Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Deborah Harkness

Boeken van Deborah Harkness

Deborah Harkness is professor geschiedenis aan de universiteit van Southern California.

Meer over Deborah Harkness

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Deborah Harkness


Allerzielen / All Souls

  1. Allerzielen - A discovery of witches
  2. De schaduw van de nacht - Shadow of night
  3. Het boek des levens - The book of life
  4. De eeuwige tijd - Time's convert
  5. Het teken van de vogel - The black bird oracle

gedetailleerd overzicht

Allerzielen / All SoulsAllerzielen
Wanneer historicus Diana Bishop in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent, dringt er ongewild magie binnen in haar zorgvuldig alledaags gehouden leven. Hoewel ze van een oud heksengeslacht afstamt, wil ze met die familie-erfenis absoluut niets te maken hebben.

Maar Diana merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana haar hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk. Onder hen is de vampier Matthew Clairmont, een geneticus met een passie voor Darwin.

Diana en Matthew beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de relatie die zich tussen de eeuwenoude vampier en de ontwakende heks ontwikkelt, dreigt te knagen aan de fragiele vrede die al zo lang tussen bovennatuurlijke wezens en mensen bestaat, en zet ook Diana's wereld op zijn kop.
A Discovery of Witches - 2018 - TV-serie
Regisseur: Diversen
Cast: Matthew Goode, Teresa Palmer, Valarie Pettiford, e.a.
Schrijver: Deborah Harkness
Oorspronkelijke titel: A discovery of witches
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789049202262
Ebook: 9789460233319
Uitgever: Boekerij
De schaduw van de nacht
Eindelijk komen we te weten wat er met Diana Bishop, Oxford geleerde en ontluikende heks en Matthew Clairmont, briljant geneticus en bovendien vampier, gebeurt na het enorme cliffhanger einde van Allerzielen!

Diana en Matthew komen in het victoriaanse Londen terecht, een wereld vol spionnen én oude vrienden van Matthew. Zal Diana hier iemand vinden die haar kan leren met haar krachten om te gaan? En zal Matthew zich op het mysterie rondom Ashmole 782 kunnen concentreren of zal hij eerst moeten afrekenen met de geesten uit zijn verleden?
Schrijver: Deborah Harkness
Oorspronkelijke titel: Shadow of night
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789049203283
Ebook: 9789460233296
Uitgever: Boekerij
Het boek des levens
Diana Bishop, historicus en heks en haar geliefde Matthew Clairmont, wetenschapper en vampier, komen na hun avonturen in het verleden weer in het heden terecht. Hun zoektocht naar het magische manuscript dat de kennis bevat van alle levende soorten op aarde, zorgt voor nieuwe gevaren, ontmoetingen met oude vijanden en stelt hun allesomvattende liefde voor elkaar opnieuw op de proef.

De reis brengt dit bijzondere paar naar eeuwenoude familiehuizen en hypermoderne laboratoria, van de paleizen van Venetië tot de meest hightech wetenschappelijke centra van de wereld. Zullen ze eindelijk ontdekken wat de heksen al zo veel eeuwen weten?
Schrijver: Deborah Harkness
Oorspronkelijke titel: The book of life
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789049203290
Ebook: 9789402302004
Uitgever: Boekerij
De eeuwige tijd

Op het slagveld van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog ontmoet de jonge chirurg Marcus MacNeil de mysterieuze Matthew Clairmont. Matthew doet Marcus een aanbod dat hij niet kan weigeren: een kans op een nieuw leven, een eeuwig leven. Marcus grijpt zijn kans, maar het leven van een vampier is niet zo zorgeloos als hij dacht.

Driehonderd jaar later valt hij als een blok voor de jonge Phoebe Taylor. Het lijkt het beste als Phoebe ook een vampier wordt, maar algauw blijkt dat het leven van een nieuwe vampier in het moderne Londen net zo zwaar is als in het Amerika van de 18e eeuw. Marcus realiseert zich dat de schaduwen waar hij driehonderd jaar geleden aan dacht te zijn ontsnapt, hen misschien wel eeuwig zullen achtervolgen.

* De eeuwige tijd bevat zowel elementen die zich afspelen vóór de eerste drie delen van de serie als elementen die zich daarna afspelen.

Schrijver: Deborah Harkness
Oorspronkelijke titel: Time's convert
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022584767
Ebook: 9789402311723
Uitgever: Boekerij
Het teken van de vogel

Diana Bishop, historicus uit Oxford, en geneticus Matthew de Clairmont krijgen een verontrustende opdracht: ze moeten de magie van hun zevenjarige tweeling Pip en Rebecca testen. Maar het lot dat haar eigen ouders trof toen ze haar destijds betoverden, probeert Diana nu koste wat kost te voorkomen. Ze wil de toekomst van haar kinderen veiligstellen. Ze beantwoordt het bericht van haar oud­tante, Gwyneth Proctor, die ze nog nooit heeft ontmoet, maar wier uitnodiging simpelweg luidt: het is tijd dat je naar huis komt, Diana.

Op de heilige grond van Ravenswood, het huis van de familie Proctor, begint een nieuw tijdperk voor Diana: een confrontatie met het duistere verleden van haar familie en haar verlangen naar magie - als ze haar angst om die te gebruiken kan loslaten.

Schrijver: Deborah Harkness
Oorspronkelijke titel: The black bird oracle
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789049203689
Ebook: 9789402323559
Uitgever: Boekerij