Boekenplank:
Kies

Boeken van Mary Kubica

Mary Kubica heeft geschiedenis en Amerikaanse literatuur gestudeerd. Zij woont met haar gezin nabij Chicago.

Meer over Mary Kubica

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Mary Kubica


Overzicht

  • Ben zo terug - Don't you cry
  • Bevroren - The good girl
  • De onbekende vrouw - The other Mrs
  • Laatste leugen - Every last lie
  • Zo'n lief meisje - Pretty baby

Dubbel uitgegeven titels

  • The good girl - zie Bevroren
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBen zo terug

Hoe je het ook probeert, aan je verleden ontkom je niet.

In Chicago verdwijnt een jonge vrouw spoorloos. Tussen haar spullen vindt men een door haar geschreven brief gericht aan 'mijn liefste'. De verontrustende inhoud roept bij huisgenote Quinn niet alleen de vraag op wáár ze is, maar ook wíe ze eigenlijk is.

Ondertussen wordt in een havenstadje verderop de 18-jarige Alex totaal overrompeld door de charme van een mysterieuze vrouw. Maar wat begint als een onschuldige verhouding krijgt al snel een beangstigend karakter.

En terwijl Quinn naar antwoorden zoekt en Alex verder verstrikt raakt, neemt Mary Kubica de lezer mee in een achtbaan op weg naar een absoluut ingenieus einde.

Schrijver: Mary Kubica
Oorspronkelijke titel: Don't you cry
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402717600
Uitgever: HarperCollins
Bevroren

Haar ontvoering is nog maar het begin...

Colins opdracht is duidelijk: Mia Bennett, dochter van een prominente rechter, ontvoeren en afleveren bij zijn opdrachtgever. Hij treft haar in een bar en krijgt haar zover dat ze met hem meegaat. Maar dan verandert er iets en van het ene op het andere moment besluit hij haar mee te nemen naar zijn blokhut, ver van de bewoonde wereld.

Een zenuwslopende tijd breekt aan. Voor Colin en Mia, die samen vastzitten in een claustrofobische situatie. Voor rechercheur Gabe Hoffman, die weet dat in een vermissingszaak elk uur telt. En voor Mia's familie, die geen idee heeft waar hun dochter is en of ze nog leeft...

Wordt het Colin uiteindelijk te heet onder zijn voeten en levert hij Mia alsnog af, of heeft hij zo zijn eigen plannen met haar?

Schrijver: Mary Kubica
Oorspronkelijke titel: The good girl
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402719901
Uitgever: HarperCollins
De onbekende vrouw

Achter elke voordeur gaan geheimen schuil...

Sadie en Will zijn pas net met hun twee kinderen verhuisd naar een klein kustplaatsje, als hun nieuwe buurvrouw Morgan dood gevonden wordt. Iedereen is geschokt, vooral Sadie, die doodsbang is bij de gedachte dat er zo dichtbij een moord is gepleegd.

Maar het is niet alleen Morgans dood die haar de stuipen op de lijf jaagt. Het is ook het donkere nieuwe huis, dat ze na het onverwachte overlijden van Wills zus erfden, en de aanwezigheid van Wills nichtje, een tiener als een donderwolk.

Sadie bijt zich vast in het mysterie van Morgans dood. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze zich realiseert wat er op het spel staat als de waarheid aan het licht komt...

Schrijver: Mary Kubica
Oorspronkelijke titel: The other Mrs
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402704921
Ebook: 9789402759457
Uitgever: HarperCollins
Laatste leugen

'Het is de slechte man, papa. De slechte man zit achter ons aan!'

Clara's wereld stort in wanneer haar echtgenoot Nick en hun vierjarige dochtertje Maisie betrokken raken bij een botsing. Maisie overleeft het gelukkig, maar Nick overlijdt. Wanneer Maisie nachtmerries krijgt over een enge man en een zwarte auto begint Clara te vermoeden dat iemand het op Nick voorzien had.

Volgens de politie is ze getraumatiseerd door het verlies, maar Clara kan haar gevoelens niet negeren en gaat zelf op onderzoek uit. Ze raakt er steeds meer van overtuigd dat Nicks dood niet zomaar een ongeluk was, en laat zich door niets en niemand tegenhouden om achter de waarheid te komen. Maar soms kun je maar beter niet alles willen weten...

Schrijver: Mary Kubica
Oorspronkelijke titel: Every last lie
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402701012
Uitgever: HarperCollins
Zo'n lief meisje

Op een ijskoude ochtend in Chicago ziet Heidi Wood haar in een flits op het perron staan. Ze is niet ouder dan een jaar of vijftien en houdt een baby in haar armen geklemd. Ze heeft zo'n verlaten, eenzame uitstraling dat Heidi haar niet kan vergeten.

Omdat Heidi niet het type is dat niets doet als ze onrecht of ellende ziet, neemt ze een drastische beslissing als ze het meisje weer ziet: ze neemt haar mee naar huis. Een goede daad met grote gevolgen, want wie is dit meisje, wat wil ze... en hoe komt ze aan een baby?

Schrijver: Mary Kubica
Oorspronkelijke titel: Pretty baby
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402704105
Uitgever: HarperCollins

Dubbel uitgegeven titelsThe good girl

Zie voor de beschrijving van dit boek: Bevroren.

Schrijver: Mary Kubica
Oorspronkelijke titel: zie Bevroren
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789034754646
Uitgever: HarperCollins