Boekenplank:
Kies

Boeken van Elizabeth Berg

Meer over Elizabeth Berg

Genre: Roman

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Elizabeth Berg


Overzicht

  • Bewogen - Range of motion
  • De verzoening - The art of mending
  • Geheim verlangen - Say when
  • Morgenlicht - Never change
  • Op weg naar de sterren - Talk before sleep
  • Open huis - Open house
  • Opnieuw beginnen - The year of pleasures
  • Vertrouw mij - True to form

Dubbel uitgegeven titels

  • Nog even praten - zie Op weg naar de sterren
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBewogen
Bewogen is een emotioneel verslag over hoop, vertrouwen en liefde en de steun die vriendschap biedt.

Terwijl Jay in coma ligt, is zijn vrouw Lainey de enige die in zijn herstel gelooft. Op de artsen reageert hij niet, maar Lainey voelt dat hij weet dat zij aan zijn bed zit en dat hij kracht ontleent aan de bloemen die zij meeneemt, de tekeningen van de kinderen, zijn lievelingskleren. Lainey moet vechten om te blijven hopen en graaft daartoe diep in haar ziel.

Bewogen is een indringend geschreven roman, met een prachtig inzicht in de belevingswereld van een vrouw. Onvergetelijk.
Schrijver: Elizabeth Berg
Oorspronkelijke titel: Range of motion
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022520970
Uitgever: Boekerij
De verzoening
Laura Bartone kijkt met spanning uit naar de jaarlijkse familiereünie. Elk jaar keren Laura en haar familieleden terug naar het huis van hun ouders buiten Minneapolis. Maar dit jaar lopen de dingen anders.

Zodra ze arriveert, beseft Laura dat er iets niet in orde is met haar zus Caroline. Op hun eerste avond samen confronteert Caroline haar en Steve, hun broer, met verschrikkelijke aantijgingen over hun moeder.

Uit het veld geslagen en vol ongeloof interpreteren ze de gebeurtenissen uit hun jeugd op een andere manier. Een plotselinge tragedie dwingt hen het verleden onder ogen te zien...
Schrijver: Elizabeth Berg
Oorspronkelijke titel: The art of mending
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044314595
Uitgever: The House of Books
Geheim verlangen
Ellen en Griffin wonen comfortabel in een voorstad van Chicago. Griffin voelt zich gelukkig en adoreert zijn achtjarige dochtertje Zoe. Maar dan wordt hij op een ochtend wakker en krijgt te horen dat zijn vrouw een verhouding heeft.

Ellens verzoek om een scheiding verandert het leven van Griffin ingrijpend. Plotseling is hij niet meer Ellens echtgenoot maar wordt hij gedoogd, van een minnaar verandert hij in een man die behoefte heeft aan passie en gezelschap.

Hij komt voor de keuze te staan: verhuizen of vechten voor zijn huwelijk, zijn vrouw vergeven of haar afwijzen, negeren of de confrontatie aangaan met zijn partner die zijn schijnbaar perfecte leventje te gronde heeft gericht...
Schrijver: Elizabeth Berg
Oorspronkelijke titel: Say when
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044310641
Uitgever: The House of Books
Morgenlicht
Myra Lipinski gaat helemaal op in haar werk als wijkverpleegkundige. Ze is dol op haar hond Frank en ze heeft geen behoefte aan een man in haar leven. Tot ze Chip Reardon ontmoet, de knapste en sportiefste jongen van school, de jongen die ze vroeger aanbad. Hij wordt toegewezen als haar nieuwe patiënt.

Hoewel Chip ongeneeslijk ziek is, weigert hij een ingrijpende behandeling te ondergaan. Chip is uit Manhattan teruggekeerd naar zijn geboorteplaats in New England om daar de tijd die hem nog rest door te brengen.

Nu zijn Myra en Chip tot elkaar veroordeeld en moeten ze ieder op hun eigen manier invulling geven aan hun rol. Het resulteert in een gecompliceerde rituele dans van herinnering, ambivalente gevoelens en verlangens.
Schrijver: Elizabeth Berg
Oorspronkelijke titel: Never change
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044304329
Uitgever: The House of Books
Op weg naar de sterren
Anne en Ruth praten zoals alleen heel goede vriendinnen dat kunnen. Ze voeren intieme gesprekken over alles: hun man, huwelijk, hun seksleven, kinderen, werk, hun dromen en teleurstellingen.

Voor de voorzichtige en conventionele Anne is de vriendschap met de openhartige en excentrieke Ruth een bevrijding - een kans om extravagante dingen te doen, te zeggen wat ze wil en, vooral, zichzelf te zijn. Door de jaren heen hebben de vrouwen een vriendschap opgebouwd die gebaseerd is op eerlijkheid en waarmee ze elkaar in de vele jaren die nog komen, tot steun zullen zijn. Dan blijkt Ruth kanker te hebben - en hun gesprekken verdiepen zich.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Elizabeth Berg
Oorspronkelijke titel: Talk before sleep
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789044304398
Uitgever: The House of Books


Open huis
Samantha is verlaten door haar echtgenoot, en na een aanval van koopwoede bij Tiffany's besluit ze haar leven voor zichzelf en haar elfjarige zoon op orde te brengen.

Een nijpend probleem is echter geldtekort. Om dat op te vangen, neemt ze kostgangers in huis: een oudere vrouw die ervoor zorgt dat ze tot rust komt, een studente met een sombere levensvisie, en een gevoelige man, King, met wie ze al gauw bevriend raakt.

Maar haar echte taak is deze: om haar verdriet over de scheiding te boven te komen, moet ze zich de persoon herinneren die ze vroeger was, lang voordat ze iemand anders werd in een poging haar huwelijk te redden.
Open House - 2003
Regisseur: Arvin Brown
Cast: Christine Lahti, Daniel Baldwin, Rita Moreno, e.a.
Schrijver: Elizabeth Berg
Oorspronkelijke titel: Open house
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044303902
Uitgever: The House of Books
Opnieuw beginnen
In Opnieuw beginnen onderneemt een energieke vrouw een onvergetelijke reis van avontuur, zelfontdekking en vernieuwing. Ze erkent dat er troost gevonden kan worden in gewone dingen als een warm bad, lekker eten, en de schoonheid van natuur, muziek en vriendschap. Zal ze opnieuw de liefde vinden?

Na de dood van haar echtgenoot verhuist Betta Nolan naar een dorp om haar leven een nieuwe impuls te geven. Terwijl ze over haar toekomst nadenkt, neemt ze zich voor de simpele dagelijkse dingen met plezier te doen.

Ze wordt daarbij geholpen door de tienjarige buurjongen, drie uitbundige vriendinnen uit haar studententijd, een twintigjarige jongen die worstelt om zijn plaats in de wereld te vinden, en een knappe man die klaar is voor de liefde.
Schrijver: Elizabeth Berg
Oorspronkelijke titel: The year of pleasures
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044319637
Uitgever: The House of Books
Vertrouw mij
Het is het jaar 1961. De dertienjarige Katie wordt geconfronteerd met een zomer vol conflicten. Katies vader heeft twee niet bepaald ideale babysit-klussen geregeld: oppassen op de onbesuisde jongetjes Wexler en de andere is mevrouw Randolph, een oudere, aan bed gekluisterde buurvrouw.

Om de zaak nog erger te maken, wordt Katie ingewijd in de merkwaardige groep padvindsters die geleid wordt door de excentrieke moeder van haar vriendin Cynthia. Een bezoek aan haar voormalige, beste vriendin Cherylanne in Texas pakt teleurstellend uit.

Dan pleegt Katie een daad van verraad die al haar denkbeelden over vriendschap aan het wankelen brengt. Cherylanne vindt dat iedereen Katie kan vertrouwen. Maar of Katie zich ooit nog trouw aan zichzelf zal voelen, blijft de vraag...
Schrijver: Elizabeth Berg
Oorspronkelijke titel: True to form
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044308358
Uitgever: The House of Books

Dubbel uitgegeven titelsNog even praten

Zie voor de beschrijving van dit boek: Op weg naar de sterren.

Schrijver: Elizabeth Berg
Oorspronkelijke titel: zie Op weg naar de sterren
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789022518519
Uitgever: Boekerij