Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa Wingate

Meer over Lisa Wingate

Genre: Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Duitsland

Website: Lisa Wingate


Overzicht

  • Kinderen van de rivier - Before we were yours
  • Verhaal zoekt liefde - The story keeper
  • Verloren familie - The book of lost friends

Blue Sky Hills

  1. Bloeimaand - A month of summer
  2. De zomerkeuken - The summer kitchen
  3. Veilig bij jou - Beyond summer

Dubbel uitgegeven titels

  • Zomer in Moses Lake - zie Veilig bij jou
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtKinderen van de rivier
Memphis, 1939. De twaalfjarige Rill Foss leidt met haar broertje en zusjes een zorgeloos leven in een woonark op de Mississippi. Maar wanneer Rill door omstandigheden de verantwoordelijkheid over het gezin krijgt, slaat het noodlot toe. De kinderen worden uit huis weggehaald en meegenomen naar een weeshuis. Daar zijn ze overgeleverd aan een wrede directrice en dreigt Rill haar broer en zussen kwijt te raken. Ze moet alles op alles zetten om dit te voorkomen.

South Carolina, heden. De rijke Avery Stafford leidt een bevoorrecht leven, maar een toevallige ontmoeting dwingt haar haar familiegeschiedenis onder de loep te nemen; er blijkt meer verzwegen te zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Kinderen van de rivier gaat over familiebanden en de verregaande gevolgen van geheimen. Deze aangrijpende roman is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van weeshuisdirecteur Georgia Tann, die kinderen uit arme gezinnen ontvoerde en verkocht aan rijke families.
Schrijver: Lisa Wingate
Oorspronkelijke titel: Before we were yours
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026333972
Ebook: 9789026333989
Uitgever: Ambo | Anthos
Verhaal zoekt liefde
Redacteur Jen Gibbs is gelukkig met haar leven in New York en haar nieuwe baan bij een grote uitgeverij. Op een dag vindt ze een oud, onvoltooid manuscript op haar bureau. Nieuwsgierig begint ze te lezen over Sarra, een jong Melungeon-meisje dat aan haar onderdrukkers probeert te ontkomen.

Jen zet alles op alles om de schrijver te vinden. Ze moet weten hoe het verhaal afloopt. Heeft Sarra het overleefd? Het spoor leidt naar North Carolina, de plek waar ze opgroeide en waarvan ze hoopte dat ze er nooit meer zou komen. Is haar zoektocht al die pijnlijke jeugdherinneringen wel waard?

Schrijver: Lisa Wingate
Oorspronkelijke titel: The story keeper
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029725200
Ebook: 9789029725217
Uitgever: Voorhoeve
Verloren familie

Verloren familie vertelt het ontroerende verhaal van drie jonge vrouwen op zoek naar hun familie na afloop van de Amerikaanse burgeroorlog.

Louisiana, 1875. De Amerikaanse Burgeroorlog is net ten einde als drie jonge vrouwen, tegen wil en dank elkaars metgezellen, beginnen aan een hachelijke zoektocht. Lavinia, de verwende erfgename van een noodlijdende plantage, Juneau Jane, haar creoolse halfzus, en Hannie, Lavinia’s voormalige slavin. Ieder draagt haar eigen geheimen met zich mee tijdens hun reis.

Voor Lavinia en Juneau Jane staat de erfenis op het spel, maar Hannie - als kind van haar familie gescheiden - heeft een heel andere missie: haar familie, die de hoop had om ooit in Texas in vrijheid te leven, na al die jaren terugvinden.

Schrijver: Lisa Wingate
Oorspronkelijke titel: The book of lost friends
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026352027
Ebook: 9789026352034
Uitgever: Ambo | Anthos

Blue Sky HillsBloeimaand
Rebecca Macklin keert terug naar het huis waar ze is opgegroeid om haar vader en stiefbroer te verzorgen. Rebecca's ouders zijn 33 jaar geleden gescheiden en sindsdien koestert ze gevoelens van wrok tegen haar vader en zijn nieuwe vrouw Hanna Beth. Hanna Beth is door een beroerte in het ziekenhuis beland en kan niet meer praten. Rebecca's vader heeft Alzheimer en haar stiefbroer is niet in staat om voor hem te zorgen.

Hoewel Rebecca haar vader het liefst uit de weg gaat, kan ze de situatie die ze aantreft in haar ouderlijk huis onmogelijk negeren. Ze zet alles op alles om haar familie te helpen, maar zal daarvoor haar hart open moeten stellen voor de mensen die ze jarenlang heeft verfoeid.
Schrijver: Lisa Wingate
Oorspronkelijke titel: A month of summer
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029719445
Uitgever: Voorhoeve
De zomerkeuken
Sandra Kaye, bijna vijftig, is ten einde raad. Haar geliefde oudoom is overleden en zij moet zijn huis in de wijk Blue Sky Hill te koop zetten. Omdat ze het oordeel wil uitstellen en haar herinneringen aan Poppy wil koesteren, besluit ze het huis eerst een opknapbeurt te geven. Sandra's gezinsleden hebben geen oog voor haar verdriet. Verdrietig rijdt ze daarom dagelijks in haar eentje naar Blue Sky Hill. Ze weet dat de wijk verpaupert, maar wanneer ze kinderen uit een vuilniscontainer ziet eten, is ze ronduit verbijsterd.

Al snel staat ze boterhammen uit te delen en verdringt ze haar eigen problemen naar de achtergrond. De twaalfjarige Cass, die met haar broer van huis is weggelopen, ziet Sandra's bijdrage met argusogen aan. Zo'n boterham is immers een druppel op een gloeiende plaat. Maar ook haar maag rammelt, en ergens koestert ze de hoop dat dit het begin betekent van een beter leven. Wanneer de wegen van Sandra Kaye en Cass elkaar kruisen, ontstaat er een band tussen de twee die geen van beiden ooit voor mogelijk had gehouden.
Schrijver: Lisa Wingate
Oorspronkelijke titel: The summer kitchen
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789029719995
Uitgever: Voorhoeve
Veilig bij jou
Na een afschuwelijk jaar verhuist Andrea Anderson naar het kleine, rustige dorpje Moses Lake in Texas. Daar probeert ze als maatschappelijk werker een nieuw leven op te bouwen voor zichzelf en haar zoon.

Jachtopziener Mart McClendon is om een andere reden naar Moses Lake gekomen: hij probeert een tragedie te vergeten waar hij zichzelf de schuld van geeft. Als een kluizenaar die bij het meer woont met een onbekend klein meisje wordt gezien, gaan Andrea en Mart samen op zoek naar haar identiteit.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Lisa Wingate
Oorspronkelijke titel: Beyond summer
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029796743
Uitgever: Voorhoeve

Dubbel uitgegeven titelsZomer in Moses Lake

Zie voor de beschrijving van dit boek: Veilig bij jou.

Schrijver: Lisa Wingate
Oorspronkelijke titel: zie Veilig bij jou
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789043526623
Uitgever: Kok