Boekenplank:
Kies

Boeken van Jennifer Ryan

Jennifer Ryan was editor van non-fictieboeken voor ze zelf begon te schrijven.

Meer over Jennifer Ryan

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jennifer Ryan


Overzicht

  • De vrouwen van Fenley Hall - The Kitchen Front
  • Het dameskoor van Chilbury - The Chilbury's ladies choir

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrouwen van Fenley Hall

Vier vrouwen nemen deel aan een kookwedstrijd. Het zal hun leven voorgoed veranderen...

Engeland, 1942. De Tweede Wereldoorlog duurt al twee jaar en ook op het Engelse platteland hebben de mensen het zwaar. De nazi’s hebben de voedseltoevoer afgesneden en alle levensmiddelen zijn op rantsoen. In een poging huisvrouwen te helpen toch iets lekkers op tafel te zetten organiseert het bbc-radioprogramma The Kitchen Front een kookwedstrijd. De hoofdprijs is een baan als de allereerste vrouwelijke medepresentator van het programma.

Voor vier heel verschillende vrouwen betekent de wedstrijd een unieke kans op een beter leven. Een jonge weduwe wil ervoor zorgen dat haar kinderen een dak boven het hoofd houden, een keukenmeid wil zelfstandigheid, een adellijke dame wil ontsnappen aan haar rijke maar gewelddadige echtgenoot en een chef-kok wil de mannen aan de top van haar vakgebied uitdagen.

De vier vrouwen zetten alles op alles om de competitie te winnen, zelfs als ze daarvoor soms de regels moeten overtreden. Maar zal de wedstrijd die de gemeenschap bij elkaar moest brengen niet juist voor verdeeldheid zorgen?

Schrijver: Jennifer Ryan
Oorspronkelijke titel: The Kitchen Front
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026363825
Ebook: 9789026363832
Uitgever: Ambo | Anthos
Het dameskoor van Chilbury

Kent, zomer 1940. Engeland staat aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. De vrouwen uit het dorpje Chilbury komen in opstand. De dominee wil het kerkkoor opheffen omdat alle mannen zijn opgeroepen. De tijd is gekomen om traditionele patronen te doorbreken.

Terwijl de oorlog door hun levens davert, proberen vijf zeer verschillende vrouwen en meisjes uit alle macht het thuisfront te inspireren met hun muziek. Dan wordt Chilbury getroffen door een bombardement.

Schrijver: Jennifer Ryan
Oorspronkelijke titel: The Chilbury's ladies choir
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044349191
Uitgever: The House of Books