Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Christina Baker Kline

Boeken van Christina Baker Kline

Christina Baker Kline is geboren in Cambridge, maar groeide op in zowel Engeland als de Verenigde Staten. Kline schrijft zowel fictie als non-fictie. Met haar moeder schreef ze een non-fictieboek 

Meer over Christina Baker Kline

Genre: Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Christina Baker Kline


Overzicht

  • De bannelingen - The exiles
  • De kindertrein - Orphan train

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bannelingen

De levens van drie vrouwen worden voorgoed met elkaar verbonden in het Australië van de negentiende eeuw...

De bannelingen speelt zich af in het Engeland en Australië van de negentiende eeuw, toen Britse veroordeelden naar Australië werden verbannen.

Londen, 1840. De jonge gouvernante Evangeline raakt ongehuwd zwanger en wordt valselijk beschuldigd van diefstal, waarna ze wordt veroordeeld tot ballingschap op Van Diemen’s Land, een strafkolonie in Australië. Tijdens de overtocht raakt ze bevriend met de strijdvaardige Hazel, die zich over haar ontfermt. Hazel is gepokt en gemazeld maar heeft een hart van goud, en raakt in Australië ook betrokken bij het leven van Mathinna, een Aboriginalmeisje dat ‘geadopteerd’ is door de nieuwe gouverneur. Hij beschouwt haar echter eerder als een curiositeit dan als een kind.

Aan de hand van het leven van deze drie jonge vrouwen neemt Christina Baker Kline de lezer op verbluffende wijze mee naar een zwarte bladzijde uit de Britse geschiedenis.

Schrijver: Christina Baker Kline
Oorspronkelijke titel: The exiles
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026354830
Ebook: 9789026354847
Uitgever: Ambo | Anthos
De kindertrein

Wanneer de negentigjarige Vivian Daly de zolder van haar landhuis wil opruimen, krijgt ze hulp van de zeventienjarige, tegendraadse Molly. De zolder blijkt vol te liggen met aandenkens aan Vivians turbulente leven, van een oude kinderjas tot brieven van haar grote liefde.

Ze begint te vertellen over haar arme Ierse familie, die per boot naar New York vertrok en daar omkwam bij een brand. Vivian bleef als wees achter en werd kort daarop met de 'kindertrein' naar het Midden-Westen gebracht, omdat daar een beter leven zou wachten. Niets was minder waar. Ademloos luistert Molly naar haar verhaal en ze ontdekt dat haar leven en dat van Vivian meer op elkaar lijken dan ze ooit had gedacht.

Met De kindertrein heeft Christina Baker Kline een krachtige roman geschreven over weerbaarheid, nieuwe kansen en onverwachte vriendschap.

Schrijver: Christina Baker Kline
Oorspronkelijke titel: Orphan train
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026330346
Ebook: 9789047204398
Uitgever: Ambo | Anthos