Boekenplank:
Kies

Boeken van Jaclyn Moriarty

Jaclyn Moriarty studeerde Engels aan de Universiteit van Sydney, rechten aan de Yale-universiteit en Gonville and Caius College in Cambridge, waar ze haar PhD behaalde. De schrijfsters Liane Moriarty en Nicola Moriarty zijn haar zussen.

Meer over Jaclyn Moriarty

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1968

Geboorteland: Australië

Website: Jaclyn Moriarty


Overzicht

  • 3 meiden & de liefde - Finding Cassie crazy
  • Het ongelofelijke schooljaar van Scarlett M. - Becoming Bindy Mackenzie
  • Vlinders & vriendinnen - Feeling sorry for Celia

gedetailleerd overzicht

Overzicht3 meiden & de liefde
Lydia, Cassie en Emily zijn vriendinnen van jongs af aan en zitten bij elkaar in de klas. Ze moeten voor school meedoen aan het Penvriendenproject met leerlingen van het Brookfield College, hun aartsvijanden. Zodoende zitten de drie meiden te zwoegen op hun brieven aan drie onbekenden. Tot overmaat van ramp blijken dat drie jóngens te zijn.

De correspondentie leidt echter al snel tot spannende verwikkelingen. Niet alleen ontketenen de brieven een oorlog tussen de twee scholen, ze leiden ook tot geheime ontmoetingen, onmogelijke opdrachten en stiekem zoenen.

Schrijver: Jaclyn Moriarty
Oorspronkelijke titel: Finding Cassie crazy
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026127861
Uitgever: De Fontein
Het ongelofelijke schooljaar van Scarlett M.
Scarlett heeft het zwaar op school: ze is een overijverige leerling en daardoor niet erg geliefd bij haar klasgenoten. In het nieuwe schooljaar neemt ze zich voor om vrienden te maken. Die mogelijkheid dient zich aan wanneer ze het nieuwe vak ‘vos’ krijgt: Vriendschap, Ontwikkeling en Samenwerking. De docente is nieuw en zit vol gekke ideeën. Scarlett vindt de lessen raar, maar gelukkig wordt de aardige Finnegan haar steun en toeverlaat.

Naarmate het schooljaar vordert, voelt Scarlett zich steeds vaker ziek. Hoe moet ze nu vrienden maken? En hoe houdt ze haar schoolprestaties op peil? Wanneer er ook nog een complot tegen haar lijkt te bestaan, komt Scarlett voor een moeilijke opgave te staan. Gelukkig heeft ze meer vrienden dan ze denkt...
Schrijver: Jaclyn Moriarty
Oorspronkelijke titel: Becoming Bindy Mackenzie
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026123191
Uitgever: De Fontein
Vlinders & vriendinnen
Elizabeth is 15 en haar leven gaat, zoals dat van de meeste pubers, niet over rozen. Haar drukbezette moeder correspondeert voornamelijk met Elizabeth via briefjes op de koelkast en haar vader, die niet meer thuis woont, hoopt het contact met zijn dochter te verbeteren door haar mee te slepen naar dure restaurants. Als Celia, haar allerbeste vriendin, van huis wegloopt en niets van zich laat horen, raakt Elizabeth in de stress. Aan wie kan ze nu haar verhalen kwijt? Wat moet ze doen met die jongen die haar vlinders bezorgt?

Gelukkig brengt een schrijfproject op school Elizabeth in contact met Christina. Deze nieuwe penvriendin blijkt een rots in de branding in deze hoogtijdagen van onzekerheid en chaos.

Schrijver: Jaclyn Moriarty
Oorspronkelijke titel: Feeling sorry for Celia
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789026131165
Uitgever: De Fontein