Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Kathleen Grissom

Boeken van Kathleen Grissom

Kathleen Grissom woont in een landhuis op een voormalige plantage in Virginia (VS). De geschiedenis van dit huis en de ontdekking van een oude plattegrond van ‘Negro Hill’ inspireerde Grissom tot het schrijven van haar debuutroman Het keukenhuis.

Meer over Kathleen Grissom

Genre: Roman

Geboorteland: Canada

Website: Kathleen Grissom


Tall Oakes

  1. Het keukenhuis - The kitchen house
  2. Terug naar het Zuiden - Glory over everything

gedetailleerd overzicht

Tall OakesHet keukenhuis

In 1791 arriveert het zevenjarige Ierse weesmeisje Lavinia bij de tabaksplantage Tall Oaks. Ze krijgt een plek toebedeeld bij de slavenfamilie in het keukenhuis, waar ze liefdevol wordt opgenomen.

Maar door haar blanke huid raakt ze ook betrokken bij de familie des huizes. Wanneer Lavinia trouwt met hun getroebleerde zoon, wordt haar loyaliteit zwaar op de proef gesteld.

Schrijver: Kathleen Grissom
Oorspronkelijke titel: The kitchen house
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026330360
Uitgever: Ambo | Anthos
Terug naar het Zuiden

Jamie - zoon van een plantage-eigenaar en een slavin - vermoordt als jonge jongen zijn vader en ontvlucht de plantage in Virginia. Eenmaal in Philadelphia gaat hij door het leven als een welgestelde blanke edelsmid. Maar dan komt hem ter ore dat zijn dierbare jonge hulp Pan gevangengenomen is om te worden verkocht als slaaf.

Pans vader, die Jamie liefdevol opnam na diens vlucht, smeekt hem zijn zoon te zoeken. Jamie kan niet anders dan de reis terug naar Virginia aanvaarden, al beseft hij dat dit hem gevaarlijk dicht bij de oude plantage brengt en bij de meedogenloze slavenvanger die nog steeds naar hem op jacht is.

Schrijver: Kathleen Grissom
Oorspronkelijke titel: Glory over everything
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026335648
Uitgever: Ambo | Anthos