Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Heather Gudenkauf

Boeken van Heather Gudenkauf

Meer over Heather Gudenkauf

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Heather Gudenkauf


Overzicht

  • Broer - One breath away
  • De logé - The overnight guest
  • In stilte gehuld - The weight of silence
  • Voor mijn zusje - These things hidden

gedetailleerd overzicht

OverzichtBroer
Als een man de school gijzelt, moet Augie kiezen: ontsnappen, of haar broertje redden...

Op de laatste dag voor de vakantie heeft een gewapende man een school in gijzeling genomen. Onder de kinderen zijn Augie en PJ. Hun moeder Holly moet machteloos de gebeurtenissen afwachten. Wie is deze man? De lijst van verdachten is lang: een wanhopige vader, een ontslagen oud-leraar, een verbitterde ex-man...

Door noodweer zijn de inwoners van het dorpje op zichzelf aangewezen om de dader onschadelijk te maken, terwijl Augie wanhopig probeert in het klaslokaal van haar broertje PJ te komen...
Schrijver: Heather Gudenkauf
Oorspronkelijke titel: One breath away
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032513320
Ebook: 9788726863543
Uitgever: De Kern
De logé

Ze dacht dat ze alleen was tijdens de sneeuwstorm...

Wylie Lark vindt het in eerste instantie helemaal niet erg dat ze ingesneeuwd raakt. Ze heeft zich namelijk teruggetrokken in een authentieke, afgelegen boerderij om haar nieuwe boek te schrijven. En een gezellig haardvuur en volledige stilte zijn precies wat ze daarvoor nodig heeft.

Toch bekruipt haar af en toe iets van angst, want in hetzelfde huis zijn decennia eerder twee mensen in koelen bloede vermoord en is een meisje spoorloos verdwenen. Dan ontdekt ze een jongetje buiten in de sneeuw. Waar komt hij vandaan?

Wylie neemt het kind in huis en gaat op zoek naar antwoorden. Maar al snel wordt duidelijk dat ze niet alleen zijn...

Schrijver: Heather Gudenkauf
Oorspronkelijke titel: The overnight guest
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402711332
Ebook: 9789402766844
Uitgever: HarperCollins
In stilte gehuld
In de ochtendschemering van een broeierige zomerdag verdwijnen twee meisjes spoorloos...

In de vroege ochtend van een warme dag in augustus verdwijnen twee zevenjarige meisjes spoorloos. Calli Clark, die sinds een traumatische gebeurtenis in haar peutertijd niet meer spreekt en Petra Gregory, Calli's hartsvriendin en stem. Zijn ze samen weggelopen? Zijn ze meegelokt? Iedereen helpt zoeken, iedereen is verdacht.

Antonia, Calli's moeder, is aanvankelijk vol vertrouwen dat haar dochter snel terugkomt. Calli gaat vaker alleen het bos in en kent het op haar duimpje. Hoewel ze ervan overtuigd is dat Griff, haar agressieve en vaak afwezige man, niets met de verdwijning van de meisjes te maken heeft, slaat de twijfel toe wanneer ze in haar achtertuin een grote en een kleine voetafdruk vindt. Samen met Petra's vader Martin en hulpsheriff Louis, Antonia's schoolliefde en rivaal van Griff, gaat ze op zoek naar haar dochter.

Maar ook Calli's oudere broer Ben, haar steun en toeverlaat, gaat het bos in. Alleen. Niet wetend dat hij daarmee zijn eigen leven op het spel zet.
Schrijver: Heather Gudenkauf
Oorspronkelijke titel: The weight of silence
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789032512293
Ebook: 9789032512309
Uitgever: De Kern
Voor mijn zusje
Allison Glenn is pas 21 als ze na vijf jaar uit de gevangenis komt. Ze heeft op haar zestiende een gruwelijk misdrijf begaan: ze heeft haar pasgeboren dochtertje gedood.

Eenmaal buiten staat niemand op Allison te wachten. Haar ouders doen alsof ze niet bestaat en haar zusje Brynn, die altijd zo dol op haar was en die Allison zó graag wil spreken, wil niets meer met haar te maken hebben.

Vanuit een opvanghuis probeert Allison haar leven weer op te pakken en ze krijgt een baantje bij de lokale boekhandel. Langzaam maar zeker keert haar vertrouwen in de toekomst terug. Tot ze het geadopteerde zoontje van haar baas, de vijfjarige Joshua, ziet...
Schrijver: Heather Gudenkauf
Oorspronkelijke titel: These things hidden
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789032512569
Ebook: 9789032512699
Uitgever: De Kern