Boekenplank:
Kies

Boeken van Nicola Moriarty

Nicola Moriarty woont in Sydney, Australië en is de jongste van zes kinderen en de zus van de schrijfsters Liane en Jaclyn Moriarty.

Meer over Nicola Moriarty

Genre: Roman

Geboren: 1981

Website: http://www.nicolamoriarty.com.au

Overzicht

  • De vijfde brief - The fifth letter
  • In vrije val - Free-falling

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De vijfde brief
Al op de middelbare school waren Joni, Deb, Eden en Trina de beste vriendinnen. Ze deelden altijd alles - roddels, verliefdheden, geheimen. Maar sindsdien zijn hun levens elk een eigen richting op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z'n vieren voelt steeds meer als een verplichting. Dit jaar heeft Joni een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Elk van hen schrijft een brief, met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar gedeeld hebben. De uitkomst maakt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten.

Dan ontdekt Joni een vijfde brief, een brief waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan haar iets aan te doen. Wie van hen heeft dit geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen?

Schrijver: Nicola Moriarty
Oorspronkelijke titel: The fifth letter
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026143298
Uitgever: De Fontein
In vrije val
Andy is dood. En nu moeten zijn verloofde Belinda en zijn moeder Evelyn verder met hun leven. Maar hoe?

Belinda sluit zich op in haar flat, ervan overtuigd dat zijn dood háár schuld is. Het helpt ook niet dat Andy's moeder dat luidkeels verkondigde op de begrafenis. Een serie onverklaarbare gebeurtenissen overtuigt haar ervan dat als Andy er zelf niet meer is, zijn geest in elk geval nog wel rondwaart. Maar is zijn laatste geschenk aan haar genoeg om haar weer vaste grond onder de voeten te geven?

Evelyn reageert op het nieuws door winkeldiefstal te plegen (één keer maar), een zondebok te zoeken (Belinda, natuurlijk), en een parachutesprong te gaan maken (dat leek heel logisch, op het moment zelf). In vrije val beseft ze dat haar houding naar Belinda toe geen schoonheidsprijs verdient. Maar dat hardop zeggen gaat méér moed kosten dan ze nodig had om uit een vliegtuig te springen...

Schrijver: Nicola Moriarty
Oorspronkelijke titel: Free-falling
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032513146
Uitgever: De Fontein