Boekenplank:
Kies

Boeken van Scott Lynch

Meer over Scott Lynch

Genre: Fantasy / SF

Website: Scott Lynch


Gentleman Bastards

  1. De leugens van Locke Lamora - The lies of Locke Lamora
  2. Rode zee onder een rode hemel - Red seas under red skies

gedetailleerd overzicht

Gentleman BastardsDe leugens van Locke Lamora
Locke Lamora, dief en levensgenieter, is de leider van het kleinste dievengilde van Camorr, in dienst van Capa Barsavi, het criminele meesterbrein dat de stad regeert. Hij is een van de slechtste zwaardvechters van het land, maar zijn messcherpe verstand en vlotte babbel redden hem uit elke onaangename situatie. Samen met zijn bende medezwendelaars leidt hij een aangenaam bestaan in Camorr en wordt hij wijd en zijd gevreesd als de Doorn van Camorr.
Dan verschijnt de Grijze Koning op het toneel. Niemand weet wie hij is, maar hij bedreigt de macht van Capa. Al snel beginnen er doden te vallen en dreigt er een oorlog tussen de Grijze Koning en Capa. Locke krijgt een voorstel dat hem in een heel lastig parket brengt, terwijl hij juist van plan is de meest gewaagde zwendel uit zijn carrière uit te voeren.
Schrijver: Scott Lynch
Oorspronkelijke titel: The lies of Locke Lamora
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-225-4409-5
Uitgever: Uitgeverij M
Rode zee onder een rode hemel
Locke Lamora en Jean Tannen zijn hun oude stad ontvlucht en zijn neergestreken in de machtigste plaats aan de horizon: Tal Verrar. Maar ook hier heeft iemand Lockes expertise nodig en die persoon is bepaald niet zachtzinnig in zijn pogingen hem te overtuigen.
De klus belooft eveneens weinig goeds: Locke en Jean moeten zich op zee voordoen als piraten. Geen prettig vooruitzicht voor twee dieven zonder zeebenen...
Hun vriendschap wordt flink op de proef gesteld in deze wereld van lekkende kajuiten, ontwrichtende oorlogen en rivaliserende kapiteins. Maar zelfs het zeeroversbestaan weerhoudt de twee er niet van om wraak te nemen op de krachten die ooit hebben samengezworen om hun leven overhoop te gooien.
Schrijver: Scott Lynch
Oorspronkelijke titel: Red seas under red skies
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-225-4862-2
Uitgever: Mynx