Boekenplank:
Kies
 • Home
 • H
 • Charlaine Harris

Boeken van Charlaine Harris

Meer over Charlaine Harris

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Pseudoniem (van): Charlaine Harris Schulz

Geboren: 1951

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Charlaine Harris


True Blood / Sookie Stackhouse

 1. Date met de dood - Dead until dark
 2. Levend dood in Dallas - Living dead in Dallas
 3. Club Dood - Club Dead
 4. Zo goed als dood - Dead to the world
 5. Dood als een vampier - Dead as a doornail
 6. Echt dood - Definitely dead
 7. Allemaal dood - All together dead
 8. Van dood tot erger - From dead to worse
 9. Dood en verdwenen - Dead and gone
 10. Op leven en dood - Dead in the family

gedetailleerd overzicht

True Blood / Sookie StackhouseDate met de dood
Bill Compton, de vampier op wie Sookie Stackhouse razend verliefd wordt, houdt er een griezelig stel vrienden op na van wie wordt gefluisterd dat ze voor een moord niet terugdeinzen.

Als opeens een van Sookies collega's wordt vermoord, kijken alle ogen dezelfde kant op, naar Bill, en is het voor de hand liggend dat Sookie wel eens het volgende slachtoffer zou kunnen zijn. Want voor alle betrokkenen is duidelijk: Bill Compton is een man met een duister geheim.
Schrijver: Charlaine Harris
Oorspronkelijke titel: Dead until dark
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024533572
Ebook: 9789024538379
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Levend dood in Dallas
Het zit Sookie Stackhouse niet mee. Eerst wordt haar collega vermoord en dan ontmoet ze een beestachtig wezen dat haar vergiftigt. Gelukkig zijn de onsterfelijke vampiers er nog, van wie er een het gif uit haar wond zuigt en haar leven redt.

Dus als een van hen haar om een tegenprestatie vraagt, namelijk een misdaad oplossen, kan Sookie niet anders dan toestemmen, op één voorwaarde: als de daders worden gevonden en het zijn mensen, moeten de onsterfelijken ze met rust laten. Dat is gemakkelijker beloofd dan gedaan...
Schrijver: Charlaine Harris
Oorspronkelijke titel: Living dead in Dallas
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024532803
Ebook: 9789024538539
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Club Dood
In het leven van Sookie Stackhouse is er maar één vampier voor wie ze werkelijk iets voelt, en dat is Bill Compton. Maar de laatste tijd is hij wat vaak afwezig, letterlijk. De sexy en sinistere vampier Eric denkt dat hij wel weet waar Bill uithangt, en voor ze het goed en wel beseft is Sookie in Jackson, Mississippi.

Daar krijgt ze te maken met de bezoekers van Club Dood, de vampier-elite. Als Sookie haar Bill onverwacht betrapt in een situatie die vraagtekens oproept, weet ze niet of ze hem in de armen moet vallen of een scherpe punt aan een staak moet slijpen...
Schrijver: Charlaine Harris
Oorspronkelijke titel: Club Dead
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024532810
Ebook: 9789024539345
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zo goed als dood
Sookie Stackhouse wordt niet alleen gehinderd door een minderwaardigheidscomplex, ze heeft ook nog eens altijd en overal pech mee, vooral in de relatiesfeer. Wel oefent ze een enorme aantrekkingskracht uit op vampiers, weerwolven en andere wezens van de nacht. Dat blijkt ook nu weer.

Als Sookies minnaar, de vampier Bill, onverwacht de benen neemt naar Peru, krijgt Sookie contact met Eric, de ondode die met wisselend succes de plaatselijke vampierkring in de hand probeert te houden. Onverwacht doemt Eric vanuit de nacht voor Sookie op - poedelnaakt en behoorlijk in de war, hij weet niet eens wie hij is, en wat hij is.

Tegelijkertijd wordt, en dat is wel heel toevallig, op dat moment de broer van Sookie, Jason, vermist. Net zomin toevallig is het dat Sookie op hetzelfde ogenblik lucht krijgt van een heksenkring waarvan de aan vampierbloed verslaafde leden van gedaante kunnen veranderen. En deze heksenkring heeft, dat mag duidelijk zijn, niet veel goeds in de zin...
Schrijver: Charlaine Harris
Oorspronkelijke titel: Dead to the world
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024536788
Ebook: 9789024547890
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dood als een vampier
Sookie Stackhouse wordt niet alleen gehinderd door een minderwaardigheidscomplex, ze heeft ook nog eens altijd en overal pech, vooral in de relatiesfeer. Wel oefent ze een enorme aantrekkingskracht uit op vampiers, weerwolven en andere wezens van de nacht. Ook nu weer.

In Dood als een vampier binden vampiers, weerwezens, gedaantewisselaars en een elfenpeetmoeder de strijd aan met een meedogenloze sluipschutter die overduidelijk een hekel heeft aan iedereen die niet als 'mens' betiteld kan worden. Als ze de identiteit van de sluipschutter probeert te achterhalen, wordt Sookie behoorlijk afgeleid door uiteenlopende zaken.

Zo heeft haar sexy vriendin Alcide Herveaux haar hulp nodig om ervoor te zorgen dat haar vader de nieuwe leider van de weerwolventroep wordt. Haar baas, Sam Merlotte, wordt onverwacht neergeschoten. Haar huis brandt gedeeltelijk af - hoe is dat mogelijk? - en wat moet ze met de aantrekkelijke vampier die overdag een baantje als barkeeper heeft? Sookie heeft het er maar druk mee...
Schrijver: Charlaine Harris
Oorspronkelijke titel: Dead as a doornail
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024536887
Ebook: 9789024531172
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Echt dood
Als Sookies nichtje Hadley kort na de bruiloft van twee machtige vampiers dood wordt aangetroffen, is er alle reden om op onderzoek uit te gaan. Hadley was namelijk jarenlang het favoriete speeltje van de bruid, de vampierkoningin van Louisiana en Sookie is ervan overtuigd dat zij iets met haar dood te maken heeft.

Samen met Hadleys huisbaas, de heks Amelia Broadway, vertrekt ze naar New Orleans, want daarheen leiden alle aanwijzingen...
Schrijver: Charlaine Harris
Oorspronkelijke titel: Definitely dead
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024547548
Ebook: 9789024547586
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Allemaal dood
Op verzoek van de vampierkoningin van Louisiana, Sophie-Anne Leclerq, bezoekt Sookie een belangrijke vampierconventie. Sophie-Anne wordt namelijk beschuldigd van de moord op haar koning. Bovendien is haar machtspositie ernstig verzwakt als gevolg van de chaos die orkaan Katrina aanrichtte.

Sookie weet dat Sophie-Anne onschuldig is, maar veel van haar onderdanen zijn haar liever kwijt dan rijk. Als het Verbond van de Zon onverwacht de conventie verstoort, is Sookie genoodzaakt partij te kiezen. Waar zal ze voor kiezen? Mens of vampier?
Schrijver: Charlaine Harris
Oorspronkelijke titel: All together dead
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024555406
Ebook: 9789024555529
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Van dood tot erger
Sinds de orkaan Katrina over Louisiana trok en een aanslag de vampierconventie letterlijk op haar grondvesten deed schudden, is iedereen - mens of anders - behoorlijk gestrest. Zo ook Sookie, die nog steeds wordt geplaagd door het verlies van haar spoorloos verdwenen vriend Quinn.

Haar vriendschap met de weerwolven en de bloedband die zij heeft met de vampier Eric, maken het er voor haar niet gemakkelijker op als beide partijen tegenover elkaar komen te staan.
Schrijver: Charlaine Harris
Oorspronkelijke titel: From dead to worse
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024555536
Ebook: 9789024555543
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dood en verdwenen
Op Sookie Stackhouse na zijn er maar weinig mensen in Bon Temps die van het bestaan van weerwolven en gedaantewisselaars af weten. Daar komt echter verandering in als zij besluiten zich te tonen aan de normale mensenwereld.

Sookie raakt betrokken wanneer een goede vriend op brute wijze aan een kruis wordt genageld, maar haar zoektocht naar de dader wordt gehinderd wanneer een ras niet-menselijke wezens - ouder, sterker en nog geheimzinniger dan vampiers of weerwolven - een greep naar de macht doet.
Schrijver: Charlaine Harris
Oorspronkelijke titel: Dead and gone
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024560394
Ebook: 9789024560424
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Op leven en dood
Sookie is ten einde raad. Na de korte maar dodelijke elfenoorlog, waarbij ze een hoop vrienden verloor, is ze gebroken en kwaad. Het enige lichtpuntje in haar leven is de vampier Eric Northman. Maar hij wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de nieuwe vampierkoning vanwege zijn relatie met Sookie.

Dat de gedaantewisselaars - wolven en andersoortige wezens - zich bekend hebben gemaakt aan de wereld helpt ook niet. Vooral politiek gezien is de situatie een zooitje.

En alsof dat nog niet genoeg is, blijken er ook nog elfen rond te lopen in de mensenwereld. En een van hen is boos op Sookie. Heel erg boos...
Schrijver: Charlaine Harris
Oorspronkelijke titel: Dead in the family
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024563876
Ebook: 9789024563883
Uitgever: Luitingh-Sijthoff