Boekenplank:
Kies

Boeken van Jane Green

Meer over Jane Green

Genre: Roman

Website: Jane Green


Overzicht

 • Aan de andere kant - Life swap
 • Alles wat ze wil - Babyville
 • Belofte maakt schuld - The love verb
 • De ware (... toch?) - Mr Maybe
 • Een vent die blijft - Straight talking
 • Hartsvrienden - Second chance
 • Jessica J. - Jemima J.
 • Oude vrienden, nieuwe kansen - Bookends
 • Schone schijn - The other woman
 • Te mooi om waar te zijn - Spellbound
 • Zomeravonden - The beach house

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan de andere kant
Vicky Townsley heeft alles: ze is redacteur bij het succesvolle tijdschrift Poise! in Londen, single en heeft het gemaakt. Maar ze zou dit alles zo opgeven voor een rustig leventje op het platteland. Amber Winslow heeft alles wat Vicky zou willen. Met man, kinderen en onvermijdelijke Golden Retriever woont ze in een groot huis in Connecticut. Maar ze vond niet de voldoening die ze had verwacht, dus wanneer ze in Poise! een artikel leest waarin getrouwde lezers gezocht worden die willen ruilen met een glamoureuze, single journaliste in Londen, twijfelt ze geen seconde en schrijft een brief. Ze had alleen nooit verwacht dat zij zou worden uitgekozen...
Schrijver: Jane Green
Oorspronkelijke titel: Life swap
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-225-4376-5
Uitgever: Boekerij
Alles wat ze wil
Drie vriendinnen staan tegelijkertijd voor de grote vraag: wil ik het wel of niet? De relatie tussen de succesvolle televisieproducer Julia en haar man Mark heeft een dieptepunt bereikt. Kan de leegte die ze voelt eigenlijk wel opgevuld worden door een baby? Maeve heeft bindingsangst. Ze is gelukkig met haar single-leven als ambitieuze carrièrevrouw. Maar als ze na een wild avontuur in een steegje per ongeluk zwanger blijkt te zijn, weet ze plotseling niet meer zo zeker wat ze wil. En dan is er nog Sam; in het begin van het boek stralend op de roze wolk van haar zwangerschap, maar uiteindelijk gefrustreerd.
Schrijver: Jane Green
Oorspronkelijke titel: Babyville
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3446-4
Uitgever: Boekerij
Belofte maakt schuld
Callie Perry is een succesvolle fotograaf met twee fantastische kinderen, lieve vrienden en een man die weliswaar workaholic is, maar wat geeft dat? Hij komt elke avond pas laat thuis en daardoor heeft ze lekker veel tijd voor zichzelf en voor de belangrijkste mensen in haar leven. Lila, Callies beste vriendin, heeft eindelijk de ware liefde gevonden, maar wordt achtervolgd door een ex from hell. Callies zus Steffi is te rusteloos om zich te settelen. Jarenlang had ze bijna nog meer verschillende baantjes dan minnaars, maar op haar dertigste ontdekt ze eindelijk haar ware passie en wordt kok in een restaurant. En dan zijn er nog Callie en Steffi's ouders. Ze zijn al dertig jaar gescheiden en hebben elkaar sindsdien nauwelijks meer gesproken. Maar dan wordt Callie plotseling ernstig ziek... Belofte maakt schuld is een warme, humoristische en onvergetelijke roman over een familie die elkaar weer terugvindt op een moment dat het leven totaal op zijn kop komt te staan.
Schrijver: Jane Green
Oorspronkelijke titel: The love verb
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-225-5914-7
Uitgever: Boekerij
De ware (... toch?)
Libby vindt dat er veel te zeggen is voor een rijke man. Wanneer ze Nick ontmoet, die leuk, grappig en knap is, maar geen cent te makken heeft, op een armoedig kamertje woont, en het liefst met zijn vrienden in de kroeg zit, besluit ze daarom dat het nooit serieus kan worden. Ed, die bij een inesteringsbank werkt, heeft wat dat betreft meer te bieden. Hij mag dan een afschuwelijke snor en irritante gewoonten hebben, zijn prachtige huis in Regent’s Park en zijn mooie cadeaus maken veel goed. Bovendien is hij gek op Libby. Is Libby verliefd op Ed of op zijn aandacht voor haar? Houdt ze van hem of van zijn levensstijl? In De ware (... toch?) maakt Libby uiteindelijk een keuze, maar of dat ook de goede is?
Schrijver: Jane Green
Oorspronkelijke titel: Mr Maybe
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-461-2035-X
Uitgever: Zwarte Beertjes
Een vent die blijft
Tasha is bijna dertig, een succesvolle televisieproducer, en meer dan aantrekkelijk. Maar als ze zichzelf voor de spiegel diep in de ogen kijkt, weet ze precies wat er ontbreekt. Een vent. Een vent die blijft. Tasha realiseert zich dat alle vrienden om haar heen gaan trouwen en settelen. Ineens bekruipt haar de angst eenzaam en vooral single achter te blijven. Kan ze enerzijds niet genoeg krijgen van het steeds weer spannende spel van versieren en versierd worden, in haar hart verlangt ze naar een vent voor altijd. Zo eentje voor een lange herfstwandeling, zo eentje die het goed doet bij een knetterend haardvuur en je met een hartveroverende blik aankijkt. Zo eentje die echt om je geeft en vooral... om je blijft geven. Uit de eindeloze gesprekken met haar vriendinnen wordt Tasha veel duidelijk: het wordt hoog tijd dat ze eens keuzes maakt. Tussen een meeslepend leven vol gepassioneerde seks en de ware liefde. Maar hoe ziet die ware liefde er eigenlijk uit en waar vind je hem?
Schrijver: Jane Green
Oorspronkelijke titel: Straight talking
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-225-2267-9
Uitgever: Boekerij


Hartsvrienden
Welkom in de wereld van Holly Mac. Maak kennis met haar succesvolle echtgenoot Marcus, wees jaloers op haar prachtige huis en haar twee schattige kinderen. Je zou denken dat ze het volmaakte gezin vormen. Toch is Holly verschrikkelijk eenzaam. Ze probeert de perfecte echtgenote te spelen, maar verlangt eigenlijk maar naar één ding: een man met wie ze kan praten, een zielsverwant; iemand als haar eerste liefde en beste vriend Tom. Na een afschuwelijke tragedie wordt Holly herenigd met haar oude vriendenclub en realiseert ze zich dat ze niet de enige is die het moeilijk heeft.
Schrijver: Jane Green
Oorspronkelijke titel: Second chance
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-225-4913-1
Uitgever: Boekerij
Jessica J.
Jessica Jones is dik... wel meer dan 40 kilo te zwaar, en eten is dan ook haar enige troost. Thuis wordt ze als een slaaf behandeld door haar twee magere, knappe huisgenotes en op haar werk doet ze redactiewerk waarvoor alleen anderen de complimenten krijgen... Het lijkt wel of niemand de echte humoristische en aardige Jessica ziet! Haar verliefdheid op collega Ben en haar relatie met Internet - vriend Brad, die in de veronderstelling verkeert dat ze een slanke den is, doen haar besluiten dat haar leven nu maar eens moet veranderen. Dat lijkt haar alleen mogelijk als ze mager is, dus stort ze zich op een Fitness programma. Ze wil afvallen om de nieuwe Jessica te vinden, maar kan ze dat wel, en is dat eigenlijk wel nodig?
Schrijver: Jane Green
Oorspronkelijke titel: Jemima J.
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-410-0791-1
Uitgever: Van Reemst
Oude vrienden, nieuwe kansen
Tijdens hun studie ontstond er een een hechte vriendschap tussen de slordige Cath, de absurd nette Si, de perfecte schoonzoon Josh, en sexy Portia. Maar wanneer Portia iets onvergeefelijks doet is het onvoorwaardelijke vertrouwen in elkaar verbroken. Portia gaat na het afstuderen haar eigen weg. Cath, Josh en Si zijn echter nog steeds goed bevriend, ook al is Josh inmiddels vader en getrouwd met Lucy. Na jaren hard werken en carrière maken koestert Cath eigenlijk nog steeds één droom: een boekwinkel openen. Lucy heeft ook een droom: een eigen café. Aangezien een boekencafé nog mist in hun hippe Londense buurt is de combinatie snel gemaakt. Als Portia, net zo mooi en keihard als vroeger, weer in beeld komt, zorgt haar terugkeer voor opschudding – de reden van de breuk lijkt vergeten, maar naar de échte bedoelingen van Portia kunnen de anderen slechts gissen.
Schrijver: Jane Green
Oorspronkelijke titel: Bookends
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-3039-6
Uitgever: Boekerij
Schone schijn
Ellie Black verloor haar moeder al op jonge leeftijd, en haar vader wist niet goed wat hij met de jonge Ellie aan moest. Pas als Ellie trouwt met Dan Cooper heeft ze het idee eindelijk te hebben gevonden wat ze al die tijd zocht. De familie Cooper is alles waar Ellie naar verlangde: een liefhebbend, warm gezin. Ellie wordt met open armen ontvangen en liefdevol in het gezin opgenomen als een tweede dochter. Maar langzaam worden de scheuren in het gezin Cooper zichtbaar. Moeder Linda overheerst de familie, haar wil is wet en haar liefde werkt verstikkend. De ideale moeder blijkt een tirannieke schoonmoeder. Ze bemoeit zich met alles, en wringt zich keer op keer tussen Dan en Ellie in. Ellie begint te twijfelen, en vraagt zich af of ze geen grote fout heeft gemaakt. Met de geboorte van baby Tom is Ellie ervan overtuigt dat alles beter wordt, dat ze nu, samen met Dan en Tom, haar eigen gezin kan gaan opbouwen. Maar weer is Linda’s invloed merkbaar, en algauw komen al Ellies dromen in gevaar.
Schrijver: Jane Green
Oorspronkelijke titel: The other woman
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4012-X
Uitgever: Boekerij
Te mooi om waar te zijn
Alice Chambers weet dat ze gelukkig zou moeten zijn. Haar man Joe is succesvol en charmant, ze heeft een prachtig huis en kan alles kopen wat ze wil. Maar ze vraagt zich af wat er met haar dromen gebeurd is. Eens leidde ze een succesvol cateringbedrijf, maar de laatste tijd voelt ze zich steeds leger van binnen. Bovendien blijkt Joe ook niet perfect – zelfs niet als ze haar ogen sluit voor zijn vele affaires.
Schrijver: Jane Green
Oorspronkelijke titel: Spellbound
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3691-2
Uitgever: Boekerij


Zomeravonden
Nan, die in haar huis boven aan de kliffen woont, staat bekend als zonderling. Het kan haar niet schelen wat mensen denken. Als de buren niet thuis zijn, waarom zou ze dan niet naakt in hun zwembad liggen of hun bloemen plukken? Het bevalt haar prima. Maar als haar geld op raakt en ze haar geliefde huis dreigt te verliezen, is het tijd voor verandering. Ze zet een advertentie: Kamers te huur voor het zomerseizoen , karakteristiek strandhuis. Zodra de huurders zich beginnen te melden, komt haar huis langzaam tot leven. Nan krijgt er een compleet nieuwe - en zeer gevarieerde - familie bij. Ook haar zoon komt thuis voor de zomer. Maar dan gooit een onverwachte gast ieders leven overhoop.
Schrijver: Jane Green
Oorspronkelijke titel: The beach house
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-225-5099-1
Uitgever: Boekerij