Boekenplank:
Kies

Boeken van Anya Niewierra

Anya Niewierra werd geboren in Kerkrade. Ze is werkzaam als algemeen-directeur van VVV Zuid-Limburg en was president van EDEN, het grootste samenwerkingsverband van toeristische bestemmingen ter wereld.

Meer over Anya Niewierra

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Nederland

Website: Anya Niewierra


Overzicht

  • De Camino
  • De nomade
  • Het bloemenmeisje
  • Het dossier
  • Ook dat nog
  • Vrij uitzicht

E-books

  • Witte ballonnen

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Camino

Het is precies een jaar geleden dat Lottes man onverwacht zelfmoord pleegde tijdens het wandelen van de Camino. Emil had als vluchteling uit Bosnië en Herzegovina een moeilijke jeugd, maar toch zou hij nooit zelfmoord plegen. Emil was een geweldige vader, was dol op zijn vrouw en gefocust op zijn werk.

Lotte besluit exact dezelfde route te lopen, in de hoop erachter te komen wat hem tot deze beslissing dreef. Maar dan ontdekt ze dat Emil helemaal niet is wie hij altijd beweerde te zijn... een gruwelijk geheim uit het verleden dient zich aan.

Schrijver: Anya Niewierra
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024582273
Ebook: 9789024582280
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De nomade

Harzgebergte, Duitsland: reisjournalist Olga duikt in het verborgen Sovjet-leven van haar dementerende vader en doet een schokkende ontdekking...

De 39-jarige reisjournalist Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harzgebergte. Olga heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal.

Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie.

Olga reist naar de driehoek Polen, Litouwen en Belarus en stuit op een huiveringwekkend geheim.

Schrijver: Anya Niewierra
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789021032559
Ebook: 9789021032597
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het bloemenmeisje

De 43-jarige Franse kruidenarts Nina Fleurie leidt een teruggetrokken bestaan in de Pyreneeën. Haar afgezonderde leven verandert wanneer zij bezoek krijgt van een Nederlandse vrouw. Deze Théa Wanders blijkt haar tweelingzus, van wie zij als baby werd gescheiden.

Théa had een gelukkige jeugd in Maastricht terwijl Nina tot haar veertiende door haar moeder Mia werd verstopt in de desolate Pyreneeën. Hier schiep de gevoelloze Mia een eigen religie en leerde Nina dat mensen Duivels zijn.

Als haar moeder vervolgens wordt vermoord, wordt de verwilderde Nina gevangen en meegenomen naar de bewoonde wereld, waar ze nooit écht aardt. Pas met de komst van haar tweelingzus voelt Nina zich voor het eerst verbonden met een mens.

Maar dan verdwijnt Théa. De wanhopige Nina start een zoektocht die leidt naar het bizarre verleden van haar moeder én haar moeders moordenaar...

Schrijver: Anya Niewierra
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024581689
Ebook: 9789024581696
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het dossier

De 46-jarige Josta Bresse wordt slachtoffer van een orgaanroof. De Nederlandse recherche stuit tijdens het onderzoek op het duistere DDR-verleden van Josta. Daarom keert Josta terug naar Oost-Berlijn, waar ze destijds als kunstvervalser deel uitmaakte van de zogenaamde 'Königstein Gruppe'. Dit team van vervalsers dat werkte in opdracht van het toenmalige DDR-regime, werd vlak voor de val van de Muur door de Stasi afgevoerd naar de gevangenis Hohenschönhausen. Reden: een geheim Dossier.

25 jaar later blijkt dit Dossier nog steeds reden voor moord. Opgejaagd als een wild dier probeert Josta Bresse het Dossier in handen te krijgen, maar de macht van de daders blijkt groot. Enorm groot.

Schrijver: Anya Niewierra
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789085164210
Ebook: 9789085165453
Uitgever: B for Books
Ook dat nog

In deze vrolijke dagboekroman over een gescheiden moeder in haar ‘tweede leven’, een millennial in een identiteitscrisis en een hippieoma in een bejaardenoord, leven we mee in het jaar waarin alles verandert...

Na haar scheiding moet de vijftiger Roos het doen met een saaie baan en een flatje. Roos is boos en schrijft haar frustraties van zich af. Wanneer dochter Maddy na een verbroken relatie bij Roos intrekt, lopen de spanningen hoog op en grijpt ook Maddy naar de pen.

Ondertussen belandt Oma Loes, een voormalige dolle mina, na een gebroken heup in een zorgcomplex tussen de 'wandelende graftakken'. Haar activistische hart bloeit op en ze trekt weer ten strijde. Nu tegen de stereotypering van ouderen.

* Geschreven door Anya Niewierra & Merel Godelieve.

Schrijver: Anya Niewierra
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789024599622
Ebook: 9789024599639
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Vrij uitzicht

Het leven van de succesvolle zakenvrouw Tess Clement wordt getekend door een diep geheim. Wanneer haar moeder overlijdt en haar man er met een jongere vriendin vandoor gaat, weerhoudt niets Tess nog om de confrontatie met haar verleden aan te gaan.

Ze vertrekt naar Zuid-Frankrijk om haar grote liefde van lang geleden bij verrassing op te zoeken. Maar het dorp Mosset, waar ze naar terugkeert, blijkt nog steeds in de ban van een serie raadselachtige verdwijningen van vrouwen...

Het vaste voornemen van Tess om het eeuwenoude château van Mosset als vastgoed te ontwikkelen zet de verhoudingen weldra op scherp. En wie is degene die zich schuilhoudt in het château en met geweld Tess' leven binnendringt?

Schrijver: Anya Niewierra
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789085163190
Ebook: 9789000338382
Uitgever: B for Books

E-booksWitte ballonnen

12 juli 2020: de Nederlandse Odin maakt tijdens een rondreis door Bosnië een stop in Srebrenica. Hier werd hij op 12 juli 1995 op de compound van Dutchbat geboren en te vondeling gelegd. Een dag eerder waren tienduizenden moslims naar de VN-basis gevlucht op zoek naar bescherming tegen de oprukkende Bosnische Serviërs. Vergeefs.

Bij het Genocide Memorial maakt Odin kennis met de Bosnische Leila, die als tiener de val van Srebrenica meemaakte en als enige van haar familie de oorlog overleefde. Hun toevallige ontmoeting heeft dramatische gevolgen...

Schrijver: Anya Niewierra
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789021030791
Uitgever: Luitingh-Sijthoff