Boekenplank:
Kies

Boeken van Jim Butcher

Meer over Jim Butcher

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jim Butcher


De Dresden Dossiers / The Dresden Files

  1. Stormnacht - Storm front
  2. Wolvenjacht - Fool moon
  3. Doodsnood - Grave peril
De Dresden Dossiers / The Dresden Files

gedetailleerd overzicht

De Dresden Dossiers / The Dresden FilesStormnacht
Harry Dresden is de beste in zijn vak. Nou ja, hij is de enige in zijn vak. Geen enkele andere tovenaar staat in de Gouden Gids van Chicago. Bij bovennatuurlijke zaken klopt de politie bij hem aan. Want de 'alledaagse' wereld zit vol magische dingen die schadelijk zijn voor mensen. Daar kan Harry wat aan doen.

Er is maar één probleem. Er is nauwelijks vraag naar Harry's talenten. Dus wanneer de politie hem inhuurt als consultant bij een met zwarte magie gepleegde dubbele moord, ziet hij dollartekens. Maar achter zwarte magie zit een zwarte magiër. En wanneer die achter Harry's naam komt, begint de ellende pas echt. Magie. Het kan je dood worden...
Schrijver: Jim Butcher
Oorspronkelijke titel: Storm front
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789049500061
Uitgever: De Vliegende Hollander
Wolvenjacht
Harry Dresden is de enige tovenaar in Chicago die uitkomt voor zijn gaven. Je zou denken dat er meer actie zou zijn voor de enige tovenaar in de gids. Maar er is geen werk voor Dresden, magisch of anderszins.

Net als hij zelfs geen maaltijd meer kan betalen, vindt er een moord plaats die zijn bovennatuurlijke kennis vereist: een verminkt lijk, vreemde pootafdrukken, volle maan...

Al snel zit hij klem tussen schietgrage FBI-agenten, een bende gedaanteveranderaars, een bedreigde maffiabaas en de erfgenaam van een oeroude vloek en zijn verloofde.
Schrijver: Jim Butcher
Oorspronkelijke titel: Fool moon
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789049500078
Uitgever: De Vliegende Hollander
Doodsnood
Harry Dresden heeft de nodige gruwelen gezien in zijn jonge leven. Wat wil je als je de enige tovenaar in de Gouden Gids bent? Maar hij heeft nog nooit meegemaakt dat de geestenwereld amok maakt.

Overal in Chicago misdragen geesten zich, en dat gaat een stuk verder dan geklop of dichtslaande deuren. Deze spoken zijn gekrenkt, gewelddadig en moordlustig. Iemand - of iets - zaait doelbewust zo veel mogelijk onrust. Maar waarom? En waarom hebben zoveel slachtoffers een band met Dresden?

Harry moet snel achterhalen wie de verantwoordelijke is, voor hij zelf als spook eindigt...
Schrijver: Jim Butcher
Oorspronkelijke titel: Grave peril
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789049500085
Uitgever: De Vliegende Hollander