Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Bishop

Meer over Anne Bishop

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Anne Bishop


De Anderen / The Others

  1. Rode letters - Written in red
  2. Zwarte veren - Murder of crows
  3. Zilveren zicht - Vision in silver
  4. Grijze ogen - Marked in flesh
  5. Witte kaarten - Etched in bone

gedetailleerd overzicht

De Anderen / The OthersRode letters
Meg Corbyn lijkt een onopvallende jonge vrouw - halverwege de twintig, grijze ogen, roodgeverfd haar - maar schijn bedriegt. Ze is een Cassandra Sangue, een bloedprofeet, die elke keer dat haar bloed vergoten wordt de toekomst ziet. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen, een thuishaven voor gedaantewisselaars en vampieren, waar geen enkele menselijke wet geldt...

Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens - ze is duidelijk jong en onervaren en ze ruikt vreemd... niet als prooi.

Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen voor op het spel te zetten.
Schrijver: Anne Bishop
Oorspronkelijke titel: Written in red
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026137518
Ebook: 9789026137525
Uitgever: De Fontein
Zwarte veren
Meg is 24 en voor het eerst van haar leven is ze vrij om haar eigen keuzes te maken. Nu ze gesetteld is in het Stadspark van de Anderen staat ze voor een nieuwe uitdaging: een eigen leven opbouwen met haar nieuwe buren. Voor zowel Meg als de Anderen is dat zoeken naar een evenwicht, want Meg is iets anders - maar geen Ander.

Dan wordt de fragiele rust verstoord als een illegale drug opduikt die zowel mensen als Anderen tot een nietsontziende razernij aanzet, waarbij aan beide kanten slachtoffers vallen. Opnieuw staan de verhoudingen tussen beide kampen op scherp.

Als Meg begint te dromen over bloed en zwarte veren in de sneeuw, is het aan Simon Wolfgard, leider van het Stadspark van Lakeside en Megs buurman, om uit te zoeken of het om een herinnering of een profetie gaat...
Schrijver: Anne Bishop
Oorspronkelijke titel: Murder of crows
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026137532
Ebook: 9789026137549
Uitgever: De Fontein
Zilveren zicht
Meg, de eerste bloedprofeet in tijden die een leven buiten een instelling probeert op te bouwen, heeft zo veel doorstaan in de de paar maanden dat ze nu in het Stadspark woont dat het haar soms duizelt - letterlijk. Haar vrienden, zowel mens als Ander, zijn geschokt als ze ontdekken hoe zwaar deze maanden voor Meg eigenlijk zijn geweest. Zelfs Simon, leider van de Wolven in het Stadspark, heeft geen pasklare oplossing voor dit probleem, maar hij is vastbesloten die te vinden.

Ondertussen worden Monty en zijn politiecollega's geconfronteerd met de gevolgen van het voortdurende stoken door de aanhangers van Mensen Altijd Eerst. De spanningen lopen op, niet alleen in Lakeside, maar in het hele continent. De Anderen waren gewend de conflicten tussen groepen mensen onderling te negeren, maar deze nieuwe gebeurtenissen trekken hun aandacht. En het is nooit veilig om de aandacht te trekken van de grootste roofdieren die de wereld kent.

De toekomst van de mensheid hangt aan een zijden draadje en alle ogen, van mensen en Anderen, zijn gericht op Monty, Simon en Meg - altijd Meg...
Schrijver: Anne Bishop
Oorspronkelijke titel: Vision in silver
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026139871
Ebook: 9789026139888
Uitgever: De Fontein
Grijze ogen
In de afgelopen paar maanden heeft Meg meer meegemaakt en meer gedaan dan in de eerste 24 jaar van haar leven. Ze heeft vrienden gemaakt onder Anderen en mensen - en zelfs voorzichtige stappen gezet naar méér dan vrienden met Simon. Haar leven is rijker en voller dan ze ooit had durven dromen.

Maar Megs nieuwe leven dreigt net zo abrupt tot een einde te komen als de fragiele vrede die bestaat tussen mensen en Anderen. De extremistische groep Mensen Altijd Eerst voert hun haatcampagne op en het spant erom of de 'menselijke roedel' genoeg tegenwicht beidt om de Anderen ervan te overtuigen niet over te gaan tot uitroeiing.

Hoeveel mens willen de terra indigine bewaren? Dat is de vraag waar Meg, Simon, Vlad en de andere leiders van de Anderen voor staan. Want de haatzaaiers van Mensen Altijd Eerst hebben de oorlog verklaard aan de Anderen - maar ze hebben geen idee wat ze met hun bloedlust wakker maken. Ze hebben zojuist de oorlog verklaard aan de wereld zelf...
Schrijver: Anne Bishop
Oorspronkelijke titel: Marked in flesh
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026142154
Ebook: 9789026142161
Uitgever: De Fontein
Witte kaarten
Na de mislukte opstand zijn er nog maar weinig menselijke steden over in Thaisia. Simon, Meg, Monty en de anderen (en Anderen) die onderdeel uitmaken van het Stadspark van Lakeside, werken hard om de broze vrede tussen mensen en Anderen te bewaren.

Maar dan komt Jimmy, Monty's louche broer, naar het Stadspark met het plan zich te verrijken ten koste van zijn familie - zoals altijd. Terwijl de Anderen vol interesse toekijken en hun klauwen scherp houden, lopen de spanningen binnen het Stadspark op.

Jimmy lijkt ongevaarlijk, maar alleen Meg weet wat er echt op het spel staat: zij heeft gezien hoe het afloopt, met zichzelf aan de rand van een graf...
Schrijver: Anne Bishop
Oorspronkelijke titel: Etched in bone
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026143533
Ebook: 9789026143540
Uitgever: De Fontein