Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Jacqueline Carey

Boeken van Jacqueline Carey

Meer over Jacqueline Carey

Genre: Fantasy / SF

Website: Jacqueline Carey


Kushiëls Sage

  1. Kushiëls pijl - Kushiel's dart
  2. Kushiëls keuze - Kushiel's chosen
  3. Kushiëls werktuig - Kushiel's avatar

gedetailleerd overzicht

Kushiëls SageKushiëls pijl
De bewoners van het land Terre d'Ange stammen, zo wordt verteld, rechtstreeks af van de profeet Elua, die zich er vele eeuwen eerder vestigde. Het is een volk van grote schoonheid, met een passie voor verfijnde kunst, muziek en poëzie. De edelen van het rijk hebben daarnaast het politieke gekonkel en intrigeren tot een ware kunst verheven. Phèdre wordt geboren met een purperen vlek in haar linkeroog en verkocht als dienstmeisje. Ze groeit op tot een beeldschone jonge vrouw, totdat haar contract wordt opgekocht door de enigmatische edelman Delaunay. Delaunay onderwijst haar in de meest uiteenlopende zaken en stuurt haar als zijn spion tussen de edelen van Terre d’Ange. Met het uiterlijk van een godin en de verfijnde manieren van een courtisane begeeft Phèdre zich tussen de edelen van het rijk als spion in dienst van Delaunay, die banden heeft met het koninklijk huis van Terre d’Ange en wiens voornaamste kapitaal bestaat uit kennis. Op een van haar missies stuit ze op een duister geheim dat het hele land bedreigt. Vanaf dat moment proberen Delaunays vijanden haar uit de weg te ruimen. Ze lijken in hun opzet te slagen als Phèdre als slavin in een van de stammen in de barbaarse en koude landen van de Skaldi terechtkomt. Maar terwijl de Skaldi zich opmaken om Terre d’Ange binnen te vallen weet Phèdre, vergezeld van de jonge krijger-priester Joscelin, te ontsnappen en terug te keren naar Terre d’Ange – waar ze door haar vijanden wordt opgewacht.
Schrijver: Jacqueline Carey
Oorspronkelijke titel: Kushiel's dart
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3370-0
Uitgever: Uitgeverij M
Kushiëls keuze
De jonge Phèdre no Delaunay is nu gravin van Montrève en heeft zich op haar landgoed teruggetrokken om te ontsnappen aan de wereld van de intriges en politieke machinaties. Op een dag ontvangt ze echter een purperen mantel, die alleen maar afkomstig kan zijn van haar aartsvijand: Mellisande Shahrizai. Zij was het brein achter een complot van edelen om het koninkrijk Terre d’Ange ten val te brengen. Phèdre beseft dat het gevaar voor het koninkrijk – en voor haarzelf – nog altijd niet is geweken en samen met haar metgezel, de priester-krijger Joscelin, vertrekt ze naar de hoofdstad om haar oude beroep, dat van spion en intrigant, weer op te pakken en op zoek te gaan naar Mellisande.
Schrijver: Jacqueline Carey
Oorspronkelijke titel: Kushiel's chosen
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3591-6
Uitgever: Uitgeverij M
Kushiëls werktuig
In het land Terre d’Ange waar de mensen, zo wordt verteld, rechtstreeks afstammen van de goden, werd Phèdre verkocht als dienstmeisje aan een groot en rijk Huis. Ze groeide op tot een jongedame van aanzienlijke schoonheid, tot ze gekocht werd door een edelman die haar opleidde tot zijn spion in adellijke kringen. Inmiddels is Phèdre opgeklommen tot edelvrouw van het Rijk, en geniet als vertrouwelinge van de Koningin zowel rijkdom als aanzien. Maar ze is nooit Hyacinthe vergeten, de Tsingaanse zigeuner die zijn leven voor haar opofferde en zich door een halfgod voor eeuwig in slavernij liet binden. Phèdre heeft het zichzelf nooit vergeven. Dan wordt ze benaderd door de mooie maar verraderlijke Melisande Shahrizai, die haar vraagt haar ontvoerde zoontje te zoeken. Melisande vormt een bedreiging voor de vrede in het Rijk en is haar grootste vijand, maar in ruil voor informatie hoe ze Hyacinthe uit zijn slavernij kan bevrijden stemt Phèdre toch toe. Samen met haar metgezel, de priester-krijger Joscelin, trekt ze naar onbekende landen op zoek naar het enige dat Hyacinthe kan bevrijden: de naam van god...
Schrijver: Jacqueline Carey
Oorspronkelijke titel: Kushiel's avatar
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-3823-0
Uitgever: Uitgeverij M