Boekenplank:
Kies

Boeken van David Benioff

Meer over David Benioff

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De duivel komt naar Orekhovo - When the nines roll over
  • Het 25ste uur - The 25th hour
  • Stad der dieven - City of thieves

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe duivel komt naar Orekhovo
In De duivel komt naar Orekhovo maken we kennis met een voormalig voetbalkampioen, een onervaren Russische soldaat die 'gevangen' is tussen zijn moorddadige kameraden en een pientere oude vrouw, een actrice die eindelijk de kans krijgt zich te bewijzen, en vele andere personen die op het punt staan ontdekt te worden ofwel de moed te verliezen.

Benioff zet zeer diverse personages neer en laat zijn licht schijnen op hun soms opwindende, soms tragische of juist bloedeloze gevoelsleven. Hij laat zien hoe het leven in een fractie van een seconde volledig zijn koers kan wijzigen en dat levert humoristische, maar ook ontroerende en pijnlijke taferelen op.
Schrijver: David Benioff
Oorspronkelijke titel: When the nines roll over
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789056722920
Uitgever: Signatuur
Het 25ste uur
Monty Brogan, een jonge drugsdealer uit New York, staat een gevangenisstraf van zeven jaar te wachten. Tijdens zijn laatste uren als vrij man neemt hij afscheid van zijn vrienden, zijn zakenpartners‚ en zijn vriendin, en haalt hij herinneringen met hen op.

Tegelijkertijd staat hij voor een onmogelijke keuze: moet hij vluchten, met als gevolg dat hij zijn vader 'die borg voor hem staat' financieel ruïneert? Of moet hij zich voorbereiden op een leven vol geweld in de gevangenis?
25th Hour - 2002
Regisseur: Spike Lee
Cast: Edward Norton, Philip Seymour Hoffman, Anna Paquin, e.a.
Schrijver: David Benioff
Oorspronkelijke titel: The 25th hour
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789056720339
Uitgever: Signatuur
Stad der dieven
Leningrad, 1942. Ten tijde van de belegering wachten twee jonge mannen in een koude kerker op hun executie. Ze zouden niet méér kunnen verschillen: de zeventienjarige Lev Beniov, een verlegen, dromerige jood, zoon van een beroemde dichter en zelf een uitmuntend schaker, en de negentienjarige Kolya, een opgewekte, charismatische deserteur uit het Rode Leger, een ladykiller en verteller van sterke verhalen.

Terwijl de stad verhongert, geeft een vooraanstaande kolonel de mannen de opdracht binnen vijf dagen een dozijn eieren te vinden voor de bruidstaart van zijn dochter. Als ze hierin slagen, zijn ze vrij en ontvangen ze als bonus een flinke voorraad voedselbonnen. Een banale, maar onmogelijke opdracht, gezien de omstandigheden.

In hartje winter beginnen Lev en Kolya een barre zoektocht door de verlaten starten van de stad naar het verwoeste land achter de Duitse linies - een gruwelijke, angstaanjagende reis. Ze moeten vraatzuchtige kannibalen zien te ontlopen, komen terecht in een kazerne vol courtisanes en sluiten zich aan bij een bende partizanen, om te eindigen in het hol van de leeuw, waar een spelletje schaak hun verdere lot zal uitwijzen.

Stad der dieven is een uitzonderlijk relaas over twee tot elkaar veroordeelde jonge mannen die hun humor en talenten als speelstukken inzetten in de strijd om te overleven.
Schrijver: David Benioff
Oorspronkelijke titel: City of thieves
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789056722906
Ebook: 9789044966763
Uitgever: Signatuur