Boekenplank:
Kies

Boeken van Anthony Doerr

Meer over Anthony Doerr

Genre: Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Anthony Doerr


Overzicht

  • Als je het licht niet kunt zien - All the light we cannot see
  • De schelpenzoeker - The shell collector
  • Een muur vol herinneringen - Memory wall
  • Verlossing - About Grace
  • Wolkenstad - Cloud Cuckoo Land

Dubbel uitgegeven titels

  • Bevroren dromen - zie Verlossing
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls je het licht niet kunt zien
De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is bezetten de nazi's Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen. In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen.
Schrijver: Anthony Doerr
Oorspronkelijke titel: All the light we cannot see
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044345940
Uitgever: The House of Books
De schelpenzoeker

De acht verhalen in De schelpenzoeker spelen zich af van de Afrikaanse kust tot de naaldbossen van Montana en Lapland en zijn inhoudelijk totaal verschillend; maar hebben ook allemaal iets gemeenschappelijks ... de indrukwekkende vertelstijl van Doerr. Vaak staat de zee met haar vele facetten op de voorgrond, of de betovering van de winter.

Met liefde en een scherp gevoel voor detail worden zowel de natuur als de hoofdpersonages in de verhalen beschreven. Ze verrassen de lezer - om die tenslotte in diepe bewondering achter te laten.

Schrijver: Anthony Doerr
Oorspronkelijke titel: The shell collector
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044351484
Uitgever: The House of Books
Een muur vol herinneringen
Ons geheugen is de fragiele rode draad die ons met onszelf en met anderen verbindt. Wat gebeurt er als we onze herinneringen verliezen? In het titelverhaal van deze verhalenbundel komt een jongen uit Zuid-Afrika achter het geheim van een vrouw met alzheimer. In De Nemunas gaat een Amerikaans tienermeisje bij haar grootvader in Litouwen wonen. Dorp 113 gaat over de bouw van een Chinese dam en een verdronken dorp. Het slotverhaal beschrijft de visioenen van een vrouw die aan de Holocaust is ontsnapt.
Schrijver: Anthony Doerr
Oorspronkelijke titel: Memory wall
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044351460
Uitgever: The House of Books
Verlossing
Het leven van David Winkler begint in Anchorage, in Alaska. De eenzelvige David is gefascineerd door het weer en door sneeuw. Hij droomt soms van dingen voordat ze gebeuren: een man met een hoedendoos wordt aangereden door een bus; Winkler wordt verliefd op een vrouw die in de supermarkt een tijdschrift laat vallen. Wanneer hij droomt dat zijn dochtertje tijdens een overstroming verdrinkt terwijl hij haar probeert te redden, verlaat hij zijn huis en gezin en slaat op de vlucht voor de toekomst zelf.

Hij reist naar de andere kant van de wereld in de hoop dat zijn droom niet uitkomt. Daar, eerst op een Caribisch eiland en later in het koude Alaska, probeert David met zichzelf en zijn angsten in het reine te komen. Pas als hij ontdekt dat hij met zijn voorspellende dromen de werkelijkheid naar zijn hand kan zetten, durft hij naar huis terug te keren.

* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Bevroren dromen.
Schrijver: Anthony Doerr
Oorspronkelijke titel: About Grace
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789023416296
Uitgever: De Bezige Bij
Wolkenstad

Wolkenstad volgt drie verhaallijnen: die van Anna en Omeir, ieder aan een kant van de imposante stadsmuur van Constantinopel, toen de stad in 1453 belegerd werd; die van tiener en idealist Seymour en de zachtaardige tachtiger Zeno tijdens een aanslag op een openbare bibliotheek in het huidige Idaho; en dat van Konstance, op een interstellair schip op weg naar een afgelegen exoplaneet in de verre toekomst.

Het zijn vijf buitenbeentjes die de wereld rondom hen proberen te begrijpen. Ze worden verbonden door één gehavend exemplaar van een tweeduizend jaar oude Griekse tekst - het eeuwenoude verhaal van Aethon, die ernaar verlangt om in een vogel te veranderen en naar een utopisch paradijs te vliegen. Het biedt troost, verwondering en de meest intense menselijke verbintenis tussen deze vijf onvergetelijke personages.

Net zoals Marie-Laure en Werner in Als je het licht niet kunt zien, zijn Anna, Omeir, Seymour, Zeno en Konstance dromers die moeten worstelen om te overleven en vindingrijk moeten zijn als ze in het nauw gedrongen worden.

Wolkenstad is een lofzang op het ongelofelijke menselijk vermogen om generatie op generatie verhalen over te dragen. Een roman over rentmeesterschap - over boeken, onze gedeelde planeet en over het menselijk hart.

Schrijver: Anthony Doerr
Oorspronkelijke titel: Cloud Cuckoo Land
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044362251
Uitgever: The House of Books

Dubbel uitgegeven titelsBevroren dromen

Zie voor de beschrijving van dit boek: Verlossing.

Schrijver: Anthony Doerr
Oorspronkelijke titel: zie Verlossing
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044352221
Uitgever: The House of Books