Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • George R.R. Martin

Boeken van George R.R. Martin

George Raymond Richard Martin kende al grote bekendheid door zijn boeken, maar raakte wereldwijd bekend toen zijn serie A song of Fire and Ice werd omgetoverd in de hitserie Game of Thrones.

Meer over George R.R. Martin

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: George R.R. Martin


Overzicht

 • De eed van trouw - The sworn sword
 • De Fevre Dream - Fevre Dream
 • De hagenridder - The hedge knight
 • De IJsdraak - The Ice Dragon
 • Het stervende licht - Dying of the light
 • Nightflyers en andere verhalen - Nightflyers
 • Ridder van de Zeven Koninkrijken - A Knight of the Seven Kingdoms
 • Windhaven - Windhaven

De opkomst en ondergang van het Huis Targaryen van Westeros / The history of House Targaryen of Westeros

 1. Vuur & Bloed - Fire and Blood

Een lied van ijs en vuur - Song of Ice and Fire

 1. De wereld van ijs en vuur - The world of ice and fire (introductie)
 2. Het spel der tronen - A game of thrones
 3. De strijd der koningen - A clash of kings
 4. Een storm van zwaarden: Staal en Sneeuw - A storm of swords: Steel and Snow
 5. Een storm van zwaarden: Bloed en Goud - A storm of swords: Blood and Gold
 6. Een feestmaal voor kraaien - A feast for crows
 7. Een dans met draken: Oude vetes, nieuwe strijd - A dance with dragons (deels)
 8. Een dans met draken: Zwaarden tegen draken - A dance with dragons (deels)

Wild Cards

 1. Het spel der spellen - Inside straight
 2. Game over - Busted flush
 3. Dodelijk spel - Suicide kings

Dubbel uitgegeven titels

 • Het tanende licht - zie Het stervende licht
De opkomst en ondergang van het Huis Targaryen van Westeros / The history of House Targaryen of Westeros
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe eed van trouw
Met zijn aangrijpende en veelomvattende kronieken over de liefdes, de levens en de ambities van de Starks, de Lannisters en al die andere grote families van de Zeven Koninkrijken, ondergebracht in de boeken van Het Lied van IJs en Vuur, schiep George R.R. Martin een meesterwerk waarmee hij wereldwijd een miljoenenpubliek aan zich wist te binden. Deze korte roman (146 pagina's) speelt ongeveer honderd jaar voor het begin van de eerste boeken van Het Lied van IJs en Vuur. Het is een episode uit het leven van Dunk, een schildknaap van een Hagenridder, en Ei, een jongen die heel wat meer is dan hij lijkt. Daarnaast bevat deze uitgave een introductie tot de wereld van Het Lied van IJs en Vuur en een leesproeve uit Een feestmaal voor kraaien.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: The sworn sword
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-5405-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Fevre Dream
Winter 1857. Abner Marsh heeft grote moeite werk te vinden als kapitein van een rivierstomer op de Mississippi. Als een rijke aristocraat hem onverwacht een lucratief aanbod doet, is Abner meteen op zijn hoede.
De reden? De spookachtig bleke Joshua York met zijn kille blik gaat er volledig aan voorbij dat Abners vloot op één boot na compleet is vergaan tijdens een ongewoon strenge winter.
Het laat hem bovendien onverschillig dat hij zijn investering de komende tien jaar niet zal terugverdienen. Wat dan wel zijn redenen zijn om de gevaarlijke Mississippi op te gaan, vertelt hij niet - en de enige voorwaarde die hij stelt, is dat Marsh zijn afwijkende gedrag zonder vragen te stellen accepteert, hoe bizar, willekeurig of bevreemdend dat gedrag ook mag zijn. Abner gaat aarzelend akkoord, misschien tegen beter weten in. Pas tijdens de eerste reis met de Fevre Dream dringt het langzaam maar zeker tot hem door dat hij een overeenkomst is aangegaan waarvan de afloop heel onzeker is.

De Fevre Dream is een van George R.R. Martins zeldzame uitstapjes buiten het fantasy-genre. Een vampierroman zoals je die nog nooit hebt gelezen.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: Fevre Dream
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789024562022
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De hagenridder
De korte roman De Hagenridder speelt zich af in de wereld van Het Lied van IJs en Vuur, ongeveer honderd jaar voor het begin van deze grote saga. Na de dood van zijn meester, een Hagenridder, eigent de jeugdige Dunk zich diens zwaard en titel toe en gaat op weg naar Esfoort, vastbesloten het toernooi te winnen dat daar op de Made wordt gehouden. Een en ander verloopt anders dan hij zich heeft voorgesteld, onder meer omdat een brutaal joch, Ei, niet van zijn zijde is weg te slaan. Bovendien moet Dunk er behoorlijk aan wennen als ridder door het leven te gaan. Deze uitgave bevat tevens een introductie tot de wereld van Het Lied van IJs en Vuur.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: The hedge knight
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-6100-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De IJsdraak
Voor de meeste mensen in de wereld van de jeugdige Adara is de IJsdraak een wezen om bang voor te zijn - als de IJsdraak overvliegt, laat hij een spoor van sneeuw en gruwelijke vrieskou achter. Niemand heeft de IJsdraak ooit kunnen vangen, laat staan temmen. Behalve Adara. Ze kan zich niet eens herinneren wanneer ze de IJsdraak voor het eerst zag. Wel weet ze dat ze pas vier was toen ze hem voor het eerst aanraakte. Toen ze net vijf was, vloog ze voor het eerst mee op zijn brede rug, en inmiddels zijn Adara en de IJsdraak goede vrienden. Want Adara is een echt winterkind, geboren tijdens de koudste winter sinds mensenheugenis, voor niets en niemand bang. En dat is maar goed ook. Als Adara zeven jaar is, vliegen er op een mooie zomerdag vanuit het noorden opeens vuurdraken over de boerderij waar zij met haar ouders woont. En deze verschrikkelijke vuurwezens hebben niet veel goeds in de zin...
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: The Ice Dragon
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-245-2233-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het stervende licht
Eens waren ze geliefden, Gwen en Dirck Lanes, nu zijn ze verre vrienden. Dan ontvangt Dirck overwacht een smeekbede, een dringend verzoek om hulp. Het is een oproep die hij niet kan negeren.
Maanden duurt zijn reis naar Worlorn, een duistere stervende wereld die wordt bevolkt door ten dode opgeschreven overlevenden van wat ooit een bloeiende beschaving was.
Bij zijn aankomst treft hij de verloren gewaande, maar bijzonder innemende Gwen - badend in weelde, maar opgesloten in een kooi van jade en zilver. Zij is de gevangene van Jaantony, een heerser die naar Worlorn is verbannen vanwege zijn ontoelaatbaar wrede misdrijven. En algauw is ook Lanes zijn leven niet meer zeker, want onvermijdelijk kruist zijn pad dat van Jaantony.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Het tanende licht (andere vertaling).
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: Dying of the light
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 978-90-245-2815-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Nightflyers en andere verhalen
Nightflyers en andere verhalen is een verhalenbundel van George R.R. Martin. Nightflyers (nu te zien op Netflix) is een zenuwslopend horrorverhaal van kosmische proporties. De bundel bevat nog vijf andere klassieke sciencefictionverhalen van Martin.

Op reis naar de buitenste grenzen van het bekende universum, pogen negen academische buitenbeentjes voor de eerste keer contact te leggen met een duister buitenaards ras. Aan boord van het ruimteschip de Nachtvlieger, een cybernetisch wonder met een kapitein die nog nooit iemand in levenden lijve heeft gezien, komt de bemanning er echter achter dat het grootste mysterie aan boord – en hun eigenlijke bedreiging – een onverwachte macht is, met een dorst naar bloed en angst...

De vijf andere klassieke sciencefictionverhalen in deze bundel onderzoeken op uiterst vermakelijke wijze de volle breedte van de technologie, en de donkstere hoekjes van ons eigen brein.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: Nightflyers
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789024582235
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ridder van de Zeven Koninkrijken
Ridder van de Zeven Koninkrijken is een avontuur dat zich bijna een eeuw voor de gebeurtenissen in Het Spel der Tronen en Game of Thrones afspeelt. In dit boek zijn de eerste drie officiële novelles samengevoegd uit de wereld van George R.R. Martins meesterwerk Het Lied van IJs en Vuur, met meer dan 160 gloednieuwe illustraties van meestertekenaar Gary Gianni.

Deze collectie verhaalt van een tijd waarin de Targaryen-dynastie nog op de IJzeren Troon zat en de herinneringen aan de laatst levende draak nog springlevend waren. Voordat Tyrion Lannister en Podderik Peyn op het toneel verschenen, waren er Dunk en Ei.

De jonge, naïeve, maar vooral ook heldhaftige hagenridder ser Duncan de Lange torent boven al zijn rivalen uit. Zijn metgezel is de piepkleine schildknaap Ei - wiens echte naam (een geheim voor iedereen die hij en Dunk tegenkomen) Aegon Targaryen is. Onwaarschijnlijker helden zul je in heel Westeros niet vinden, maar het lot heeft veel in petto voor dit tweetal... zo ook een hoop machtige vijanden, koninklijke intriges en absurde uitbuiters.

Ridder van de Zeven Koninkrijken bevat:

 1. De hagenridder - The hedge knight
 2. De eed van trouw - The sworn sword
 3. De onbekende ridder - The mystery knight
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: A Knight of the Seven Kingdoms
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024562930
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Windhaven
Windhaven is een wereld van kleine eilanden, zware stormen en zeeën vol monsters. Contact tussen de eilanden is schaars tot de ontdekking dat mensen met zelfgemaakte vleugels kunnen vliegen.
Sindsdien brengen de vliegers nieuws, roddels, liederen en verhalen. Zij vormen in toenemende mate een elite, want metaal is schaars en elke generatie gaan er kostbare vleugels verloren. De vliegerfamilies bewaken hun vleugels even jaloers als hun privileges.
Maris van Amberly wordt opgevoed door een vlieger. Haar grootste wens is door de wolken van Windhaven te scheren. Maar volgens het gebruik horen de vleugels naar haar stiefbroer te gaan. Coll wil echter geen vlieger maar zanger worden...
Maris breekt met de traditie en eist dat vliegers worden gekozen naar verdienste in plaats van naar afkomst. Die bittere strijd is slechts het begin van haar problemen. Want terwijl Maris haar best doet om anderen te leren vliegen, wordt ze een pion in de machtsstrijd tussen de vliegers en de heersers van de eilanden...
* Geschreven door George R.R. Martin & Lisa Tuttle.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: Windhaven
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-245-4963-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De opkomst en ondergang van het Huis Targaryen van Westeros / The history of House Targaryen of WesterosVuur & Bloed

Driehonderd jaar voordat Het Lied van IJs en Vuur begon veroverde Aegon Targaryen met zijn zussen-gemalinnen en hun drie draken het continent Westeros. Meer dan 280 jaar hielden zijn nakomelingen de heerschappij in stand. Ze doorstonden opstanden, burgeroorlogen en familieruzies... totdat Robert Baratheon de waanzinnige koning Aerys II van zijn troon stootte.

Dit is de geschiedenis van het grote Huis Targaryen, opgeschreven door aartsmaester Gyldayn, getranscribeerd door George R.R. Martin.

Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: Fire and Blood
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024582259
Ebook: 9789024582266
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Een lied van ijs en vuur - Song of Ice and FireDe wereld van ijs en vuur
Als je het verleden zou moeten samenvatten in een proloog, dan heb je voor George R.R. Martins meesterwerk Het Lied van IJs en Vuur - één van de origineelste en vermakelijkste fantasy-saga's van onze tijd - een waanzinnig lange introductie nodig. En die introductie is er eindelijk met dit boek.
Deze rijk geïllustreerde uitgave - met meer dan 170 originele kleurenillustraties - is een allesomvattende beschrijving van de geschiedenis van de Zeven Koninkrijken, met levendige verslagen van de epische veldslagen, bittere rivaliteiten en uitdagende opstanden die voorafgingen aan Het Lied van IJs en Vuur en HBO's Game of Thrones. Martin werkte hiervoor jarenlang samen met de oprichters van de befaamde fanwebsite Westeros.org, Elio M. García, Jr. en Linda Antonsson - waarschijnlijk de enige personen op aarde die de wereld bijna net zo goed kennen als hijzelf.
In dit boek vind je de verzamelde kennis, wetenschappelijke beschouwingen, erfstukken en volksverhalen van maesters en septons, magiërs en zangers. Het is een kroniek die het Tijdperk van de Dageraad tot het Heldentijdperk beslaat; van de komst van de Eerste Mensen tot de verschijning van Aegon de Veroveraar; van Aegons oprichting van de IJzeren Troon tot Roberts Rebellie en de val van de Krankzinnige Koning, Aerys II Targaryen, die leidde tot de huidige strijd tussen de Starks, Lannisters, Baratheons en Targaryens.
Dit is het standaardwerk voor fans van George R.R. Martins oogverblindende universum uit Het Lied van IJs en Vuur. En bovendien hét bewijs dat de pen inderdaad machtiger is dan een storm van zwaarden.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: The world of ice and fire (introductie)
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024567164
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het spel der tronen
Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht: naar het van intriges vergeven hof. De macht van de koning is tanende, zijn Hand is een verdachte dood gestorven en velen zijn uit op eigen gewin. Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell, hard en onverzettelijk zoals hun bevroren domein, zijn niet de minsten van hen. Als de koning Eddard Stark benoemt tot zijn nieuwe Hand, dreigt dit zowel zijn familie als het rijk te splijten. Edelvrouwen en moordenaars, soldaten en tovenaars, vogelvrijen en bastaards - niemand kan afzijdig blijven in het dodelijkste aller conflicten: het Spel der Tronen.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: A game of thrones
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-5643-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De strijd der koningen
De Strijd der Koningen is het vervolg van de geschiedenis van de Zeven Koninkrijken en het geslacht Stark. Sinds de dood van koning Robert woeden felle opvolgingstwisten. Roberts oudste broer schuwt geen middel om zijn aanspraken te bekrachtigen; zwarte magie noch broedermoord. Koningin Cersei Lannister heerst tot Roberts zoon volwassen is, maar haar aandacht is gericht op hofintriges, terwijl de vijand oprukt naar de hoofdstad. De Noordlanden hebben een eigen koning gekozen: Robb Stark. Zijn legers trekken op tegen de perfide Lannisters, om de moord op zijn vader te wreken. Maar hun gebied blijft ontvolkt achter, open voor een verrassingsaanval... De gesel van de oorlog laat niemand ongemoeid: hoogmoedige vorsten en vervloekte eedbrekers, mensen van eer en rabauwen, wanhopigen en overmoedigen, kinderen en grijsaards, allen zijn een prooi van de wrede wendingen van het lot.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: A clash of kings
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-5653-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een storm van zwaarden: Staal en Sneeuw
Wanneer de slagschaduwen van de winter naderen, raken de Zeven Koninkrijken door bloedveten verdeeld. De leden van de Nachtwacht die de Muur bewaken, bereiden zich voor op de grote kou en op de wandelende doden die onveranderlijk meekomen.

Elders in de ijzige streken voorbij de Muur, komt een leger van vogelvrijen bijeen. Zij beschikken over de wilde magie van deze ijswoestenij en maken zich op voor een invasie van het Noordelijke Rijk, waar de jeugdige Robb Stark nog maar zo kort zijn kroon draagt.
Robb wordt door bittere gevoelens gekweld - zijn zusters zijn verdwenen, verloren geraakt, dood of overgeleverd aan de grillen van de wrede kindkoning Joffrey, die met meedogenloos harde hand het Zuiden regeert. Het is niet de vraag of, maar wanneer de strijd zal losbarsten.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: A storm of swords: Steel and Snow
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-5663-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een storm van zwaarden: Bloed en Goud
Onverminderd geselen kleine en grote veldslagen het continent Westeros. Verbonden worden even snel verbroken als ze worden gesloten, verraad woekert als een besmettelijke ziekte. Huis Lannister heeft zijn greep op de IJzeren Troon verstevigd, maar het zwarte schaap van de familie, Tyrion Lannister, verzet zich in stilte tegen de machinaties van zijn in intriges bedreven zuster, die zowel zijn vader als zijn verwende neef manipuleert. Robb Stark heeft andere problemen. Hij is gedwongen zijn jonge koninkrijk te verdedigen tegen de plunderingen van de Grauwvreugdclan, die het Noorden wil opeisen. En ook Jon Sneeuw staat voor een moeilijke keuze: vertrekken van de Muur of het hoofd bieden aan de strijdmacht die aan de andere kant optrekt? Een continent verderop nemen de krachten van Daenerys Stormgeboren en haar draken met de dag toe. Wie zal overwinnen? Wie zal verliezen?
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: A storm of swords: Blood and Gold
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-5673-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Een feestmaal voor kraaien
In Een feestmaal voor kraaien is het strijdtoneel dat van de Zeven Koninkrijken, waar alles en iedereen in afwachting is van de verschrikkelijkste oorlog die ooit het land trof. Immers, de Oorlog van de Vijf Koningen heeft Westeros verdeeld. De bloeddorstige, verraderlijke en geslepen Lannisters houden nu de IJzeren Troon bezet, daarbij gesteund door bondgenoten die net zo meedogenloos zijn als zijzelf. Maar ook elders broeien de gemoederen. De Rode Bruiloft, zo genoemd vanwege de slachting onder de gasten, wier geschreeuw de muziek overstemde, heeft bij velen kwaad bloed gezet. De daders, de Freys, worden het mikpunt van gruwelijke wraakoefeningen. Ook de Martels van het zuidelijke Dorne willen hun doden wreken. Op de IJzereilanden, herhaaldelijk met geweld onderworpen door de heersers van Westeros, neemt een nieuwe, wrede koning de plaats in van Balon Grauwvreugd. Hij is van plan zich voluit te mengen in de strijd om de Zeven Koninkrijken van Westeros. En dan is híj er nog, Petyr Baelish, die in het Adelaarsnest snode plannen smeedt.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: A feast for crows
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-5833-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een dans met draken: Oude vetes, nieuwe strijd
De toekomst van de Zeven Koninkrijken staat op het spel - vanuit alle windstreken dreigt gevaar. In het oosten regeert Daenerys Targaryen, bijgenaamd Stormgeboren, de laatste telg van Huis Targaryen, met haar drie draken over een stad van stof en bloed. Maar Daenerys heeft vele vijanden die niets liever willen dan haar zo snel mogelijk onttronen. Wanneer de vijandelijke legermachten optrekken, is er evenwel één jongeman die met een heel speciale reden op zoek gaat naar de drakenkoningin. Is hij de verlosser naar wie zo reikhalzend wordt uitgezien?
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: A dance with dragons (deels)
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-245-5633-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een dans met draken: Zwaarden tegen draken
In het hoge noorden, machtig en onaantastbaar, verrijst de Muur. Daar wacht Jon Sneeuw, de 998ste bevelhebber van de Nachtwacht, de grootste uitdaging van zijn loopbaan als hij zowel binnen als buiten de Muur vijanden het hoofd moet bieden. Zal het lot in deze dagen van alom toenemende onrust onvermijdelijk leiden tot de grootste dans - oftewel veldslag - sinds mensenheugenis?
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: A dance with dragons (deels)
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-245-4159-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Wild CardsHet spel der spellen
Het Wild Cards-universum werd in 1987 bedacht door George R.R. Martin en Melinda Snodgrass. Meerdere bekende fantasy- en sciencefictionauteurs schrijven mee aan de boeken.

In 1946 werd boven New York een buitenaards virus losgelaten dat het DNA herschreef van iedereen die het infecteerde. Het doodde negentig procent van de bevolking, muteerde negen procent in ernstig misvormde monsters en gaf één procent superkrachten. De Wild Cards boeken gaan over de helden binnen die één procent.

Jaren later schrijven achtentwintig van die buitengewone mensen, Azen genaamd, zich in voor een nieuw soort realityprogramma. Deelnemers worden in vier kleuren ingedeeld voor een wedstrijd die ze alleen in Hollywood zo hadden kunnen bedenken. Als alle verliezers zijn weggestemd, moet de enige echte Amerikaanse Held overblijven.

Maar terwijl de weken verstrijken, worden de overgebleven deelnemers opeens ruw wakker geschud door misselijkmakende gebeurtenissen in het Midden-Oosten. Hun zinloze spelprogramma lijkt nu behoorlijk onnozel, vergeleken met wat de machteloze mensen die daar hun leven op het spel zetten moeten doorstaan. Kan deze groep verwende en onwetende 'beroemdheden' een wezenlijk verschil maken in de wereld? En hoeveel van hen kan het echt wat schelen?
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: Inside straight
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024568611
Ebook: 9789024568628
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Game over
Het Wild Cards-universum werd in 1987 bedacht door George R.R. Martin en Melinda Snodgrass. Meerdere bekende fantasy- en sciencefictionauteurs schrijven mee aan de boeken.

In 1946 werd boven New York een buitenaards virus losgelaten dat het DNA herschreef van iedereen die het infecteerde. Het doodde negentig procent van de bevolking, muteerde negen procent in ernstig misvormde monsters en gaf één procent superkrachten. De Wild Cards boeken gaan over de helden binnen die één procent.

Inmiddels heeft ook een nieuwe generatie superhelden haar plek opgeëist in de wereld. Bekend geworden door het tv-programma American Hero speelt het clubje inmiddels een cruciale rol in vele internationale gebeurtenissen.

Zo vechten de helden, onder leiding van de Verenigde Naties, tegen de genocide in de Nigerdelta, bieden ze hulp bij een zombie-uitbraak in het door orkanen geteisterde New Orleans en onderzoeken ze een nucleaire explosie in een stadje in Texas.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: Busted flush
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024568741
Ebook: 9789024568758
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dodelijk spel
Het Wild Cards-universum werd in 1987 bedacht door George R.R. Martin en Melinda Snodgrass. Meerdere bekende fantasy- en sciencefictionauteurs schrijven mee aan de boeken.

In 1946 werd boven New York een buitenaards virus losgelaten dat het DNA herschreef van iedereen die het infecteerde. Het doodde negentig procent van de bevolking, muteerde negen procent in ernstig misvormde monsters en gaf één procent superkrachten. De Wild Cards boeken gaan over de helden binnen die één procent.

Van New York tot New England en van het geteisterde Afrika tot New Orleans: Dodelijk Spel bevat alles van oorlog en tragedie tot ijle hoop. Hier gaat het verhaal verder van de superhelden uit het Wild Cards-universum: hun strijd om als mens geaccepteerd te worden in een wereld die hen vreest en wantrouwt.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: Suicide kings
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024568765
Ebook: 9789024568772
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titelsHet tanende licht
Zie voor de beschrijving van dit boek: Het stervende licht.
Schrijver: George R.R. Martin
Oorspronkelijke titel: zie Het stervende licht
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789070038335
Uitgever: ECI