de eerste scheuren zich te vertonen. Ineens is Bette het speeltje geworden van een notoire playboy – en wordt ze zelf hét onderwerp van alle roddelbladen.

Haar nieuwe baas is in de wolken, maar Bettes familie en vrienden zijn minder blij. Het meisje dat zij zo goed kennen, met een voorliefde voor romannetjes, muziek uit de jaren ’80 en fastfood, lijkt de kant op te gaan van een Paris Hilton-kloon. Tewijl Bette haar best doet om zowel haar oude als haar nieuwe leven in toom te houden, komt haar redding van een wel heel onverwachte kant.

Maar is ze echt bereid haar nieuwe leven vaarwel te zeggen, en afscheid te nemen van de glamour, Gucci, Prada en de hippe feesten? Zal het haar lukken om weer met beide benen op de grond te komen – met haar armen om haar eigen prins op het witte paard?
Schrijver: Lauren Weisberger
Oorspronkelijke titel: Everyone worth knowing
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022541197
Ebook: 9789460927218
Uitgever: Boekerij
Het perfecte plaatje

Een klein leugentje en alles lijkt uiteen te spatten. Kunnen ze de waarheid aan?

Peyton is zo’n vrouw die alles heeft: een vaste plek als presentator in een populaire tv-show, glanzende blonde lokken en een perfecte, botox-gladde huid, een liefhebbende man en een slimme dochter die kans maakt om naar de prestigieuze Princeton University te mogen.

Skye, Peytons zus, is een thuisblijfmoeder in een chique buitenwijk van New York. Ze heeft diploma’s van alle juiste scholen en heeft het helikopterouderschap zo’n beetje uitgevonden. Maar heimelijk zoekt ze iets anders, iets wat écht is.

Max, Peytons slimme en eigenzinnige dochter van zeventien, is klaar om haar dure privéschool gedag te zeggen en haar dromen in de filmbusiness na te jagen. Ze wacht al jaren op deze kans om op eigen benen te staan.

Eén klein leugentje. Meer is er niet nodig om de illusie van perfectie te doen barsten en wrok aan de oppervlakte te brengen. Ineens lijkt het gras niet meer zo groen. En de drie vrouwen worden geconfronteerd met de vraag: zijn ze in staat te leven met de waarheid?

Schrijver: Lauren Weisberger
Oorspronkelijke titel: Where the grass is green and the girls are pretty
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022595411
Ebook: 9789402318586
Uitgever: Boekerij
Love game
Charlotte 'Charlie' Silver werkt hard om als tennister de top te bereiken. Sinds de dood van haar moeder is haar vader haar trainer en is ze gedrevener dan ooit. In het glamoureuze tenniswereldje, dat gedomineerd wordt door bitchy diva's en grote ego's, staat Charlie ondanks haar ambitieuze drive bekend als uitzonderlijk vriendelijk en zachtmoedig. Dan moet ze door een blessure haar eerste Wimbledon afbreken, en alles verandert.

De enige manier om te kunnen terugkeren is door in de leer te gaan bij de legendarische maar meedogenloze trainer Todd. Hij maakt haar strijdbaar, zelfbewust... en hard. Zijn nieuwe Charlie dineert met filmsterren in toprestaurants, heeft een niet-zo-geheime affaire met een hotte Spaanse tenniskampioen en wordt uitgenodigd op privéjachten. Modellen en beroemdheden worden graag met haar gezien - en de roddelpers smult ervan. Charlie blijft maar winnen, zowel op het gravel als in haar nieuwe jetsetleven.

Haar vader en haar beste jeugdvriendin drijven alleen steeds verder van haar weg. Begint ze zelf ook te geloven in de hype die Todd om haar heen heeft weten te creëren? Of zit de echte Charlie nog ergens diep in haar binnenste verstopt?
Schrijver: Lauren Weisberger
Oorspronkelijke titel: The singles game
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022576885
Ebook: 9789402306248
Uitgever: Boekerij

PradaDe duivel draagt Prada
Andrea Sachs, vers uit de collegebanken, is de nieuwe assistent van de alom gevreesde Miranda Priestley, hoofdredacteur van het tijdschrift Runway – hét blad op modegebied. Er lopen hier alleen maar graatmagere, stijlvolle vrouwen rond, en mannen in strakke coltruien en leren broeken. En met een haast kinderlijk gemak weet Miranda al deze succesvolle, hippe mensen te reduceren tot trillende kinderen.

Andrea ziet al snel hoe iemand die aan de top staat het leven van ondergeschikten tot een hel kan maken. Zo laat Miranda de nieuwste Harry Potter invliegen voor haar schatjes van kinderen, laat ze Andrea haar gigantische telefoonrekening voorschieten, en moet haar ontbijt precies op de seconde nauwkeurig voor haar staan.

Elke dag - en vaak ook ’s nachts - wordt Andrea zwaar op de proef gesteld. Als haar werkdagen steeds langer worden en de eisen steeds extremer, realiseert Andrea zich dat het baantje waar duizenden vrouwen een moord voor zouden doen haar het leven flink onmogelijk maakt.
The Devil Wears Prada - 2006
Regisseur: David Frankel
Cast: Anne Hathaway, Meryl Streep, Emily Blunt, e.a.
Schrijver: Lauren Weisberger
Oorspronkelijke titel: The devil wears Prada
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022566862
Ebook: 9789460926686
Uitgever: Boekerij
De wraak van Prada
Acht jaar nadat ze ontslag nam bij Runway en zo ontsnapte aan de greep van Miranda Priestly, lijkt Andrea Sachs haar leven goed op de rails te hebben. Samen met Emily, haar vroegere collega bij Runway en nieuwe BFF, heeft ze The Plunge opgezet, de hotste bruidsglossy van het moment.

Andrea is stapelverliefd op Max en ze droomt al over trouwen, maar de herinnering aan Miranda Priestly bezorgt haar nog steeds nachtmerries. Andrea weet niet dat al haar inspanningen om een nieuw leven op te bouwen haar recht in de armen drijven van de vrouw die ze uit alle macht probeert te ontvluchten...

Schrijver: Lauren Weisberger
Oorspronkelijke titel: Revenge wears Prada
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022566534
Ebook: 9789460236723
Uitgever: Boekerij
Leugens en lattes

Emily Charlton is terug! Jaren nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie ligt op de loer. Emily heeft een klapper nodig om relevant te blijven. Een klapper zoals topmodel Karolina Hartwell.

Karolina heeft het allemaal: een fantastische man, een prachtig kind, een succesvolle modellencarrière... en een strafblad. Als ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed lijkt dat het einde van zowel haar carrière als haar huwelijk.

Emily ziet haar kans schoon. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan schiet ze Karolina te hulp. Onder het genot van ontelbaar veel skinny lattes zetten de drie vrouwen alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plannen ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly?

Schrijver: Lauren Weisberger
Oorspronkelijke titel: When life gives you lululemons
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022576892
Ebook: 9789402306255
Uitgever: Boekerij