Boekenplank:
Kies

Boeken van Liane Moriarty

Liane Moriarty is copywriter en groeide op als oudste van zes kinderen, onder wie de schrijfsters Jaclyn Moriarty en Nicola Moriarty.

Meer over Liane Moriarty

Genre: Roman

Geboren: 1966

Geboorteland: Australië

Website: Liane Moriarty


Overzicht

  • Alles voor jou - The hypnotist's love story
  • Appels vallen niet - Apples never fall
  • Bijna echt gebeurd - Truly madly guilty
  • Drie wensen - Three wishes
  • Grote kleine leugens - Big little lies
  • Het geheim van mijn man - The husband's secret
  • Negen volmaakte vreemden - Nine perfect strangers
  • Nog één keer feest - The last anniversary
  • Onvergetelijk! - What Alice forgot

Dubbel uitgegeven titels

  • Wat Alice vergat - zie Onvergetelijk!
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles voor jou

Ellen O’Farrell werkt als hypnotherapeut in het excentrieke strandhuis dat ze van haar grootouders heeft geërfd. Op haar tumultueuze relatiegeschiedenis na, heeft ze een fijn leven. Al zou ze inmiddels weleens iemand willen tegenkomen die bij haar blijft. Wanneer ze Patrick ontmoet heeft ze goede hoop: hij is knap, vrijgezel, heeft een baan én hij vindt haar ook leuk. Maar dan komt het gevreesde moment: hij moet haar iets vertellen.

Ellen is voorbereid op het ergste, maar wordt verrast. Het blijkt dat Patricks ex-vriendin hem stalkt. Dat vindt ze eigenlijk wel interessant. Ze heeft een relatie met iemand die het waard is om gestalkt te worden. Ook is ze gefascineerd door de motieven van deze vrouw. Ze zou haar eigenlijk weleens willen ontmoeten.

Ellen weet dit niet, maar ze heeft haar al ontmoet...

Schrijver: Liane Moriarty
Oorspronkelijke titel: The hypnotist's love story
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400511231
Ebook: 9789044978131
Uitgever: Bruna
Appels vallen niet

Zo op het eerste oog zijn de Delaneys een gezin om jaloers op te zijn. De voormalige tennisleraren Joy en Stan winnen nog altijd elk toernooi waaraan ze meedoen, en nu ze hun familiebedrijf verkocht hebben, is er alle tijd om te leren ‘ontspannen’. Hun vier volwassen kinderen hebben ieder hun eigen drukke leven, en hoewel het de vraag is of zij daar alles uit halen, wordt dit nooit hardop gezegd.

Maar dan verdwijnt Joy Delaney. En de kinderen bekijken het huwelijk van hun ouders en hun eigen verleden met nieuwe, geschrokken ogen. Heeft haar verdwijning misschien te maken met die mysterieuze logee, een jaar geleden? Was alles wel zo’n rozengeur en maneschijn in huize Delaney...?

Schrijver: Liane Moriarty
Oorspronkelijke titel: Apples never fall
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400514447
Ebook: 9789044933383
Uitgever: Bruna
Bijna echt gebeurd
Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.

Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding.

Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?
Schrijver: Liane Moriarty
Oorspronkelijke titel: Truly madly guilty
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400508378
Ebook: 9789044975994
Uitgever: Bruna
Drie wensen
De Kettle-drieling heeft weer een genante vertoning van zichzelf gemaakt. Aan hun verjaardag, die met een overdaad aan champagne in een chic restaurant wordt gevierd, komt een abrupt einde wanneer één van de zussen de ander in haar zwangere buik prikt met een fonduevork...

Wie was deze keer de aanstichtster? Boze, gekrenkte Cat, die nog steeds aan het bijkomen is van de 'spaghetti-avond'? Of Lyn, succesvol in alles, althans, zo lijkt het aan de buitenkant? Of misschien dromerige en vergeetachtige Gemma, degene die nooit een geheim kan bewaren, behalve het belangrijkste van allemaal?

Eén ding is zeker, het leven van de drie zussen, die niet mét, maar zeker ook niet zonder elkaar kunnen, zal er totaal anders uitzien vóór hun volgende verjaardag...
Schrijver: Liane Moriarty
Oorspronkelijke titel: Three wishes
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789400509238
Uitgever: Bruna
Grote kleine leugens
Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En één van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het allergevaarlijkst zijn...
Schrijver: Liane Moriarty
Oorspronkelijke titel: Big little lies
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400506138
Ebook: 9789044973754
Uitgever: Bruna


Het geheim van mijn man
'Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood...'

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat, die niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen en niet alleen voor haarzelf.

Liane Moriarty heeft een pageturner geschreven die je aan het denken zet: over hoe goed je degenen van wie je houdt eigenlijk kent - en hoe goed je jezelf uiteindelijk kent...
Schrijver: Liane Moriarty
Oorspronkelijke titel: The husband's secret
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022960646
Ebook: 9789044972320
Uitgever: Bruna
Negen volmaakte vreemden

Negen gasten verzamelen zich in een exclusief wellnessresort. Sommigen zijn hier om af te vallen, anderen proberen hun leven een gezonde draai te geven, en een enkeling is er nog niet aan toe om de precieze reden van het bezoek onder ogen te zien. Ondanks alle luxe, meditatie en mindfulness is iedereen zich ervan bewust dat ze ook flink aan het werk moeten. Maar niemand kan zich voorstellen hoe zwaar de komende tien dagen zullen worden.

Frances Welty, een voormalig succesvol romanschrijfster, arriveert bij Tranquillum House met een pijnlijke rug en een gebroken hart. Ze is direct gefascineerd door haar medegasten. De meesten van hen zien er totaal niet uit alsof ze een detoxkuur nodig hebben. Maar degene die haar nog het meest betovert is de eigenaresse van het resort. Kan deze vrouw werkelijk alle antwoorden hebben waarvan Frances niet eens wist dat ze die zocht? Moet Frances haar twijfels overboord gooien en zich volledig overgeven aan het bijzondere programma dat Tranquillum House aanbiedt – of moet ze maken dat ze wegkomt?

En het duurt niet lang voordat iedere gast in Tranquillum House zich dit begint af te vragen...

Schrijver: Liane Moriarty
Oorspronkelijke titel: Nine perfect strangers
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400510616
Uitgever: Bruna
Nog één keer feest
Sophie erft van de tante van een ex-vriendje(!) een huis op Scribbly Gum Island, een eilandje voor de kust van Sydney. Ze gooit het roer radicaal om en besluit er te gaan wonen.

Er is een vreemd soort charme aan het eiland: er is in 1932 een baby gevonden, van wie de ouders spoorloos zijn verdwenen. Dit Baby-Munro mysterie houdt inmiddels hele generaties in de greep, en wordt levend gehouden met rondleidingen in het Munro-huis (een fluitende ketel op het vuur, en een nog warme cake op het aanrecht) en jaarlijks een groot feest (op de dag van de verdwijning). Baby Munro zelf is inmiddels een oude dame en het mysterie is nooit opgelost.

Op het eiland valt Sophie als een blok voor de aantrekkelijke Callum. Even later ontmoet zij ook zijn vrouw... de mooie Grace. Sophie en Grace worden vriendinnen, maar Sophie kan zo nog moeilijker om Callum heen.

Grace, die vecht met haar gevoelens voor haar pasgeboren baby, ziet in Sophie de oplossing voor haar probleem. Want zij heeft besloten dat na het jaarlijkse feest niks meer hetzelfde zal zijn... en dat blijkt ook te gelden voor het Baby-Munro mysterie.
Schrijver: Liane Moriarty
Oorspronkelijke titel: The last anniversary
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026139826
Ebook: 9789026143311
Uitgever: Bruna
Onvergetelijk!
Ze dreef met haar armen wijd, het water zachtjes over haar lichaam klotsend, en ademde de zomerse geur van zout en kokos in. In haar mond hing een prettige nasmaak van een goed vullend ontbijt; gebakken spek en koffie en misschien iets van een croissantje. Ze tilde haar kin op en de ochtendzon scheen zo fel op het water dat ze haar ogen moest dichtknijpen om haar voeten door de glinstering te kunnen zien. De nagels van haar tenen hadden allemaal een andere kleur. Rood. Goud. Paars. Grappig.

Wanneer Alice ontwaakt uit een heerlijke droom en erachter komt dat ze in de sportschool een val heeft gemaakt, weet ze dat er iets helemaal mis is. Ze haat sportscholen, dus hoe kan ze daar zijn? Alice' eerste zorg is haar baby, want ze is hoogzwanger. Ze wil ook graag naar haar echtgenoot Nick. Hij zal zich zeker zorgen maken.

Maar Alice ís niet zwanger en Nick is verre van bezorgd. Alice is moeder van drie kinderen en de vijandige Nick is onlangs een echtscheidingsprocedure gestart. Alice is tien jaar uit haar geheugen kwijt. In de dagen die volgen komt het verleden stukje bij beetje weer boven en Alice is gedwongen enkele onaangename kanten van zichzelf onder ogen te zien. Haar geheugenverlies is in ieder geval onvergetelijk!

Schrijver: Liane Moriarty
Oorspronkelijke titel: What Alice forgot
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789032512118
Uitgever: De Kern

Dubbel uitgegeven titelsWat Alice vergat
Zie voor de beschrijving van dit boek: Onvergetelijk!.
Schrijver: Liane Moriarty
Oorspronkelijke titel: zie Onvergetelijk!
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789400509658
Ebook: 9789044976908
Uitgever: Bruna