Boekenplank:
Kies

Boeken van Megan Lindholm

Meer over Megan Lindholm

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Robin Hobb

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Megan Lindholm


Overzicht

  • Heer van het woud - Cloven hooves

De Windzangers

  1. De vlucht - Harpy's flight
  2. De Windzangers - The windsingers
  3. Het domein van de Limbreth - The Limbreth gate
  4. Gelukszoekers - Luck of the wheels

Het rendiervolk

  1. Tillu - The reindeer people
  2. Kerlew, broeder van de wolf - Wolf's brother

Dubbel uitgegeven titels

  • Het rendiervolk - zie Tillu
  • Wolfs broeder - zie Kerlew, broeder van de wolf
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtHeer van het woud
Evelyn is een eenzaam kind, en dat niet alleen, ze ís graag alleen. Het liefst dwaalt ze samen met haar hond door de sprookjesachtige wouden van Alaska. Ze is liever in de vrije natuur dan in het gezelschap van mensen. Maar Evelyn heeft een geheim dat ze angstvallig koestert: ze is bevriend met de Heer van het Woud, de geheimzinnige Pan.
Jaren later, als Evelyn inmiddels getrouwd is en een zoontje heeft van wie ze zielsveel houdt, neemt haar leven een dramatische wending als haar echtgenoot wordt gevraagd de zaken van zijn vader tijdelijk waar te nemen. Met bange voorgevoelens verlaat Evelyn haar geliefde Alaska en volgt haar man naar het zuiden.
Eenmaal in Tacoma vindt haar schoonfamilie telkens een nieuwe reden om haar man en haar zoontje langer bij zich te houden. Evelyn bungelt er maar zo'n beetje bij en is doodongelukkig in haar nieuwe leefomgeving. Haar man voelt zich er juist uitstekend thuis en wil het liefst voorgoed intrekken bij zijn familie. Evelyn voelt zich verraden en de verschrikkelijke tragedie die volgt maakt de situatie nog gecompliceerder.
Dan, juist als Evelyn wel een zielenmaatje kan gebruiken, duikt hij als uit het niets op in Tacoma, de Heer van het Woud, haar jeugdvriend van weleer. Ook hij is inmiddels volwassen geworden en tussen hem en Evelyn ontstaat iets wat van alle tijden is... oprechte liefde.
Schrijver: Megan Lindholm
Oorspronkelijke titel: Cloven hooves
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 978-90-245-2925-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De WindzangersDe vlucht
Ontdaan vanwege het gewelddadig verlies van dierbare familieleden door toedoen van de Harpijen, achtervolgd door spookbeelden van haar wraakneming op de moordenaars - dat zijn de overheersende aspecten in het leven van de jonge Ki.
Nu is Ki op de vlucht.
Elke vorm van bezorgdheid, ook die van de mensen die haar het meest nabij staan, wijst ze resoluut van de hand. Ze wil alleen nog maar alleen zijn, leven als een banneling, en dat leven valt bepaald niet mee. Het betekent ook dat zij het in haar eentje zal moeten opnemen tegen haar achtervolgers, de wraakzuchtige Harpijen.
Als het web van de wraak wordt aangehaald en het voor Ki bijna te laat is, is de redding nabij. Iemand met een verbazingwekkend vindingrijke geest schiet haar te hulp...
Schrijver: Megan Lindholm
Oorspronkelijke titel: Harpy's flight
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 978-90-245-0848-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Windzangers
Nauwelijks bekomen van haar confrontatie met de Harpijen, neemt Ki een gevaarlijke opdracht aan. Ze verklaart zich bereid een met magie besmet vrachtje te vervoeren dat onder meer bestaat uit het hoofd van de magiër Dresh...
Intussen eisen de woeste goden van de wind de overige lichaamsdelen van de magiër op. Maar waar zijn die gebleven?
Schrijver: Megan Lindholm
Oorspronkelijke titel: The windsingers
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 978-90-245-0869-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het domein van de Limbreth
Ki, nog altijd op de vlucht en opgejaagd door haar vijanden, vindt een toevlucht in het domein van de Limbreth, een verveelde, arrogante god. Een mindere god, dat wel, maar desondanks een god.
Hij onthult Ki geheimen over haar verleden. Het overdragen van die kennis heeft echter een prijs. Want tegelijkertijd legt de Limbreth haar stiekem zijn wil op, en dwingt haar een keuze te maken die tot haar dood zou kunnen leiden...
Intussen zet Vandien, Ki's geliefde, die wordt geholpen door de eigenaardige Brurjan Hollyika, alles op alles om Ki uit handen van de Limbreth te redden.
Schrijver: Megan Lindholm
Oorspronkelijke titel: The Limbreth gate
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 978-90-245-2219-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gelukszoekers
De ondoorgrondelijke, afstandelijke Ki en haar minnaar Vandien, die wel van een pretje houdt, handelen tegen hun eigen regels in als ze op een tocht naar
Villena in plaats van een vrachtje een menselijke passagier meenemen. De familie van hun passagier, nog maar een joch, lijkt maar wat blij van hem af te zijn, en dat zou te denken moeten geven.
Wat de zaken verder compliceert, is dat de sletterige Willow, die op zoek is naar haar vriend die met de rebellen tegen de tirannieke hertog strijdt, de
gelegenheid benut om zich aan Ki en Vandien op te dringen.
Al meteen na haar eerste poging Vandien te verleiden, is duidelijk dat het viertal een ongewisse toekomst tegemoet rijdt.
Schrijver: Megan Lindholm
Oorspronkelijke titel: Luck of the wheels
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 978-90-245-2220-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Het rendiervolkTillu
Over de uitgestrekte vlakten van de toendra zwerft een mooie jonge vrouw, die magische krachten bezit. Tillu verstaat de kunst mensen te genezen en gebruikt haar talent uitsluitend om er anderen mee te helpen. Sinds haar man haar heeft verlaten leidt zij een opgejaagd en reizend bestaan, samen met haar dromerige, mysterieuze zoontje Kerlew. Moeder en zoon zijn altijd onderweg, altijd op de vlucht voor mensen die bang zijn voor de vreemde Kerlew en hem kwaad willen doen.
Op deze tocht voelt Tillu nog een andere, grotere dreiging. De tovenaar Carp, een ziener met duistere krachten, heeft ontdekt dat Kerlew een zeldzaam magisch talent bezit. Tillu, die moet toezien hoe de gevaarlijke Carp haar zoon steeds meer in zijn macht krijgt, neemt een hard besluit. Op de besneeuwde vlakten van de toendra wachten haar en Kerlew honger en kou, maar Tillu aarzelt niet. Vastberaden trekt zij met haar zoontje verder de wildernis in.
Dan ontmoet zij Heckram van het Rendiervolk, die onder de indruk raakt van Tillu. Hij vraagt haar, met Kerlew, bij zijn stam te komen wonen. Tillu wordt de genezeres van het Rendiervolk. Maar zij weet niet dat de stam wordt verscheurd door oude vijandschappen en rivaliteit.
Als verraad en geweld tot een uitbarsting komen, ziet Tilu dat de aanwezigheid van Kerlew hier een geheimzinnige rol in speelt. Weer voelt zij het gevaar en de dreiging naderen, en zij beseft dat ze voor een haast onmogelijke opgave staat...
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Het rendiervolk.
Schrijver: Megan Lindholm
Oorspronkelijke titel: The reindeer people
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-6790-316-7
Uitgever: Kadmos
Kerlew, broeder van de wolf
Lang geleden, in de tijd van de oude magie, konden alleen de sterksten overleven...
Over de met sneeuw bedekte uitgestrekte vlakten van het hoge noorden zwerft het Rendiervolk. Met hen mee reist Tillu, samen met haar zoon Kerlew. Tillu gebruikt haar kennis en magie om de zieken en zwakken te helpen. Maar de pijn van een gestorven geliefde kan ze niet genezen en ook voor haar is Elsa's dood een raadsel...
Tillu hoopt bij het Rendiervolk veilig te zijn, veilig voor hem die haar zoon in zijn macht wil krijgen. Maar Carp denkt er niet over Tillu en Kerlew met rust te laten. Met list en bedrog weet hij het Rendiervolk voor zich te winnen. Hij wordt hun ziener en de mensen luisteren nu naar hem, niet naar Tillu. En als Capiam, hun leider, op onverklaarbare wijze plotseling ernstig ziek wordt, zien sommigen hun kans schoon.
De knappe Heckram en de sterke Joboam vechten om Tillu, maar Carp wil de mooie Tillu voor zichzelf om zijn oude botten te verwarmen. En in de mysterieuze Kerlew, met zijn vreemde manieren en zijn dromerige blik, ziet hij de ideale leerling. Kerlew heeft grote magische krachten, krachten waar Carp goed gebruik van kan maken.
Nu hij is opgegroeid, moet Kerlew zelf kiezen tussen Tillu en Carp. De keuze is moeilijk, tot de Wolf hem roept...
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Wolfs broeder.
Schrijver: Megan Lindholm
Oorspronkelijke titel: Wolf's brother
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-6790-341-8
Uitgever: Kadmos

Dubbel uitgegeven titelsHet rendiervolk
Zie voor de beschrijving van dit boek: Tillu.
Schrijver: Megan Lindholm
Oorspronkelijke titel: zie Tillu
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-290-6783-7
Uitgever: Meulenhoff
Wolfs broeder
Zie voor de beschrijving van dit boek: Kerlew, broeder van de wolf.
Schrijver: Megan Lindholm
Oorspronkelijke titel: zie Kerlew, broeder van de wolf
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-290-6784-5
Uitgever: Meulenhoff