Boekenplank:
Kies

Boeken van Lesley Kagen

Meer over Lesley Kagen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Lesley Kagen


Overzicht

  • Fluiten in het donker - Whistling in the dark
  • Morgen is een rivier - Tomorrow river

gedetailleerd overzicht

OverzichtFluiten in het donker
Sally O'Malley heeft haar stervende vader beloofd dat ze op haar jongere zusje Troo zal passen. Maar wanneer hun moeder hertrouwt met een alcoholist, wordt het steeds moeilijker om haar belofte te houden.

In de buurt zijn bovendien twee dode meisjes gevonden, aangerand en gewurgd. Sally weet bijna zeker wie de dader is (hij heeft een foto van haar in zijn portemonnee) en ook dat zij het volgende slachtoffer zal zijn. Waarom wil niemand haar geloven?

Wanneer haar moeder naar het ziekenhuis moet en hun stiefvader hen aan hun lot overlaat, begrijpt Sally dat ze de moordenaar zelf moet opsporen, ook al is ze nog zo bang.
Schrijver: Lesley Kagen
Oorspronkelijke titel: Whistling in the dark
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044324983
Uitgever: The House of Books
Morgen is een rivier
In de zomer van 1968 verdwijnt de moeder van de elfjarige Shenny Carmody van het familielandgoed in Virginia. Shenny's tweelingzusje Woody stopt met praten. Hun vader verandert in een wrede dronkenlap, die zijn dochters bijna elke avond in de kelder opsluit.

Shenny probeert zo goed mogelijk voor haar kwetsbare zusje te zorgen. Ze vermoedt dat zij iets weet over de nacht waarin hun moeder verdween, maar zelfs de pogingen van de politie om het mysterie op te lossen lopen op niets uit.

Een jaar later dreigt hun vader Woody te laten opnemen in een inrichting. Shenny wordt steeds wanhopiger. Toch blijft ze vastbesloten de pijnlijke waarheid over haar familie aan het licht te brengen.
Schrijver: Lesley Kagen
Oorspronkelijke titel: Tomorrow river
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044328257
Uitgever: The House of Books