Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Kathy Hepinstall

Boeken van Kathy Hepinstall

Meer over Kathy Hepinstall

Genre: Roman

Website: Kathy Hepinstall


Overzicht

  • De geur van honing - The absence of nectar
  • Een plek om te schuilen - Prince of lost places
  • Het boek van Polly - The book of Polly
  • Het huis van de zachtmoedige mannen - The house of gentle men

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geur van honing
Alice is een vroegwijze elfjarige, die opgroeit op het platteland van Oost-Texas met haar wazige moeder Meg, die bijen houdt, haar iets oudere broer en haar stiefvader Simon. Alice heeft maar één hartewens: dat Simon voorgoed verdwijnt. Simon is de man die haar moeder van de verdrinkingsdood heeft gered en is de held van haar moeder. Hij is een raadselachtige man, wiens eigen gezin - zo zegt hij - op geheimzinnige manier verdwenen is. Al snel wordt duidelijk dat Simons familie helemaal niet verdwenen is. Alice en haar broer zijn ervan overtuigd dat Simon hen wil vergiftigen, maar hun moeder gelooft daar niets van. Tot ze hen op een nacht komt instoppen en hen toefluistert: rennen!
Schrijver: Kathy Hepinstall
Oorspronkelijke titel: The absence of nectar
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-4232-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een plek om te schuilen
'Als ze van deze plek hadden geweten, zouden veertig miljoen moeders me gevolgd zijn.'
Martha's zoon Duncan betekent alles voor haar. Als er op zijn school een kind wordt vermoord en verschillende andere verwond, besluit Martha dat ze Duncan moet beschermen tegen de gevaren van de buitenwereld.
Op een avond neemt ze Duncan mee naar een grot aan de Rio Grande, waar ze een geïsoleerd, maar veilig leven met hem wil gaan leiden. Ze genieten tijdelijk van een idyllisch bestaan en Martha komt weer tot rust.
Maar dan duikt er iemand op die hun leven totaal op zijn kop zet. Martha zal een keuze moeten maken...
Schrijver: Kathy Hepinstall
Oorspronkelijke titel: Prince of lost places
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-4850-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het boek van Polly
Polly was al achter in de vijftig toen ze bij verrassing een nagekomen dochter kreeg: Willow. Willow is nu tien, en als de dood dat haar moeder zal sterven. Dat wil ze koste wat het kost voorkomen.

Polly is nukkig en nogal grof in de mond. Ze heeft altijd mot met haar buren - en met het ongedierte in haar tuin. Ze is dol op margarita's en heeft een jachtgeweer in huis. Willows vader stierf al voordat zij geboren was; haar veel oudere broer en zus zijn al jaren de deur uit. Willow heeft alleen haar bizarre moeder, Polly.

Maar Willow weet dat Polly geheimen met zich meedraagt. Waarom verliet ze vijftig jaar geleden haar geboortestad Bethel, Louisiana, om voorgoed naar Texas te verhuizen? En wie is Polly's vroegere minnaar Garland Monroe, die misschien iemand heeft vermoord?
Schrijver: Kathy Hepinstall
Oorspronkelijke titel: The book of Polly
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044630671
Uitgever: Prometheus
Het huis van de zachtmoedige mannen
Charlotte is zestien als ze door drie soldaten wordt verkracht. Zeven jaar lang weigert ze te spreken. Op haar drieëntwintigste verjaardag gaat Charlotte voor het eerst naar 'Het huis van de zachtmoedige mannen', een bijzondere plek waar gekwelde mannen met zichzelf in het reine kunnen komen door hun fouten en zonden uit het verleden goed te maken met vriendelijkheid, tederheid en hoffelijkheid. Elke avond zoeken trieste, overwerkte, ongewaardeerde en beschadigde vrouwen zoals Charlotte hun toevlucht tot 'Het huis van de zachtmoedige mannen', op zoek naar een veilige haven waar ze warmte krijgen en aandacht. Maar Charlotte blijkt haar verleden niet te kunnen ontvluchten...
Schrijver: Kathy Hepinstall
Oorspronkelijke titel: The house of gentle men
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-3434-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff