Boekenplank:
Kies

Boeken van Alice Hoffman

Meer over Alice Hoffman

Genres: Fantasy / SF, Roman

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Alice Hoffman


Overzicht

 • Blauw dagboek - Blue diary
 • Buiten spel - At risk
 • De derde engel - The third angel
 • De drie zusjes - The story sisters
 • De duivenhoudsters - The dovekeepers
 • De ijskoningin - The ice queen
 • De tijd van de drenkeling - The drowning season
 • De verbintenis van tegenpolen - The marriage of opposites
 • De waarschijnlijke toekomst - The probable future
 • De wereld die we kenden - The world that we knew
 • De wolveman - Second nature
 • Eigendom van - Property of
 • Het museum van zonderlinge zaken - The museum of extraordinary things
 • Het uur van de schildpad - Turtle moon
 • Hier op aarde - Here on earth
 • Onder water - The river king
 • Twee gekke meiden - Local girls
 • Witte paarden - White horses
 • Zevende hemel - Seventh heaven

De Magische Owens Vrouwen / The Practical Magic Series

 1. Magische praktijken - Practical magic
 2. Magische regels - The rules of magic
 3. Magische lessen - Magic lessons
 4. Het magische boek - The book of magic

Non-Fictie

 • Lessen om te overleven - Survival lessons

De Magische Owens Vrouwen

Volgens de website van Alice Hoffman kan de serie De Magische Owens Vrouwen op twee manieren gelezen worden: op publicatiedatum of op chronologische volgorde. Zij legt de keuze bij de lezer. De serie staat hier op publicatiedatum geordend. Leest u liever op chronologische volgorde, dan is deze als volgt:

 1. Magische lessen
 2. Magische regels
 3. Magische praktijken
 4. Het magische boek

De Magische Owens Vrouwen / The Practical Magic Series

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlauw dagboek
Als Ethan Ford op een dag niet op zijn werk verschijnt, komt niemand op het idee dat hij al meer dan dertien jaar voor het verleden op de vlucht is. Jarenlang heeft hij zijn ware aard en identiteit verborgen weten te houden. Maar nu heeft het verleden hem ingehaald en dient de waarheid zich met volle kracht aan.

In Blauw dagboek laat Alice Hoffman zien wat de gevolgen zijn van de onthulling van Ethans duistere geheim voor zijn familie en de inwoners van het kleine stadje Monroe. Genadeloos toont Hoffman de schaduwplekken in het sprookjesleven van doodgewone mensen in een doodgewone buitenwijk.
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: Blue diary
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789063050375
Uitgever: Archipel
Buiten spel
Buiten spel is het verhaal van een vroegrijp, begaafd 11-jarig meisje met aids. Het is ook het verhaal van haar familieleden die leven tussen hoop en vrees, en van het stadje waar ze wonen, waar aids voor de eerste keer voorkomt.

Als Amanda Farrell een zomergriepje krijgt, schenkt niemand er veel aandacht aan. Ieder heeft zo zijn eigen bezigheden: haar moeder, Polly, is fotografe en zit midden in een interessant project. Haar vader, Ivan, een lange, vriendelijke astronoom, wordt in beslag genomen door het wetenschappelijk congres waar hij een lezing zal houden. Haar broertje Charlie, 9 jaar oud, is samen met zijn vriendje vol enthousiasme op zoek naar sporen van dinosaurussen in het moeras buiten de stad.

Amanda's griep brengt aan het licht dat ze door een bloedtransfusie met de gevreesde ziekte van deze tijd besmet is geraakt, aids. Terwijl Amanda's leven haar ontglipt, laten vrienden en bekenden de familie in de steek, en zien de gezinsleden zich tenslotte buiten de maatschappij geplaatst: de wereld rondom hen wordt klein en duister.

Maar Buiten spel is tevens een verhaal van hoop: zonder sentimentaliteit registreert Alice Hoffman niet alleen eenzaamheid en verlies, maar ook alledaagse wondertjes van menselijkheid en moed. Buiten spel is een gevoelige roman over een gezin dat een crisis doormaakt en een stadje dat hevig in beroering raakt.
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: At risk
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789022508947
Uitgever: Boekerij
De derde engel

Drie vrouwen die door liefde en vergeving door de jaren heen met elkaar verbonden zijn.
Drie bruiloften, omgeven door geheimen en bedrog.
Drie generaties, getroffen door hartzeer en verlies.

In De derde engel wordt de lezer mee teruggevoerd in de tijd, van het hedendaagse Londen, waar Maddy Heller de verloofde van haar zus verleidt, naar de vrijgevochten jaren zestig, waarin Frieda Lewis valt voor een popmuzikant die op zoek is naar een muze, en tenslotte naar de stijve jaren vijftig en Bryn Evans, die haar ex-man niet kan loslaten.

In het midden van dit ingenieuze web bevindt zich Lucy Green, die als twaalfjarig meisje in een Londens hotel getuige is van een tragische ruzie tussen geliefden.

Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The third angel
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022959992
Ebook: 9789044961805
Uitgever: Orlando
De drie zusjes
Elv, Meg en Claire wonen met hun moeder in een groot oud huis op Long Island. Annie wil haar dochters beschermen tegen alle nare dingen, maar ze weet niet dat met Elv, haar oudste, 'het ergste al was gebeurd' in de zomer dat zij elf was geworden.

Wat doet een moeder als een van haar kinderen het verkeerde pad op gaat? Hoe redt ze een dochter zonder de anderen op te offeren? Hoe diep kan liefde gaan, en hoe ver kan het je voeren?

De drie zusjes is een ontroerend en meeslepend verhaal over de bijzondere band tussen drie zusjes, die zwaar onder druk komt te staan. Het is een verhaal over volwassen worden, een familiegeschiedenis, een liefdesroman vol sensueel verlangen, waarin het magische en het alledaagse door elkaar heen lopen, terwijl de meisjes opgroeien en keuzes maken die hen blijven achtervolgen, veranderen en uiteindelijk zullen bevrijden.
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The story sisters
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022959985
Ebook: 9789044961706
Uitgever: Orlando
De duivenhoudsters

De levens van vier dappere en opmerkelijke vrouwen kruisen elkaar in het jaar 70 na Christus, in de wanhopige tijd van de belegering van Masada, wanneer de voorraden slinken en de Romeinen oprukken.

De vier vrouwen werken in de duivenhokken en alle vier hebben ze geheimen: wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en van wie ze houden. Het zijn de roodharige Jaël, de dochter van een sluipmoordenaar wier gebroken hart haar door de ontberingen van de woestijn naar haar ware levenspad voert; Revka, de bakkersvrouw die haar dierbaarste schat ter wereld verliest en toch de kracht vindt om haar familie te beschermen; Aziza, de geliefde van een krijger, die een geheim leven leidt dat zelfs haar naasten niet kunnen vermoeden; en Sjira, een wijze, oude vrouw met kennis van kruiden en oude magie, die even loyaal is als gevaarlijk. Uit hun vindingrijkheid en onderlinge solidariteit putten de vrouwen kracht zich teweer te stellen tegen de vijand die hen wil uitroeien.

De duivenhoudsters is een magistrale, literair historische roman over de belegering van Masada, een vesting op een rots waar negenhonderd Joden maandenlang stand hebben gehouden tegen de Romeinen. Het is een ingenieus heldenepos waarin vrouwen de hoofdrol spelen en duiven het symbool van vrede zijn.

Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The dovekeepers
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022960912
Ebook: 9789044965681
Uitgever: Orlando


De ijskoningin
'Wees voorzichtig met wat je wenst. Ik weet er alles van.'

De vertelster in De ijskoningin is acht jaar oud als ze in een boze bui haar moeder dood wenst, zoals kleine kinderen dat kunnen doen. Maar haar wens komt uit: die avond overlijdt haar moeder bij een auto-ongeluk. Getraumatiseerd door de kracht van haar gedachten sluit ze zich van de wereld af en wordt ze, in haar eigen woorden, een 'ijskoningin'.

En dan slaat de bliksem in - letterlijk - in haar. Met een flits wordt ze wakker uit haar geïsoleerde bestaan als bibliothecaresse in een kleine stad. De ijskoningin wordt voor het eerst verliefd, op de vurige Lazarus Jones, een man die net als zij een blikseminslag heeft overleefd.

Langzamerhand ontdooit de voormalige ijskoningin. Ze ontdekt liefde, herstelt het contact met haar broer en herwint het vertrouwen in zichzelf in de wereld.
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The ice queen
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789063051778
Ebook: 9789044962406
Uitgever: Archipel
De tijd van de drenkeling
De tijd van de drenkeling is een psychologische roman over een matriarchale grootmoeder en haar weerspannige kleindochter. Witte Esther en Zwarte Esther, twee vrouwen die niet in staat zijn elkaar te begrijpen.

Ieder jaar in juli-augustus probeert Philip (de zoon en vader van de Esthers) zelfmoord te plegen door verdrinking. Deze maanden zijn in de loop der jaren 'de tijd van de drenkeling' gaan heten.

Wanneer Witte Esther verneemt dat zij ten dode is opgeschreven, wil met zichzelf, haar zoon en kleindochter in het reine komen. Haar verleden komt weer tot leven: haar vlucht uit het ouderlijk huis en haar tocht via Marseille naar Amerika.
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The drowning season
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789060196809
Uitgever: Atlas Contact
De verbintenis van tegenpolen

Op het tropische eiland Saint Thomas in het begin van de 19e eeuw droomt de Creoolse Rachel van een leven in het verre Parijs. Rachels moeder, een toonaangevende vrouw binnen de Joodse gemeenschap die is ontsnapt aan de Inquisitie, huwelijkt haar dochter echter uit aan een oudere weduwnaar met drie kinderen. Als haar echtgenoot plotseling overlijdt en zijn jongere neef Frédérick uit Frankrijk overkomt om de nalatenschap te regelen, neemt Rachel haar leven in eigen hand en begint een hartstochtelijke verhouding.

Dat leidt tot een schandaal dat haar hele familie treft, ook haar lievelingszoon, die een van de grootste kunstenaars van Frankrijk zal worden - grondlegger van het impressionisme, vriend van Manet en mentor van Cézanne: Camille Pissarro.

De verbintenis van tegenpolen is een indringende roman over persoonlijke verlangens en sociale restricties, over raciale vooroordelen en je eigen weg volgen.

Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The marriage of opposites
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492086563
Ebook: 9789492086570
Uitgever: Orlando
De waarschijnlijke toekomst
De vrouwen van de Sparrowfamilie hebben paranormale gaven. Elinor ruikt letterlijk de stank van leugenaar. Haar dochter, Jenny, ziet de dromen van mensen die slapen. En kleindochter Stella kan de toekomst voorspellen: een toekomst die zij liever niet wil zien.

In De waarschijnlijke toekomst worden deze drie vrouwen niet alleen geconfronteerd met een verleden dat hen sinds driehonderd jaar achtervolgt, maar ook met een moord die gepleegd wordt en door Stella voorspeld was.

Zij wordt gedwongen de stad te ontvluchten en vertrekt samen met haar moeder naar haar grootmoeder Elinor. De vrouw die zij van haar moeder nooit heeft mogen ontmoeten en die van grote invloed zal zijn op haar eigen toekomst...
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The probable future
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789063051037
Uitgever: Archipel
De wereld die we kenden

Berlijn, 1941. In de zwartste tijden voor de mensheid moeten drie onvergetelijke jonge vrouwen met moed en liefde handelen om te overleven.

Hanni Kohn weet dat ze haar twaalfjarige dochter Lea alleen kan behoeden voor de nazi’s als ze haar wegstuurt. Ze vraagt een rabbijn om hulp, maar het is zijn dochter Ettie die haar zal helpen. Ettie creëert een magisch Joods wezen, een zeldzame golem, om Lea met haar leven te beschermen. Wanneer Ava tot leven is gebracht is ze onlosmakelijk verbonden met Lea en Ettie; hun paden zijn voorbestemd te kruisen, hun lotsbestemmingen verstrengeld. Lea en Ava reizen naar Parijs, maar het leven in bezet Frankrijk wordt al snel te gevaarlijk en ze reizen door naar een klooster in de bergen. Ettie is ondertussen ondergedoken in Frankrijk, in afwachting van haar voorbeschikte rol als verzetsstrijder.

Wat betekent het om je moeder te verliezen? Hoeveel kan iemand opofferen voor de liefde? In een wereld waarin het kwaad om elke hoek op de loer ligt, ontmoeten we buitengewone vrouwen die ons meenemen op een adembenemende reis vol verlies en verzet, het fantastische en het sterfelijke, op een plek waar alle wegen leiden naar de engel des doods, maar waar de liefde nooit verdwijnt.

Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The world that we knew
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789493081437
Ebook: 9789493081444
Uitgever: Orlando


De wolveman
De wolveman is een modern sprookje over een plaats waar alles mogelijk is: waar herten kunnen huilen, waar het ijs bloedrood kan kleuren en waar de rozen plotseling en allemaal tegelijk in bloei staan -  en waar liefde niets met gezond verstand te maken heeft.

De wolveman is een betoverend verhaal dat onverwachte antwoorden op tijdloze vragen geeft, vragen over onschuld en verdorvenheid, over verlangen en obsessie. Het is een oorspronkelijke en meeslepende roman, spannend, hartstochtelijk en tragisch tegelijk.
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: Second nature
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789060749531
Uitgever: Ambo | Anthos
Eigendom van
'Goeienavond McKay,' hoorde ik de Zoete zeggen. Aha. McKay. Ik vergat het beton en Tosh in de deuropening en er sijpelde gesmolten ijs in mijn laars. Ik vergat mijn angst voor stegen en de teksten van alle songs die ik ooit gekend had. En ik wist alleen nog hoeveel meisjes in Brooklyn en Queens McKay's naam met een vlijmscherp scheermes in hun dij hadden gekerfd.

Dit verhaal speelt in een kille wereld van snelle auto's en drugs, wrede spelletjes en vreemde erecodes. We zien die wereld door de ogen van de vertelster, wier identiteit nergens expliciet wordt. We komen over haar te weten dat ze intelligent, gevoelig, middle-class, geletterd en zeventien jaar is.

Door mee te gaan met een vriendje, dat lid is van de Wezen, wordt ze getuige van een treffen tussen de benden. Wat begon als pure nieuwsgierigheid naar de vrouwelijke aanhang - het Eigendom - van de Wezen en hun leider McKay, slaat dan om in fascinatie door de structuur van de bende, de rituelen en gevaren die eraan verbonden zijn.

Ze wordt gebiologeerd door McKay, die ze onderkent als gevoelloos, een dief, een moordenaar en een verslaafde, maar tot wie zij zich steeds meer aangetrokken voelt. Ondanks zichzelf wordt ze zijn Eigendom, medeplichtig aan geweld en verraad. Uiteindelijk leidt haar verbondenheid met hem tot een bewust collaboreren met de drugsdealers, door wie de Wezen cynisch gemanipuleerd worden.
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: Property of
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789060195451
Uitgever: Atlas Contact
Het museum van zonderlinge zaken

New York, Coney Island, 1911: de twaalfjarige Coralie treedt als meermin op in haar vaders sinistere rariteitenshow. Op een avond, als ze zwemt in de rivier de Hudson, stuit ze op een aantrekkelijke jongeman die in het maanlicht bomen aan het fotograferen is.

Deze Eddie Cohen, een Russische immigrant uit de Lower East Side, fotografeert de verwoestingen na de beruchte brand in de Triangle-overhemdenfabriek waarbij 147 jonge naaisters om het leven kwamen, en raakt vervolgens verstrikt in het conflict tussen fabriekseigenaren en arbeiders en de verdwijning van een jonge vrouw.

Alice Hoffman voegt de voor haar kenmerkende magie, romantiek en meesterlijke vertelkunst samen om Coralie en Eddie te verenigen in een zinderend verhaal over liefde in turbulente tijden.

Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The museum of extraordinary things
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789492086129
Ebook: 9789492086136
Uitgever: Orlando
Het uur van de schildpad
Eind mei breekt in Florida het uur van de schildpad aan. Aangetrokken door de lichtjes langs de kust kruipen de zeeschildpadden in de schemer het strand op. Ook voor de mensen is het een tijd van grote verwarring, klamme hitte en licht ontvlambare agitatie.

Behalve schildpadden en krokodillen herbergt Florida een onevenredig groot aantal gescheiden vrouwen. Lucy Rosen is er een van. Ze woont in Verity en probeert haar moeilijke, onberekenbare zoon van twaalf, Keith, op te voeden.

In Het uur van de schildpad wordt in haar flatgebouw een andere gescheiden vrouw gruwelijk vermoord. Ze is de moeder van een baby, maar die baby blijkt na de moord even spoorloos en raadselachtig te zijn verdwenen als Keith.

Samen met Julian Cash, een loner van de plaatselijke politie, ontketent Lucy een radeloze speurtocht naar haar zoon en de baby. Zijn ze ontvoerd, meegenomen? Houden ze zich schuil? Samen?

De zoektocht naar de kinderen voert door de bossen en moerassen van Florida, langs de verlaten parkeerplaatsen en afvalbakken van Burger King. Totdat Julian Cash niets anders rest dan zijn meedogenloze speurhond in te zetten...
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: Turtle moon
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789060747490
Uitgever: Ambo | Anthos
Hier op aarde
Na bijna twintig jaar keert March Murray met haar dochter Gwen terug naar het kleine plaatsje in Massachusetts waar ze is opgegroeid, om de begrafenis bij te wonen van Judith Dale, de huishoudster die haar heeft opgevoed.

Terug in de wereld van haar verleden realiseert March zich de complexiteit van keuzes, die mensen in het leven moeten maken. Judith Dale, die meer van de liefde wist dan March ooit kon bevroeden. Alan, haar broer, voorgoed geknakt door zijn tragische leven, met alcohol als zijn enige troost. En Hollis, de jongen die ze liefhad, en nu de man van wie zij niet lijkt los te kunnen komen.

Hier op aarde is een aangrijpende, erotisch geladen roman over liefde en obsessie. Kan een liefde die je verteert blijven duren? Of, misschien belangrijker nog, kun je een zo verterende liefde blijven verduren?
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: Here on earth
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041402554
Uitgever: Ambo | Anthos


Onder water
Op de kostschool van Hadden Massachusetts ontmoeten Carlin en August elkaar en worden verliefd. Zij is mooi; hij is een eenling.

De andere leerlingen accepteren hun relatie echter niet, omdat ze Carlin te goed vinden voor August. Hij wordt het mikpunt van aanhoudende pesterijen en dreigementen welke angstaanjagende vormen gaan aannemen.

Onder water is een spannende en meeslepende roman over hinderlijke onschuld, het kwaad en vooroordelen die een levensgevaarlijke rol spelen.
The River King - 2005
Regisseur: Nick Willing
Cast: Edward Burns, Rachelle Lefevre, Thomas Gibson, e.a.
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The river king
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041761316
Ebook: 9789044966039
Uitgever: Muntinga
Twee gekke meiden
In een serie familieportretten, bestaande uit vijftien met elkaar verbonden verhalen, roept Alice Hoffman de wereld van de Samuelsons op. Verteld vanuit verschillende invalshoeken hebben deze verhalen een verrassend effect.

Hoofdverteller is Gretel Samuelson, die zich voorbereidt op het volwassen worden. Zij en haar vriendin, Jill, zijn nog echte pubers.

Op het moment, dat Gretels grootmoeder in beeld komt is er inmiddels een hoop misgegaan: haar vader is vertrokken en hertrouwd, bij haar moeder is kanker geconstateerd, broer Jason, een lieve, briljante jongen, verruilt Harvard voor drugs en een doelloos bestaan, en zelfs de hond gaat ervandoor. Vriendin Jill verknalt haar kansen op een bestaan buiten Long Island: ze raakt zwanger, trouwt de niet al te snuggere vader en gaat van school.
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: Local girls
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041403933
Ebook: 9789044965803
Uitgever: Ambo | Anthos
Witte paarden
Witte paarden speelt in Californië: de hitte straalt bijna van de bladzijden af. We ontmoeten King Connors die het, ondanks de hooggestemde verwachtingen van zijn vrouw Dina, niet verder heeft gebracht dan bouwvakker. We leren de verbitterde Dina kennen, evenals haar kalme en meegaande dochter Teresa en hun twee zoons: Reuben die groentekisten sjouwt en de luie, maar innemende Silver. Op het oog een gewoon gezin.

Maar dan verschijnt Bergen op het toneel, de detective die Dina's vader 20 jaar tevoren had ingehuurd om zijn dochter op te sporen, die de benen had genomen met King Connors. De gebeurtenissen die volgen worden gekenmerkt door een mengeling van alledaagsheid en mysterie.
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: White horses
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789041400772
Uitgever: Diogenes
Zevende hemel
Zevende hemel neemt ons mee naar Long Island, naar het leven in een voorstad in de jaren 50, waar mannen op tijd het gras maaien en vrouwen bij elkaar koffie drinken. De komst van Nora Silk is aanleiding voor een reeks verontrustende, soms gewelddadige gebeurtenissen en veranderingen.

Nora is een bijzondere vrouw, sterk, sensueel en hartstochtelijk. Met haar eigenzinnige karakter en onafhankelijke geest bedreigt ze de rust; maar iedereen in de stad wordt op de een of andere manier door haar geraakt: de vrouwen die jaloers zijn op haar zinnelijkheid en zich tegelijkertijd gesterkt voelen door haar voorbeeld... de mannen, die bij haar een mengeling van vrouwelijke macht en hartstocht ontdekken die ze niet eerder ervaren hebben...
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: Seventh heaven
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789060746882
Uitgever: Ambo | Anthos

De Magische Owens Vrouwen / The Practical Magic SeriesMagische praktijken
Magische praktijken vertelt het verhaal van Gillian en Sally Owens, twee zusjes die, vroeg wees geworden, door twee oudere tantes zijn opgevoed. Hun opvoeding was verre van normaal: ze aten vreemde maaltijden, hadden geen vaste bedtijd en de tantes wezen hen op het mysterie van het leven en de krachten van de natuur. Soms lieten de tantes zien dat er ook magische krachten zijn...

Eenmaal volwassen gaan de zusjes hun eigen weg. Gillian gaat ervandoor met een vriendje, terwijl Sally trouwt en een normaal leven probeert te leiden.

Jaren later staat Gillian plotseling voor Sally's deur met in haar auto het lijk van haar minnaar, James. Ze begraven zijn lichaam in de achtertuin, maar de geest van James blijft spoken. Uit angst dat het lijk ontdekt wordt, doen Gillian en Sally een beroep op de magische praktijken van hun tantes.
Practical Magic - 1998
Regisseur: Griffin Dunne
Cast: Sandra Bullock, Nicole Kidman, Goran Visnjic, e.a.
Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: Practical magic
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789492086747
Ebook: 9789492086754
Uitgever: Orlando
Magische regels

Voor de familie Owens is de liefde een vloek, die 300 jaar geleden begon toen Maria Owens werd beschuldigd van hekserij omdat ze verliefd was geworden op de verkeerde man.

Midden jaren zestig in het twintigste-eeuwse New York weet Susanna Owens dat haar drie kinderen uniek zijn, en ze stelt strenge regels op: niet wandelen bij maanlicht, geen rode schoenen of zwarte kleding dragen, geen katten, geen kraaien, geen kaarsen, geen boeken over magie. En het allerbelangrijkste: nooit, maar dan ook nooit verliefd worden.

Ondanks de waarschuwing die al eeuwen door de familie wordt overgeleverd – 'weet dat liefde een vloek is voor onze familie' – streven Franny, Jet en Vincent er alledrie naar om de ware liefde te vinden.

Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The rules of magic
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492086921
Ebook: 9789492086938
Uitgever: Orlando
Magische lessen

Al eeuwenlang zijn de Owens-vrouwen vervloekt: iedere man die op hen verliefd wordt gaat dood. In een onvergetelijk verhaal waarin een eeuwenoude vervloeking wordt teruggeleid naar de bron, vertelt Alice Hoffman de geschiedenis van Maria Owens, die in Salem wordt beschuldigd van hekserij. Zij is de matriarch van de lijn van krachtige vrouwen uit de familie Owens, die schitterden in Magische praktijken en Magische regels.

De bloedlijn begint in de zeventiende eeuw bij Maria, wanneer zij als baby wordt achtergelaten in een besneeuwd veld op het platteland. Als Hannah Owens zich over haar ontfermt, komt Maria van alles te weten over de ‘Naamloze Kunsten’. Hannah ziet dat Maria een gave heeft en ze leert het meisje alles wat ze weet over geneeskrachtige kruiden.

Als Maria wordt bedrogen door de man die haar zijn liefde heeft verklaard, spreekt ze de vervloeking uit die haar familie zal achtervolgen en leert ze de magische lessen die ze de rest van haar leven met zich mee zal dragen. Liefde is het enige wat ertoe doet.

Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: Magic lessons
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789083166360
Uitgever: Orlando
Het magische boek

Op de familie Owens rust al driehonderd jaar een vloek op liefdesgebied, maar daar komt nu verandering in. De roman begint in een bibliotheek, de beste plek om een verhaal te beginnen, waar tante Jet Owens het doodskloppertje hoort en weet dat ze nog maar zeven dagen te leven heeft. En Jet is niet de enige die gevaar loopt: de vloek is al aan het werk.

In een koortsachtige poging om het leven van een jonge man te redden wenden drie generaties vrouwen uit de familie Owens hun ongewone gaven aan om de vloek te verbreken, terwijl ze van Parijs naar Londen en het Engelse platteland reizen, waar hun oermoeder Maria Owens voor het eerst de Naamloze Kunsten beoefende.

De jongere generatie ontdekt geheimen op het gebied van magie en liefde die voor hen verborgen zijn gehouden door Sally, hun overbeschermende moeder. Terwijl Kylie Owens de waarheid achterhaalt over wie ze is en wat haar duistere krachten zijn, komt haar tante Franny tot het besef dat ze bereid is om alles op te offeren voor haar familie, en ziet Sally Owens in dat ze alles wil opgeven voor de liefde.

Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: The book of magic
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789083233888
Ebook: 9789083255194
Uitgever: Orlando

Non-FictieLessen om te overleven

Een gids om je door een moeilijke periode heen te loodsen. Bestsellerauteur Alice Hoffman zocht ernaar toen ze behandeld werd voor kanker, maar kon er geen vinden. Ze wilde weten hoe mensen omgaan met ziekte en verlies en wilde eraan herinnerd worden hoe mooi het leven is.

Met warmte, humor en wijsheid schreef Hoffman daarop zelf een gids met levenslessen. Ze geeft haar lezers een openhartige blik in haar gevoelswereld en herinnert hen aan haar heldinnen: haar oma, Anne Frank, en die ene persoon op wie ze altijd kon vertrouwen.

Ze geeft hilarisch advies om overbezorgde mensen af te wimpelen, pleit voor het verschansen op de bank met een zwijmelfilm of het boek van een groot schrijver, en schreeuwt van de daken: 'Hou je niet (meer) in!' en 'Leef nu!'

Lessen om te overleven is een persoonlijk boek dat steun en troost biedt in moeilijke tijden.

Schrijver: Alice Hoffman
Oorspronkelijke titel: Survival lessons
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789492086242
Ebook: 9789492086259
Uitgever: Orlando