Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Rice

Anne Rice is wereldberoemd geworden door haar vampieren- en heksenkronieken. Na haar bekering in 1998 en haar toetreden tot de Rooms-Katholieke kerk beloofde zij alleen nog christelijke boeken te schrijven. In 2010 heeft zij zich echter weer van het geloof afgekeerd aangezien ze zich niet meer kon verenigen met de standpunten van de kerk ten opzichte van homoseksualiteit en het feminisme. Uiteindelijk heeft dit tot een breuk geleid tussen Rice en de kerk. Daarna schreef zij weer fantasyverhalen. Anne Rice was de jongere zus van schrijfster Alice Borchardt.

Meer over Anne Rice

Genres: Fantasy / SF, Roman

Pseudoniem (van): Anne Rampling, A.N. Roquelaure

Geboren: 1941 / Overleden: 2021

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Anne Rice


Overzicht

 • Bittere vruchten - The feast of all saints
 • De mummie of Ramses de gedoemde - The mummy or Ramses the Damned
 • Uit Egypte geroepen - Out of Egypt

De Geschiedenis van de Mayfair Heksen / The Lives of the Mayfair Witches

 1. Het heksenuur - The witching hour
 2. Het heksenkind - Lasher
 3. De heksenmeester - Taltos

De Vampier Kronieken / The Vampire Chronicles

 1. Dagboek van een onsterfelijke - Interview with the vampire
 2. Mijn naam is Lestat - The vampire Lestat
 3. Moeder aller zielen - The queen of the damned
 4. De sterfelijke vampier - The tale of the body thief
 5. De Mayfair heks - Merrick

Dubbel uitgegeven titels

 • De mummie of de vloek van Ramses - zie De mummie of Ramses de gedoemde
 • De vampier vertelt - zie Dagboek van een onsterfelijke
 • Moeder aller vampiers - zie Moeder aller zielen
 • Interview met de duivel - zie Dagboek van een onsterfelijke
 • Interview with the vampire - zie Dagboek van een onsterfelijke
De Geschiedenis van de Mayfair Heksen / The Lives of the Mayfair Witches

gedetailleerd overzicht

OverzichtBittere vruchten
De havens, de slavenmarkt, de bals, de opera, de pracht, de glorie en de schittering van dit leven, zo kortstondig en gedoemd tot de ondergang, bepalen de sfeer van de "Belle Epoque" van Amerika's Franse hoofdstad.

Op het toppunt van hun beschaving delen de 18.000 "gens de couleur" van New Orleans in elk geval een zegening met de rest van de mensheid: dat zij de toekomst niet kennen...
Feast of All Saints - 2001
Regisseur: Peter Medak
Cast: Robert Ri'chard, Peter Gallagher, Jennifer Beals, e.a.
Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: The feast of all saints
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789032501266
Uitgever: De Kern
De mummie of Ramses de gedoemde
Ramses de Grote, de legendarische farao, is herrezen in het Edwardiaanse Londen, waar hij door het leven gaat als de egyptoloog dr. Ramsey. Zijn onsterfelijke ziel wordt voortgedreven door de zinderende herinnering aan zijn voorlaatste ontwaken, aan het hof van de legendarische Cleopatra.

Hoewel hij gaandeweg in de ban raakt van de beeldschone Julie Stratford, dochter van een invloedrijke scheepsmagnaat, blijft Cleopatra de vrouw naar wie hij intens verlangt.

Ooit dronk hij tegen beter weten in een levenselixer, dat hem maakte tot wie hij nu is: Ramses de Gedoemde, veroordeeld om eeuwig op aarde rond te dolen. Nu, gedreven door het onstilbare verlangen naar zijn verloren liefde, begaat hij een daad die zo gruwelijk is dat woorden tekortschieten...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: The mummy or Ramses the Damned
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789029067720
Uitgever: Meulenhoff
Uit Egypte geroepen
Uit Egypte geroepen concentreert zich op de visie van de schrijfster op de jonge Jezus die op 7-jarige leeftijd uit Egypte vertrekt en terugkeert naar Palestina nadat de kwaadaardige koning Herodes is gestorven.

Het opmerkelijke aan het verhaal is dat het in de 'ik-vorm' is verteld zodat de jonge Jezus zelf voortdurend aan het woord is. Hoewel het duidelijk is dat hij een bijzonder jongetje is, is het nog steeds een jongen van 7 jaar die gewoon een van de vele kinderen is in zijn uitgebreide familie. Langzaam leert hij over zijn afkomst, bijvoorbeeld dat Jozef niet zijn echte vader is - en ontdekt hij dat hij bijzondere dingen kan doen.

De schrijfstijl is de spreekstem van een 7-jarige. Een fascinerende kijk op het leven van Jezus, met veel inzicht in het Joodse milieu waarin hij opgroeide.
Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: Out of Egypt
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789057871320
Uitgever: Merweboek

De Geschiedenis van de Mayfair Heksen / The Lives of the Mayfair WitchesHet heksenuur
In de archieven van de Talamasca, een geheim genootschap dat onderzoek doet naar paranormale activiteit, nemen de kronieken van de heksen van Mayfair een voorname plaats in. Hier bevindt zich de drie eeuwen omvattende familiegeschiedenis van twaalf generaties Mayfair-heksen en hun wedervaringen. Hun verhaal begint in de hooglanden van Schotland met de eerste heksenverbrandingen, hun migratie naar New Orleans en de totstandkoming van het Mayfair-huis aan First Street.

Hier opent het verhaal met de dood van Deirdre, de twaalfde Mayfair-heks, die wordt opgevolgd door Rowan, de dertiende en machtigste Mayfair die ooit leefde. Ook haar wacht nu een confrontatie met de boosaardige entiteit Lasher, van wie al eeuwen wordt beweerd dat hij de duivel in eigen persoon is. Want zo staat geschreven in de kronieken van de heksen van Mayfair.
Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: The witching hour
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789022532904
Uitgever: Uitgeverij M
Het heksenkind
In de drie eeuwen omvattende familiegeschiedenis van twaalf generaties Mayfair-heksen speelt het verdoemde, machtige en onweerstaanbare wezen Lasher een bepalende rol. Deze geest, die al eeuwen op de familie parasiteert, maar hen ook onderhoudt, heeft eindelijk lichamelijk gestalte gekregen.

Lasher komt ter aarde als het heksenkind van Rowan Mayfair, het hoofd van de familie. Lasher groeit als kool en ontpopt zich als haar wrede minnaar. Hij neemt Rowan mee op zijn zoektocht door tijd en ruimte, van de moderne wereld, tot in het Italië van de 16e eeuw en de Schotse hooglanden, langs de bewogen levens van de Mayfair-heksen.
Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: Lasher
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789022536124
Uitgever: Uitgeverij M
De heksenmeester
In de archieven van de Talamasca, een geheim genootschap dat onderzoek doet naar paranormale activiteiten, nemen de kronieken van de Mayfair-heksen een voorname plaats in. Hier bevindt zich de drie eeuwen omvattende familiegeschiedenis van twaalf generaties Mayfair, waarin het mysterieuze ras van 'taltos' een grote rol speelt.

Ashlar is zo'n taltos. Hij ziet er uit als een mens, maar is al duizenden jaren oud. In alle eenzaamheid leeft hij, nu al vijfenzeventig jaar, boven in een monumentale wolkenkrabber in New York, waarin een poppenmuseum wordt gehuisvest.

Op een dag krijgt hij verontrustend nieuws: een lid van de Talamasca is corrupt. Dit betekent dat taltos zoals hij, maar ook de Mayfair-heksen in groot gevaar zijn. Een verborgen strijd begint, waarbij Ashlar zijn duizendjarige leven niet meer zeker is.
Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: Taltos
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789022538401
Uitgever: Uitgeverij M

De Vampier Kronieken / The Vampire ChroniclesDagboek van een onsterfelijke
In een hotelkamer in San Francisco houdt een journalist een interview met een bleke jongeman die beweert dat hij een vampier is. De man, Louis genaamd, vertelt hem een even angstwekkend als gepassioneerd verhaal over schoonheid en het eeuwige leven.

Zijn dood, en meteen zijn geboorte als onsterfelijke, zou hebben plaatsgevonden in het New Orleans van de 19e eeuw. Louis vertelt hoe Lestat, zijn mentor, hem alles leerde over zijn nieuwe gaven; zijn zwakheden en de ongeschreven wetten van de onsterfelijken.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: Interview with the vampire
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789022539460
Uitgever: Uitgeverij M
Mijn naam is Lestat
Lestat is een echte aristocraat, een man van actie, overleven en genieten. Vrij van schaamte of schuldgevoel profiteert hij al eeuwen ten volle van de geneugten die een onsterfelijk leven kan bieden: Lestat is een vampier, een van de machtigste der aarde.

Na meer dan vijftig jaar in een comateuze toestand te hebben verkeerd, ontwaakt hij in de jaren '80 door live rockmuziek op straat. Hij maakt contact met de muzikanten, die hem een paperback van Dagboek van een onsterfelijke geven. Dit zijn de memoires van de vampier Louis, waarin Lestat negatief wordt belicht. Om de misvattingen over hem recht te zetten, besluit Lestat tot een weerwoord.

Mijn naam is Lestat is een meeslepende geschiedenis, waarin de oudste vampiers der aarde een rol spelen en de mythische oorsprong van alle onsterfelijken uit de doeken wordt gedaan.
Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: The vampire Lestat
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789022539477
Uitgever: Uitgeverij M
Moeder aller zielen
Het geheime genootschap, de Talamasca, heeft afdelingen in Amsterdam, Londen en Rome. Het rekruteert al sinds de 8e eeuw mensen om paranormale zaken te bestuderen.

Jesse, die niet weet dat ze is opgevoed door vampiers, wordt door de Talamasca benaderd om onderzoek te doen naar het onsterfelijke ras. Ze komt hierdoor opnieuw in aanraking met haar mysterieuze 'tante Maharet' en andere machtige vampiers als de bekende popster Lestat, en de Egyptische koningin Akasha, die wel 'de moeder aller zielen' wordt genoemd.

Akasha is de oorsprong van alle vampiers, en staat op het punt de volledige mensheid te vernietigen. Maar daar is niet iedereen het mee eens: een bloederige strijd breekt los. Jesse ziet zich hierdoor steeds meer gedwongen een keuze te maken tussen de Talamasca en haar hervonden familie...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Queen of the Damned - 2002
Regisseur: Michael Rymer
Cast: Aaliyah, Stuart Townsend, Vincent Perez, e.a.
Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: The queen of the damned
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789022539484
Uitgever: Uitgeverij M
De sterfelijke vampier
De sterfelijke vampier is het verhaal van Lestat, oppermachtig, eenzaam en verveeld, volledig uitgekeken op het vampierenbestaan. Als hij de kans krijgt om twee dagen lang van lichaam te wisselen met de sterfelijke Raglan James, grijpt hij die meteen.

Zijn ervaringen met dit sterfelijke lichaam vervullen hem met afschuw en walging, maar ook met verwondering en blijdschap.

Als James op het afgesproken moment niet terug is met zijn vampierenlichaam, moet Lestat actie ondernemen. Hij komt bij David Talbot terecht en samen gaan ze op pad om de bedrieger James in het lichaam van Lestat op te sporen en te dwingen weer van lichaam te ruilen.
Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: The tale of the body thief
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022542538
Uitgever: Uitgeverij M
De Mayfair heks
Anne Rice brengt de verhaallijnen van haar twee meest bejubelde reeksen, The Vampire Chronicles en Lives of the Mayfair Witches bijeen met een bloedstollend resultaat.

Vampier Louis de Pointe du Lac's geweten knaagt: door zijn toedoen werd het vampiermeisje Claudia vernietigd (zie Interview with the vampire) en nu voelt hij de niet aflatende drang haar weer tot leven te wekken.

Vampier David gaat op Louis' verzoek te rade bij de sensuele jonge heks Merrick Mayfair en raakt vervolgens geheel in haar ban. Maar tot ongenoegen van David worden Louis en Merrick verliefd op elkaar.

Uiteindelijk loopt de situatie zo uit de hand dat de machtige vampier Lestat hulp moet bieden.
Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: Merrick
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789029070041
Uitgever: Uitgeverij M

Dubbel uitgegeven titelsDe mummie of de vloek van Ramses

Zie voor de beschrijving van dit boek: De mummie of Ramses de gedoemde.

Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: zie De mummie of Ramses de gedoemde
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789022513583
Uitgever: Boekerij
De vampier vertelt

Zie voor de beschrijving van dit boek: Dagboek van een onsterfelijke.

Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: zie Dagboek van een onsterfelijke
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789022510650
Uitgever: Boekerij
Moeder aller vampiers

Zie voor de beschrijving van dit boek: Moeder aller zielen.

Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: zie Moeder aller zielen
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789022512753
Uitgever: Boekerij
Interview met de duivel

Zie voor de beschrijving van dit boek: Dagboek van een onsterfelijke.

Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: zie Dagboek van een onsterfelijke
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-245-0435-X
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Interview with the vampire

Zie voor de beschrijving van dit boek: Dagboek van een onsterfelijke.

Schrijver: Anne Rice
Oorspronkelijke titel: zie Dagboek van een onsterfelijke
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-225-2137-0
Uitgever: Boekerij